Ukas kaffebilder

  15.06.2014 / 11:55 / MAT OG OPPSKRIFTER / 1 KOMMENTARER


{% if loop.last and pagination %}
{% if pagination.page_number != 1 %} Tidigare inlgg {% endif %} {% if pagination.page_number not in (pagination.total_pages, pagination.total_pages - 1) %} Nyare inlgg {% endif %} {% if pagination.page_number == pagination.total_pages - 1 %} Nyare inlgg {% endif %}
{% endif %}

Oppskrift: Lammelr og godt selskap

  03.05.2014 / 20:56 / MAT OG OPPSKRIFTER / 1 KOMMENTARER

Mmmmm.... Lrdagskveld og lammelr! Det er i seg selv en oppskrift p suksess. I pska klarte ikke John g forbi frysedisken med lammelr til 57 kr kg, og det er jeg veldig glad for n, for dere kkan vel bare gjette p hvor DEILIG det var med lammelr til lrdagsmiddag i dag! S fikk vi heldigvis besk av Steinar (lillebroren til John) som hjalp oss litt. Men det blir nok allikevel lammegryte i morgen. S at 1 lammelr var beregnet til 6-8 personer, s det kan trygt sies at det var mer enn nok til oss 3. Jeg har oppskriften jeg brukte p lammelr med tilbehr, som overskriften sier, men jeg kan ikke oppskriften p godt selskap. Det bare dukket opp og viste seg vre snn... ;)



Ingredienser 3 pers:

1 stk lammelr (nok kjtt til ca 6-8 personer)
9-10 mellomstore poteter
1/2 pakke cherrytomater eller liknende
1 dl olivenolje
4 gulrtter
1 pose champinjong
1 lk
1 dl flte

Fersk timian
Salt og pepper
1 stk hvitlk

Saus:

1 dl flte
2 dl vann
1 ss pesto
1 kjttbuljong terning
1 klype fersk timian

Sett ovnen p 160 grader.
Lammelret gnis inn i nsket krydder som timian, rosmarin, salt og pepper. Snitt flere hull i lret som du dytter sm oppskrne hvitlksbter inni. Stek lret i ca 2-3 timer. Opp til 72-74 grader, alt etter hvor stekt du liker den. Mitt stekte jeg opp til 73 grader og fikk en perfekt rosa indre. Ved 76 grader er den gjennomstekt.
la lret hvile i ca 30 min.

Skjr poteter i bter og ha i ildfast form med olivenolje og nsket krydder. Stek fr p 200 grader. Ha i tomater og timian etter ca 15-20 min.

Skjr sopp i skiver og hakk lk. Stek ved sterk varme fr du heller over flten. Om du har noe fond stende s er det veldig godt ha i. La flten koke helt opp i soppen.

Skrell og skjr gulrtter i skiver. Kok mre.

Saus: Ha i alt flytende inkludert pesto. Kok opp og ha i buljong og timian. Om sausen blir litt tynn kan du ha i litt maizena.

Skjr kjttet i fine skiver. Kanskje litt finere enn mine. Topp serveringen med frisk timian. Bon apetit! Deilig mltid!

N nr middagen er ferdig, et par vinglass er p mystisk vis forsvunnet s skal vi se film. Vi fr se hvor langt inn i filmen vi kommer fr Steinar sovner da... ;)

Ha en fortsatt flott lrdag folkens!





{% if loop.last and pagination %}
{% if pagination.page_number != 1 %} Tidigare inlgg {% endif %} {% if pagination.page_number not in (pagination.total_pages, pagination.total_pages - 1) %} Nyare inlgg {% endif %} {% if pagination.page_number == pagination.total_pages - 1 %} Nyare inlgg {% endif %}
{% endif %}

Oppskrift: Bacon og brokkolipai

  12.04.2014 / 09:47 / MAT OG OPPSKRIFTER / 2 KOMMENTARER

God morgen alle sammen!

Har vrt oppe noen timer allerede jeg, men fikk ikke lov av Elida skrive ferdig innlegget, s jeg mtte vente til hun skulle ha formiddagsluren sin: alts n. Selv om jeg hrer henne "turne" der oppe.... :P haha. Vi har vrt oppe lekt litt og sett frste pske morgenbarnetv. John er nok litt bortskjemt snn sett. Han fr som regel alltid lov sove lenge i helgene. Det er meg som str opp med Elida. Men det blir andre boller n med permisjonen hans. M jo ihvertfall prve gi ham samme hverdager som jeg har hatt med ELida. Det er ikke bare fridager og kos som det virker som det er en del menn som tror. Huset vasker ikke seg selv. Det gjr heller ikke klrne og oppvasken. S det er en del jobb nr man er hjemme som ikke bare bestr av leking og kos. Og Elida som fremdeles har 2 temmelig lange dupper i lpet av dagen, s skal man ha en del tid til overs. Vi fr se hvordan det gr ;) hehe Blir bra for dem vre litt alene bare de to tenker jeg.

Men i gr kveld etter at Elida hadde lagt seg s hadde de "voksne" en deilig middag p menyen. Vi hadde ekstra bacon i kjleskapet, s da jeg spurte John hva han nsket seg til middag og han ga meg den vanlige trekkinga p skuldrene og "vetsje", s foreslo jeg baconpai. Inneholder det bacon s er det godkjent tror jeg. Og den ble bedre enn jeg hadde hpt p ogs ;) S denne oppskriften kan jeg anbefale videre med god samvittighet.



Men n skal jeg videre med syingen min. Elida trenger flere smekker, s det blir vel muligens en del av de i dag. Hamstret trykknapper i gr: 500 stk. Skal holde en stund ihvertfall ;)





{% if loop.last and pagination %}
{% if pagination.page_number != 1 %} Tidigare inlgg {% endif %} {% if pagination.page_number not in (pagination.total_pages, pagination.total_pages - 1) %} Nyare inlgg {% endif %} {% if pagination.page_number == pagination.total_pages - 1 %} Nyare inlgg {% endif %}
{% endif %}

Oppskrift - Lrdags kos: Svinenakke med stpotetmos

  05.04.2014 / 20:35 / MAT OG OPPSKRIFTER / 4 KOMMENTARER

Da er lrdagskvelden kommet og roen har senket seg i huset etter en lang-kort dag kun hjemme. Jeg fler, selv om dagen har gtt fort, at jeg har ftt gjort en hel del. Jeg har vasket og ryddet omtrent hele huset, jeg har kost litt med Elida nr hun var vken, snakket med naboer, vrt p posten og laget deilig deilig middag! Jeg er jo en tilbudsjeger innen alt jeg noen gang skulle finne p trenge, s nr man finner kjtt p 50% fordi det gr ut p datoen, da kjper jeg det og legger det i fryseren til en dag vi har lyst til kose oss meg noe skikkelig godt. I dag var en snnen dag. Matinspirasjonen hadde tatt overhnd fr jeg visste ordet av det. Og vips s var denne hrlige retten klar til servering.Jeg tror faktisk ikke jeg har vrt borti denne typen tilberedning av svinekjtt fr, men den kan absolutt anbefales! Og siden matlagebasillen har bitt meg igjen, s har jeg inngtt en avtale med meg selv; nemlig g en av mine flotte kokebker grundig til verks. N skal jeg g gjennom alle oppskriftene i boka, kanskje til og med 2 p en dag! Jeg skal selvsagt legge ved oppskrifter og bilder. Og dere m mr enn gjerne komme med innspill!? Om det er forslag til oppskrifter eller tips til bedre utfrelser.



Men har denne spesifikke middagen inntatt hvileposisjon og meg og John sitter godt plantet p sofaen med Hver gang vi mtes p Tven. M si jeg var spent p Samsaya sin tur. Fler kanskje at jeg kommer til bli litt overasket. For jeg mener jeg har hrt flere av sangene hennes uten vre klar over det. S er det jo ikke stikke under en stol at det er et utrolig koselig program p en lrdagskveld ;)

men n har jeg en armkrok som venter p meg her, s da m jeg forlate dere for i dag. Ha en super duper lrdagskveld om du er hjemme, p fest, p besk eller er ute p farten!





{% if loop.last and pagination %}
{% if pagination.page_number != 1 %} Tidigare inlgg {% endif %} {% if pagination.page_number not in (pagination.total_pages, pagination.total_pages - 1) %} Nyare inlgg {% endif %} {% if pagination.page_number == pagination.total_pages - 1 %} Nyare inlgg {% endif %}
{% endif %}

Oppskrift - Lettvint gryte a l Julie

  04.04.2014 / 21:20 / MAT OG OPPSKRIFTER / 8 KOMMENTARER

Fredagskveld og helg endelig! Middagene er allerede p god vei nedover fordyningssystemet (haha) og Nytt p Nytt str for dr. Lysene er tent i stuevinduet og den horisontale stilen er inntatt p sofaen. Det er ikke akkurat ofte at det kommer ei helg uten noen som helst planer! Hva skal vi gjre med all tiden vi plutselig ikke har en ting vi m gjre med?! Jeg har en hel haug av ting jeg har lyst til gjre, men vi fr n se hvor mye som faktisk blir gjennomfrt da ;) Forelpig har vi en kosekveld p planen og en lang frokost....

Middagen i dag ble verken pizza eller taco, men en deilig gryte (jadajada gryterett, vi har ikke spist gryta! ;)). La ved oppskriften, mer som inspirasjon enn den antakelsen at dere ikke hadde klart tenke dere frem til fremgangsmten selv ;)


Friday and weekend, finally! Dinner has already started its passing through the digestiv system , and the TV is showing "Nytt p Nytt". The candles are shining in the windowsill and the horisontal position has taken over our bodies. It`s not often we have a weekend without any plans ! What to do with all our spare time! I always have a long list of "to do"`s, so we just have to wait and see how many of them acctually get done. For now the plan is set on having a lazy evening and a long breakfast tomorrow....

Todays dinner was neighter pizza or taco , but homemade potstew. I wrote down the recipe, not because I think you couldn`t make it out all by your lonesome, but to give you some inspiration.

Ingredients

7-800 gram porkmeat
1 small rutabaga
2 medium celeriac
3 carrots
4 potatoes
2 square broth
2-2,5 liters og water.

The pot is a longcooking one, so the longer it`s cooked the better it gets, almost ;)


Hper alle dere andre uti blogglandet har en strlende flott fredagskveld! Vi prates i morgen ;)





{% if loop.last and pagination %}
{% if pagination.page_number != 1 %} Tidigare inlgg {% endif %} {% if pagination.page_number not in (pagination.total_pages, pagination.total_pages - 1) %} Nyare inlgg {% endif %} {% if pagination.page_number == pagination.total_pages - 1 %} Nyare inlgg {% endif %}
{% endif %}

Oppskrift: Enkel fiskesuppe

  01.04.2014 / 20:52 / MAT OG OPPSKRIFTER / 4 KOMMENTARER

Dette er ikke slankemat bare s alle er advart fra fr. Flte, smr og feit fisk! Hrlig mettende suppe!




This is not dietfood just to warn you! Cream, butter and fat fish! A lovely harty everyday soup!

Simple fishsoup - (2-3 persons)

5 dl water
3 dl cream
1 spoon (soupspoon) butter
1 fishbroth
2 filet of salmon
2 filet of cod
2 carrots
1/4 leek
And I would have added some potato if I had some.....

Heat the water and ad the broth. Add the carrot and leek. Boil until the carrot is tender almost trough. Then you add the fish and cream. Let it boil for 2-3 minutes and add the butter. If you`re no fan of butter you can reduce the amount as you wish. And this is how easy it can be done! For an extra bones you could serve it with some nice bread and butter.

Bon apptit!





{% if loop.last and pagination %}
{% if pagination.page_number != 1 %} Tidigare inlgg {% endif %} {% if pagination.page_number not in (pagination.total_pages, pagination.total_pages - 1) %} Nyare inlgg {% endif %} {% if pagination.page_number == pagination.total_pages - 1 %} Nyare inlgg {% endif %}
{% endif %}

#Oppskrift: Scones med Cottage Cheese

  27.03.2014 / 20:32 / MAT OG OPPSKRIFTER / 3 KOMMENTARER

Jeg flte jeg mtte vise meg fra husmorsiden min i dag. Og etter jeg fant en super enkel oppskrift p deilige scones, s var det jo ikke noe problem "showoff" litt ;) Disse sconesene tok ca 15 minutter lage inkludert steketid, pluss at de smakte himmelsk!




Gi meg gjerne tilbakemelding om du har noen flere forslag p gode scones!? :)




{% if loop.last and pagination %}
{% if pagination.page_number != 1 %} Tidigare inlgg {% endif %} {% if pagination.page_number not in (pagination.total_pages, pagination.total_pages - 1) %} Nyare inlgg {% endif %} {% if pagination.page_number == pagination.total_pages - 1 %} Nyare inlgg {% endif %}
{% endif %}

Oppskrift - Kremet blomkl/broccolisuppe = lunsjdate

  13.03.2014 / 20:31 / MAT OG OPPSKRIFTER / 12 KOMMENTARER

Var s heldig f dobbelt opp med besk i dag. 2 flotte damer med hver sin lille ste pike p slep. Og nr man fr snne fine besk s skulle det bare mangle om man ikke skulle diske opp med litt hjemmelaget mat. Og hva er vel bedre enn ei deilig lunsjsuppe?

Jeg tok en runde og vips, s sto det kremet suppe med sprstekt baconbiter p bordet :)
Og slik kan du ogs gjre det:

Ingredienser:

1 Brokkoli
1 Blomkl
2 dl kremflte
3-4 dl vann
1 stk grnnsaksbuljong
Og litt salt og pepper alt etter hvor spicy du nsker den.
1 Pakke bacon




Del brokkolien og blomklen i biter. Kok dem gode og mre. Hell ut det meste av vannet , men behold ca 3-4 dl. Bruk stavmikser (eller om du ikke har det s bruker du det du fr tak i) og mos det til en grt. Kok opp og tilsett flten. Ha i buljongen mens du rrer s du ser at den har blandet seg ordentlig inn i suppa. Smak til med annet nsket krydder.

Klipp bacon i sm biter og stek dem p hy varme. Om du steker hele remser s steker du dem spre og knuser dem med en kniv el liknende etter steking.

Server med et god brd og smr.

Vanskeligere enn det er det ikke lage det jeg kaller verdens beste kremede blomkl/brokkolisuppe. Mye bedre enn posesuppe!






{% if loop.last and pagination %}
{% if pagination.page_number != 1 %} Tidigare inlgg {% endif %} {% if pagination.page_number not in (pagination.total_pages, pagination.total_pages - 1) %} Nyare inlgg {% endif %} {% if pagination.page_number == pagination.total_pages - 1 %} Nyare inlgg {% endif %}
{% endif %}

Oppskrift: Laks med appelsin, rotmos og salat

  04.03.2014 / 10:26 / MAT OG OPPSKRIFTER / 9 KOMMENTARER

Inngredienser til 3 porsjoner:

6 stk laksefileter
3 poteter
3 stk stpoteter
3 gulrtter
1 appelsin
1 boks creme fraishe
2 dl vann
Fiskebuljong
Salt og pepper
Smr

Grnn salat med nsket tilbehr

Skrell og del opp gulrttene, potetene og stpotetene. Kok mre fr du putter dem i blenderen sammen med 1 ss smr og 2 ss creme fraishe. Sett tilbake p plata p lav temperatur mens du gjr klar resten.

Legg opp laksefiletene , rasp opp skallet fra 1 stk appelsin og spre over filetene. Del appelsinen i 2 og klem saften over laksen. Passer ogs med sitron eller lime. Ha p salt og pepper etter nske.

Ha oppi 2 dl vanni kjelen sammen med 1 stk fiskebuljong. Varm opp slik at buljongen smuldrer opp. Kok opp sammen med 2 ss smr og 4 ss creme fraishe.

Kutt opp grnn salat. jeg brukte crisp salat, agurk og vrlk.

Til slutt steker du fiskenp middels varme til den er gylden p begge sider.

Om du ikke er fan av sitrussmaken er kan du ertatte den med soyasaus feks.

Sausen passer ogs som base for en deiligfiskesaus

Tr du prve?





{% if loop.last and pagination %}
{% if pagination.page_number != 1 %} Tidigare inlgg {% endif %} {% if pagination.page_number not in (pagination.total_pages, pagination.total_pages - 1) %} Nyare inlgg {% endif %} {% if pagination.page_number == pagination.total_pages - 1 %} Nyare inlgg {% endif %}
{% endif %}

#Oppskrift - Reinsdyrstek med fltegratinerte poteter og rdvinsaus

  16.02.2014 / 11:58 / MAT OG OPPSKRIFTER / 2 KOMMENTARER

I gr ble det ordentlig #lrdagsmiddag. Og her i huset er det ikke snakk om resturantstrrelser p porsjonene heller :)
P menyen sto det #reinsdyrstek med tilbehr. Kjtt er gtt som sagt :)

Ingredienser 3 porsjoner (store):

1 stk reinsdyrstek ca 800-900gram

#Fltegratinerte poteter:
6-8 poteter
1 Boks flte
Ost til topping
nsket krydder

#Rdvinsaus:
2 stk sjalottlk
2 dl rdvin
2 dl Oksefond/buljong
1-2 ss Tomatpure/ketchup
1 klype Timian/luvbrblad

vrig tilbehr:
8-10 sjampinjong
1/2 hvitlk
2 stk vrlk
1 stk brokkoli

Sett p ovnen p 125 grader.
Varm opp stekepanna mens og krydre steika i nsket krydder. Stek kjttet s den fr en fin stekeskorpe. Bruk steketermometer. Sett steika midt i ovnen. Nr termometeret vise 70 grader kan du ta steika ut av ovnen og la den hvile i 15-20 minutter.

Kutt poteter i tynne skiver og fordel fint i en ildfast form. Ha over flte og krydre med nsket krydder. Med osten kan du velge om du vil vente til potetene er nesten klare fr du har p ost, slik at den kun smelter inn i formen, eller du kan ha den p fra starten s den fr en fin stekt osteskorpe. Stekes i ovnen p ca 200 grader til flten er kokt opp i potetene.

Til rdvinssausen starter du med frese tynne skiver sjalottlk i saltfritt stekesmr eller olje. Ha i oksefong/buljong og rr rundt til det koker. Ha i lauvbrblad/timian og s rdvinen. La sausen putre p lav tempratur mens du gjr ferdig resten av maten.

Kutt sjampinjong i skiver og stek dem i buljongvann. Del en hvitlk i to og press den ene halvdelen over soppen slik at soppen fr en slags marinade. Hel til slutt hr du p vrlk i m ringer. Diss skal ikke stekes mye slik at ikke fargen forsvinner.

Til slutt trenger du en gryte med bare litt vann i bunnen. Del brokkolien i sm buketter og ha i gryta. Flg godt med slik at de ikke dampes for mye. Vi vil ogs her beholde fargen.

Steika skal ha en lyserosa flate nr du skjrer gjennom kjttet, og da er det bare dandere de enorme tallerknene med deilig middag :)

Vi storkoste oss ihvertfall med god #middag, god #vin og godt selskap, s det skal vre en oppskrift p suksess :)

N sitter hele gjengen , inkludert Steinar, minus ELida , foran TVen med herrestafetten p. Seiner i dag blir det bursdagsmiddag hos sviger og s forhpentligvis litt god gammeldags sndagskveld p meg og John. S var plutselig den helga over ogs!

NB! S vil jeg bare gratulere Jomar og Sunniva (fetteren til John) med ankomsten av lille Olaf! Vi gleder oss stort til treffe det nye familiemedlemmet ;)





{% if loop.last and pagination %}
{% if pagination.page_number != 1 %} Tidigare inlgg {% endif %} {% if pagination.page_number not in (pagination.total_pages, pagination.total_pages - 1) %} Nyare inlgg {% endif %} {% if pagination.page_number == pagination.total_pages - 1 %} Nyare inlgg {% endif %}
{% endif %}

Oppskrift - tidenes enkleste hjemmelagde pizza

  13.02.2014 / 20:20 / MAT OG OPPSKRIFTER / 14 KOMMENTARER

N regner jeg med at de aller fleste kan lage en pizza om de virkelig ville, men jeg tenkte at en enkel oppskrift skader vel ikke dele med dere. Jeg har nemlig det forholdet til pizza, at om jeg ikke kommer p noe ha til middag, men har kjttdeig i frysen/kjleskapet - da blir det ofte pizza, Har du mel, gjr, tomatsaus eller ketchup, noe form for kjtt og ost, da har du egentlig alt du trenger. ALt du trenger for lage en ok bunn er en del mel, ta det du har, 1 pakke trrgjr og s spe p med vann til du fr deigen i den formen du nsker. Jo bltere deig , jo saftigere bunn. NB: Men det er ikke alltid positivt om du har mye veske i toppingen.

Om du vil la deigen heve i 10 minutter eller 1 time, er helt opp til deg. Den jeg laget i dag, sto kun hevet akkurat mens jeg laget ferdig fyllet.

Fyllet:
Her er det bare vre kreativ. Om du kun har minimumsbasisen tilgjengelig s bruker du den, eller s fyrer du p med tomter, purre, lk, paprika, mais, kjttdeig, skinke, salami, bacon og ost. Alt etter som hva du har i kjleskapet.

Nr pizzaen er ferdig toppet s setter du den i ovnen p ca 225 grader i ca 15 til 25 minutter, alt etter som hvor tykk bunn du har. Jeg stekte pizzaen p ca 15 minutter med tynn bunn i dag.

Min oppskrift:

ca 6 dl mel
1 pk trrgjr
2 ss olje
Vann nok til at deigen ble nesten flytende og enkel klemme ut .

1/2 hvitlk
400 gram kjttdeig
1 knaskepaprika
1/2 neve purre
1/2 lk
1/2 boks cherrytomater
Toppet med ca 100 gram ost

Stekt midt i ovnen p bakepapir p rist o 15-20 minutter p 220 grader.

Hjemmelaget pizza ender jo ofte opp med ikke se s veldig delikat ut p bilder, men jeg kan love den falt i smak! I morgen blir det fredagstaco og lrdag blir det bursdagsmiddag til re for svigerlillebror. Opprskiften kommer p sndag. den kan jeg love at dere vil like! MMMMMMM kjtt er gtt!

















{% if loop.last and pagination %}
{% if pagination.page_number != 1 %} Tidigare inlgg {% endif %} {% if pagination.page_number not in (pagination.total_pages, pagination.total_pages - 1) %} Nyare inlgg {% endif %} {% if pagination.page_number == pagination.total_pages - 1 %} Nyare inlgg {% endif %}
{% endif %}

Fredagskveld og barnefri - #Oppskrift p fredagsmiddag

  07.02.2014 / 23:45 / MAT OG OPPSKRIFTER / 4 KOMMENTARER

da var det fredag og helg igjen. Dagen min, eller min og Elidas, rettere sagt, startet ganske brtt med en busstur, med en buss som selvsagt var sent ute, ut til jobben til svigermor for avlevering av gojenta. Hun skal nemlig ha foreldrefrihelg p hytta med farmor og farfar. Merker at nr jeg sitter her n s savner jeg de sm rare lydene p babycallen, og s er det jo litt trist ikke se henne i morgen tidlig. Men vi har masse fylle opp tiden med , s helga gr nok fortere enn svint.
Og som de livsnyterene vi er s startet vi helga med en tur p Tulla Fisher med en Parma Pizza, og John med cola og jeg med et deilig glass rdvin. Da er det helg da!

Ja s m jeg jo bare nevne at jeg fikk min aller frste sponsorforesprsel i dag. En noget snodig foresprsel da den kom fra et datingselskap i sverige. Jeg er da verken singel eller svensk, s jeg skjnte ikke helt hva jeg skulle ha tilfre selskapet deres.... S jeg tror jeg str over for denne gang. Greit velge med omhu hva man setter seg i sammenheng med.... :P

Men over til fredagens middag. Jeg er ei som er veldig glad i kjtt, og nr jeg ikke ofte nok har rd til ordentlig godt kjtt som rein eller rdyr, eller bare s enkelt som biff, s gr det p svinet lst. Ikke noe i veien med en god kottelett i ny og ne. Og med godt tilbehr gjr det susen.

2 porsjoner:

4 koteletter
1 stor eller 2 mindre stpoteter
2 gulrtter
1 stangselleri
4 broccolibiter
1/2 lk
1/2 hvitlk
2 dl flte
2 ss permesan
Olivenolje, smr og krydder etter nske

Startet med skrelle og dele stpoteten i firkanter etter beste evne. S heller jeg den over i en ildfast form, drypper litt olivenolje over og krydrer etter egen smak med salt, pepper og/eller timian.
Sett i ovnen p 200 grader i ca 30 minutter. Bruk gjerne grillfunksjonen de sist 3-5 minuttene for f en litt grillet finish.

S krydret jeg kottelettene med biffkrydderblanding fra Cemo.

Del lkene i biter og surr bitene gyldne i olivenolje eller smr fr du har oppi flte. Tynn ut litt med 1 dl vann om nskelig. Ha i knust hvitlk og permesan og la den putre p ovnen mens du lager resten av retten.

Del gulrttene og stansellerien i strimler fr du steker/koker dem i stekepanna i rikelig med smr.

Broccolien er greit vente med til sist. Den trenger kun et lite oppkok. Pass p at den ikke mister fargen.

Etter du har stekt kottelettene kan du ha over ekstra sky/saft fra kjttet i sausen. Eventuelt kan du bruke en halv kjttbuljong. Litt juks men jeg er ogs veldig glad i buljong.... :P

Pass p ikke ha for mye hvitlk og krydder i som jeg hadde i dag. Har ikke noe luktesans s jeg kjente ikke at det var krydret en gang, men det gjorde John :P hehe Stinker helt sikkert skikkelig hvitlk begge to her n. Jaja det er vel ikke s farlig. Skal ikke kline med noen andre enn han som stinker hvitlk selv s.. :P haha
Bon apetit!




{% if loop.last and pagination %}
{% if pagination.page_number != 1 %} Tidigare inlgg {% endif %} {% if pagination.page_number not in (pagination.total_pages, pagination.total_pages - 1) %} Nyare inlgg {% endif %} {% if pagination.page_number == pagination.total_pages - 1 %} Nyare inlgg {% endif %}
{% endif %}

Oppskrift: Jordskokksuppe med grytebrd og tomatpesto

  30.01.2014 / 19:09 / MAT OG OPPSKRIFTER / 3 KOMMENTARER

Da jeg var i butikken rundt helga en gang fant jeg en pose med jordskokk, noe jeg faktisk ikke har sett i butikken fr. Det har sikkert vrt der, men jeg har bare ikke lagt merke til dem. S da bestemte jeg meg for at her skal det prves noe nytt i hjemmet. P middagsplanen i dag stod det derfor Jordskokksuppe med grytebrd og tomatpesto.

Jordskokken likner litt p en krysning mellom potet og ingefr i utseende, mens den har en litt ntteaktig smak. Jeg har ikke hrt deem blitt nevnt i noen annen sammenheng enn suppe tidligere, men de skal testes ut videre, for dette var en artig grnnsak/rot.

Frst vasker du/skyller av 8-10 av knollene fr du skreller dem. Ha dem i en gryte med 1 liter vann og akkurat nok fte til at vannen blir hvitt. Du kan tilfre mer flte for en mer kremet konsistens etterhvert.
Jordskokkene skal kokes mre fr man fisker dem ut av vann/fltebadet, og kjrer dem til pure i blenderen. Hold av 1 knoll som du deler i skiver til seinere.Ha dem s tilbake i vann/fltebadet og rr rundt.
Frst etter dette kan du tilfre salt, pepper eller hva annet krydder du nsker. Jeg er veldig glad i grnnsaksbuljong, s jeg hadde i en liten klatt av det. Du kan ogs ha en dsj saltet meierismr oppi som krydder.

Sett ei stekeplate p og ha oppi skivene av den siste jordskokken og stek dem spre. Du kan ogs riste pinjekjernene for f en ekstra krusj. Hakk bladpersille og ha p stekt jordskokk, pinjekjerner og hakket bladpersill toppet med permesan.

Ingredienser (2 personer):

10-12 jordskokker
1-3 dl flte
8-10 dl vann
Krydder etter smak
70 gram spekeskinke
1 pose pinjekjerne
1 ts smr
Revet permesan
Finhakket bladpersille

Til grytebrdet trenger du bare en gryte som tler st i ovnen, en del mel, gjr, olje og vann. Her mikser du som du selv nsker, men det fungerer best med en blt deig. La deigen st heve i 2-4 timer. Jeg stekte mitt i ovnen p 240 grader i ca 20-30 minutter med lokk p og s uten lokk til jeg s at det var gyldent og sprtt p toppen.

Med litt tomatpesto dyppe brdet i p siden er dette et skikkelig gormetmltid midt i uken. Pluss at det var bedre enn hva jeg husket av hva jeg har ftt p resturant ;) Ikke drlig bare det.

Men n er det p tide med legging av Elida, John skal jobbe litt og mor skal se p dameprogrammer p tven. Det er den luksusen jeg tillater meg selv nr John alikevel ikke skal se p TV. Da er det lov velge fritt mellom alle de "teite", "jentet" programmene som gr p de s kalte "damekanalene". Men frst: Dagens 3 kaffe latte :) H en fin en!





{% if loop.last and pagination %}
{% if pagination.page_number != 1 %} Tidigare inlgg {% endif %} {% if pagination.page_number not in (pagination.total_pages, pagination.total_pages - 1) %} Nyare inlgg {% endif %} {% if pagination.page_number == pagination.total_pages - 1 %} Nyare inlgg {% endif %}
{% endif %}

Torsdag torskemiddag - #Oppskrift

  23.01.2014 / 19:40 / MAT OG OPPSKRIFTER / 6 KOMMENTARER

I dag sto det torskefileter p menyen. de var tint , s da mtte de spises! Men jeg tenkte at det var en p tide teste ut noe uten om det vanlige med kokt torsk. S i dag ble det smrstekt/kokt torsk med stpotetpurre.

Til 2 porsjoner trenger du:

4 stk torskefileter
2 stk medium stpoteter
2 stk gulrtter
1 Stk stang av stangseleri
1/2 stk hvitlk
1/4 brokkoli
1 dl flte
100 gram stekesmr
Salt og pepper

Skrell og del opp 2 stk stpoteter og 2 stk gulrtter. Ha dem i kokende vann og la dem koke seg mre. Nr de er klare kan du enten ha dem i blenderen eller bruke stavmikser, og mose dem til en pure. Ha dem i gryta igjen(om du har brukt annen beholder til mosing). Ha oppi flte, og kanskje en liten dsj smr og krydre som du nsker, men pass p ikke ha for mye salt, fordi torsken er den salte parten som skaper harmoni mellom komponentene.

Kok opp stangselleri for seg og knus den npr den er mr nok. Stangserrei har en veldig sterk og distinktiv smak, s jeg anbefaler for de som ikke er spesielt glade i smaken, koke den litt ekstra.
Ha i ca 100 gram stekesmr i pannen, s most stangselleri og knust hvitlk med salt og peppe. Nr smret er smeltet og alt blandet kan du ha i torsken med skinnsiden ned. Den skal ikke snus, s s opp det smeltede smrret over gjentatte ganger for mariener og klargjre fisken.

Husk sett p brokkolien til slutt. Den skal ikke overkokes, og det m passes p at den ikke mister fargen.

S er det bare dandere retten din p tallerkenen. Om du ikke liker smeltet smr som det vi gjr, er det selvsagt ikke noe problem la vre ha det med p tallerkenen. Stetpotetpureen holder i massevis som "saus".

Bon Apetit!

N etter endt middag og etter litt torsdagskos p sofaen, er det klar for kaffe og tv-kveld. I dag blir der avslapping p sofaen for alle pengene. Ikke noe mer jobb.

Meg og Elida var p City syd tidligere i dag for hente et salgsobjekt, pluss at jeg trengte srt neglelakkfjerner. Det var hele handleturen. S jeg satser p at jeg kan f skrapt sammen litt penger p kjp og salg etter en liten trke. Har vrt s opphengt i oppussinga de siste ukene, s hele salget har blitt lagt delvis p hylla... Men n skal kremmerhatten p igjen for fullt. Har vel ikke noen valg heller om jeg skal overleve, "worst case scenario", p lusne 970 kr i mnd fra Nav frem til slutten av april. Og de 970 kr skal jo egentlig vre til ting Elida trenger. Selvsagt s fr hun alt hun trenger, men knapt er det... Fikk beskjed av NAV, da jeg skte om arbeidsledighetstrygd, at jeg ikke mtte alle deres krav(?). Det vil si, det kravet de henviste til var at jeg ikke hadde mulighet til ta en hvilken som helts jobb p en hvilken som helst plass til en hvilken som helst tid(!?). Hva slags smbarnsmor kan det da?
Jaja , da m jeg bare gjre s godt jeg kan med det jeg har da ;) Og Vi klarer oss jo selvsagt... Ikke som at vi er fattigfolk heller ;) M bare vre litt kreativ, og det er jeg veldig flink til. Hehe.

Men da tror jeg snart kaffen er p bordet, etter at mannen har vrt s snill tatt oppvasken! Snill mann jeg har alts! Det var akkurat det jeg trengte i dag, n. slippe rydde og vaske kjkkenet; igjen!!!

S da er det bare en ting igjen gjre; nske dere alle en strlende torsdagskveld. I morgen er det helg igjen! (jeeeeeees?)





{% if loop.last and pagination %}
{% if pagination.page_number != 1 %} Tidigare inlgg {% endif %} {% if pagination.page_number not in (pagination.total_pages, pagination.total_pages - 1) %} Nyare inlgg {% endif %} {% if pagination.page_number == pagination.total_pages - 1 %} Nyare inlgg {% endif %}
{% endif %}

Oppskrift: Lakselasagne

  20.01.2014 / 19:12 / MAT OG OPPSKRIFTER / 2 KOMMENTARER

Da svigers opprinnelig hadde tenkt at vi skulle spist laksemiddag p hytta i gr, og det ikke ble helt som planlagt, fikk vi med ei pakke med laksefileter hjem. Jeg fant ut det var p tide med en forandring i bruk av laks. Vi har oftest brukt den i pastasammenheng , med pesto. Men matprat er jo helt genial p oppskrifter. Du skriver bare inn hva slags ingrediens du har og s kommer det diverse forslag p oppskrifter. S i ble det Lakselasagne.

Alt du trenger er:

5 egg
5 dl melk eller flte
Lasagneplater nok til ihvertfall 2 lag i valgt form
1 pakke frossen spinat
4 laksefileter
1 neve revet gulost

Og salt og pepper.

Start med visp sammen egg ,melk ,salt og pepper.

Kok opp ei gryte med vann og ha pastaplatene i fosskokende vann til de blir passe bevegelige.

Del laks i biter og riv ost. Ha eggblanding, laks,pastaplater og spinat i formen i den rekkeflgen i minst 2 lag. Topp av med et godt lag med os. Vi er veldig glad i smelta ost her i huset, s jeg skulle egentlig gjerne hatt enda mer ost.

Ha i ovnen p 175 grader i 30 minutter til osten er fin og gylden.

Lasagnen kan godt serveres med en god rkostsalat og brdskiver med smr.

Etter smaken dmme s passer stykkene bra som kalde p brdskiva, s her har du lnsj p jobben til dagen etter!

Bon appetit!




{% if loop.last and pagination %}
{% if pagination.page_number != 1 %} Tidigare inlgg {% endif %} {% if pagination.page_number not in (pagination.total_pages, pagination.total_pages - 1) %} Nyare inlgg {% endif %} {% if pagination.page_number == pagination.total_pages - 1 %} Nyare inlgg {% endif %}
{% endif %}

Paimiddag med oppskrift og hvite roser

  07.01.2014 / 20:01 / MAT OG OPPSKRIFTER / 4 KOMMENTARER

I dag har meg og Elida vrt i byen bare oss to for frste gang siden vi flyttet. Vi skulle mte Julie Benedikte for en kaffe og titte litt etter litt smtt til huset. Staka Elida begynte bli skikkelig trtt i 15-1530 tia, men sove i voggna fungerer drlig nr man gr ut og inn av butikker.

John kom hentet oss etter jobb, s da slapp vi unna den kostnaden, pluss at det er litt fint sitte i en bil som tar deg rett hjem istede for i en buss med barnevogn og bagasje... ;) Snille kjresten min.

S da John nsket seg pai til middag , s fikk han det. Til middag ble det derfor Pai med bacon og sopp.

Pai med bacon og sopp #oppskrift

Paibunn:

200 gram mel
150 gram romtemperert margarin
2 ss vann

Forstek paibunnen p 200 grader i 15 minutter.

Fyll:

1 pakke baconterninger
1/2 pose champingon eller annen sopp
Stek p sterk varme i panna

4 egg
2 1/2 dl melk
250 gram revet ost etter nske
En neve vrlk eller gresslk
Salt og pepper.

Fyllet mikses godt sammen og helles over paibunnen.

Sett i ovnen i 30-35 minutter p 175-180 grader. Server gjerne med sidesalat og hjemmelaget rmmedressing med hvitlk og persille.

Ser dere den ste mannen min var p butikken og kom hjem med en gigantisk bukett hvite #roser! Jeg er s heldig! S utrolig fint f snne overraskelser nr man minst aner det. Det er tross alt da man ikke vet at det kan vre akkurat det man trenger... :)









Litt Elida kos hadde vi ogs tid til fr leggetid.

S n sitter jeg mett og fornyd i sofaen med "Unforgettable" p tven, pcen i fanget og mannen p jobbpcen. Han hadde visst litt komme i gang med. Syntes bare det er fint at han er hjemme istedefor kontoret. S kan jeg ihverfall se p han nr jeg vil ;)
N skal kvelden nytes i den ene sofakroken, mens i morgen blir det siste strket p gjesterommet. Tenkte jeg skulle oppdatere dere med bilder derfra i morgen. Det blir jo fremdeles ei stund til gulvet blir lagt, om jeg ikke fr nden over meg da... ;) Skal aldri si aldri....




{% if loop.last and pagination %}
{% if pagination.page_number != 1 %} Tidigare inlgg {% endif %} {% if pagination.page_number not in (pagination.total_pages, pagination.total_pages - 1) %} Nyare inlgg {% endif %} {% if pagination.page_number == pagination.total_pages - 1 %} Nyare inlgg {% endif %}
{% endif %}

Frjulsgaver fra uante plasser

  20.12.2013 / 12:58 / MAT OG OPPSKRIFTER / 0 KOMMENTARER

John kom hjem fra jobb her om dagen med denne godteposen. Har en merkelig anelse av at jeg kanskje kommer til nyte mer godt av den enn John, men det er helt i orden for meg! Noen som tenkte p meg ogs kan man jo tro hehe.

Nam nam!

Julie Christine


{% if loop.last and pagination %}
{% if pagination.page_number != 1 %} Tidigare inlgg {% endif %} {% if pagination.page_number not in (pagination.total_pages, pagination.total_pages - 1) %} Nyare inlgg {% endif %} {% if pagination.page_number == pagination.total_pages - 1 %} Nyare inlgg {% endif %}
{% endif %}

Julemiddag = fredagskos?

  13.12.2013 / 22:02 / MAT OG OPPSKRIFTER / 1 KOMMENTARER

Lagde det jeg mener er min mest vellykkede pinnekjtt middag EVER! Ordentlig fredagskos!

Heldig mann han her eller? Hehe



Julie Christine


{% if loop.last and pagination %}
{% if pagination.page_number != 1 %} Tidigare inlgg {% endif %} {% if pagination.page_number not in (pagination.total_pages, pagination.total_pages - 1) %} Nyare inlgg {% endif %} {% if pagination.page_number == pagination.total_pages - 1 %} Nyare inlgg {% endif %}
{% endif %}

Torsdagsmenyen: Kotteletter med ovnsbakte poteter, blomklpure fra i gr, salat og bernais + lussekatter

  12.12.2013 / 23:46 / MAT OG OPPSKRIFTER / 0 KOMMENTARER

Husmor? Meg? Hva?

Lussekatter for dem som ikke liker rosiner; bytt ut rosinene med sjokolade !

Julie Christine

Ps: husk bruk restene ogs!


{% if loop.last and pagination %}
{% if pagination.page_number != 1 %} Tidigare inlgg {% endif %} {% if pagination.page_number not in (pagination.total_pages, pagination.total_pages - 1) %} Nyare inlgg {% endif %} {% if pagination.page_number == pagination.total_pages - 1 %} Nyare inlgg {% endif %}
{% endif %}

Onsdagsmiddag - Ovnsbakt laks med blomklmos og poteter

  11.12.2013 / 21:46 / MAT OG OPPSKRIFTER / 3 KOMMENTARER

Ja som den husmora jeg er s disket jeg opp med en aldri s liten luksus middag til gubben i dag. Den ser ihvertfall luksuris ut.

Kuttet 1 blomkl i biter, kokte opp til den ble myk nok til ta i blenderen. La den tilbake i gryta og tilfrte ca 2 dl flte og 1 pakke stekt bacon i terninger. Krydret ned salt og pepper.

Laksefileten kuttet jeg av skinnet p fr jeg la den p foliet. Hadde p hakker rdlk, purre, solsikkeolje og en dsj rmme og stekte i ovnen i ca 16-20 min p 200 grader.

Med Poteter delt i to og tomat ved siden av ble dette et skikkelig herremltid! Blomklmosen ble s god at den skal jeg bruke igjen! Anbefales!


Btw bruker ikke oppskrifter om jeg ikke m s dette som s mye annet ble gjort p gefeelen som vi sier ;)


Julie Christine


{% if loop.last and pagination %}
{% if pagination.page_number != 1 %} Tidigare inlgg {% endif %} {% if pagination.page_number not in (pagination.total_pages, pagination.total_pages - 1) %} Nyare inlgg {% endif %} {% if pagination.page_number == pagination.total_pages - 1 %} Nyare inlgg {% endif %}
{% endif %}

Oppskrift (?) - Enkel babymiddag

  11.12.2013 / 15:56 / MAT OG OPPSKRIFTER / 2 KOMMENTARER

Jeg har blitt fortalt om egne kokkekurs for matlaging til babyen/barnet men s avansert syntes jeg ikke det er lage noe som minsten vil ha og samtidig fr i seg den nringen hun skal. Og oppskrifter er oppskrytt. Her slumpes det over en lav sko :)

Ei gulrot, en stang fra stangselleri, ei potet og ei middagsplse uten skinn. Denne "oppskriften" ble 2 porsjoner med middag og Elida elsker det! (Jeg liker det ogs ;))

Noen andre som ikke flger oppskrifter?



Julie Christine


{% if loop.last and pagination %}
{% if pagination.page_number != 1 %} Tidigare inlgg {% endif %} {% if pagination.page_number not in (pagination.total_pages, pagination.total_pages - 1) %} Nyare inlgg {% endif %} {% if pagination.page_number == pagination.total_pages - 1 %} Nyare inlgg {% endif %}
{% endif %}

Onsdagsmat ala husmorJulie

  30.10.2013 / 21:36 / MAT OG OPPSKRIFTER / 4 KOMMENTARER

Driver fortsatt med prosjekt tmming av mat og kjleskap. S i dag i "spis det du har og ikke kast mat"- nden ble det hjemmelaget potet/gulrotmos med smr og rmme ( det var det jeg hadde i kjleskapet) og salt og pepper. Med Wienerplser, sennep, ketchup, sprlk og vrlk. Var kjempegodt jo!!! *klappe seg selv p skuldra :)

Have it !


Julie Christine


{% if loop.last and pagination %}
{% if pagination.page_number != 1 %} Tidigare inlgg {% endif %} {% if pagination.page_number not in (pagination.total_pages, pagination.total_pages - 1) %} Nyare inlgg {% endif %} {% if pagination.page_number == pagination.total_pages - 1 %} Nyare inlgg {% endif %}
{% endif %}

Eveningfood of Champions !

  22.05.2013 / 20:49 / MAT OG OPPSKRIFTER / 3 KOMMENTARER

N er Elida lagt og det er ellers ganske stille i huset. For et par timer siden fikk jeg solgt en kjole som ga meg 1300 kr ekstra i kassa , s n sitter jeg temmelig fornyd med meg selv og nyter en velfortjent porsjon gresk yoghurt med korn/ntteblanding, jordbr og honning. Ikke s mye som skal til for gi kveldsmaten en luksuseffekt :)

S med det s nsker jeg kvelden velkommen og har allerede lagt planer for morradagen med Elida:)

Klem fra Julie og Elida


{% if loop.last and pagination %}
{% if pagination.page_number != 1 %} Tidigare inlgg {% endif %} {% if pagination.page_number not in (pagination.total_pages, pagination.total_pages - 1) %} Nyare inlgg {% endif %} {% if pagination.page_number == pagination.total_pages - 1 %} Nyare inlgg {% endif %}
{% endif %}

Dinner and a nap

  03.07.2012 / 19:09 / MAT OG OPPSKRIFTER / 0 KOMMENTARER

Da er middagen konsumert og lagt seg fint p bunnen av sluket i pvente av viderefring. Bde meg og John ble helt salig etter maten s n ligger vi rett ut p sofaen og tenkte ta en ettermiddagslur. Vi er jo blitt s gamle n s...:p haha.

Jeg klarte jo da faktisk sl til med litt bedre fantasi enn hentepizza i dag s da ble det flintstek med urtestekte poteter og grnnsaker med julies guacamolemix:) det ble faktisk bedre enn forventet og utrolig enkelt lage.

1 stk flintstek (1000 g p 2,5 pers alt ettersom hvor mye fett)
Stekes god og spr p begge sider og legges s i ovnen p grillfunksjon i ca 10-15 min alt etter str.

300 g smpoteter i bter
1/2 lk i terninger
1/2 paprika i terninger
40 g vrlk
1 klype timian ( trket eller frisk)
Hell litt olivenolje i ei stor panne. Varm opp panna p sterk varme. Putt i grnnsakene og surr dem fine og gylne. Skru ned temperaturen og legg lokk p panna. La den st til kjttet er ferdig.

1 stk avocado
2 t-skjeer kesam
Salt og pepper
Spa ut alt avocadokjttet, mos med gaffel og ha i salt og pepper etter nske. Ha til slutt i kesam. Srg for at blandingen ikke blir for tynn.

N er det like fr ynene glipper s jeg skal bare slappe littegranne av bare.

Kos dere s lenge.

<2 Julie Christine


{% if loop.last and pagination %}
{% if pagination.page_number != 1 %} Tidigare inlgg {% endif %} {% if pagination.page_number not in (pagination.total_pages, pagination.total_pages - 1) %} Nyare inlgg {% endif %} {% if pagination.page_number == pagination.total_pages - 1 %} Nyare inlgg {% endif %}
{% endif %}

Chilimarinert biff, fltegratinerte poteter med brokkoli og ost og soppstuing = NAM! (oppskrift)

  08.06.2012 / 20:39 / MAT OG OPPSKRIFTER / 4 KOMMENTARER

Jeg fant ut at starten p ferien mtte feires, sp da nr jeg fant biff p halv pris p Rimi s ble det en selvflge. Det er jo tross alt noe av det beste bde meg og John kan f. Det og fltegratinerte matvarer...

Startet med potet og brokkoli som skulle gratineres med flte og ost. Jeg velger kremflte da jeg mener at den trekkes bedre opp i potetene og har bedre smak. Det er sikkert det samme som at den er feitere :) hehe Men det er jo helg da. Ost har vi jo alltid tilgjengelig om trent s da er det bare ta det som er enklest mulig og dekk over potetene med ost.

* 2 porsjoner: 4 mellomstore poteteri skiver, 1 medium brokkoli, 1 stk kremflte, 5-9 skiver gulost. Gjerne suppler med hvitlk.

* Stekes p 225 grader i ca 30-40 minutter, alt etter hvor mye og hvor dyp formen er.

Masse champinong m til. Magen min er ikke s glad i det men munnen er veldig glad i det!

* Kuttet opp all soppen og 1 stk rdlk. Stek gjerne soppen frst s strrelsen krymper fr du hiver p lk og flte. 1 skive fltmysost i til slutt, blandes godt og krydre med salt og pepper.

* Ferdig lagd gratinerte poteter. mmmmm

* Biffen stekes p sterk varme 6 minutter p hver side alt ettersom hvor tykk biffen er.

Jeg orket ikke dille med ordne fargerike grnnsaker, s det ser kanskje litt ensfarga ut men desto bedre smak! Kjempegod fredagsmiddag som absolutt br prves!

Tidsbruk : ca 40 min til 1 time. Mye av tiden er jo bare stillesittende mens potetene godgjr seg.

Bon Appetit!

<2 Julie Christine


{% if loop.last and pagination %}
{% if pagination.page_number != 1 %} Tidigare inlgg {% endif %} {% if pagination.page_number not in (pagination.total_pages, pagination.total_pages - 1) %} Nyare inlgg {% endif %} {% if pagination.page_number == pagination.total_pages - 1 %} Nyare inlgg {% endif %}
{% endif %}

TORO-aften p Lille Herbern - test av Toros nye lavkarboprodukter

  30.05.2012 / 19:51 / MAT OG OPPSKRIFTER / 4 KOMMENTARER

I gr aftens var jeg s priviligert ha ftt en invitasjon til Toros smaksprveaften med testing av den nyeste satsingen til Toro som var to delikate retter bestende av 1 stk chorizogryte og 1 stk kyllinggryte, begge i lavkarboens navn. Jeg m innrmme at det bli invitert p en slik sammenkomst fristet mer enn akkurat teste maten.

Vi ble hentet p Oslo s i maxitaxier som kjrte oss ut til Bygdy. Der ble vi plukket opp ved ei minimalistisk kai og kjrt de hele 200 meterne det var for komme seg over til "ya" der lille Herbern hadde sin beliggenhet. Vi ble mtt av en gjeng kjempehyggelige jenter som sto klare med Cava og sjokoladedekkede jordbr (jordbr er da min favorittmatvare i hele verden(!) og sjokolade; jeg sier bare en ting; Jeg er jo tross alt jente).

SOm en bonus hadde jeg ftt lov ta med meg 2 venninner, s da ble det til at Meg, Hege og Karoline var treklveren som ble sittende lage ablegyer ved siden av noen som etter min mening kanskje hadde pyntet seg litt mer enn ndvendig :P

Hege har ftt seg et glass cava nippe til i sola.

Jeg klarte da stappe hele jordbret inn i munnen fordi det holdt p falle av. Bedre inn enn ut? :P

Skikkelig fancy dekket .

Det er godkjent av Hege.... Pui.... det var flaks :P

Fotografen som "stalket" oss hele seansen. Fin og synlig i gult.

Forrett: Deilig salat med oliven og feta. mmmm
Veldig godt selv om jeg hadde litt vanskelig for tygge det etter tannlegeturen min tidligere p dagen...


Karoline Instagrammer :P nerd!

Vi fikk en "uninvited guest". Helt inn p vinduskarmen spankulerte det ei diger mke!

Kyllinggryten: Lekkert utseend snn som vi fikk det servert ihvertfall. Den hadde en veldig mild smak med deilige rvarer. Men etter min mening s burde det vrt mer krydder, og da gjerne chili, om ikke fersk chili, noe jeg elsker!

Ville jeg kjpt denne: Sannsynlgvis ikke. Jeg ville nok gtt for noe med mer smak i.
Mettende: Jeg hadde ikke spist hele dagen pga tannlegeturen s p tom mage s hjalp den svrt lite. Kanskje lunsjpotensiale.

Terningkast: 4

Chorizogryte med bnner: Dyp, deilig tomat smak, med masse krydder og fylde. Med pakken s flger det en pose med krydder noe som sansynligvis er undvendig i denne sammenhengen da den var mer enn sterk nok fra fr. Den posen burde vrt flyttet over til det forrige alternativet.

Ville jeg kjpt denne: Definitivt; Ja! Den var veldig smakfull og interesant. Jeg ville ha kjpt med rmme og hatt litt ost p toppen for gjr den enda litt mer meksikansk inspirert, og fordi jeg elsker bde ost og rmme :P
Mettende: Mer mettende enn den forrige nevnte. Her har nok ogs bnnene en god del med saken gjre, da de har for rykte fylle opp magen.

Karakter: 5+


Vr flotte og engasjertearrangr. Digget antrekket ditt forresten :)

Thomas er en storblogger som blogger mye om nettopp det blogge, og kommer snart ut med en egen bok om emnet. Han hadde et lite miniforedrag for oss. Hrlig type:)

Kesam med sesamfr, solsikkefr og br pluss kaffe til dessert. Jeg kan bare si med en gang at den desserten ble for bitter for samtlige av jentene ved vrt bord. Den var liksom ikke ordentlig dessert....

Madeleine (lifestyleblogs.se/madeleines/) mtte f med seg noen foto av maten hun ogs :)

Jeg mtte si ifra til Hege at hun ikke fikk lov bruke blitz. Sinnajulie :P

P vei hjem igjen. Var utrolig heldig med vret, selv om ikke varmen var det store skryte av...





Jeg m bare gi et stort takk for denne nydeilge anledninigen til f rets frste bttur, enn s kort den var og for det hyggelige selskapet. Dette ser jeg frem til gjre igjen, og hper det ikke blir s alt for lenge til.

Men frst og fremst det som st p agendaen i nrmeste fremtid for meg , er en svipptur til Kbehavn i morgen. Blir sjippet ut av jobben p en opplringsdag i noe som jeg er veldig usikker p hyva omhandler. Men hvor deilig er det vel ikke f tur til det STORE utlandet betalt av jobben. TAXFREE!!!! :) Er jo bare 10 dager til avreise til Hong Kong n. Klarer ikke fatte at jeg skal til HONG KONG!!! :) det blir utrolig gy reise til en helt ny verdensdel!

Men n m jeg g vre litt flink rydde litt her fr min ferske forlovede kommer hjem fersker meg p pcen :) hihi

Ha en deilig onsdagsaften dere!

<2 Julie Christine



{% if loop.last and pagination %}
{% if pagination.page_number != 1 %} Tidigare inlgg {% endif %} {% if pagination.page_number not in (pagination.total_pages, pagination.total_pages - 1) %} Nyare inlgg {% endif %} {% if pagination.page_number == pagination.total_pages - 1 %} Nyare inlgg {% endif %}
{% endif %}

Dilla p cottage Chees og jordbr.... Mmm

  11.05.2012 / 12:39 / MAT OG OPPSKRIFTER / 12 KOMMENTARER

Har klart skaffe meg en skikkelig sug p cottage chees for tiden. S til lunsj i dag, ettersom det er vafler hver fredag, ble det glutenfritt knekkebrd med cottage cheese og rrte markjordbr:) da er det lov med en vaffel til dessert vel?

Skal jo tross alt p joggis etter jobb:) Hihi. Det er helga i meg som tar over:)



<2 Julie Christine


{% if loop.last and pagination %}
{% if pagination.page_number != 1 %} Tidigare inlgg {% endif %} {% if pagination.page_number not in (pagination.total_pages, pagination.total_pages - 1) %} Nyare inlgg {% endif %} {% if pagination.page_number == pagination.total_pages - 1 %} Nyare inlgg {% endif %}
{% endif %}

Mmmmmat , det er godt det

  10.05.2012 / 12:48 / MAT OG OPPSKRIFTER / 7 KOMMENTARER

Etter min mening er lunsj dagens viktigste mltid.... Etterlengtet og deilig med en nydelig salat:)


{% if loop.last and pagination %}
{% if pagination.page_number != 1 %} Tidigare inlgg {% endif %} {% if pagination.page_number not in (pagination.total_pages, pagination.total_pages - 1) %} Nyare inlgg {% endif %} {% if pagination.page_number == pagination.total_pages - 1 %} Nyare inlgg {% endif %}
{% endif %}

Tirsdagsmiddag - Hne i appelsinsaus

  09.05.2012 / 11:27 / MAT OG OPPSKRIFTER / 8 KOMMENTARER


I gr fant jeg plutselig ut at det eneste spennende vi hadde liggende i frysen var ei hne som jeg for lengst egentlig hadde tenkt lage hnsefrikas av , men istede ble det noe s spesielt som Hne i apelsinsaus.
Jeg har vel egentlig alltiid vrt littegranne skeptisk til frukt i middagen men det har vrt vellykket fr, s jeg bruker ofte eple og mango.

Vi hadde s mye ekstra appelsiner p jobben s jeg knabbet noen med meg.


Kunne egentlig godt tenkt meg bare drikke det her! Det s jo kjempegodt ut!

Hna skulle pensles med denne blandingen men det ble mer til at jeg helte det over ettersom at jeg ikke har noen matpensel..









Oppskrift:

Sett p spretten musikk p hytalerne, ta deg et glass med noe godt drikke, srg for ha selskap om du er usikker p fremgangsmten (alts noen som kan ppeke feil) og svins rundt p kjkkenet som om du skulle vrt verdens beste husmor!

1 stk hne

5 appelsiner
4 ss soyasaus
2 ss Honning
4 ss olje
2 dl flte/matyoghurt
1 ss hvetemel
1 ss smr
pepper

Stekte poteter i skiver med timian og nskede grnnsaker til ved siden av. Jeg valgte da det jeg hadde i kjleskapet som var cherrytomater, purre, lk og chili.

Bland saften av 4 apelsiner sammen med soyasaus, olje og honning. Miks godt og s hell den over hna som ligger i en ildfast form. Hna skal stekes p 250 grader lavt i ovnen i ca 40 min. (Anbefales ta av skinnet p hna fr du serverer den da hne er ganske mye seigere enn kylling i konsistensen)

Ha resterende appelsinsaft, flta og litt pepper (jeg tok med litt chili ogs for spicens skyld) og rr til saus. Nr hna s er ferdig heller du stekeskyet, alts det som ligger flyter i bunnen av stekeformen, oppi gryta med sausen. Smak til med krydder om nsket, men huska at du skal kjenne igjen appelsinsmaken. For tykkelse knar du sammen melet og smret og har det i gryta og rrer til sausen er gjevn og fin.

Kan selvsagt ogs serveres med frisk salat til.

Bare en helt enkel tirsdagsmiddag ;) Hehe. Jeg trodde det skulle vre veldig mye vanskeligere enn det det endte opp med bli.

Bon apetit!

Tr du prve?

<2 Julie Christine


{% if loop.last and pagination %}
{% if pagination.page_number != 1 %} Tidigare inlgg {% endif %} {% if pagination.page_number not in (pagination.total_pages, pagination.total_pages - 1) %} Nyare inlgg {% endif %} {% if pagination.page_number == pagination.total_pages - 1 %} Nyare inlgg {% endif %}
{% endif %}

Onsdagskveld med hjemmelaget plsegryte, is med bringebr og leggshaving.... (oppskrift flger)

  25.04.2012 / 19:12 / MAT OG OPPSKRIFTER / 11 KOMMENTARER

Jepp du hrte riktig. Fin mix tenkte du n eller? Hehe. Selvsagt var det ikke samtidig. Men jeg fant ut at jeg mptte bare ftt barbert leggene fr vi reiser ettersom morgendagen kommer til fly forbi i et sus av reisefeber og halusinasjoner og varmere vr.

John ringte fra jobben fr han reiste for gi meg tid til lage middag mens han henta dessert. Ettersom det eneste kjttliknende vi hadde i hjemmet var grillplser s ble det hjemmelaget plsegryte til middag. Den var litt improvisert men kjempegod og enkel lage.

Julies hjemmelagde plsegryte Oppskrift:
* 1 boks med krossade tomater
* 2 dl vann
* 6 plser (alt ettersom hvor mange du lager til)
* 3 ss purre
* 2 gulrtter
* 1 neve pasta
* 1/4 paprika
* 1 liten lk i biter
* 2 ss creme fraise

Kok opp tomatene, pastaenog vannet med 1 buljongterning av nsket variasjon. Del plsene i skiver og lken i biter og stek sammen i panne.
Del opp resten av grnnsakene i nsket strrelse. Ha alt sammen i gryta med tomatblandingen. Kok opp i ca 10-15 minutter. Ha i 2 ss med creme fraise og rr rundt til pastaen er gjennomkokt.
Vips har du en sunn middag som lett kan lages til mange og som er sunn. Masse bra rvarer!



John sto ansvarlig for desserten ser dere. Is med karamell og peantter dusjet i bringebr ;)

Resten av kvelden gr med p selvpleie og sofakos med strikketyet.



Kjpte inn 5 nye nster til sengeteppet mitt som virkelig begynner ta form n. Men det er nok ei stund til det er ferdig enn ;) Men kos er det n sitte i sofakroken med strikketyet og en kopp te. Fler meg som ei skikkelig kjrring. Haha.

Hva gjr derei kveld?

<2 Julie Christine


{% if loop.last and pagination %}
{% if pagination.page_number != 1 %} Tidigare inlgg {% endif %} {% if pagination.page_number not in (pagination.total_pages, pagination.total_pages - 1) %} Nyare inlgg {% endif %} {% if pagination.page_number == pagination.total_pages - 1 %} Nyare inlgg {% endif %}
{% endif %}

DINNER FOR CHAMPIONS!

  24.04.2012 / 21:44 / MAT OG OPPSKRIFTER / 18 KOMMENTARER

Nei, jeg har ikke akkurat spist middag nei.

Jeg har akkurat vrt uten en tur tatt littegranne sol p Brun og Blid p Bjlsen. Prver f et bittelite grunnlag fr meg og Karoline reiser p fredagen. Skal bli deilig. De har meldt 22 grader p lrdagen. Da begynner det hjelpe p temperaturen!

P vei hjem stakk jeg innom hagen hentet inn pus. Han er en rar en. Sto ropte p ham og s han ingen plasser men det var en annen katt som kom lpende. Men plutselig ser jeg Kolbjrn i sidesynet, komme gallopperende over bedene til naboen. I full fart mot meg. Tror han har missforsttt og tror han er en hund..:P Hehe

Men tidligere i dag da jeg kom hjem og fant ut at jeg ble alene til middag, s tenkte jeg at det passet veldig bra ettersom det kun var en kyllingfilet igjen i kjleskapet, og den hadde mitt navn p seg.

S da ble det marinerte kyllingstrimler (marinert i chili og chreme fraise).

Spinatsaus (frisk spinat, creme fraise, salt og pepper, olivenolje)

Koke opp sausen med ekstra chiliflak i og soltrkede tomater. Kok til spinatsmaken mildner.





Legges p en seng av pasta ;) Nam nam

Da er det jo selvsagt viktig ha en veldig bra plass spise dette herremltidet ogs da s godstolen blir inntatt ;)
Dette er mitt favorittmbel i hele leiligheten. Det er uhelidigvis ogs pus sin favorittklore plass ogs, enn s mange ganger jeg har dusjet han med vannflaska s skjnner han ikke helt poenget... Fr nok trekke den om nr vi flytter en gang ;)

S det godt ut?

<2 Julie Christine


{% if loop.last and pagination %}
{% if pagination.page_number != 1 %} Tidigare inlgg {% endif %} {% if pagination.page_number not in (pagination.total_pages, pagination.total_pages - 1) %} Nyare inlgg {% endif %} {% if pagination.page_number == pagination.total_pages - 1 %} Nyare inlgg {% endif %}
{% endif %}

1-2-3 HJEMMELAGET PIZZA FOR 1

  30.03.2012 / 19:25 / MAT OG OPPSKRIFTER / 7 KOMMENTARER

John har jo som sagt reist til Tronheim i dag for spille konsert p Lobbyen. S da er jeg alene hjemme. Litte deilig lene seg tilbake i stolene n ikke ha drlig samvitighet for sitte p pcen blogge ihvertfall :)

Men da siden jeg er bare meg til middag s tenkte jeg bare lage noe veldig enkelt. Og hva bedre enn en hjemmelaget pizza p 1-2-3 :)



Starter med deigen. Veldig enkel; mel, gjr og vann. Blander bare akkurat nok s deiligen ikke lenger er klissete.





S kjevler jeg den ut til en rund form, italian style (fr den hever vel og merke)





S erd et bare finne frem det du har av diverse ha p til fyll. I dag ble det en vegetarpizza p meg for jeg hadde ikke noe kjttdeig i fryseren ;)



Jeg er bare litt over gjennomsnittet glad i lk liksom ;) Hehe



Klar til sette i ovnen.



Ser ikke dette digg ut kanskje?



Klar ferdig fredags middagsmiddag for 1 :)

S det er ikke s galt vre hjemme alene alltid heller. Seinere blir det blbr, sjokoladepudding og popcorn. M jo frtse litt n som det er helg og greier ;)

S hva slags planer har dere for kvelden? Noen som skal ut?

<2 Julie Christine


{% if loop.last and pagination %}
{% if pagination.page_number != 1 %} Tidigare inlgg {% endif %} {% if pagination.page_number not in (pagination.total_pages, pagination.total_pages - 1) %} Nyare inlgg {% endif %} {% if pagination.page_number == pagination.total_pages - 1 %} Nyare inlgg {% endif %}
{% endif %}

Ovnsbakt sitronmarinert laks p grnnsaks/ris seng - En helt vanlig torsdagsmiddag

  29.03.2012 / 19:53 / MAT OG OPPSKRIFTER / 8 KOMMENTARER

Som jeg sa tidligere s var jeg innom den nye invandrer butikken p Bjlsen tidligere i dag og handlet grnnsaker. De har mye bedre utvalg enn vanlig kjedebutikker - pluss at det lukter ofte s godt av diverse kryddere...

Under ser dere utgangspunktet for dagens middag.



Ris, asoarges, purre, chili, snackspaprika, lk, gulrtter og brokkoli. Og laks selvsagt.


Bruker olivenolje i ei dyp panne og setter p varmen p 4. Ganske mye olje.

Salt p til i oppi panna etter oljen.



Pluss urtekrydderet som jeg fikk i vertinnegave til julebordet med jobben i fjor. Kjpt p Olive p Storo senteret. Der har de utrolig mye gode kryddere og oljer..... mmmmm



Se s flink jeg er til kutte grnsaker da dere? :)


Pakke inn laksebitene i folie fr jeg putter dem i ovnen p 220 graderi 10-15 minutter.

Koked opp ris. Det m ogs til. Men jeg er litt glad i spicy mat s jeg trenger litt chilikrydder for smakens skyld :)

Og her har dere ferdig produkt :) Deilig torsdagsmat.
Enkelt er det ogs.

Tror du at du kunne likt det?

Jeg mtte selvsagt ha litt dessert ogs, s det ble blbr med vaniljesaus. John var s mett etter middag at jeg fikk desserten helt for meg selv. S n sitter jeg her med bl tenner og et stort glis :) Hihi



Da er det tid for litt sofakos :)

Har du noe gode mattips?

<2 Julie Christine


{% if loop.last and pagination %}
{% if pagination.page_number != 1 %} Tidigare inlgg {% endif %} {% if pagination.page_number not in (pagination.total_pages, pagination.total_pages - 1) %} Nyare inlgg {% endif %} {% if pagination.page_number == pagination.total_pages - 1 %} Nyare inlgg {% endif %}
{% endif %}

HJEMMELAGA LASAGNE - gjennomgang

  22.03.2012 / 22:06 / MAT OG OPPSKRIFTER / 7 KOMMENTARER

Alle ingrediensene p plass. Tomatsaus er snnt vi alltid har liggende i skapet til alt mulig av pizza og pasta og annet tomatbasert mat :)

Med min sarte mage med tanke p gluten valgte jeg teste ut gluten og laktosefri lasagneplater. De kostet ikke noe mer enn vanlig plater og smakte akkurat det samme ;)

PS: som dere ser s er jeg VELDIG glad i lk! dumpet en hel lk i blandinga

Med litt timan i kjttet s smaker alt s mye mer eksotisk . Haha.


Purrlk, brokkoli og gulerot m til for skape en mash av farger i gratengen. Pluss at det er velidg sundt. 5 om dagen vet dere vel :P hehe

  • Frst blandet jeg tomatsausen sammen med alle grnnsakene fr jeg puttet kjttet med lken oppi og rrte godt rundt :)

    Vi hadde litt mindre osi igjen enn hva jeg trodde, men det ble egentlig akkurat passe :)


  • 1 pakke kjttdeig
  • 1 pakke lasagneplater
  • 2 valgfrie bokser med tomatsaus/knuste tomater
  • 1/2 brokkoli
  • 2 gulrtter
  • 1/3 purre
  • 1 lk
  • 2 spiseskjeer timian
  • ost p toppen

ca 20 minutter i ovnen p 225 grader,alt ettersom hvor mange lag du har.

Voila s har du et deilig torsdagsmltid. Jeg kunne selvsagt lagd baguett og salat ved sidenav men s var det bare meg som skulle ha s det gadd jeg rett og slett ikke :)

Bon apetit!

<2 Julie Christine


{% if loop.last and pagination %}
{% if pagination.page_number != 1 %} Tidigare inlgg {% endif %} {% if pagination.page_number not in (pagination.total_pages, pagination.total_pages - 1) %} Nyare inlgg {% endif %} {% if pagination.page_number == pagination.total_pages - 1 %} Nyare inlgg {% endif %}
{% endif %}

BLODTYPEDIETTEN - TYPE O

  21.03.2012 / 10:29 / MAT OG OPPSKRIFTER / 5 KOMMENTARER
Jeg har mange ganger slitt med ubehagelig hard mage. Det klumper seg liksom i tarmene og det fles som om det kan dyttes rundt inni der. Jeg har sjekket alergier og alt snn, men det har liksom ikke sltt ut spesielt noen plass. S da jeg kom over blodtypedietten, s tenkte jeg bare at "detkan jo ikke skade....".
Blodtypedietten gr enkelt og greit p at historisk sett s er den blodtypen jeg har stammet fra jegere. Om du tenker da p hva de spiste som jegere s er det ganske logisk at snne ting som melk og melkeprodukter, mel kornprodukter, poteter og diverse husdyr ikke ligger i kosten til en jeger. Dette er nok mer tilpasset en sanker. Frst nr jeg begynte lese om dietten s s jeg for meg masse tullete grunner til hvorfor jeg ikke skulle spise ditt og datt. Det trodde jeg ogs helt frem til jeg prvde det og merket en stor forkjell p magefesten . Ikke bare er magen bedre men vekta er mer stabil og jeg har mer energi...
Lista er jo ikke s veldig lang p hva jeg br unng heller, og alt innimellom er nytrale varer. S for dere somn nsker g ned eller ha mer stabil vekt s anbefales det virkelig prve. Det fungerer p meg s...
Legger ved litt oppskrifter.

Medisinske matvarer for blodtype O

Men dette br du unng:

  • Abbor
  • Adukibnner
  • Ananassaft
  • Artiskokk
  • Azukibnner
  • Bladkl
  • Brissel
  • Brokkoli
  • Bffel/bison
  • Cayenepepper
  • Club Soda
  • Egg
  • Escarolesalat
  • Esekielbrd
  • Essenerbrd
  • Farris
  • Fikener
  • Flyndre
  • Frekjtt og lam
  • Gjedde
  • Gresskar
  • Gresskarfr
  • Grnnkl
  • Gurkemeie
  • Hellefisk/kveite
  • Hjerte, innmat, lever, nyre
  • Humle
  • Hvitlk
  • Ingefr
  • Johannesbrdmel
  • Jordskokk
  • Kalvekjtt
  • Karri
  • Laks
  • Linfrolje
  • Lk
  • Lvetannblader
  • Makrell
  • Mangold/spinat
  • Moreller
  • Neper
  • Nypete
  • Oksehale
  • Olivenolje
  • Paprika, rd
  • Pastinakk
  • Peppermyntete
  • Pepperrot
  • Persille
  • Pintobnner
  • Plummer
  • Purre
  • Romersk salat
  • Rdbetblader
  • Sardiner
  • Sikori
  • Sild
  • Storfekjtt
  • Storvilt
  • Str
  • Svartyebnner
  • Svisker
  • Sviskesaft
  • Stpoteter
  • Tang & tare
  • Torsk/skrei
  • Valntter
  • Vann
  • rret

  • Alfaalfaspirer
  • Alle sorter melk unntatt soyamelk som er nytrale
  • Alle sorter ost unntatt geitost, bffelost og fetaost som er nytrale
  • Appelsin
  • Appelsinjuice
  • Aubergine
  • Avokado
  • Bacon
  • Barrakuda
  • Bjrnebr
  • Blekksprut
  • Blomkl
  • Boller
  • Bomullsfrolje
  • Brennevin
  • Brus
  • Brd laget p hvete eller havre
  • Bulgurmel
  • Cashewntter
  • Corn Flakes
  • Couscous
  • Durumhvete
  • Eddik
  • Eplemost/sider
  • Gs
  • Havremel
  • Hestehov
  • Hodekl
  • Honningmelon
  • Hvetemel
  • Hvite bnner
  • Jordbr
  • Kaffe
  • Kaker
  • Kanel
  • Kapers
  • Kaviar
  • Ketchup
  • Kidneybnner
  • Kinakl
  • Klementiner
  • Kokosntt
  • Lettbrus
  • Lichintt
  • Linser
  • Maisolje
  • Maizena
  • Majones
  • Mandarin
  • Mazenamel
  • Muskattntt
  • Msli
  • Oliven
  • Pasta
  • Peantter
  • Peanttolje
  • Peanttsmr
  • Pepper
  • Pickles
  • Pistasjentter
  • Poteter
  • Potetmel
  • Rabarbra
  • Relish
  • Rosenkl
  • Rdkl
  • Rkelaks
  • Semulegryn
  • Sjampignon
  • Snegler
  • Solhatt
  • Sopp
  • Steinbit
  • Sukkermais
  • Sursild
  • Svart te
  • Svinekjtt
  • Sylteeddik
  • Stningsmidler
  • Tamarindbnner
  • Valmuefr
  • Vaniljeessens

Hjemmelaget ketchup

Porsjoner
1,8 dl vann
0,6 dl tomatpure
2 ss sitronsaft
2 ss honning
1 ts tamari
Nringsinnhold for 100 gram
Kcal 54,61 Kcal
Protein 1,13 gram
Fett 0,04 gram
Karbohydrater 12,30 gram

PorsjonerItalienske Kjttboller

0,9 kg magert oksekjtt i sm biter
6 fedd hvitlk, hakket
2,5 dl finhakket speltbrd
1 ss trket basilikum
0,6 dl soyamelk
1,25 dl raspet pecorino romano ost eller annen lovlig ost.
1,25 dl hakket persille
2 stk egg
Salt
0,25 ts pepper
Nringsinnhold for 100 gram
Kcal 123,86 Kcal
Protein 19,02 gram
Fett 3,86 gram
Karbohydrater 3,42 gram

PorsjonerSItronkake

1,8 dl mykt smr
1,8 dl rrsukker
3 stk egg, piskede
1 ss sitronsaft
1 stk gult skall av 1 sitron
3,6 dl siktet speltmel
0,75 ts bakepulver
0,25 ts salt

Glasur:
2,4 dl vann
2 stk sitron, saften
0,6 dl honning
Nringsinnhold for 100 gram
Kcal 224,10 Kcal
Protein 4,00 gram
Fett 11,65 gram
Karbohydrater 27,32 gram

*Oppskriftene er kopiert fra nettside

Tenkte g gjennom en del oppskrifter i tiden fremover s skal jeg ta legge ut gjennomgang i bildeversjon.

PorsjonerViltgryte

Ca 1 kg viltkjtt(elg, rein, hjort)

Marinade:
1 stk stor lk i biter
Vin
5 stk einerbr
2 stk laurbrblad

Gryte:
2 ss olivenolje
1 stk lk i skiver
2 stk gulrtter i biter
1 stk lite nepe i biter
2 stang(stenger) stangselleri i biter
1 stk lite pastinakk i biter
Nringsinnhold for 100 gram
Kcal 78,63 Kcal
Protein 12,66 gram
Fett 1,93 gram
Karbohydrater 2,36 gram

Har du mye problemer med magen? Ofte oppblst, ls, hard etc? Du br prve det.

<2 Julie Christine


{% if loop.last and pagination %}
{% if pagination.page_number != 1 %} Tidigare inlgg {% endif %} {% if pagination.page_number not in (pagination.total_pages, pagination.total_pages - 1) %} Nyare inlgg {% endif %} {% if pagination.page_number == pagination.total_pages - 1 %} Nyare inlgg {% endif %}
{% endif %}

- Det er rot som gjelder i virkeligheten.

  09.03.2012 / 13:07 / MAT OG OPPSKRIFTER / 2 KOMMENTARER
Leste en artikkel her p Aftenposten om en blogger som stilte seg svrt kritisk til at interirartikler ofte har veldig hardt striglede bilder av hjemmene til intervjukanditatene. Som en motreaksjon har da denne bloggeren ; Vinterverket, oppfordret til dele blidene av uorganiserte rom som de aller fleste av oss har til vanlig med unntak av nr man venter besk.
P kommentarfeltet i artikkelen fant jeg dette veldig flotte rimet som jeg syntes passet veldig bra , ihvrertfall for meg ;)
hurtig2010
Man rydder all den hygge bort
- som flyter her til daglig.
Og srger for at alter pent
- og vinkelrett og saklig.
Her likner et sterilt og vinkelrett kontor.
- For det kommer et par mennesker
som skal se hvordan vi bor.
Jeg er faktisk glad i ha det ryddig jeg da... men ikke s stramt som velidg mange av hjemmene i divers artikler ser ut som, ribbet for enhver personlighet.
Har du det striglet hos deg?

<2 Julie


{% if loop.last and pagination %}
{% if pagination.page_number != 1 %} Tidigare inlgg {% endif %} {% if pagination.page_number not in (pagination.total_pages, pagination.total_pages - 1) %} Nyare inlgg {% endif %} {% if pagination.page_number == pagination.total_pages - 1 %} Nyare inlgg {% endif %}
{% endif %}

Middagsmat p kjkkenet i arendalsgata ;)

  07.03.2012 / 18:38 / MAT OG OPPSKRIFTER / 3 KOMMENTARER

Her er det masse som skal i panna i dag. Masse bacon for eksempel. Vi digger bacon!




Litt aubergine og tyrkisk paprika mtte ogs bte med "livet". Hadde masse ost og et egg opp til slutt. Med masse piffikrydder og ketchup s ble dette knakende godt! Pluss at jeg ikke ble s uggen i magen som jeg ofte blir av potetmat og ris og snnt...

Flere som har mage som ikke liker mat med for mye stivelse i ?

<2 Julie


{% if loop.last and pagination %}
{% if pagination.page_number != 1 %} Tidigare inlgg {% endif %} {% if pagination.page_number not in (pagination.total_pages, pagination.total_pages - 1) %} Nyare inlgg {% endif %} {% if pagination.page_number == pagination.total_pages - 1 %} Nyare inlgg {% endif %}
{% endif %}

Hjemmelaget starbucks, plsegrateng og sjokoladepudding ;)

  20.02.2012 / 20:34 / MAT OG OPPSKRIFTER / 4 KOMMENTARER

Jepp, dette var dagens middag ;)

Denne starbuckskoppen er jeg veldig usikker p hvor jeg har ftt fra...(?) Men kaffeen var billigere hjemme enn det den var p Starbucks ihvertfall.

Rakk ikke ta bilde av plsegratengen en gang fr den nesten var helt borte! Det var skikkelig NAM NAM

Og sjokolade i puddingform er deilig! Nesten litt lrdag p mandag. Trengte det etter en veldig mandag, mandag ;)

Har du hatt noe godt til middag?

<2 Julie



{% if loop.last and pagination %}
{% if pagination.page_number != 1 %} Tidigare inlgg {% endif %} {% if pagination.page_number not in (pagination.total_pages, pagination.total_pages - 1) %} Nyare inlgg {% endif %} {% if pagination.page_number == pagination.total_pages - 1 %} Nyare inlgg {% endif %}
{% endif %}

Purre og Potetsuppe

  17.02.2012 / 08:53 / MAT OG OPPSKRIFTER / 8 KOMMENTARER

Ingredienser

  • stk purre i biter
  • 3 bt hakket hvitlk
  • ca. 500 g potet i biter
  • 1 l kalkunkraft (laget p innmatposen i kalkunen) , evt. hnsebuljong
  • 2 dl kremflte
  • salt og kvernet pepper

  • Pynt:
  • stk purre i ringer
  • ca. ts trffelolje

4 skiver speket kalkunfilet evt. spekeskinke/parmaskinke

Fremgangsmte:

1. Vask purre godt og del i biter. Skrell poteter og skjr i store terninger.

2. Surr purre og hvitlk i litt smr. Tilsett potetterninger og hell over kraft. Kok til det er mrt.

3. Haalt over i en matprosessor og kjr suppen glatt.

4. Sil suppen og tilsett flte. Kok opp og smak til med salt, kvernet pepper og eventuelt litt buljong.

Det er s utrolig godt med hjemmelaget suppe, og jeg skjnner ikke hvorfor jeg ikke lager det oftere. Er jo superenkelt ogs...

<2 Julie





{% if loop.last and pagination %}
{% if pagination.page_number != 1 %} Tidigare inlgg {% endif %} {% if pagination.page_number not in (pagination.total_pages, pagination.total_pages - 1) %} Nyare inlgg {% endif %} {% if pagination.page_number == pagination.total_pages - 1 %} Nyare inlgg {% endif %}
{% endif %}

Middag ala Rema1000

  06.02.2012 / 17:56 / MAT OG OPPSKRIFTER / 21 KOMMENTARER

Prvde meg p en snnen Rema1000 middag til under 100 lappen. Hva syntes du? Ikke s langt fra orginalen?

92 00 Middag til 4*
30 min

Ingress

Salsa verde ? grnn saus. Bde kalde og varme varianter av salsa verde brukes i en rekke kjkken i Europa og Mexico. Denne TexMex-varianten smakssetter en saftig, fersk laksefilet.


1

Salsa verde: Ha grove biter av paprika, avokado, gul lk, hvitlk, 1/2 av grnn chili og evt. koriander i en blender og kjr sausen glatt. Smak til med salt og lime.

2

Agurksalsa: Bland juice fra 1/2 av lime, 1/2 av olivenoljen og litt salt i en stor bolle. Skrell agurk, del i to p langs og skrap vekk den myke kjernen med en teskje. Kutt i fine terninger. Skjr rd chili og resten av grnn chili i fine skiver. Hakk rdlk fint, og ha alt i bollen (med evt. litt finhakket koriander). Bland alt og smak til med salt.

3

Varm en panne med litt olje og stek fisken gyllen i ca. 4 minutter p hver side. Ha p et fint dryss med maldonsalt til slutt.

4

Konfettiris: Bland halvparten av salsaen i ferdig kokt ris. Vips: konfettiris!


Jeg syntes det var veldig godt jeg da, men jeg er veldig glad i sterk mat. Og denne var det mye hvitlk og chili i ;)
Har du hatt en god middag i dag?
<2 Julie

{% if loop.last and pagination %}
{% if pagination.page_number != 1 %} Tidigare inlgg {% endif %} {% if pagination.page_number not in (pagination.total_pages, pagination.total_pages - 1) %} Nyare inlgg {% endif %} {% if pagination.page_number == pagination.total_pages - 1 %} Nyare inlgg {% endif %}
{% endif %}
hits