Ukas kaffebilder

  15.06.2014 / 11:55 / MAT OG OPPSKRIFTER / 1 KOMMENTARER


{% if loop.last and pagination %}
{% if pagination.page_number != 1 %} Tidigare inlägg {% endif %} {% if pagination.page_number not in (pagination.total_pages, pagination.total_pages - 1) %} Nyare inlägg {% endif %} {% if pagination.page_number == pagination.total_pages - 1 %} Nyare inlägg {% endif %}
{% endif %}

Oppskrift: Lammelår og godt selskap

  03.05.2014 / 20:56 / MAT OG OPPSKRIFTER / 1 KOMMENTARER

Mmmmm.... Lørdagskveld og lammelår! Det er i seg selv en oppskrift på suksess. I påska klarte ikke John å gå forbi frysedisken med lammelår til 57 kr kg, og det er jeg veldig glad for nå, for dere kkan vel bare gjette på hvor DEILIG det var med lammelår til lørdagsmiddag i dag! Så fikk vi heldigvis besøk av Steinar (lillebroren til John) som hjalp oss litt. Men det blir nok allikevel lammegryte i morgen. Så at 1 lammelår var beregnet til 6-8 personer, så det kan trygt sies at det var mer enn nok til oss 3. Jeg har oppskriften jeg brukte på lammelår med tilbehør, som overskriften sier, men jeg kan ikke oppskriften på godt selskap. Det bare dukket opp og viste seg å være sånn... ;)



Ingredienser 3 pers:

1 stk lammelår (nok kjøtt til ca 6-8 personer)
9-10 mellomstore poteter
1/2 pakke cherrytomater eller liknende
1 dl olivenolje
4 gulrøtter
1 pose champinjong
1 løk
1 dl fløte 

Fersk timian
Salt og pepper
1 stk hvitløk 

 

Saus:

1 dl fløte
2 dl vann
1 ss pesto
1 kjøttbuljong terning
1 klype fersk timian

 

Sett ovnen på 160 grader.
Lammelåret gnis inn i ønsket krydder som timian, rosmarin, salt og pepper. Snitt flere hull i låret som du dytter små oppskårne hvitløksbåter inni. Stek låret i ca 2-3 timer. Opp til 72-74 grader, alt etter hvor stekt du liker den. Mitt stekte jeg opp til 73 grader og fikk en perfekt rosa indre. Ved 76 grader er den gjennomstekt. 
la låret hvile i ca 30 min.

Skjær poteter i båter og ha i ildfast form med olivenolje og ønsket krydder. Stek før på 200 grader. Ha i  tomater og timian etter ca 15-20 min.

Skjær sopp i skiver og hakk løk. Stek ved sterk varme før du heller over fløten. Om du har noe fond stående så er det veldig godt å ha i. La fløten koke helt opp i soppen.

Skrell og skjær gulrøtter i skiver. Kok møre.

Saus: Ha i alt flytende inkludert pesto. Kok opp og ha i buljong og timian. Om sausen blir litt tynn kan du ha i litt maizena.

Skjær kjøttet i fine skiver. Kanskje litt finere enn mine. Topp serveringen med frisk timian. Bon apetit! Deilig måltid!

 

 

 

Nå når middagen er ferdig, et par vinglass er på mystisk vis forsvunnet så skal vi se film. Vi får se hvor langt inn i filmen vi kommer før Steinar sovner da... ;)

Ha en fortsatt flott lørdag folkens!

 

 

 

 

 




 

 


{% if loop.last and pagination %}
{% if pagination.page_number != 1 %} Tidigare inlägg {% endif %} {% if pagination.page_number not in (pagination.total_pages, pagination.total_pages - 1) %} Nyare inlägg {% endif %} {% if pagination.page_number == pagination.total_pages - 1 %} Nyare inlägg {% endif %}
{% endif %}

Oppskrift: Bacon og brokkolipai

  12.04.2014 / 09:47 / MAT OG OPPSKRIFTER / 2 KOMMENTARER

God morgen alle sammen! 

Har vært oppe noen timer allerede jeg, men fikk ikke lov av Elida å skrive ferdig innlegget, så jeg måtte vente til hun skulle ha formiddagsluren sin: altså nå. Selv om jeg hører henne "turne" der oppe.... :P haha. Vi har vært oppe å lekt litt og sett første påske morgenbarnetv. John er nok litt bortskjemt sånn sett. Han får som regel alltid lov å sove lenge i helgene. Det er meg som står opp med Elida. Men det blir andre boller nå med permisjonen hans. Må jo ihvertfall prøve å gi ham samme hverdager som jeg har hatt med ELida. Det er ikke bare fridager og kos som det virker som det er en del menn som tror. Huset vasker ikke seg selv. Det gjør heller ikke klærne og oppvasken. SÅ det er en del jobb når man er hjemme som ikke bare består av leking og kos. Og Elida som fremdeles har 2 temmelig lange dupper i løpet av dagen, så skal man ha en del tid til overs. Vi får se hvordan det går ;) hehe Blir bra for dem å være litt alene bare de to tenker jeg.

Men i går kveld etter at Elida hadde lagt seg så hadde de "voksne" en deilig middag på menyen. Vi hadde ekstra bacon i kjøleskapet, så da jeg spurte John hva han ønsket seg til middag og han ga meg den vanlige trekkinga på skuldrene og "vetsje", så foreslo jeg baconpai. Inneholder det bacon så er det godkjent tror jeg. Og den ble bedre enn jeg hadde håpt på også ;) Så denne oppskriften kan jeg anbefale videre med god samvittighet.



Men nå skal jeg videre med syingen min. Elida trenger flere smekker, så det blir vel muligens en del av de i dag. Hamstret trykknapper i går: 500 stk. Skal holde en stund ihvertfall ;)

 

 

 

 

 





{% if loop.last and pagination %}
{% if pagination.page_number != 1 %} Tidigare inlägg {% endif %} {% if pagination.page_number not in (pagination.total_pages, pagination.total_pages - 1) %} Nyare inlägg {% endif %} {% if pagination.page_number == pagination.total_pages - 1 %} Nyare inlägg {% endif %}
{% endif %}

Oppskrift - Lørdags kos: Svinenakke med søtpotetmos

  05.04.2014 / 20:35 / MAT OG OPPSKRIFTER / 4 KOMMENTARER

Da er lørdagskvelden kommet og roen har senket seg i huset etter en lang-kort dag kun hjemme. Jeg føler, selv om dagen har gått fort, at jeg har fått gjort en hel del. Jeg har vasket og ryddet omtrent hele huset, jeg har kost litt med Elida når hun var våken, snakket med naboer, vært på posten og laget deilig deilig middag! Jeg er jo en tilbudsjeger innen alt jeg noen gang skulle finne på å trenge, så når man finner kjøtt på 50% fordi det går ut på datoen, da kjøper jeg det og legger det i fryseren til en dag vi har lyst til å kose oss meg noe skikkelig godt. I dag var en sånnen dag. Matinspirasjonen hadde tatt overhånd før jeg visste ordet av det. Og vips så var denne hærlige retten klar til servering.Jeg tror faktisk ikke jeg har vært borti denne typen tilberedning av svinekjøtt før, men den kan absolutt anbefales! Og siden matlagebasillen har bitt meg igjen, så har jeg inngått en avtale med meg selv; nemlig å gå en av mine flotte kokebøker grundig til verks. Nå skal jeg gå gjennom alle oppskriftene i boka, kanskje til og med 2 på en dag! Jeg skal selvsagt legge ved oppskrifter og bilder. Og dere må mr enn gjerne komme med innspill!? Om det er forslag til oppskrifter eller tips til bedre utførelser.



Men å har denne spesifikke middagen inntatt hvileposisjon og meg og John sitter godt plantet på sofaen med Hver gang vi møtes på Tven. Må si jeg var spent på Samsaya sin tur. Føler kanskje at jeg kommer til å bli litt overasket. For jeg mener jeg har hørt flere av sangene hennes uten å være klar over det. SÅ er det jo ikke å stikke under en stol at det er et utrolig koselig program på en lørdagskveld ;) 

men nå har jeg en armkrok som venter på meg her, så da må jeg forlate dere for i dag. Ha en super duper lørdagskveld om du er hjemme, på fest, på besøk eller er ute på farten! 

 

 

 

 

 





{% if loop.last and pagination %}
{% if pagination.page_number != 1 %} Tidigare inlägg {% endif %} {% if pagination.page_number not in (pagination.total_pages, pagination.total_pages - 1) %} Nyare inlägg {% endif %} {% if pagination.page_number == pagination.total_pages - 1 %} Nyare inlägg {% endif %}
{% endif %}

Oppskrift - Lettvint gryte a là Julie

  04.04.2014 / 21:20 / MAT OG OPPSKRIFTER / 8 KOMMENTARER

Fredagskveld og helg endelig! Middagene er allerede på god vei nedover fordøyningssystemet (haha) og Nytt på Nytt står for dør. Lysene er tent i stuevinduet og den horisontale stilen er inntatt på sofaen. Det er ikke akkurat ofte at det kommer ei helg uten noen som helst planer! Hva skal vi gjøre med all tiden vi plutselig ikke har en ting vi må gjøre med?! Jeg har en hel haug av ting jeg har lyst til å gjøre, men vi får nå se hvor mye som faktisk blir gjennomført da ;) Foreløpig har vi en kosekveld på planen og en lang frokost.... 

Middagen i dag ble verken pizza eller taco, men en deilig gryte (jadajada gryterett, vi har ikke spist gryta! ;)). La ved oppskriften, mer som inspirasjon enn den antakelsen at dere ikke hadde klart å tenke dere frem til fremgangsmåten selv ;)

 

 


 

Friday and weekend, finally! Dinner has already started its passing through the digestiv system , and the TV is showing "Nytt på Nytt". The candles are shining in the windowsill and the horisontal position has taken over our bodies. It`s not often we have a weekend without any plans ! What to do with all our spare time! I always have a long list of "to do"`s, so we just have to wait and see how many of them acctually get done. For now the plan is set on having a lazy evening and a long breakfast tomorrow....

Todays dinner was neighter pizza or taco , but homemade potstew. I wrote down the recipe, not because I think you couldn`t make it out all by your lonesome, but to give you some inspiration.

Ingredients

7-800 gram porkmeat 
1 small rutabaga 
2 medium celeriac
3 carrots
4 potatoes
2 square broth
2-2,5 liters og water.

The pot is a longcooking one, so the longer it`s cooked the better it gets, almost ;)

 


Håper alle dere andre uti blogglandet har en strålende flott fredagskveld! Vi prates i morgen ;)

 

 

 

 





{% if loop.last and pagination %}
{% if pagination.page_number != 1 %} Tidigare inlägg {% endif %} {% if pagination.page_number not in (pagination.total_pages, pagination.total_pages - 1) %} Nyare inlägg {% endif %} {% if pagination.page_number == pagination.total_pages - 1 %} Nyare inlägg {% endif %}
{% endif %}

Oppskrift: Enkel fiskesuppe

  01.04.2014 / 20:52 / MAT OG OPPSKRIFTER / 4 KOMMENTARER

Dette er ikke slankemat bare så alle er advart fra før. Fløte, smør og feit fisk! Hærlig mettende suppe!



 

 

 


This is not dietfood just to warn you! Cream, butter and fat fish! A lovely harty everyday soup!

 

Simple fishsoup - (2-3 persons)

5 dl water
3 dl cream
1 spoon (soupspoon) butter
1 fishbroth
2 filet of salmon
2 filet of cod
2 carrots
1/4 leek
And I would have added some potato if I had some.....

 

Heat the water and ad the broth. Add the carrot and leek. Boil until the carrot is tender almost trough. Then you add the fish and cream. Let it boil for 2-3 minutes and add the butter. If you`re no fan of butter you can reduce the amount as you wish. And this is how easy it can be done!  For an extra bones you could serve it with some nice bread and butter.

 

 

 

Bon appètit!

 

 

 

 

 

 





{% if loop.last and pagination %}
{% if pagination.page_number != 1 %} Tidigare inlägg {% endif %} {% if pagination.page_number not in (pagination.total_pages, pagination.total_pages - 1) %} Nyare inlägg {% endif %} {% if pagination.page_number == pagination.total_pages - 1 %} Nyare inlägg {% endif %}
{% endif %}

#Oppskrift: Scones med Cottage Cheese

  27.03.2014 / 20:32 / MAT OG OPPSKRIFTER / 3 KOMMENTARER

Jeg følte jeg måtte vise meg fra husmorsiden min i dag. Og etter jeg fant en super enkel oppskrift på deilige scones, så var det jo ikke noe problem å "showoff" litt ;) Disse sconesene tok ca 15 minutter å lage inkludert steketid, pluss at de smakte himmelsk!




Gi meg gjerne tilbakemelding om du har noen flere forslag på gode scones!? :)

 

 

 

 




{% if loop.last and pagination %}
{% if pagination.page_number != 1 %} Tidigare inlägg {% endif %} {% if pagination.page_number not in (pagination.total_pages, pagination.total_pages - 1) %} Nyare inlägg {% endif %} {% if pagination.page_number == pagination.total_pages - 1 %} Nyare inlägg {% endif %}
{% endif %}

Oppskrift - Kremet blomkål/broccolisuppe = lunsjdate

  13.03.2014 / 20:31 / MAT OG OPPSKRIFTER / 12 KOMMENTARER

Var så heldig å få dobbelt opp med besøk i dag. 2 flotte damer med hver sin lille søte pike på slep. Og når man får sånne fine besøk så skulle det bare mangle om man ikke skulle diske opp med litt hjemmelaget mat. Og hva er vel bedre enn ei deilig lunsjsuppe?

Jeg tok en runde og vips, så sto det kremet suppe med sprøstekt baconbiter på bordet :)
Og slik kan du også gjøre det:

Ingredienser:

1 Brokkoli
1 Blomkål
2 dl kremfløte
3-4 dl vann
1 stk grønnsaksbuljong
Og litt salt og pepper alt etter hvor spicy du ønsker den.
1 Pakke bacon

 




Del brokkolien og blomkålen i biter. Kok dem gode og møre. Hell ut det meste av vannet , men behold ca 3-4 dl. Bruk stavmikser (eller om du ikke har det så bruker du det du får tak i) og mos det til en grøt. Kok opp og tilsett fløten. Ha i buljongen mens du rører så du ser at den har blandet seg ordentlig inn i suppa. Smak til med annet ønsket krydder.

Klipp bacon i små biter og stek dem på høy varme. Om du steker hele remser så steker du dem sprøe og knuser dem med en kniv el liknende etter steking. 

Server med et god brød og smør.

Vanskeligere enn det er det ikke å lage det jeg kaller verdens beste kremede blomkål/brokkolisuppe. Mye bedre enn posesuppe! 

 

 

 

 

 





 


{% if loop.last and pagination %}
{% if pagination.page_number != 1 %} Tidigare inlägg {% endif %} {% if pagination.page_number not in (pagination.total_pages, pagination.total_pages - 1) %} Nyare inlägg {% endif %} {% if pagination.page_number == pagination.total_pages - 1 %} Nyare inlägg {% endif %}
{% endif %}

Oppskrift: Laks med appelsin, rotmos og salat

  04.03.2014 / 10:26 / MAT OG OPPSKRIFTER / 9 KOMMENTARER

Inngredienser til 3 porsjoner:

6 stk laksefileter
3 poteter
3 stk søtpoteter
3 gulrøtter
1 appelsin
1 boks creme fraishe
2 dl vann
Fiskebuljong
Salt og pepper
Smør

Grønn salat med ønsket tilbehør 

Skrell og del opp gulrøttene, potetene og søtpotetene. Kok møre før du putter dem i blenderen sammen med 1 ss smør og 2 ss creme fraishe. Sett tilbake på plata på lav temperatur mens du gjør klar resten.

Legg opp laksefiletene , rasp opp skallet fra 1 stk appelsin og spre over filetene. Del appelsinen i 2 og klem saften over laksen. Passer også med sitron eller lime. Ha på salt og pepper etter ønske.

Ha oppi 2 dl vanni kjelen sammen med 1 stk fiskebuljong. Varm opp slik at buljongen smuldrer opp. Kok opp sammen med 2 ss smør og 4 ss creme fraishe.

Kutt opp grønn salat. jeg brukte crisp salat, agurk og vårløk.

Til slutt steker du fiskenpå middels varme til den er gylden på begge sider. 

Om du ikke er å fan av sitrussmaken å er kan du ertatte den med soyasaus feks. 

Sausen passer også som base for en deiligfiskesaus

 

Tør du prøve?

 

 

 





{% if loop.last and pagination %}
{% if pagination.page_number != 1 %} Tidigare inlägg {% endif %} {% if pagination.page_number not in (pagination.total_pages, pagination.total_pages - 1) %} Nyare inlägg {% endif %} {% if pagination.page_number == pagination.total_pages - 1 %} Nyare inlägg {% endif %}
{% endif %}

#Oppskrift - Reinsdyrstek med fløtegratinerte poteter og rødvinsaus

  16.02.2014 / 11:58 / MAT OG OPPSKRIFTER / 2 KOMMENTARER

I går ble det ordentlig #lørdagsmiddag. Og her i huset er det ikke snakk om resturantstørrelser på porsjonene heller :)
På menyen sto det #reinsdyrstek med tilbehør. Kjøtt er gøtt som sagt :)

Ingredienser 3 porsjoner (store):

1 stk reinsdyrstek  ca 800-900gram

#Fløtegratinerte poteter:
6-8 poteter
1 Boks fløte
Ost til topping
Ønsket krydder

#Rødvinsaus:
2 stk sjalottløk
2 dl rødvin
2 dl Oksefond/buljong
1-2 ss Tomatpure/ketchup
1 klype Timian/luvbærblad

Øvrig tilbehør:
8-10 sjampinjong 
1/2 hvitløk
2 stk vårløk
1 stk brokkoli 

Sett på ovnen på 125 grader.
Varm opp stekepanna  mens og krydre steika i ønsket krydder. Stek kjøttet så den får en fin stekeskorpe. Bruk steketermometer. Sett steika midt i ovnen. Når termometeret vise 70 grader kan du ta steika ut av ovnen og la den hvile i 15-20 minutter.

Kutt poteter i tynne skiver og fordel fint i en ildfast form. Ha over fløte og krydre med ønsket krydder. Med osten kan du velge om du vil vente til potetene er nesten klare før du har på ost, slik at den kun smelter inn i formen, eller du kan ha den på fra starten så den får en fin stekt osteskorpe. Stekes i ovnen på ca 200 grader til fløten er kokt opp i potetene. 

Til rødvinssausen starter du med å frese tynne skiver sjalottløk i saltfritt stekesmør eller olje. Ha i oksefong/buljong og rør rundt til det koker. Ha i lauvbærblad/timian og så rødvinen. La sausen putre på lav tempratur mens du gjør ferdig resten av maten.

Kutt sjampinjong i skiver og stek dem i buljongvann. Del en hvitløk i to og press den ene halvdelen over soppen slik at soppen får en slags marinade. Hel til slutt hr du på vårløk i  må ringer. Diss skal ikke stekes mye slik at ikke fargen forsvinner.

Til slutt trenger du en gryte med bare litt vann i bunnen. Del brokkolien i små buketter og ha i gryta. Følg godt med slik at de ikke dampes for mye. Vi vil også her beholde fargen.

Steika skal ha en lyserosa flate når du skjærer gjennom kjøttet, og da er det bare å dandere de enorme tallerknene med deilig middag :)

Vi storkoste oss ihvertfall med god #middag, god #vin og godt selskap, så det skal være en oppskrift på suksess :)

Nå sitter hele gjengen , inkludert Steinar, minus ELida , foran TVen med herrestafetten på. Seiner i dag blir det bursdagsmiddag hos sviger og så forhåpentligvis litt god gammeldags søndagskveld på meg og John. Så var plutselig den helga over også!

NB! Så vil jeg bare gratulere Jomar og Sunniva (fetteren til John) med ankomsten av lille Olaf! Vi gleder oss stort til å treffe det nye familiemedlemmet ;)

 

 

 

 




 

 

 

 


{% if loop.last and pagination %}
{% if pagination.page_number != 1 %} Tidigare inlägg {% endif %} {% if pagination.page_number not in (pagination.total_pages, pagination.total_pages - 1) %} Nyare inlägg {% endif %} {% if pagination.page_number == pagination.total_pages - 1 %} Nyare inlägg {% endif %}
{% endif %}

Oppskrift - tidenes enkleste hjemmelagde pizza

  13.02.2014 / 20:20 / MAT OG OPPSKRIFTER / 14 KOMMENTARER

Nå regner jeg med at de aller fleste kan lage en pizza om de virkelig ville, men jeg tenkte at en enkel oppskrift skader vel ikke å dele med dere. Jeg har nemlig det forholdet til pizza, at om jeg ikke kommer på noe å ha til middag, men har kjøttdeig i frysen/kjøleskapet - da blir det ofte pizza, Har du mel, gjær, tomatsaus eller ketchup, noe form for kjøtt og ost, da har du egentlig alt du trenger. ALt du trenger for å lage en ok bunn er en del mel, ta det du har, 1 pakke tørrgjær og så spe på med vann til du får deigen i den formen du ønsker. Jo bløtere deig , jo saftigere bunn. NB: Men det er ikke alltid positivt om du har mye veske i toppingen.

Om du vil la deigen heve i 10  minutter eller 1 time, er helt opp til deg. Den jeg laget i dag, sto kun å hevet akkurat mens jeg laget ferdig fyllet.

Fyllet:
Her er det bare å være kreativ. Om du kun har minimumsbasisen tilgjengelig så bruker du den, eller så fyrer du på med tomter, purre, løk, paprika, mais, kjøttdeig, skinke, salami, bacon og ost. Alt etter som hva du har i kjøleskapet.

Når pizzaen er ferdig toppet så setter du den i ovnen på ca 225 grader i ca 15 til 25 minutter, alt etter som hvor tykk bunn du har. Jeg stekte pizzaen på ca 15 minutter med tynn bunn i dag.

Min oppskrift:

ca 6 dl mel
1 pk tørrgjær
2 ss olje
Vann nok til at deigen ble nesten flytende og enkel å klemme ut .

 

1/2 hvitløk
400 gram kjøttdeig
1 knaskepaprika
1/2 neve purre
1/2 løk
1/2 boks cherrytomater
Toppet med ca 100 gram ost 

Stekt midt i ovnen på bakepapir på rist o 15-20 minutter på 220 grader.

 

 

Hjemmelaget pizza ender jo ofte opp med å ikke se så veldig delikat ut på bilder, men jeg kan love den falt i smak! I morgen blir det fredagstaco og lørdag blir det bursdagsmiddag til ære for svigerlillebror. Opprskiften kommer på søndag. den kan jeg love at dere vil like! MMMMMMM kjøtt er gøtt!

 

 

 
















 

 


{% if loop.last and pagination %}
{% if pagination.page_number != 1 %} Tidigare inlägg {% endif %} {% if pagination.page_number not in (pagination.total_pages, pagination.total_pages - 1) %} Nyare inlägg {% endif %} {% if pagination.page_number == pagination.total_pages - 1 %} Nyare inlägg {% endif %}
{% endif %}

Fredagskveld og barnefri - #Oppskrift på fredagsmiddag

  07.02.2014 / 23:45 / MAT OG OPPSKRIFTER / 4 KOMMENTARER

da var det fredag og helg igjen. Dagen min, eller min og Elidas, rettere sagt, startet ganske brått med en busstur, med en buss som selvsagt var sent ute, ut til jobben til svigermor for avlevering av gojenta. Hun skal nemlig ha foreldrefrihelg på hytta med farmor og farfar. Merker at når jeg sitter her nå så savner jeg de små rare lydene på babycallen, og så er det jo litt trist å ikke se henne i morgen tidlig. Men vi har masse å fylle opp tiden med , så helga går nok fortere enn svint. 
Og som de livsnyterene vi er så startet vi helga med en tur på Tulla Fisher med en Parma Pizza, og John med cola og jeg med et deilig glass rødvin. Da er det helg da!

Ja så må jeg jo bare nevne at jeg fikk min aller første sponsorforespørsel i dag. En noget snodig  forespørsel da den kom fra et datingselskap i sverige. Jeg er da verken singel eller svensk, så jeg skjønte ikke helt hva jeg skulle ha å tilføre selskapet deres.... Så jeg tror jeg står over for denne gang. Greit å velge med omhu hva man setter seg i sammenheng med.... :P

 

Men over til fredagens middag. Jeg er ei som er veldig glad i kjøtt, og når jeg ikke ofte nok har råd til ordentlig godt kjøtt som rein eller rådyr, eller bare så enkelt som biff, så går det på svinet løst. Ikke noe i veien med en god kottelett i ny og ne. Og med godt tilbehør gjør det susen.

 

2 porsjoner:

4 koteletter
1 stor eller 2 mindre søtpoteter
2 gulrøtter
1 stangselleri
4 broccolibiter
1/2 løk
1/2 hvitløk
2 dl fløte
2 ss permesan
Olivenolje, smør og krydder etter ønske 

Startet med å skrelle og dele søtpoteten i firkanter etter beste evne. Så heller jeg den over i en ildfast form, drypper litt olivenolje over og krydrer etter egen smak med salt, pepper og/eller timian.
Sett i ovnen på 200 grader i ca 30 minutter. Bruk gjerne grillfunksjonen de sist 3-5 minuttene for å få en litt grillet finish. 

Så krydret jeg kottelettene med biffkrydderblanding fra Cemo.

Del løkene i biter og surr bitene gyldne i olivenolje eller smør før du har oppi fløte. Tynn ut litt med 1 dl vann om ønskelig. Ha i knust hvitløk og permesan og la den putre på ovnen mens du lager resten av retten.

Del gulrøttene og stansellerien i strimler før du steker/koker dem i stekepanna i rikelig med smør.

Broccolien er greit å vente med til sist. Den trenger kun et lite oppkok. Pass på at den ikke mister fargen.

Etter du har stekt kottelettene kan du ha over ekstra sky/saft fra kjøttet i sausen. Eventuelt kan du bruke en halv kjøttbuljong. Litt juks men jeg er også veldig glad i buljong.... :P

Pass på å ikke ha for mye hvitløk og krydder i som jeg hadde i dag. Har ikke noe luktesans så jeg kjente ikke at det var krydret en gang, men det gjorde John :P hehe Stinker helt sikkert skikkelig hvitløk begge to her nå. Jaja det er vel ikke så farlig. Skal ikke kline med noen andre enn han som stinker hvitløk selv så.. :P haha
Bon apetit!

 

 

 

 



 


{% if loop.last and pagination %}
{% if pagination.page_number != 1 %} Tidigare inlägg {% endif %} {% if pagination.page_number not in (pagination.total_pages, pagination.total_pages - 1) %} Nyare inlägg {% endif %} {% if pagination.page_number == pagination.total_pages - 1 %} Nyare inlägg {% endif %}
{% endif %}

Oppskrift: Jordskokksuppe med grytebrød og tomatpesto

  30.01.2014 / 19:09 / MAT OG OPPSKRIFTER / 3 KOMMENTARER

Da jeg var i butikken rundt helga en gang fant jeg en pose med jordskokk, noe jeg faktisk ikke har sett i butikken før. Det har sikkert vært der, men jeg har bare ikke lagt merke til dem. Så da bestemte jeg meg for at her skal det prøves noe nytt i hjemmet. På middagsplanen i dag stod det derfor Jordskokksuppe med grytebrød og tomatpesto.

Jordskokken likner litt på en krysning mellom potet og ingefær i utseende, mens den har en litt nøtteaktig smak. Jeg har ikke hørt deem blitt nevnt i noen annen sammenheng enn suppe tidligere, men de skal testes ut videre, for dette var en artig grønnsak/rot.

Først vasker du/skyller av 8-10 av knollene før du skreller dem. Ha dem i en gryte med 1 liter vann og akkurat nok føte til at vannen blir hvitt. Du kan tilføre mer fløte for en mer kremet konsistens etterhvert.
Jordskokkene skal kokes møre før man fisker dem ut av vann/fløtebadet, og kjører dem til pure i blenderen. Hold av 1 knoll som du deler i skiver til seinere.Ha dem så  tilbake i vann/fløtebadet og rør rundt. 
Først etter dette kan du tilføre salt, pepper eller hva annet krydder du ønsker. Jeg er veldig glad i grønnsaksbuljong, så jeg hadde i en liten klatt av det. Du kan også ha en dæsj saltet meierismør oppi som krydder.

Sett ei stekeplate på og ha oppi skivene av den siste jordskokken og stek dem sprøe. Du kan også riste pinjekjernene for å få en ekstra krusj. Hakk bladpersille og ha på stekt jordskokk, pinjekjerner og hakket bladpersill toppet med permesan.

Ingredienser (2 personer):

10-12 jordskokker
1-3 dl fløte
8-10 dl vann
Krydder etter smak
70 gram spekeskinke  
1 pose pinjekjerne
1 ts smør
Revet permesan
Finhakket bladpersille 

 

 

Til grytebrødet trenger du bare en gryte som tåler å stå i ovnen, en del mel, gjær, olje og vann. Her mikser du som du selv ønsker, men det fungerer best med en bløt deig. La deigen stå å heve i 2-4 timer. Jeg stekte mitt i ovnen på 240 grader i ca 20-30 minutter med lokk på og så uten lokk til jeg så at det var gyldent og sprøtt på toppen.

 

 

Med litt tomatpesto å dyppe brødet i på siden er dette et skikkelig gormetmåltid midt i uken. Pluss at det var bedre enn hva jeg husket av hva jeg har fått på resturant ;) Ikke dårlig bare det.

 

Men nå er det på tide med legging av Elida, John skal jobbe litt og mor skal se på dameprogrammer på tven. Det er den luksusen jeg tillater meg selv når John alikevel ikke skal se på TV. Da er det lov å velge fritt mellom alle de "teite", "jentet" programmene som går på de så kalte "damekanalene".  Men først: Dagens 3 kaffe latte :) H en fin en!

 

 

 





{% if loop.last and pagination %}
{% if pagination.page_number != 1 %} Tidigare inlägg {% endif %} {% if pagination.page_number not in (pagination.total_pages, pagination.total_pages - 1) %} Nyare inlägg {% endif %} {% if pagination.page_number == pagination.total_pages - 1 %} Nyare inlägg {% endif %}
{% endif %}

Torsdag torskemiddag - #Oppskrift

  23.01.2014 / 19:40 / MAT OG OPPSKRIFTER / 6 KOMMENTARER

I dag sto det torskefileter på menyen. de var tint , så da måtte de spises! Men jeg tenkte at det var en på tide å teste ut noe uten om det vanlige med kokt torsk. Så i dag ble det smørstekt/kokt torsk med søtpotetpurre. 

 

Til 2 porsjoner trenger du:

4 stk torskefileter
2 stk medium søtpoteter
2 stk gulrøtter
1 Stk stang av stangseleri
1/2 stk hvitløk
1/4 brokkoli
1 dl fløte
100 gram stekesmør
Salt og pepper 

Skrell og del opp 2 stk søtpoteter og 2 stk gulrøtter. Ha dem i kokende vann og la dem koke seg møre. Når de er klare kan du enten ha dem i blenderen eller bruke stavmikser, og mose dem til en pure. Ha dem i gryta igjen(om du har brukt annen beholder til mosing). Ha oppi fløte, og kanskje en liten dæsj smør og krydre som du ønsker, men pass på å ikke ha for mye salt, fordi torsken er den salte parten som skaper harmoni mellom komponentene.

Kok opp stangselleri for seg og knus den npr den er mør nok. Stangserrei har en veldig sterk og distinktiv smak, så jeg anbefaler for de som ikke er spesielt glade i smaken, å koke den litt ekstra.
Ha i ca 100 gram stekesmør i pannen, så most stangselleri og knust hvitløk med salt og peppe. Når smøret er smeltet og alt blandet kan du ha i torsken med skinnsiden ned. Den skal ikke snus, så øs opp det smeltede smørret over gjentatte ganger for å mariener og klargjøre fisken. 

Husk å sett på brokkolien til slutt. Den skal ikke overkokes, og det må passes på at den ikke mister fargen. 

Så er det bare å dandere retten din på tallerkenen. Om du ikke liker smeltet smør som det vi gjør, er det selvsagt ikke noe problem å la være å ha det med på tallerkenen. Søtetpotetpureen holder i massevis som "saus".

 

Bon Apetit!

Nå etter endt middag og etter litt torsdagskos på sofaen, er det klar for kaffe og tv-kveld. I dag blir der avslapping på sofaen for alle pengene. Ikke noe mer jobb. 

Meg og Elida var på City syd tidligere i dag for å hente et salgsobjekt, pluss at jeg trengte sårt neglelakkfjerner. Det var hele handleturen. Så jeg satser på at jeg kan få skrapt sammen litt penger på kjøp og salg etter en liten tørke. Har vært så opphengt i oppussinga de siste ukene, så hele salget har blitt lagt delvis på hylla... Men nå skal kremmerhatten på igjen for fullt. Har vel ikke noen valg heller om jeg skal overleve, "worst case scenario", på lusne 970 kr i mnd fra Nav frem til slutten av april. Og de 970 kr skal jo egentlig være til ting Elida trenger. Selvsagt så får hun alt hun trenger, men knapt er det... Fikk beskjed av NAV, da jeg søkte om arbeidsledighetstrygd, at jeg ikke møtte alle deres krav(?). Det vil si, det kravet de henviste til var at jeg ikke hadde mulighet til å ta en hvilken som helts jobb på en hvilken som helst plass til en hvilken som helst tid(!?). Hva slags småbarnsmor kan det da?
Jaja , da må jeg bare gjøre så godt jeg kan med det jeg har da ;) Og Vi klarer oss jo selvsagt... Ikke som at vi er fattigfolk heller ;) Må bare være litt kreativ, og det er jeg veldig flink til. Hehe.

Men da tror jeg snart kaffen er på bordet, etter at mannen har vært så snill å tatt oppvasken! Snill mann jeg har altså! Det var akkurat det jeg trengte i dag, nå. Å slippe å rydde og vaske kjøkkenet; igjen!!!

 

Så da er det bare en ting igjen å gjøre; ønske dere alle en strålende torsdagskveld. I morgen er det helg igjen! (jeeeeeees?) 

 

 

 





{% if loop.last and pagination %}
{% if pagination.page_number != 1 %} Tidigare inlägg {% endif %} {% if pagination.page_number not in (pagination.total_pages, pagination.total_pages - 1) %} Nyare inlägg {% endif %} {% if pagination.page_number == pagination.total_pages - 1 %} Nyare inlägg {% endif %}
{% endif %}

Oppskrift: Lakselasagne

  20.01.2014 / 19:12 / MAT OG OPPSKRIFTER / 2 KOMMENTARER

Da svigers opprinnelig hadde tenkt at vi skulle spist laksemiddag på hytta i går, og det ikke ble helt som planlagt, fikk vi med ei pakke med laksefileter hjem. Jeg fant ut det var på tide med en forandring i bruk av laks. Vi har oftest brukt den i pastasammenheng , med pesto. Men matprat er jo helt genial på oppskrifter. Du skriver bare inn hva slags ingrediens du har og så kommer det diverse forslag på oppskrifter. Så i ble det Lakselasagne.

Alt du trenger er:

5 egg
5 dl melk eller fløte
Lasagneplater nok til ihvertfall 2 lag i valgt form
1 pakke frossen spinat
4 laksefileter
1 neve revet gulost

Og salt og pepper. 

Start med å visp sammen egg ,melk ,salt og pepper.

Kok opp ei gryte med vann og ha pastaplatene i fosskokende vann til de blir passe bevegelige.

Del laks i biter og riv ost. Ha eggblanding, laks,pastaplater og spinat i formen i den rekkefølgen i minst 2 lag. Topp av med et godt lag med os. Vi er veldig glad i smelta ost her i huset, så jeg skulle egentlig gjerne hatt enda mer ost.

Ha i ovnen på 175 grader i 30 minutter til osten er fin og gylden.

Lasagnen kan godt serveres med en god råkostsalat og brødskiver med smør.

Etter smaken å dømme så passer stykkene bra som kalde på brødskiva, så her har du lønsj på jobben til dagen etter!

 

Bon appetit!

 

 



 


{% if loop.last and pagination %}
{% if pagination.page_number != 1 %} Tidigare inlägg {% endif %} {% if pagination.page_number not in (pagination.total_pages, pagination.total_pages - 1) %} Nyare inlägg {% endif %} {% if pagination.page_number == pagination.total_pages - 1 %} Nyare inlägg {% endif %}
{% endif %}

Paimiddag med oppskrift og hvite roser

  07.01.2014 / 20:01 / MAT OG OPPSKRIFTER / 4 KOMMENTARER

I dag har meg og Elida vært i byen bare oss to for første gang siden vi flyttet. Vi skulle møte Julie Benedikte for en kaffe og titte litt etter litt smått til huset. Staka Elida begynte å bli skikkelig trøtt i 15-1530 tia, men å sove i voggna fungerer dårlig når man går ut og inn av butikker. 

John kom å hentet oss etter jobb, så da slapp vi unna den kostnaden, pluss at det er litt fint å sitte i en bil som tar deg rett hjem istede for i en buss med barnevogn og bagasje... ;) Snille kjæresten min.

Så da John ønsket seg pai til middag , så fikk han det. Til middag ble det derfor Pai med bacon og sopp.

 

Pai med bacon og sopp #oppskrift

Paibunn:

200 gram mel
150 gram romtemperert margarin
2 ss vann

Forstek paibunnen på 200 grader i 15 minutter. 

Fyll:

1 pakke baconterninger
1/2 pose champingon eller annen sopp
Stek på sterk varme i panna 

4 egg
2 1/2 dl melk
250 gram revet ost etter ønske
En neve vårløk eller gressløk
Salt og pepper.

Fyllet mikses godt sammen og helles over paibunnen.

Sett i ovnen i 30-35 minutter på 175-180 grader. Server gjerne med sidesalat og hjemmelaget rømmedressing med hvitløk og persille. 

Ser dere den søte mannen min var på butikken og kom hjem med en gigantisk bukett hvite #roser! Jeg er så heldig! Så utrolig fint å få sånne overraskelser når man minst aner det. Det er tross alt da man ikke vet at det kan være akkurat det man trenger... :)

                 







Litt Elida kos hadde vi også tid til før leggetid.

 

Så nå sitter jeg mett og fornøyd i sofaen med "Unforgettable" på tven, pcen i fanget og mannen på jobbpcen. Han hadde visst litt å komme i gang med. Syntes bare det er fint at han er hjemme istedefor kontoret. Så kan jeg ihverfall se på han når jeg vil ;) 
Nå skal kvelden nytes i den ene sofakroken, mens i morgen blir det siste strøket på gjesterommet. Tenkte jeg skulle oppdatere dere med bilder derfra i morgen. Det blir jo fremdeles ei stund til gulvet blir lagt, om jeg ikke får ånden over meg da... ;) Skal aldri si aldri....

 

 

 



 


{% if loop.last and pagination %}
{% if pagination.page_number != 1 %} Tidigare inlägg {% endif %} {% if pagination.page_number not in (pagination.total_pages, pagination.total_pages - 1) %} Nyare inlägg {% endif %} {% if pagination.page_number == pagination.total_pages - 1 %} Nyare inlägg {% endif %}
{% endif %}

Førjulsgaver fra uante plasser

  20.12.2013 / 12:58 / MAT OG OPPSKRIFTER / 0 KOMMENTARER

John kom hjem fra jobb her om dagen med denne godteposen. Har en merkelig anelse av at jeg kanskje kommer til å nyte mer godt av den enn John, men det er helt i orden for meg! Noen som tenkte på meg også kan man jo tro hehe.

Nam nam!

 

 

 

Julie Christine


{% if loop.last and pagination %}
{% if pagination.page_number != 1 %} Tidigare inlägg {% endif %} {% if pagination.page_number not in (pagination.total_pages, pagination.total_pages - 1) %} Nyare inlägg {% endif %} {% if pagination.page_number == pagination.total_pages - 1 %} Nyare inlägg {% endif %}
{% endif %}

Julemiddag = fredagskos?

  13.12.2013 / 22:02 / MAT OG OPPSKRIFTER / 1 KOMMENTARER

Lagde det jeg mener er min mest vellykkede pinnekjøtt middag EVER! Ordentlig fredagskos!

Heldig mann han her eller? Hehe



Julie Christine


{% if loop.last and pagination %}
{% if pagination.page_number != 1 %} Tidigare inlägg {% endif %} {% if pagination.page_number not in (pagination.total_pages, pagination.total_pages - 1) %} Nyare inlägg {% endif %} {% if pagination.page_number == pagination.total_pages - 1 %} Nyare inlägg {% endif %}
{% endif %}

Torsdagsmenyen: Kotteletter med ovnsbakte poteter, blomkålpure fra i går, salat og bernais + lussekatter

  12.12.2013 / 23:46 / MAT OG OPPSKRIFTER / 0 KOMMENTARER

Husmor? Meg? Hva?

Lussekatter for dem som ikke liker rosiner; bytt ut rosinene med sjokolade !

Julie Christine

Ps: husk å bruk restene også!


{% if loop.last and pagination %}
{% if pagination.page_number != 1 %} Tidigare inlägg {% endif %} {% if pagination.page_number not in (pagination.total_pages, pagination.total_pages - 1) %} Nyare inlägg {% endif %} {% if pagination.page_number == pagination.total_pages - 1 %} Nyare inlägg {% endif %}
{% endif %}

Onsdagsmiddag - Ovnsbakt laks med blomkålmos og poteter

  11.12.2013 / 21:46 / MAT OG OPPSKRIFTER / 3 KOMMENTARER

Ja som den husmora jeg er så disket jeg opp med en aldri så liten luksus middag til gubben i dag. Den ser ihvertfall luksuriøs ut.

Kuttet 1 blomkål i biter, kokte opp til den ble myk nok til å ta i blenderen. La den tilbake i gryta og tilførte ca 2 dl fløte og 1 pakke stekt bacon i terninger. Krydret ned salt og pepper.

Laksefileten kuttet jeg av skinnet på før jeg la den på foliet. Hadde på hakker rødløk, purre, solsikkeolje og en dæsj rømme og stekte i ovnen i ca 16-20 min på 200 grader.

Med Poteter delt i to og tomat ved siden av ble dette et skikkelig herremåltid! Blomkålmosen ble så god at den skal jeg bruke igjen! Anbefales!


Btw bruker ikke oppskrifter om jeg ikke må så dette som så mye annet ble gjort på gefeelen som vi sier ;)


Julie Christine


{% if loop.last and pagination %}
{% if pagination.page_number != 1 %} Tidigare inlägg {% endif %} {% if pagination.page_number not in (pagination.total_pages, pagination.total_pages - 1) %} Nyare inlägg {% endif %} {% if pagination.page_number == pagination.total_pages - 1 %} Nyare inlägg {% endif %}
{% endif %}

Oppskrift (?) - Enkel babymiddag

  11.12.2013 / 15:56 / MAT OG OPPSKRIFTER / 2 KOMMENTARER

Jeg har blitt fortalt om egne kokkekurs for matlaging til babyen/barnet men så avansert syntes jeg ikke det er å lage noe som minsten vil ha og samtidig får i seg den næringen hun skal. Og oppskrifter er oppskrytt. Her slumpes det over en lav sko :)

Ei gulrot, en stang fra stangselleri, ei potet og ei middagspølse uten skinn. Denne "oppskriften" ble 2 porsjoner med middag og Elida elsker det! (Jeg liker det også ;))

Noen andre som ikke følger oppskrifter?



Julie Christine


{% if loop.last and pagination %}
{% if pagination.page_number != 1 %} Tidigare inlägg {% endif %} {% if pagination.page_number not in (pagination.total_pages, pagination.total_pages - 1) %} Nyare inlägg {% endif %} {% if pagination.page_number == pagination.total_pages - 1 %} Nyare inlägg {% endif %}
{% endif %}

Onsdagsmat ala husmorJulie

  30.10.2013 / 21:36 / MAT OG OPPSKRIFTER / 4 KOMMENTARER

Driver fortsatt med prosjekt tømming av mat og kjøleskap. Så i dag i "spis det du har og ikke kast mat"- ånden ble det hjemmelaget potet/gulrotmos med smør og rømme ( det var det jeg hadde i kjøleskapet) og salt og pepper. Med Wienerpølser, sennep, ketchup, sprøløk og vårløk. Var kjempegodt jo!!! *klappe seg selv på skuldra :)

Have it !


Julie Christine


{% if loop.last and pagination %}
{% if pagination.page_number != 1 %} Tidigare inlägg {% endif %} {% if pagination.page_number not in (pagination.total_pages, pagination.total_pages - 1) %} Nyare inlägg {% endif %} {% if pagination.page_number == pagination.total_pages - 1 %} Nyare inlägg {% endif %}
{% endif %}

Eveningfood of Champions !

  22.05.2013 / 20:49 / MAT OG OPPSKRIFTER / 3 KOMMENTARER

Nå er Elida lagt og det er ellers ganske stille i huset. For et par timer siden fikk jeg solgt en kjole som ga meg 1300 kr ekstra i kassa , så nå sitter jeg temmelig fornøyd med meg selv og nyter en velfortjent porsjon gresk yoghurt med korn/nøtteblanding, jordbær og honning. Ikke så mye som skal til for å gi kveldsmaten en luksuseffekt :)

Så med det så ønsker jeg kvelden velkommen og har allerede lagt planer for morradagen med Elida:)

Klem fra Julie og Elida


{% if loop.last and pagination %}
{% if pagination.page_number != 1 %} Tidigare inlägg {% endif %} {% if pagination.page_number not in (pagination.total_pages, pagination.total_pages - 1) %} Nyare inlägg {% endif %} {% if pagination.page_number == pagination.total_pages - 1 %} Nyare inlägg {% endif %}
{% endif %}

Dinner and a nap

  03.07.2012 / 19:09 / MAT OG OPPSKRIFTER / 0 KOMMENTARER

Da er middagen konsumert og lagt seg fint på bunnen av sluket i påvente av videreføring. Både meg og John ble helt salig etter maten så nå ligger vi rett ut på sofaen og tenkte å ta en ettermiddagslur. Vi er jo blitt så gamle nå så...:p haha.

Jeg klarte jo da faktisk å slå til med litt bedre fantasi enn hentepizza i dag så da ble det flintstek med urtestekte poteter og grønnsaker med julies guacamolemix:) det ble faktisk bedre enn forventet og utrolig enkelt å lage.

1 stk flintstek (1000 g på 2,5 pers alt ettersom hvor mye fett)
Stekes god og sprø på begge sider og legges så i ovnen på grillfunksjon i ca 10-15 min alt etter str.

300 g småpoteter i båter
1/2 løk i terninger
1/2 paprika i terninger
40 g vårløk
1 klype timian ( tørket eller frisk)
Hell litt olivenolje i ei stor panne. Varm opp panna på sterk varme. Putt i grønnsakene og surr dem fine og gylne. Skru ned temperaturen og legg lokk på panna. La den stå til kjøttet er ferdig.

1 stk avocado
2 t-skjeer kesam
Salt og pepper
Spa ut alt avocadokjøttet, mos med gaffel og ha i salt og pepper etter ønske. Ha til slutt i kesam. Sørg for at blandingen ikke blir for tynn.

Nå er det like før øynene glipper så jeg skal bare slappe littegranne av bare.

Kos dere så lenge.

<2 Julie Christine


{% if loop.last and pagination %}
{% if pagination.page_number != 1 %} Tidigare inlägg {% endif %} {% if pagination.page_number not in (pagination.total_pages, pagination.total_pages - 1) %} Nyare inlägg {% endif %} {% if pagination.page_number == pagination.total_pages - 1 %} Nyare inlägg {% endif %}
{% endif %}

Chilimarinert biff, fløtegratinerte poteter med brokkoli og ost og soppstuing = NAM! (oppskrift)

  08.06.2012 / 20:39 / MAT OG OPPSKRIFTER / 4 KOMMENTARER

Jeg fant ut at starten på ferien måtte feires, sp da når jeg fant biff på halv pris på Rimi så ble det en selvfølge. Det er jo tross alt noe av det beste både meg og John kan få. Det og fløtegratinerte matvarer...

Startet med potet og brokkoli som skulle gratineres med fløte og ost. Jeg velger kremfløte da jeg mener at den trekkes bedre opp i potetene og har bedre smak. Det er sikkert det samme som at den er feitere :) hehe Men det er jo helg da. Ost har vi jo alltid tilgjengelig om trent så da er det bare å ta det som er enklest mulig og dekk over potetene med ost.

* 2 porsjoner: 4 mellomstore poteter i skiver, 1 medium brokkoli, 1 stk kremfløte, 5-9 skiver gulost. Gjerne suppler med hvitløk.

* Stekes på 225 grader i ca 30-40 minutter, alt etter hvor mye og hvor dyp formen er.

Masse champinong må til. Magen min er ikke så glad i det men munnen er veldig glad i det!

* Kuttet opp all soppen og 1 stk rødløk. Stek gjerne soppen først så størrelsen krymper før du hiver på løk og fløte. 1 skive fløtmysost i til slutt, blandes godt og krydre med salt og pepper.

* Ferdig lagd gratinerte poteter. mmmmm

* Biffen stekes på sterk varme 6 minutter på hver side alt ettersom hvor tykk biffen er.

Jeg orket ikke dille med å ordne fargerike grønnsaker, så det ser kanskje litt ensfarga ut men desto bedre smak! Kjempegod fredagsmiddag som absolutt bør prøves!

Tidsbruk : ca 40 min til 1 time. Mye av tiden er jo bare stillesittende mens potetene godgjør seg.

 

Bon Appetit!

 

 

 

<2 Julie Christine


{% if loop.last and pagination %}
{% if pagination.page_number != 1 %} Tidigare inlägg {% endif %} {% if pagination.page_number not in (pagination.total_pages, pagination.total_pages - 1) %} Nyare inlägg {% endif %} {% if pagination.page_number == pagination.total_pages - 1 %} Nyare inlägg {% endif %}
{% endif %}

TORO-aften på Lille Herbern - test av Toros nye lavkarboprodukter

  30.05.2012 / 19:51 / MAT OG OPPSKRIFTER / 4 KOMMENTARER

I går aftens var jeg så priviligert å ha fått en invitasjon til Toros smaksprøveaften med testing av den nyeste satsingen til Toro som var to delikate retter bestående av 1 stk chorizogryte og 1 stk kyllinggryte, begge i lavkarboens navn. Jeg må innrømme at det å bli invitert på en slik sammenkomst fristet mer enn akkurat å teste maten.

Vi ble hentet på Oslo s i maxitaxier som kjørte oss ut til Bygdøy. Der ble vi plukket opp ved ei minimalistisk kai og kjørt de hele 200 meterne det var for å komme seg over til "øya" der lille Herbern hadde sin beliggenhet. Vi ble møtt av en gjeng kjempehyggelige jenter som sto klare med Cava og sjokoladedekkede jordbær (jordbær er da min favorittmatvare i hele verden(!) og sjokolade; jeg sier bare en ting; Jeg er jo tross alt jente).

SOm en bonus hadde jeg fått lov å ta med meg 2 venninner, så da ble det til at Meg, Hege og Karoline var trekløveren som ble sittende å lage ablegøyer ved siden av noen som etter min mening kanskje hadde pyntet seg litt mer enn nødvendig :P

Hege har fått seg et glass cava å nippe til i sola.

Jeg klarte da å stappe hele jordbæret inn i munnen fordi det holdt på å falle av. Bedre inn enn ut? :P

Skikkelig fancy dekket .

Det er godkjent av Hege.... Pui.... det var flaks :P

Fotografen som "stalket" oss hele seansen. Fin og synlig i gult.

Forrett: Deilig salat med oliven og feta. mmmm
Veldig godt selv om jeg hadde litt vanskelig for åtygge det etter tannlegeturen min tidligere på dagen...


Karoline Instagrammer :P nerd!

Vi fikk en "uninvited guest". Helt inn på vinduskarmen spankulerte det ei diger måke!

Kyllinggryten: Lekkert utseend sånn som vi fikk det servert ihvertfall. Den hadde en veldig mild smak med deilige råvarer. Men etter min mening så burde det vært mer krydder, og da gjerne chili, om ikke fersk chili, noe jeg elsker!

Ville jeg kjøpt denne: Sannsynlgvis ikke. Jeg ville nok gått for noe med mer smak i.
Mettende: Jeg hadde ikke spist hele dagen pga tannlegeturen så på tom mage så hjalp den svært lite. Kanskje lunsjpotensiale.

Terningkast: 4

Chorizogryte med bønner: Dyp, deilig tomat smak, med masse krydder og fylde. Med pakken så følger det en pose med krydder noe som sansynligvis er unødvendig i denne sammenhengen da den var mer enn sterk nok fra før. Den posen burde vært flyttet over til det forrige alternativet.

Ville jeg kjøpt denne: Definitivt; Ja! Den var veldig smakfull og interesant. Jeg ville ha kjøpt med rømme og hatt litt ost på toppen for å gjør den enda litt mer meksikansk inspirert, og fordi jeg elsker både ost og rømme :P
Mettende: Mer mettende  enn den forrige nevnte. Her har nok også bønnene en god del med saken å gjøre, da de har for rykte å fylle opp magen.

Karakter: 5+


Vår flotte og engasjerte arrangør. Digget antrekket ditt forresten :)

Thomas er en storblogger som blogger mye om nettopp det å blogge, og kommer snart ut med en egen bok om emnet. Han hadde et lite miniforedrag for oss. Hærlig type:)

 

Kesam med sesamfrø, solsikkefrø og bær pluss kaffe til dessert. Jeg kan bare si med en gang at den desserten ble for bitter for samtlige av jentene ved vårt bord. Den var liksom ikke ordentlig dessert....

Madeleine (lifestyleblogs.se/madeleines/) måtte få med seg noen foto av maten hun også :)

Jeg måtte si ifra til Hege at hun ikke fikk lov å bruke blitz. Sinnajulie :P

På vei hjem igjen. Var utrolig heldig med været, selv om ikke varmen var det store å skryte av...





Jeg må bare gi et stort takk for denne nydeilge anledninigen til å få årets første båttur, enn så kort den var og for det hyggelige selskapet. Dette ser jeg frem til å gjøre igjen, og håper det ikke blir så alt for lenge til.

Men først og fremst det som stå på agendaen i nærmeste fremtid for meg , er en svipptur til Købehavn i morgen. Blir sjippet ut av jobben på en opplæringsdag i noe som jeg er veldig usikker på hyva omhandler. Men hvor deilig er det vel ikke å å få tur til det STORE utlandet betalt av jobben. TAXFREE!!!! :) Er jo bare 10 dager til avreise til Hong Kong nå. Klarer ikke å fatte at jeg skal til HONG KONG!!! :) det blir utrolig gøy å reise til en helt ny verdensdel!

Men nå må jeg gå å være litt flink å rydde litt her før min ferske forlovede kommer hjem å fersker meg på pcen :) hihi

Ha en deilig onsdagsaften dere!

 

<2 Julie Christine



{% if loop.last and pagination %}
{% if pagination.page_number != 1 %} Tidigare inlägg {% endif %} {% if pagination.page_number not in (pagination.total_pages, pagination.total_pages - 1) %} Nyare inlägg {% endif %} {% if pagination.page_number == pagination.total_pages - 1 %} Nyare inlägg {% endif %}
{% endif %}

Dilla på cottage Chees og jordbær.... Mmm

  11.05.2012 / 12:39 / MAT OG OPPSKRIFTER / 12 KOMMENTARER

Har klart å skaffe meg en skikkelig sug på cottage chees for tiden. Så til lunsj i dag, ettersom det er vafler hver fredag, ble det glutenfritt knekkebrød med cottage cheese og rørte markjordbær:) da er det lov med en vaffel til dessert vel?

Skal jo tross alt på joggis etter jobb:) Hihi. Det er helga i meg som tar over:)



<2 Julie Christine


{% if loop.last and pagination %}
{% if pagination.page_number != 1 %} Tidigare inlägg {% endif %} {% if pagination.page_number not in (pagination.total_pages, pagination.total_pages - 1) %} Nyare inlägg {% endif %} {% if pagination.page_number == pagination.total_pages - 1 %} Nyare inlägg {% endif %}
{% endif %}

Mmmmmat , det er godt det

  10.05.2012 / 12:48 / MAT OG OPPSKRIFTER / 7 KOMMENTARER

Etter min mening er lunsj dagens viktigste måltid.... Etterlengtet og deilig med en nydelig salat:)

 


{% if loop.last and pagination %}
{% if pagination.page_number != 1 %} Tidigare inlägg {% endif %} {% if pagination.page_number not in (pagination.total_pages, pagination.total_pages - 1) %} Nyare inlägg {% endif %} {% if pagination.page_number == pagination.total_pages - 1 %} Nyare inlägg {% endif %}
{% endif %}

Tirsdagsmiddag - Høne i appelsinsaus

  09.05.2012 / 11:27 / MAT OG OPPSKRIFTER / 8 KOMMENTARER


I går fant jeg plutselig ut at det eneste spennende vi hadde liggende i frysen var ei høne som jeg for lengst egentlig hadde tenkt å lage hønsefrikasè av , men istede ble det noe så spesielt som Høne i apelsinsaus.
Jeg har vel egentlig alltiid vært littegranne skeptisk til frukt i middagen men det har vært vellykket før, så jeg bruker ofte eple og mango.

Vi hadde så mye ekstra appelsiner på jobben så jeg knabbet noen med meg.


Kunne egentlig godt tenkt meg bare å drikke det her! Det så jo kjempegodt ut!

Høna skulle pensles med denne blandingen men det ble mer til at jeg helte det over ettersom at jeg ikke har noen matpensel..









Oppskrift:

Sett på spretten musikk på høytalerne, ta deg et glass med noe godt å drikke, sørg for å ha selskap om du er usikker på fremgangsmåten (altså noen som kan påpeke feil) og svins rundt på kjøkkenet som om du skulle vært verdens beste husmor!

1 stk høne

5 appelsiner
4 ss soyasaus
2 ss Honning
4 ss olje
2 dl fløte/matyoghurt
1 ss hvetemel
1 ss smør
pepper

Stekte poteter i skiver med timian og ønskede grønnsaker til ved siden av. Jeg valgte da det jeg hadde i kjøleskapet som var cherrytomater, purre, løk og chili.

Bland saften av 4 apelsiner sammen med soyasaus, olje og honning. Miks godt og så hell den over høna som ligger i en ildfast form. Høna skal stekes på 250 grader lavt i ovnen i ca 40 min. (Anbefales å ta av skinnet på høna før du serverer den da høne er ganske mye seigere enn kylling i konsistensen)

Ha resterende appelsinsaft, fløta og litt pepper (jeg tok med litt chili også for spicens skyld) og rør til saus. Når høna så er ferdig heller du stekeskyet, altså det som ligger å flyter i bunnen av stekeformen, oppi gryta med sausen. Smak til med krydder om ønsket, men huska at du skal kjenne igjen appelsinsmaken. For tykkelse knar du sammen melet og smøret og har det i gryta og rører til sausen er gjevn og fin.

Kan selvsagt også serveres med frisk salat til.

Bare en helt enkel tirsdagsmiddag ;) Hehe. Jeg trodde det skulle være veldig mye vanskeligere enn det det endte opp med å bli.

Bon apetit!

 

 

Tør du prøve?

 

 

<2 Julie Christine

 


{% if loop.last and pagination %}
{% if pagination.page_number != 1 %} Tidigare inlägg {% endif %} {% if pagination.page_number not in (pagination.total_pages, pagination.total_pages - 1) %} Nyare inlägg {% endif %} {% if pagination.page_number == pagination.total_pages - 1 %} Nyare inlägg {% endif %}
{% endif %}

Onsdagskveld med hjemmelaget pølsegryte, is med bringebær og leggshaving.... (oppskrift følger)

  25.04.2012 / 19:12 / MAT OG OPPSKRIFTER / 11 KOMMENTARER

Jepp du hørte riktig. Fin mix tenkte du nå eller? Hehe. Selvsagt var det ikke samtidig. Men jeg fant ut at jeg mptte bare ftt barbert leggene før vi reiser ettersom morgendagen kommer til å fly forbi i et sus av reisefeber og halusinasjoner og varmere vær.

John ringte fra jobben før han reiste for å gi meg tid til å lage middag mens han henta dessert. Ettersom det eneste kjøttliknende vi hadde i hjemmet var grillpølser så ble det hjemmelaget pølsegryte til middag. Den var litt improvisert men kjempegod og enkel å lage.

Julies hjemmelagde pølsegryte Oppskrift:
* 1 boks med krossade tomater
* 2 dl vann
* 6 pølser (alt ettersom hvor mange du lager til)
* 3 ss purre
* 2 gulrøtter
* 1 neve pasta
* 1/4 paprika
* 1 liten løk i biter
* 2 ss creme fraise

Kok opp tomatene, pastaen og vannet med 1 buljongterning av ønsket variasjon. Del pølsene i skiver og løken i biter og stek sammen i panne.
Del opp resten av grønnsakene i ønsket størrelse. Ha alt sammen i gryta med tomatblandingen. Kok opp i ca 10-15 minutter. Ha i 2 ss med creme fraise og rør rundt til pastaen er gjennomkokt.
Vips har du en sunn middag som lett kan lages til mange og som er sunn. Masse bra råvarer!



John sto ansvarlig for desserten ser dere. Is med karamell og peanøtter dusjet i bringebær ;)

Resten av kvelden går med på selvpleie og sofakos med strikketøyet.



Kjøpte inn 5 nye nøster til sengeteppet mitt som virkelig begynner å ta form nå. Men det er nok ei stund til det er ferdig ennå ;) Men kos er det nå å sitte i sofakroken med strikketøyet og en kopp te. Føler meg som ei skikkelig kjærring. Haha.

Hva gjør dere i kveld?

 

 

<2 Julie Christine


{% if loop.last and pagination %}
{% if pagination.page_number != 1 %} Tidigare inlägg {% endif %} {% if pagination.page_number not in (pagination.total_pages, pagination.total_pages - 1) %} Nyare inlägg {% endif %} {% if pagination.page_number == pagination.total_pages - 1 %} Nyare inlägg {% endif %}
{% endif %}

DINNER FOR CHAMPIONS!

  24.04.2012 / 21:44 / MAT OG OPPSKRIFTER / 18 KOMMENTARER

Nei, jeg har ikke akkurat spist middag nei.

Jeg har akkurat vært uten en tur å tatt littegranne sol på Brun og Blid på Bjølsen. Prøver å få et bittelite grunnlag før meg og Karoline reiser på fredagen. Skal bli deilig. De har meldt 22 grader på lørdagen. Da begynner det å hjelpe på temperaturen!

På vei hjem stakk jeg innom hagen å hentet inn pus. Han er en rar en. Sto å ropte på ham og så han ingen plasser men det var en annen katt som kom løpende. Men plutselig ser jeg Kolbjørn i sidesynet, komme gallopperende over bedene til naboen. I full fart mot meg. Tror han har missforstått og tror han er en hund..:P Hehe

Men tidligere i dag da jeg kom hjem og fant ut at jeg ble alene til middag, så tenkte jeg at det passet veldig bra ettersom det kun var en kyllingfilet igjen i kjøleskapet, og den hadde mitt navn på seg.

Så da ble det marinerte kyllingstrimler (marinert i chili og chreme fraise).

Spinatsaus (frisk spinat, creme fraise, salt og pepper, olivenolje)

Koke opp sausen med ekstra chiliflak i og soltørkede tomater. Kok til spinatsmaken mildner.





Legges på en seng av pasta ;) Nam nam

Da er det jo selvsagt viktig å ha en veldig bra plass å spise dette herremåltidet også da så godstolen blir inntatt ;)
Dette er mitt favorittmøbel i hele leiligheten. Det er uhelidigvis også pus sin favorittklore plass også, enn så mange ganger jeg har dusjet han med vannflaska så skjønner han ikke helt poenget... Får nok trekke den om når vi flytter en gang ;)

Så det godt ut?

 

<2 Julie Christine


{% if loop.last and pagination %}
{% if pagination.page_number != 1 %} Tidigare inlägg {% endif %} {% if pagination.page_number not in (pagination.total_pages, pagination.total_pages - 1) %} Nyare inlägg {% endif %} {% if pagination.page_number == pagination.total_pages - 1 %} Nyare inlägg {% endif %}
{% endif %}

1-2-3 HJEMMELAGET PIZZA FOR 1

  30.03.2012 / 19:25 / MAT OG OPPSKRIFTER / 7 KOMMENTARER

John har jo som sagt reist til Tronheim i dag for å spille konsert  på Lobbyen. Så da er jeg alene hjemme. Litte deilig å lene seg tilbake i stolene nå å ikke ha dårlig samvitighet for å sitte på pcen å blogge ihvertfall :)

Men da siden jeg er bare meg til middag så tenkte jeg bare å lage noe veldig enkelt. Og hva bedre enn en hjemmelaget pizza på 1-2-3 :)



Starter med deigen. Veldig enkel; mel, gjær og vann. Blander bare akkurat nok så deiligen ikke lenger er klissete.





Så kjevler jeg den ut til en rund form, italian style (før den hever vel og merke)





Så erd et bare å finne frem det du har av diverse å ha på til fyll. I dag ble det en vegetarpizza på meg for jeg hadde ikke noe kjøttdeig i fryseren ;)



Jeg er bare litt over gjennomsnittet glad i løk liksom ;) Hehe



Klar til å sette i ovnen.



Ser ikke dette digg ut kanskje?



Klar ferdig fredags middagsmiddag for 1 :)

Så det er ikke så galt å være hjemme alene alltid heller. Seinere blir det blåbær, sjokoladepudding og popcorn. Må jo fråtse litt nå som det er helg og greier ;)

Så hva slags planer har dere for kvelden? Noen som skal ut?

 

<2 Julie Christine


{% if loop.last and pagination %}
{% if pagination.page_number != 1 %} Tidigare inlägg {% endif %} {% if pagination.page_number not in (pagination.total_pages, pagination.total_pages - 1) %} Nyare inlägg {% endif %} {% if pagination.page_number == pagination.total_pages - 1 %} Nyare inlägg {% endif %}
{% endif %}

Ovnsbakt sitronmarinert laks på grønnsaks/ris seng - En helt vanlig torsdagsmiddag

  29.03.2012 / 19:53 / MAT OG OPPSKRIFTER / 8 KOMMENTARER

Som jeg sa tidligere s var jeg innom den nye invandrer butikken på Bjølsen tidligere i dag og handlet grønnsaker. De har mye bedre utvalg enn vanlig kjedebutikker - pluss at det lukter ofte så godt av diverse kryddere...

Under ser dere utgangspunktet for dagens middag.



Ris, asoarges, purre, chili, snackspaprika, løk, gulrøtter og brokkoli. Og laks selvsagt.


Bruker olivenolje i ei dyp panne og setter på varmen på 4. Ganske mye olje.

Salt på til i oppi panna etter oljen.



Pluss urtekrydderet som jeg fikk i vertinnegave til julebordet med jobben i fjor. Kjøpt på Olive på Storo senteret. Der har de utrolig mye gode kryddere og oljer..... mmmmm



Se så flink jeg er til å kutte grønsaker da dere? :)


Pakke inn laksebitene i folie før jeg putter dem i ovnen på 220 graderi 10-15 minutter.

Koked opp ris. Det må også til. Men jeg er litt glad i spicy mat så jeg trenger litt chilikrydder for smakens skyld :)

Og her har dere ferdig produkt :) Deilig torsdagsmat.
Enkelt er det også.

Tror du at du kunne likt det?

Jeg måtte selvsagt ha litt dessert også, så det ble blåbær med vaniljesaus. John var så mett etter middag at jeg fikk desserten helt for meg selv. Så nå sitter jeg her med blå tenner og et stort glis :) Hihi



Da er det tid for litt sofakos :)

Har du noe gode mattips?

 

<2 Julie Christine


{% if loop.last and pagination %}
{% if pagination.page_number != 1 %} Tidigare inlägg {% endif %} {% if pagination.page_number not in (pagination.total_pages, pagination.total_pages - 1) %} Nyare inlägg {% endif %} {% if pagination.page_number == pagination.total_pages - 1 %} Nyare inlägg {% endif %}
{% endif %}

HJEMMELAGA LASAGNE - gjennomgang

  22.03.2012 / 22:06 / MAT OG OPPSKRIFTER / 7 KOMMENTARER

Alle ingrediensene på plass. Tomatsaus er sånnt vi alltid har liggende i skapet til alt mulig av pizza og pasta og annet tomatbasert mat :)

 

Med min sarte mage med tanke på gluten valgte jeg å teste ut gluten og laktosefri lasagneplater. De kostet ikke noe mer enn vanlig plater og smakte akkurat det samme ;)

PS: som dere ser så er jeg VELDIG glad i løk! dumpet en hel løk i blandinga
 

Med litt timan i kjøttet så smaker alt så mye mer eksotisk . Haha.


   

Purrløk, brokkoli og gulerot må til for å skape en mash av farger i gratengen. Pluss at det  er velidg sundt. 5 om dagen vet dere vel :P hehe
 

  • Først blandet jeg tomatsausen sammen med alle grønnsakene før jeg puttet kjøttet med løken oppi og rørte godt rundt :)
     
     Vi hadde litt mindre osi igjen enn hva jeg trodde, men det ble egentlig akkurat passe :)


  • 1 pakke kjøttdeig
  • 1 pakke lasagneplater
  • 2 valgfrie bokser med tomatsaus/knuste tomater
  • 1/2 brokkoli
  • 2 gulrøtter
  • 1/3 purre
  • 1 løk
  • 2 spiseskjeer timian
  • ost på toppen

ca 20 minutter i ovnen på 225 grader, alt ettersom hvor mange lag du har.

Voila så har du et deilig torsdagsmåltid. Jeg kunne selvsagt lagd baguett og salat ved sidenav men så var det bare meg som skulle ha så det gadd jeg rett og slett ikke :)

Bon apetit!

 

<2 Julie Christine


{% if loop.last and pagination %}
{% if pagination.page_number != 1 %} Tidigare inlägg {% endif %} {% if pagination.page_number not in (pagination.total_pages, pagination.total_pages - 1) %} Nyare inlägg {% endif %} {% if pagination.page_number == pagination.total_pages - 1 %} Nyare inlägg {% endif %}
{% endif %}

BLODTYPEDIETTEN - TYPE O

  21.03.2012 / 10:29 / MAT OG OPPSKRIFTER / 5 KOMMENTARER
Jeg har mange ganger slitt med ubehagelig hard mage. Det klumper seg liksom i tarmene og det føles som om det kan dyttes rundt inni der. Jeg har sjekket alergier og alt sånn, men det har liksom ikke slått ut spesielt noen plass. Så da jeg kom over blodtypedietten, så tenkte jeg bare at "detkan jo ikke skade....".
 
Blodtypedietten går enkelt og greit på at historisk sett så er den blodtypen jeg har stammet fra jegere. Om du tenker da på hva de spiste som jegere så er det ganske logisk at sånne ting som melk og melkeprodukter, mel kornprodukter, poteter og diverse husdyr ikke ligger i kosten til en jeger. Dette er nok mer tilpasset en sanker. Først når jeg begynte å lese om dietten så så jeg for meg masse tullete grunner til hvorfor jeg ikke skulle spise ditt og datt. Det trodde jeg også helt frem til jeg prøvde det og merket en stor forkjell på magefesten . Ikke bare er magen bedre men vekta er mer stabil og jeg har mer energi...
 
Lista er jo ikke så veldig lang på hva jeg bør unngå heller, og alt innimellom er nøytrale varer. Så for dere somn ønsker å gå ned eller ha mer stabil vekt så anbefales det virkelig å prøve. Det fungerer på meg så...
Legger ved litt oppskrifter.
 
 

Medisinske matvarer for blodtype O

Men dette bør du unngå:

  • Abbor
  • Adukibønner
  • Ananassaft
  • Artiskokk
  • Azukibønner
  • Bladkål
  • Brissel
  • Brokkoli
  • Bøffel/bison
  • Cayenepepper
  • Club Soda
  • Egg
  • Escarolesalat
  • Esekielbrød
  • Essenerbrød
  • Farris
  • Fikener
  • Flyndre
  • Fårekjøtt og lam
  • Gjedde
  • Gresskar
  • Gresskarfrø
  • Grønnkål
  • Gurkemeie
  • Hellefisk/kveite
  • Hjerte, innmat, lever, nyre
  • Humle
  • Hvitløk
  • Ingefær
  • Johannesbrødmel
  • Jordskokk
  • Kalvekjøtt
  • Karri
  • Laks
  • Linfrøolje
  • Løk
  • Løvetannblader
  • Makrell
  • Mangold/spinat
  • Moreller
  • Neper
  • Nypete
  • Oksehale
  • Olivenolje
  • Paprika, rød
  • Pastinakk
  • Peppermyntete
  • Pepperrot
  • Persille
  • Pintobønner
  • Plummer
  • Purre
  • Romersk salat
  • Rødbetblader
  • Sardiner
  • Sikori
  • Sild
  • Storfekjøtt
  • Storvilt
  • Stør
  • Svartøyebønner
  • Svisker
  • Sviskesaft
  • Søtpoteter
  • Tang & tare
  • Torsk/skrei
  • Valnøtter
  • Vann
  • Ørret

 

  • Alfaalfaspirer
  • Alle sorter melk unntatt soyamelk som er nøytrale
  • Alle sorter ost unntatt geitost, bøffelost og fetaost som er nøytrale
  • Appelsin
  • Appelsinjuice
  • Aubergine
  • Avokado
  • Bacon
  • Barrakuda
  • Bjørnebær
  • Blekksprut
  • Blomkål
  • Boller
  • Bomullsfrøolje
  • Brennevin
  • Brus
  • Brød laget på hvete eller havre
  • Bulgurmel
  • Cashewnøtter
  • Corn Flakes
  • Couscous
  • Durumhvete
  • Eddik
  • Eplemost/sider
  • Gås
  • Havremel
  • Hestehov
  • Hodekål
  • Honningmelon
  • Hvetemel
  • Hvite bønner
  • Jordbær
  • Kaffe
  • Kaker
  • Kanel
  • Kapers
  • Kaviar
  • Ketchup
  • Kidneybønner
  • Kinakål
  • Klementiner
  • Kokosnøtt
  • Lettbrus
  • Lichinøtt
  • Linser
  • Maisolje
  • Maizena
  • Majones
  • Mandarin
  • Mazenamel
  • Muskattnøtt
  • Müsli
  • Oliven
  • Pasta
  • Peanøtter
  • Peanøttolje
  • Peanøttsmør
  • Pepper
  • Pickles
  • Pistasjenøtter
  • Poteter
  • Potetmel
  • Rabarbra
  • Relish
  • Rosenkål
  • Rødkål
  • Røkelaks
  • Semulegryn
  • Sjampignon
  • Snegler
  • Solhatt
  • Sopp
  • Steinbit
  • Sukkermais
  • Sursild
  • Svart te
  • Svinekjøtt
  • Sylteeddik
  • Søtningsmidler
  • Tamarindbønner
  • Valmuefrø
  • Vaniljeessens

 

Hjemmelaget ketchup 

Porsjoner
1,8 dl vann
0,6 dl tomatpure
2 ss sitronsaft
2 ss honning
1 ts tamari
 
Næringsinnhold for 100 gram
Kcal 54,61 Kcal
Protein 1,13 gram
Fett 0,04 gram
Karbohydrater 12,30 gram

 

 

Porsjoner Italienske Kjøttboller

 

0,9 kg magert oksekjøtt i små biter
6 fedd hvitløk, hakket
2,5 dl finhakket speltbrød
1 ss tørket basilikum
0,6 dl soyamelk
1,25 dl raspet pecorino romano ost eller annen lovlig ost.
1,25 dl hakket persille
2 stk egg
    Salt
0,25 ts pepper
 
Næringsinnhold for 100 gram
Kcal 123,86 Kcal
Protein 19,02 gram
Fett 3,86 gram
Karbohydrater 3,42 gram

 

 

Porsjoner SItronkake

 

1,8 dl mykt smør
1,8 dl rørsukker
3 stk egg, piskede
1 ss sitronsaft
1 stk gult skall av 1 sitron
3,6 dl siktet speltmel
0,75 ts bakepulver
0,25 ts salt
   
Glasur:
2,4 dl vann
2 stk sitron, saften
0,6 dl honning
 
Næringsinnhold for 100 gram
Kcal 224,10 Kcal
Protein 4,00 gram
Fett 11,65 gram
Karbohydrater 27,32 gram

 

*Oppskriftene er kopiert fra nettside

Tenkte å gå gjennom en del oppskrifter i tiden fremover så skal jeg ta å legge ut gjennomgang i bildeversjon.

 

 

Porsjoner Viltgryte

 

Ca 1 kg viltkjøtt(elg, rein, hjort)
   
Marinade:
1 stk stor løk i biter
    Vin
5 stk einerbær
2 stk laurbærblad
   
Gryte:
2 ss olivenolje
1 stk løk i skiver
2 stk gulrøtter i biter
1 stk lite nepe i biter
2 stang(stenger) stangselleri i biter
1 stk lite pastinakk i biter
     
 
Næringsinnhold for 100 gram
Kcal 78,63 Kcal
Protein 12,66 gram
Fett 1,93 gram
Karbohydrater 2,36 gram

 

Har du mye problemer med magen? Ofte oppblåst, løs, hard etc? Du bør prøve det.

 

 

<2 Julie Christine


{% if loop.last and pagination %}
{% if pagination.page_number != 1 %} Tidigare inlägg {% endif %} {% if pagination.page_number not in (pagination.total_pages, pagination.total_pages - 1) %} Nyare inlägg {% endif %} {% if pagination.page_number == pagination.total_pages - 1 %} Nyare inlägg {% endif %}
{% endif %}

- Det er rot som gjelder i virkeligheten.

  09.03.2012 / 13:07 / MAT OG OPPSKRIFTER / 2 KOMMENTARER
Leste en artikkel her på Aftenposten om en blogger som stilte seg svært kritisk til at interiørartikler ofte har veldig hardt striglede bilder av hjemmene til intervjukanditatene. Som en motreaksjon har da denne bloggeren ; Vinterverket, oppfordret til å dele blidene av uorganiserte rom som de aller fleste av oss har til vanlig med unntak av når man venter besøk.
På kommentarfeltet i artikkelen fant jeg dette veldig flotte rimet som jeg syntes passet veldig bra , ihvrertfall for meg ;)
 
hurtig2010
 
Man rydder all den hygge bort
- som flyter her til daglig.
Og sørger for at alter pent
- og vinkelrett og saklig. 
Her likner et sterilt og vinkelrett kontor.
- For det kommer et par mennesker 
som skal se hvordan vi bor.
 
Jeg er faktisk glad i å ha det ryddig jeg da... men ikke så stramt som velidg mange av hjemmene i divers artikler ser ut som, ribbet for enhver personlighet.
Har du det striglet hos deg?
 
 
 

<2 Julie


{% if loop.last and pagination %}
{% if pagination.page_number != 1 %} Tidigare inlägg {% endif %} {% if pagination.page_number not in (pagination.total_pages, pagination.total_pages - 1) %} Nyare inlägg {% endif %} {% if pagination.page_number == pagination.total_pages - 1 %} Nyare inlägg {% endif %}
{% endif %}

Middagsmat på kjøkkenet i arendalsgata ;)

  07.03.2012 / 18:38 / MAT OG OPPSKRIFTER / 3 KOMMENTARER

Her er det masse som skal i panna i dag. Masse bacon for eksempel. Vi digger bacon!




Litt aubergine og tyrkisk paprika måtte også bøte med "livet". Hadde masse ost og et egg opp til slutt. Med masse piffikrydder og ketchup så ble dette knakende godt! Pluss at jeg ikke ble så uggen i magen som jeg ofte blir av potetmat og ris og sånnt...

Flere som har mage som ikke liker mat med for mye stivelse i ?

 

<2 Julie


{% if loop.last and pagination %}
{% if pagination.page_number != 1 %} Tidigare inlägg {% endif %} {% if pagination.page_number not in (pagination.total_pages, pagination.total_pages - 1) %} Nyare inlägg {% endif %} {% if pagination.page_number == pagination.total_pages - 1 %} Nyare inlägg {% endif %}
{% endif %}

Hjemmelaget starbucks, pølsegrateng og sjokoladepudding ;)

  20.02.2012 / 20:34 / MAT OG OPPSKRIFTER / 4 KOMMENTARER

Jepp, dette var dagens middag ;)

Denne starbuckskoppen er jeg veldig usikker på hvor jeg har fått fra...(?) Men kaffeen var billigere hjemme enn det den var på Starbucks ihvertfall.

Rakk ikke ta bilde av pølsegratengen en gang før den nesten var helt borte! Det var skikkelig NAM NAM

Og sjokolade i puddingform er deilig! Nesten litt lørdag på mandag. Trengte det etter en veldig mandag, mandag ;)

Har du hatt noe godt til middag?

 

<2 Julie



{% if loop.last and pagination %}
{% if pagination.page_number != 1 %} Tidigare inlägg {% endif %} {% if pagination.page_number not in (pagination.total_pages, pagination.total_pages - 1) %} Nyare inlägg {% endif %} {% if pagination.page_number == pagination.total_pages - 1 %} Nyare inlägg {% endif %}
{% endif %}

Purre og Potetsuppe

  17.02.2012 / 08:53 / MAT OG OPPSKRIFTER / 8 KOMMENTARER

Ingredienser

  • ½ stk purre i biter
  • 3 båt hakket hvitløk
  • ca. 500 g potet i biter
  • 1 l kalkunkraft (laget på innmatposen i kalkunen) , evt. hønsebuljong
  • 2 dl kremfløte
  • salt og kvernet pepper

 

  • Pynt:
  • ½ stk purre i ringer
  • ca. ¼ ts trøffelolje

4 skiver speket kalkunfilet evt. spekeskinke/parmaskinke

Fremgangsmåte:

1. Vask purre godt og del i biter. Skrell poteter og skjær i store terninger.

2. Surr purre og hvitløk i litt smør. Tilsett potetterninger og hell over kraft. Kok til det er mørt.

3. Ha alt over i en matprosessor og kjør suppen glatt.

4. Sil suppen og tilsett fløte. Kok opp og smak til med salt, kvernet pepper og eventuelt litt buljong.

 

Det er så utrolig godt med hjemmelaget suppe, og jeg skjønner ikke hvorfor jeg ikke lager det oftere. Er jo superenkelt også...

 

<2 Julie





{% if loop.last and pagination %}
{% if pagination.page_number != 1 %} Tidigare inlägg {% endif %} {% if pagination.page_number not in (pagination.total_pages, pagination.total_pages - 1) %} Nyare inlägg {% endif %} {% if pagination.page_number == pagination.total_pages - 1 %} Nyare inlägg {% endif %}
{% endif %}

Middag ala Rema1000

  06.02.2012 / 17:56 / MAT OG OPPSKRIFTER / 21 KOMMENTARER

Prøvde meg på en sånnen Rema1000 middag til under 100 lappen. Hva syntes du? Ikke så langt fra orginalen?

 

92 00 Middag til 4*
30 min

Ingress

Salsa verde ? grønn saus. Både kalde og varme varianter av salsa verde brukes i en rekke kjøkken i Europa og Mexico. Denne TexMex-varianten smakssetter en saftig, fersk laksefilet.


 

1

Salsa verde: Ha grove biter av paprika, avokado, gul løk, hvitløk, 1/2 av grønn chili og evt. koriander i en blender og kjør sausen glatt. Smak til med salt og lime.

2

Agurksalsa: Bland juice fra 1/2 av lime, 1/2 av olivenoljen og litt salt i en stor bolle. Skrell agurk, del i to på langs og skrap vekk den myke kjernen med en teskje. Kutt i fine terninger. Skjær rød chili og resten av grønn chili i fine skiver. Hakk rødløk fint, og ha alt i bollen (med evt. litt finhakket koriander). Bland alt og smak til med salt.

3

Varm en panne med litt olje og stek fisken gyllen i ca. 4 minutter på hver side. Ha på et fint dryss med maldonsalt til slutt.

4

Konfettiris: Bland halvparten av salsaen i ferdig kokt ris. Vips: konfettiris!


 

Jeg syntes det var veldig godt jeg da, men jeg er veldig glad i sterk mat. Og denne var det mye hvitløk og chili i ;)
Har du hatt en god middag i dag?
 
 
<2 Julie

{% if loop.last and pagination %}
{% if pagination.page_number != 1 %} Tidigare inlägg {% endif %} {% if pagination.page_number not in (pagination.total_pages, pagination.total_pages - 1) %} Nyare inlägg {% endif %} {% if pagination.page_number == pagination.total_pages - 1 %} Nyare inlägg {% endif %}
{% endif %}
hits