Årets nyttårsforsetter - 2014 : første året i resten av mitt liv!

  31.12.2013 / 13:24 / LIVET / 8 KOMMENTARER

1. Den første er en klassiker, men samtidig en som man ofte helst ikke skal snakke høyt om i andres nærvær om tilfellet er at man ikke er overvektig eller flatt ut feit. Jeg føler vel ikke jeg går under noen av de kategoriene , men det handler mer om trivsel. Derfor er mitt første nyttårsforsett å gå ned 4 kilo. Selvsagt ikke bare med å slutte å spise... Det skjønner dere når dere leser de neste forsettene.

2. Da må det andre forsettet bli å starte på treninga igjen. Også en klassiker , men må til om man skal ha sjangs til å holde de 4 kiloene av etterhvert. Jeg har veldig lyst til å teste Crossfit, men da tror jeg jobb står først på lista, for der koster det 800kr i mnd!

3. Spise mer fornuftig. Med det mener jeg rett og slett å ikke spise meg stappmett hver middag, mer gjevnt utover dagen, sunnere, mindre sukker og salt , og rett og slett tenke med hodet og magen istedenfor øynene når jeg spiser.

4. Nummer 4 er en utfordring med STOR U, så jeg starter litt lettere. Etter all salgsreklamen som ramler ned i postkassa og på Email , Facebook og ellers over alt på TV, så skal jeg ha en detox på shoppingtrangen min. Jeg har alltid vært en sucker for gode tilbud, men denne gangen har jeg gjort meg ferdig før nyttår og starter fresht med lovord om ikke å kjøpe noen NYE (altså butikkjøpte) klær ,sko, vesker, luer , what have you. Første målet er 4 mnd. Jeg føler selv at jeg har vært litt mild med meg selv, så jeg har alle intensjoner om å utvide konseptet så godt det lar seg gjøre foruten forbruksvarer som mat, basic kosmetikk (maskara, pudder, rouge, øyenbrynspenn), hygieneprodukter og materialer til hjemmelagingsprosjekter. Spennende!

5. Nå har de 4 forrige forsettene holdt seg mye innen for restriksjoner, så det neste forsettet er mer inkluderende og befriende ett. Jeg syntes selv jeg er flink til å ta initiativ til sosiale sammenkomster , men jeg vil utvide konseptet i år og skal prøvd å engasjere til mere faste "hyggestunder" med de flotte folkene vi kjenner ; både venner og familie. Det er ikke alltid like lett når man har barn mange av oss.

6. Sekseren er en jeg har prøvd på flere ganger og skjønner ikke hvorfor det ikke har gått. Jeg mener det hele startet da jeg som liten baby suttet på tommelen, noe jeg ikke klarte å legge fra meg på hele 12 år! Det jeg da gjør i voksen alder er noe som sikkert flere kjenner seg igjen i , men ikke snakker så mye om; jeg spiser neglbåndene mine. Jeg vet! Det er skikkelig ekkelt, men det har blitt en obsession. Jeg takler virkelig ikke at neglbåndene blir tykkere. Da pirker jeg, drar, biter og tygger på dem til de blir flisete og stygge. I årenes løp har jeg jo blitt mer bevisst på å vaske hendene først , men det slutter ikke å være en stygg uvane av den grunn. Så dette er et løfte til meg selv; jeg skal slutte å tygge på fingrene mine!

7. Syveren er en skummel en og kommer med noen finansielle forbehold. Jeg er nemlig 30 år og har enda ikke tatt lappen! Det hjelper lite at jeg hater å kjøre. Det er noe med å skulle kontrollere et så stort kjøretøy i en så stor fart. For jeg har prøvd både firhjuling og snøscooter og det var ikke noe problem.... Men der er det bare plass til meg.... Så hvis det ordner seg med det finansielle tilskuddet så skal 2014 bli det året jeg tar lappen.

NR 8 måtte ha vært å huske å smile, men det har jeg fått en sånn kjempefin påminnelse på som jeg aldri kommer til å ta av meg og glemme så det forsettet anser jeg som gjenomført;)Så da tror jeg det holder med 7 forsetter for 2014. Må ikke legge for stort press på seg selv heller for da minsker sjangsen for å lykkes med målene som allerede er satt. Men man kan trygg si at jeg gleder meg til å starte Prosjekt 2014! Nytt hus, ny by, forhåpentligvis snart ny jobb, relativt ny mann og nytt barn. Fremtiden ser strålende lys ut og jeg skal gå på med et stort smil om munnen!

Velkommen skal du være 2014 - første året i resten av mitt liv!
Julie Christine


Baby it`s cold inside

  30.12.2013 / 17:12 / LIVET / 0 KOMMENTARER

Huff, i natt sov jeg skikkelig dårlig. Våknet først av det jeg trodde var Elida, men husket plustelig at hun var jo hos farmor og farfar. Så jeg oppdaget at det var nesa til John som dreiv å peip. Hærligland for noen rare lyder som kommer ut av den nesa hans når han er forkjøla.

Neste gang jeg våknet hadde Kolbjørn (katten) brutt seg inn på soverommet vårt og mente at nå var det tid for å be om litt mer kos. Var litt redd jeg ikke skulle få sove igjen etter det , men heldigvis så tok jeg feil. Våknet ikke før 0909. Da var det søppelbilen som var årsaken. Da var det heller ikke noe poeng å ligge så mye lengre. Hadde en date med Møbelring på Byåsen for å sjekke ut et lite romjulssalg. de hadde selvsagt ikke det vi skulle ha , men det hadde de på Lade. Så i morgen før det blir stinn brakke med nyttårslunsjgjester i morgen, skal John å hente det siste tilskuddet i interiøret vår. Merkelig hvor mye man ikke visste at man trengte når man plutselig har et helt hus!

Men selvsagt , selv om dagen startet med å rett ut døra så finner man alltid tid til en deilig kopp hjemmelaget latte à la John! :) I den fine nye koppen min fra Mugtail som vi fikk av våre gode venner rett bort i veien ;)

Seinere på dagen klarte jeg faktisk å få med meg John på tur ut i kulda. Og Elida var strålende fornøyd med å sitte oppi høyden bakpå der. Lagde masse artige lyder og skrålte gjennom hele nabolaget. Etter hva vi har sett på tur i dag så er jeg strålende fornøyd med valget av boligområdet. Nydelige eneboliger, rekkehus og flermannsboliger over alt, bra utsikt og rett ved butikken. Får bare håpe at ELida kommer til å trives å få masse venner i området etterhvert.

Uansett så var det deilig å komme seg ut en tur og få litt frisk luft og få beveget på de beina og ræva som har sittet stille alt for mye stille i jula. Gleder meg til 1 januar når nyttårsforsettene trår i kraft. Men først så er det feiring i morgen. Siste innspurt! JIPPI!

 

 

 

Julie Christine


RIVING!

  29.12.2013 / 20:20 / OPPUSSING / 2 KOMMENTARER

Da er vi endelig hjemme igjen. Jeg kommer til å savne sørlandet mer og mer nå når det på en måte er så mye mer komplisert å ta seg en tur hjem. Ikke nok med at jeg må ha med meg Elida , men det må liksom bli til en flytur uansett. Men enn så sårt det var å forlate mor så var det godt å komme hjem igjen. 

Det første vi gjorde var å kjøre direkte til svigers for middag og for avlevering av Elida. Dere ser det at farmor tenkte akkurat det samme som meg; nemlig at det hadde vært fint for oss å få pakket ut og kommet litt i orden uten Elida å ta hensyn til. Det var veldig hyggelig tenkt og veldig godt mottatt. Men når vi først kommer hjem etter over ei uke med slaraffenliv og pønsking på oppussingsprosjektet vårt , så klarer vi ikke bare rydde ut av bagene og vaske klær. Vi begynte rett og slett med å rive de gamle hjemmelagde skapene fra 50-tallet som sto på det rommet som skal bli soverommmet vår. Og så fikk vi litt blod på tann , så da røyk listene og meste av panelet også ;) hehe Kjempegøy å rive da! Men nå merket jeg at det begynte å bli litt støvete der inne og valgte å slå meg ned i sofaen med de fine nye strikkede sokkene fra svigermor mens mannen tok seg en provianttur til maccern. Ikke at jeg er sulten enda ,men det hørtes vedlig godt ut og det er vedlig kort tid til nyttår og da trår nyttårsforsettene til. (oppdaterer seinere)

Så da blir det vel som ønsket ; en deilig kveld bare oss "voksne" , der vi kan gjøre akkurat hva vi vil ;)

 

Og sånn ser det ut i gangen når alt som sto på rommet måtte ut. Få prøve å komme oss på dynga så fort som mulig  og at vi får tatt sats og gjort ferdig soverommet vårt før utgangen av januar ihvertfall. Det hadde vært deilig. Om det er noen som er interessert i å se videre progresjon så er det jo bare å si ifra ;)?

 

 

Så nå er det beina høyt i sofaen med kveldskos for voksne med Mr Bean. Ha en strålende deilig kveld!

 

 

 

Julie Christine

 


Escadas nye sommerduft - konkurranse

  29.12.2013 / 10:03 / KONURRANSER / 1 KOMMENTARER

Måtte bare melde meg på konkurransen om den nye Escada prfymen. Begynnerå skrante på dufter i baderomshylla mi nå når jeg er arbeidsløs og greier.... SÅ en deilig duft (forhåpentligvis) gratis i posten hadde passet bra så jeg slipper å "stinke" i andres selskap... :P hehe 
Julie Christine

Årets siste juleselskap i bilder

  29.12.2013 / 09:57 / LIVET / 0 KOMMENTARER

Da sitter meg og mamma ved frokostbordet for siste gang i år. vemodige tanker surrer i hodet mitt om når jeg får sjangs til å komme hjem igjen. Det er stor sannsynlighet for at det ikke blir før sommeren. For når nyttår er overstått så starter oppussing og jobbjakt. SÅ blir det å se om og når og hva slags jobb jeg får. Må jo h penger for å reise noen plass i det hele tatt så må man ha ferie for å kunne ha ledige dager... Evig runddans. Men denne jula vil minnes som Elidas første jul med mass kos og ingen stress utenom flyplasstresset da... Men sånn er det jo bare. 

Bestemor og Elida (Elida i hjemmestrikket kjole fra farmor)

Fine jenta mi


Bingospill i familieselskap

Bingvinner FULLT BRETT: Annika - PREMIE : dusjradio

Bingovinner 1 RAD: Jonas - Premie: drikkeflaske fra nesodden bluesfestival

Klarer ikke gå mer enn 1 gang å forsyne seg.... Alt så for godt ut til å vente med ;) hehe

Masse deilige kaker
I går ble det alt for mye mat, Bingo, kaker og rebuslagspill. Akkurat sånn som det skal være. Hele familien  (nesten) var samlet akkurat som gamledager. Ikke vanskelig å få plass hjemme hos tante T og KJetil akkurat. De har en helt monstrøs stue! Men for å få sitteplass så så det ut til at de hadde tatt inn utemøblene. Men de var veldig gode å sitte i ! :)

De store vinnerene av spørsmålsark/rebuskonkurransen var selvsag oss : Meg, John, Tante M, Torfinn + Matias og Joakim. 

 

Men nå må vi snu nesen mot å få ferdigpakket og klart før avreise. Elida ligger i senga for en siste lur før det bærer hjemover til Trønderlagen. Og heldigvis er det sol ute i dag og ikke fare for storm. Og heldigvis har vi bilen stående på flyplassen, så når vi lander er det bare å hoppe i bilen og kjøre direkte til svigers for middag og Elida-avlevering. Nå skal mor og far være hjemme alene og pønske ut fremdrift i oppussingsprosjektet ;)

 

Men vil foreløpig ønske alle en strålende bittelille nyttårsaften!

 

 

 

 

Julie Christine

 


Elida på besøk hos tante og onkel

  28.12.2013 / 19:51 / LIVET / 0 KOMMENTARER

Ja fredag skulle egentlig være den store besøksdagen for oss, men vi fikk bare til 2 av 3. Greit nok det også da. Vi fat ut at et besøk til tante Tonje og onkel Erlend på Lund måtte vi få til før vi flyttet. Se på juletreet deres og så hadde vel ikke John sett leiligheten "ferdig" enda. Og viktigst av alt så hadde jo ikke Elda vært der etter hun ble født (kun før...).

Og som ekte vert som Tonje er så sto det fremme bøttevis med sjokolade og annet godterier. Huff huff, enda en sukkerbombedag ;) hehe

Elida er ei jente som stortrives i de flestes selskap og onkel Erlend var inget unntak. Å sitte å "lese" reklamer med ham, så ut til å vøre tingen der en stund...

Synd at ikke Elida får reist på overnattingsbesøk til tante Tonje. Hun som snart er ferdigutdannet førskolelærer (eller hva nå det er de har døpt studiet til). :)

Kreativ sjel er Tonje også. Ligger i Mydland genene. Hjemmelaget hylle.

 

Skulle veldig gjerne hatt dem litt nærmere, men sånn er det nå bare. Et hyggelig besøk var det uansett. 
Og på kvelden så tok vi turen til ei gammel klassevenninne av meg for et par glass vin. Det vil si John drakk brus for han var så grei å stille seg som sjåfør. Det ble ikke så mange timene der for venninnen min hadde vært på noe som kunne høres ut som et "hillbillybryllup" og fått seg et par glass vin på forskudd uten middag i magen pluss at hun hadde arrangert overraskelsesfest for ei venninne dagen i forveien, så 12 tida var et vendepunkt der i huset - vendepunkt fra stua til senga ;) hehe

Men meg og John ble sittende oppe til i 4 tia på natta å se på Rolling STones konsert og VH1 classics og drikkevin og prate. Vi har litt lett for å glemme hvor koselig vi har det når det er bare oss to og noen glass vin:) For han er jo egentlig verdens beste venn og ikke bare kjæreste.

 

Julie Christine 


Jeg gikk en tur på stien...åsså videre åsså videre

  28.12.2013 / 11:37 / LIVET / 0 KOMMENTARER

Vi har nå tidligere klart å klemt inn noen gåturer i løpet av "feriene" på sørlandet , men denne ganga har værgudene ikke vært spesielt snille med oss. Så 1 liten tur ut med vogna er alt vi har fått til. Føler vel kanskje ikke at det var verdt å ta seg bryet med å ta med det droget av en prampack med vogn kun for den ene turen, men det var veldig deilig med en gåtur alikevel å føle at julematen sank litt. Så etter nyttår blir det slutt på brus og godterier. Kan ikke fortsette i denne retningen med snopspising, overspising og sukker og saltnivåer langt over alle grenser ;) hehe

Elida ser nå i det minste ut som hun er fornøyd med til værelsen da ;)

Nå begynner det å nærme seg slutten på oppholdet vår i timenesveien, og det er ganske vedmodigt å tenke på at jeg vet ikke om det blir noe tur sørover før til sommeren igjen! Det er lenge til! Men sånn er det når det ikke lenger er en liten togtur som skal til for å komme fra ende til annen. 7 + 5 timer en vei er ikke så fristende for en helgetur med ei lita ei liksom .... :/ Men så får vi gjøre det litt ekstra når vi tar turen:) 

Kommer til å savne alle sammen masse, så får prøve å holde med bizzy og starte på nye prosjekter over nyttår, så går ting seg til :)

Nå skal vi snart snu snuten mot årets siste juleselskap hos tanta treigas, så da får dere kose dere så lenge her inne. Sees snart.

 

 

 

 

Julie Christine


Kinodate - "filmanmeldelse" av The secret life of Walter Mitty

  27.12.2013 / 07:45 / LIVET / 2 KOMMENTARER


God morgen :) ligger i senga her lys våken etter at først alarmen ,som egentlig ble satt til forrige fredag så vi skulle rekke flyet, ringte. Så våknet Elida og ville ha oppmerksomhet. Kan jo ikke klage når det eneste ho vil ha er ny bleie og ei flaske melk, så legger ho seg gjerne igjen ;)

Men i går kveld var meg og John på kinodate. Jeg er nok ikke verdens beste på å oppsummere en film, spesielt en med så mange aspekter, men jeg prøver alikevel fordi denne filmen bør ses;)Life magazine motto : ?To see things thousands of miles away, things hidden behind walls and within rooms, things dangerous to come to, to draw closer, to see and be amazed.?


Filmen omhandler Walter Mitty, en snodig fyr som har tendenser til å "sone" ut eller inn i elleville fantasier , i hverdagens ellers trauste gang. Det hele starter med Walter sittende ved pcen sin med en nettdating side oppe. Han har bitt seg merke i en ny dame på jobben som han prøver å skape kontakt med. Men da kontaktlinken på siden ikke fungerer , ringer han kundeservice og kommer i snakk med en pratsom type hos eHarmony.

Som arbeider på fotonegativavdelingen hos Life magazine, står hans 16 år i firmaet truet da Life blir kjøpt opp og omgjort til online versjon. Men før endelig overgang skal det utgis en siste fysiske utgave. En kjent freelanse fotograf som Walter har jobbet med i mange år har sendt ham en boks negativer som en bursdagsgave til ham, og samtidig gitt beskjed om at negativ nummer 25 skal brukes som coverbilde. Men det store problemet dukker opp når negativen ikke er å finne.

I en ellevill søken etter Sean ( freelansefotograf) som bringer Walter først til Grønnland der motet hans blir testet , for så til Island der eventyrlysten hans blusser opp igjen. Gjennom sin reise for å få tak i det siste coverbildet holder han kontakt med Cheryl som han er aldri så lite betatt av og Tad fra eHarmonys kundeservice.

Han finner til slutt Sean i fjellene i Himalaya der han lærer seg et av livets store lekser om å nyte øyeblikket. Sean forteller ham at bildet han leter etter har vært i hans eiendom hele tiden i lommeboken som lå ved filmrullen som bursdagsgave til Walter.

Gjennom filmen møter vi den nesevise og frekke nye overtakelses sjefen ved Life online som syntes å like å plage Walter angående hans dagdrømmer, den kunstneriske søsteren som ser ut til å mangle noen sosiale antenner, den omtenksomme moren hans som ble enke da Walter var 17 år gammel, sønnen til Cheryl , rich, som Walter ser seg selv og sin fortid som skater i, den snille men "nerdete" kundeservicearbeideren Tad (spence fra Kongen av Qeens) og en hel rekke snodige karakterer på walters reise til Grønnland, Island og Afganistan.

Filmen har sjarme, humor, action, kjærlighet, moral og ømhet. Bedre enn jeg forventer , og jeg satt tilbake litt tankefull med et smil om munnen.

Pluss at jeg var jo med verdens beste mann på kino og det skjer ikke så ofte :)


Terningkast 5

Julie Christine


God 2 juledagsmorgen!

  26.12.2013 / 10:36 / LIVET / 0 KOMMENTARER

Da har ihvertfall jeg akkurat satt meg ned i sofaen med en kopp cappucino etter en deilig og velfortjent dusj og tannpuss. Hadde tydeligvis sovet på ryggen med munnen åpen i natt, for der inne er jeg sikker på det vokste gremlins på tennene mine! Æsj!

Ute skinner sola for første gang denne juleferien , så da er planen til meg å mamma å få en tur ut med Elida i vogna. Har ikke pakket den ut av "Prampacken" enda en gang, så må neste gjøre nytte av at vi tok den med hele den lange turen...

Men aller først er det frokost på menyen og så blir det en liten visitt til tante Marta i farta og gjengen på formiddagen , en lten tur til bestemor og bestefar på søgne gamle kirkegård, før dagen toppes med kalkunmiddag her hjemme ;) Høres vel ikke så alt for galt ut det?

Vi ønsker dere alle en strålende flott 2 juledag!

 

 

 

Julie Christine


Julaften i bilder

  25.12.2013 / 17:15 / LIVET / 11 KOMMENTARER

Nydelig feiring i går med flotte mennesker. God stemning, god mat og ikke minst julenissen kom! Og som forventet så var Herman den store vinneren på gavefronten og endte sikkert opp med over 50% av totalen. Typisk barn det ... :P hehe

Elida hadde pyntet seg med kjolen hun brukte i bryllupet vårt i sommer og strikket jakke fra farmor. Fine jenta vår

Ferdigdekket bord.

 

Klar for å ta sats på den deilig ribba. Må bare skryte litt av den svora for det var nemlig meg som fiksa ribba (og rødkålen). Ble helt PERFEKT!


Annika har anskaffet seg en "foodbaby"

Spennende med julenissen

Elida fikk seg en ny kompis ; "HARRY"

Ikke akkurat små pakker under treet heller... :P

Årets fineste gave fra min kjære mann; "SMILE" armbånd fra Cammilla Pihl sin kolleksjon fra David Andersen. Superfornøyd! 

Og Elida skulle bare vise alle sammen at hun er SÅÅÅÅÅÅ STOR! 

Og kvelden endte med et slag brettspill. Onkel Knut og Mette fikk iKnow i julegave av Annika, så tradisjonen tro måtte spill som fås i gave testes. Det viste seg å være temmelig artig etterhvertnår vi bare skjønte hvordan det fungerte ;) Så vi "undommene"  ble sittende opp til midt på natta før vi krøyp til sengs. Var temmelig trøtt da jeg våknet alt for tidlig av en viss liten Herman som syntes det var hellt greit å våkne rett før 6 og rope rundt i gangene. Klar for å leke med alle de fine nye lekene sine han ;) hehe Det er jo jula i et nøtteskall. Til neste år er det vel vår tur. Da er jo tross alt Elida nesten 2 år på julaften ;)

 

Ha en fortsatt flott jul og romjulstid. Nyt hverandres selskap og ta vare på gode minner;)

 

 

Julie Christine

 

 

Årets julekjole

  24.12.2013 / 16:06 / ANTREKK / 0 KOMMENTARER

 
 

 

Da er vi ferdig pyntet hele gjengen, middagen er snart klar, vi har hatt et par gjester og Elida er snart klar for å stå opp etter sin ettermiddagslur og våre med på festn. Så skal jeg bare sjekke ribba og gjøre klar svoren så er det julekveld som står for døra ;)

 

Gledelig jul alle sammen!

 

 

Julie Christine

 


Julemorgen - skikkelig julestemning inne - not so much ute ...(masse bilder)

  24.12.2013 / 12:41 / LIVET / 3 KOMMENTARER

Hærliglnd som det ser ut ute. Stormvarsel, flomvarsel og det som er på nyhetskamalene. Men her skal det faires jul samma åssen været er! Og vi startet dagen allerede i 7-8 tia. Det vil si; mamma var oppe i 7 tia å ommøblerte stua. Noen som ikke har helt ro i rævva her. Så meg og Elida sto opp i 8 tia. Var redd da jeg våknet kvart over 7 at klokka bare var i 3 tia. 

 

Nå har vi allerede inntatt en deilig julefrokost, Elida er i seng med formiddagsluren og meg, Annika, Tonje og John sitter å ser på "Tre nøtter til askepott" og "reisen til julestjernen" for ente år på rad. Må jo til på en sådan dag selv hvor mye av handlingen vi kan utenatt;)

Og Julenissen hadde allerede vært her i nattens mulm og mørke med julestrømpe til alle "barna" i huset. Vel og merke så så det ut til at han kun hadde litt godis igjen fra Halloween.... Hehe

 

Juletreet står klart til påfylling av årets fangst og peisen er ferdig dekorert med julens farger. Ribba er ferdig krydret og har ligget til marinering i kjøleskapet siden søndag. Pinnekjøttet klart til å settes på ovnen, kålrabistappa er klar, og like så er rødkålen. Dette skal bli deilig. Men best av alt er jo lukta som sprer seg i hele huset mens maten står på ovnen. Da er det jul da! 

 

Ha en strålende deilig julefeiring alle og en hver! 

 

 

Julie Christine

 

 

 


Venter du på noe godt så dukker det opp mye annet smågodt på veien.... (masse bilder!)

  23.12.2013 / 16:14 / LIVET / 8 KOMMENTARER

 

Plutselig ble hele gårsdagen fylt opp med familiebesøk både til og fra. Først ut var det jo selvsagt morgenkos med Elida og mamma. De som er tidligst opp her i huset ;) Før vi tok turen til oldemoren min (olla) og Elidas tippoldemor. Hun fyller hele 100år til neste år! Tenk det!?

Så var egentlig planen å ut på besøk til et vennepar av meg og John men der var det et lite julemirakel på gang, så da håper vi på å kunne komme innom i romjulen å hilse på en familie på 4;) Så istede for å på besøk der så ble det til at meg, John og Tonje tok en tur på Sørlandssenteret. Jeg skulle ha meg strømpebukser, for det er en typisk ting man finner ut av på julaften at man ikke har noen som er uten hull eller nupper. Tonje var enda ikke ferdig gavene, det vil si hun manglet til Elida. Og det er jo tross alt den aller viktigste!

Da vi så kom hjem så var onkel Knut (Elida gammelonkel), Mette (onkels samboer) og Herman (fetter) kommet, og det som egentlig skulle være solsnufest ute i skogen, ble heller til grilling i peisen. Om det var noen som fikk med seg det rare været i Kristiansand i går så skjønner dere sikkert hvorfor det fristet mer å holde seg inne....

Elida alltid like blid

Elida, bestemor og tippoldemor

Elida og pappa

Tror tante Annika egentlig var litt trøyd

Mamma kastet terningen og fikk 6. Hun trodde hun da fikk kaste igjen etter å ha prøvd seg på et spørsmål, men fikk beskjed om at slik var ikke reglene i dette spillet. Mamma: "trodde 6 skulle være noe bra æ da...." - John "det sa brura og..." HAHAHA

Vi avslutta kvelden med Geni. Men hjelpes så langtekkelig det spillet er , så det ble til at vi avslutta for å se Polarekspressen i 2130 tia. Går grenser for hvor lenge denne ræva orker å sitte på en pinnestol...

Så alt i alt var det en førjulsdag akkurat som den skulle være. Nå er det jo heller ikke lenge til den store dagen! Bare noen få små timer igjen til deilig julefrokost og familiekos hele dagen lang. Elidas aller første jul blir en for minneboka ;)

 

GOD JUL!

 

 

 

Julie Christine

 


Å christmas-tre , å christmas-tre....

  21.12.2013 / 15:40 / LIVET / 1 KOMMENTARER

Så utrolig deilig å være "hjemme" til jul. Selv om julestemningen lar vente på seg så er det nok av små "bits and pieces" her på timenes som fint kan hjelpe på veien. En ting var jo litt uvant da juletreet allerede var satt opp og pyntet. Dette pleier vi jo strengt tatt å gjøre lille julaften. Men det så veldig fint ut der det sto med kulene og lysene sine. Nisser i forskjellige former og fasonger var tatt frem og juleduken var dekt over bordet. 


Men noe julemiddag blir det ikke enda, så i går kveld var det dekket til "juleburgere". Det var akkurat hva doktoren bestilte. Det eneste jeg hadde fått i meg i løpet av reisedagen vår var nøtter og kaffe(?). Ikke mye å skryte av...

Lille engelen vår sov og sov og sov da hun endelig fikk tatt seg en ettermiddagsdupp etter 5-6 timer strake fra klokka 7 på morraen. Ho var helt utslitt stakkar. Mamma er jo ikke helt normal heller da... :) Men vi er gla i ho alikevel ;)Og i dag etter meg og mamma hadde tatt oss en tur på Sørlandssenteret , så fikk Elida besøk av mamma sin fetter; Herman. Meerker på ho at det begynner å bli mer og mer stas med andre barn, selv om Herman er litt større. Over 2 år er han allerede blitt!

 

 

Flere som har kommet seg hjem til jul?

 

 

 

 

Julie Christine


Dagens Elida - ut på (fly)tur , aldri sur

  20.12.2013 / 14:54 / ELIDA / 0 KOMMENTARER

Ja i dag var det klart for livets første flytur for Elida. Flyet til Kristiansand gikk allerede klokka 1035 så da var det bare å kravle ut av sengen allerede klokka 7! ALT FOR TIDLIG! Det var rett og slett vondt å stå opp! Det så det ut som Elida var enig i. Hun lå nemlig godt til rette på magen på tvers i senga da mor måtte inn å vekke ho. Ho var absolutt ikke klar for å bli våknet. Og så att på til bli holdt våken i 5 timer i strekk når man vanligvis er våken maks 3 timer om gangen! Så da kan dere vel sikkert se for dere forløpet da vi endelig var fremme og fikk lagt ho i senga si hjemme hos bestemor? Joda, ikke ett knyss bare snorkelyder. Ho ligger enda å sover så det blir en kraftig middag på ho om ho skal ta igjen det ho har gått glipp av....

Artig å leke på gulvet på værnes.

Hvem syntes egentlig det var gøyest å fly; far eller barn? ;)

Familyselfie

Begynner å bli ganske forsynt...

Elida var kjempeflink og snill gjennom hele turen. Eksemplarisk! Så det blir ikke noe problem å prøve dette igjen.

Men nå ligger mor og far på sofaen med mytbusters på tven og helt utslåtte! Hardt å reise....

Ha en flott fredag og juleferiestart for dere som har startet den i dag :)Julie Christine


Førjulsgaver fra uante plasser

  20.12.2013 / 12:58 / MAT OG OPPSKRIFTER / 0 KOMMENTARER

John kom hjem fra jobb her om dagen med denne godteposen. Har en merkelig anelse av at jeg kanskje kommer til å nyte mer godt av den enn John, men det er helt i orden for meg! Noen som tenkte på meg også kan man jo tro hehe.

Nam nam!

 

 

 

Julie Christine


Elidas Ride - X-lander jogger

  19.12.2013 / 11:10 / ELIDA / 0 KOMMENTARER

Da vi skulle velge vogn til Elida så kan du vel si at vi bomma en del. Først bestilte vi en fra en netbutikk som tydeligvis ikke hadde fokus på kvalitet. Den kom i en pakeløsning med dypbag, sportsdel og et blsete som føltes som en gammel ioporhjelm fra 80 tallet. Den ble byttet ut etter 3-4 måneder med en TFK Twister Jogger  som vi kjøpte på finn.no, men den viste seg rett og slett å ta for stor plass i bilen til våre langturer. Så da jeg satt på nettet etter sommeren og denne flotte vognen dukket opp på tilbud hos mimmis.no med dypbag og sportsdel, så slo jeg til. Fikk pakkeløsning til 3249kr inkludert frakt og er strålende fornøyd. Vogna er liten og kompakt og samtidig stødig. Den er smal nok til å komme mellom togsetene  og manøvreres mellom smale ganger i butikker og liknende. Det er jeg veldig fornyd med!

Hjulene skrår utover for bedre balanse.

Med et enkelt press midt på hjulet er det bare å dra det av for mer kompakt pakking.

På forhjulet vipper man ut metallspaken som vist på bildet og drar hjulet av.

 

Pakket sammen med hjul og vognpose.

Pakket sammen uten hjul men med vognpose.

Ser ikke Elida fornyd ut kanksje? :)

 

 

 

Julie Christine

 


Elidas Ride - X-lander jogger

  19.12.2013 / 11:09 / ELIDA / 0 KOMMENTARER

Da vi skulle velge vogn til Elida så kan du vel si at vi bomma en del. Først bestilte vi en fra en netbutikk som tydeligvis ikke hadde fokus på kvalitet. Den kom i en pakeløsning med dypbag, sportsdel og et blsete som føltes som en gammel ioporhjelm fra 80 tallet. Den ble byttet ut etter 3-4 måneder med en TFK Twister Jogger  som vi kjøpte på finn.no, men den viste seg rett og slett å ta for stor plass i bilen til våre langturer. Så da jeg satt på nettet etter sommeren og denne flotte vognen dukket opp på tilbud hos mimmis.no med dypbag og sportsdel, så slo jeg til. Fikk pakkeløsning til 3249kr inkludert frakt og er strålende fornøyd. Vogna er liten og kompakt og samtidig stødig. Den er smal nok til å komme mellom togsetene  og manøvreres mellom smale ganger i butikker og liknende. Det er jeg veldig fornyd med!

Hjulene skrår utover for bedre balanse.

Med et enkelt press midt på hjulet er det bare å dra det av for mer kompakt pakking.

På forhjulet vipper man ut metallspaken som vist på bildet og drar hjulet av.

 

Pakket sammen med hjul og vognpose.

Pakket sammen uten hjul men med vognpose.

Ser ikke Elida fornyd ut kanksje? :)

 

 

 

Julie Christine

 


Season of L.O.V.E

  18.12.2013 / 14:20 / LIVET / 4 KOMMENTARER

Sitter igjen på sofaen vår i den fine stua med beina på bordet og macen til John på fanget. Elida ligger foreløpig å sover i den nye senga si, men det er nok like før udyret våkner tenker jeg. I går var vi på ribbemiddag hos svigers , og i dag er det vår tur, så jeg sitter å planlegger handletur. Det vil si; jeg sjekker hva jeg har i kjølekapet og funderer på hva jeg trener for å kombinere det jeg har med noe jeg trenger for å lage en presentabel middag. Blir første ordentlige middagsbesøket årt i det nye huset. Første av mange forhåpentligvis. Må jo varme opp før nyttårsmiddagen i det minste! Der er jeg helt blank på hva jeg skal lage, men jeg funderer på noe form for villtkjøtt. Det er så godt med fløtebasert villtsaus, så bare det i seg selv er god nok grunn til å velge villt!

Så mens jeg sitter her å planlegger middag så er det godt å ha en god kopp latte i hånda. Den kaffemaskinen har vært en reddende engel mang en dag! Og jeg som den engelen jeg er ga min kjære mann julegaven sin på forskudd i går kveld. (alt for stor til å ta med på flyt uansett) Og gjett hvem som er den heldige eier av en splett ny nescafè maskin til jobben? Jo john selvsagt! SÅ nå kan han drikke "snobbekaffe" på jobb også! Ikke akkurat dyr maskin heller. Med Nescafès deal med cashback på 300kr så kostet kaffemaskin med 16 kapslet kun 399kr! GD JUL KJØRE! Blir nok slitt med helsa ;)

Men for at det skal bli noe handletur på oss når Elida våkner så må nok mor kle seg;) Ha en fortsatt fin fin onsdag - 6 dager til jul!

 

 

Julie Christine


Elidas Crib

  17.12.2013 / 14:53 / INTERØR / 7 KOMMENTARER

Ja da har Elida allerede fått julegaven sin for i år. Var bare ikke nubbsjangs for å ta den med på flyet til Kristiansand uansett, pluss at jeg var så spent på den. Og gjett om mamma ihvertfall er fornøyd! Hehe. Så når vi får ordnet nye vegger, tak og gulv på rommet hennes så skal jeg sy himmel til senga så hun kan sitte der å gjemme seg bort inni det hemmelige slottet sitt. Som jeg nevnte tidligere så er det henes rom jeg har gledet meg mest til å ordne. Så med dette tilskuddet fra danske Kili Sebra sin kolleksjon så er vi godt på vei til rommet jeg ønsker for henne. Ho er jo tross alt ikke stor nok enda til å ha egne meninger så da er det mamma sine som gjelder.

Så formiddagen/morraen gikk på å skru sammen seng (absolut verdt det). Så passet den fint sammen med lenkelysene vi hadde i nryllupet vårt. Lager en litt trolsk stemning der inne for gojenta mi. 

Men litt annet har jeg fått gjort også. Blandt annet pakket klart alle pakkene vi har tilgjengelig. Har et par som venter i postløpt, så jeg bare håper de kommer i tide... Litt kjedelig å komme etter nyttår med gavene da. Blir en tom plas under juletreet også! Men gaver blir det uansett når de kommer. Men foreløpig er det vi har pakket og klart til avreise på fredagen. Tiden har virkelig flydd fra oss her. Vi har alerede bodd her i nesten 3 uker og allerede er det jul rett rundt hjørnet. Da er det ikke noe annet å gjøre enn å nyte øyeblikket og trekke pusten og senke skuldrene, og bare la julen be over oss med al den gode maten og gode selskapet den bringer med.

Nå er jo klokka allerede snart 15 så da er det ikke lenge før vi blir hentet for middagsbesøk hos farmor og farfar (svigermor og far). Ikke galt å bli hentet for å bli lagd middag til? Luksus å flytte nærmere besteforeldre! 
Mamma; altså Elidas bestemor, sa det at det var et utsagt at barnebarn er livets dessert. Så da lurer jeg på om ikke farmor og farfar kommer til å bli høy på sukker så mye dessert som de tar til seg? :)

 

Ha en strålenede tirsdag i alle landets kriker og kroker! Her må det gjøres et stønt i klesavdelingen om jeg skl bli presentabel til middag.

 

 

Julie Christine

Ps: Elida hilser også 

It`s the most wonderful time of the year

  16.12.2013 / 16:14 / LIVET / 4 KOMMENTARER

Hjelp! Da jeg våknet i dag (for andre gang) skjønte jeg absolut ingen ting. Huset var tomt, bare meg og katten Kolbjørn som var hjemme. John var dratt på jobb for flere timer siden g Elida var på overnattingsbesøk hos farmor og var ikke ventet hjem før 11 tia. Det var en skikkelig rar følelse å være helt alene. Det skjer ikke så ofte kan man el trygt si. Men det ga meg sjangsen til å komme meg på posten uten at det trengte å ta en hel time ;). Hadde et par pakker som skulle sendes og pakka med julekort/takkekortene våre var kommet. Ingenting spesielt , bare fotodesign. Vi hadde ikke kunne sette av flere tusen på fancye takkekort. Men kort ble det. Så nå er det bare om å gjøre å få levert flest mulig i juleferien så vi slipper unna porto.... :P Høres skikelig gnien ut, men det er et poeng å ikke å trenge p bruke mer enn nødvendig.

Men da Elida kom hjem i 11 tia sammen med farmor (svigermor) så virket det som , mer enn før, at hun faktisk hadde savnet meg! Det varmer et mammahjerte det når barnet strekker ut armene sine mot en og ser på deg og sier "mamama...." Hærligland for ei hærlig jente vi har fått! Det kommer jeg virkelig ikke over. Hvor heldig vi har vært og at hun er frisk og rask, gråter omtrent aldri og smiler hele tida!

Så meg og Elida koste oss i lekekroken til hun var trøtt nok til å "si ifra" at hun ville legge seg. Da var jeg fremme med kameraet til John (Endelig speilrefleks igjen!) og gikk gjennom eskene med klær jeg har som skal selges og så ble det litt stemningsbilder fra vinduskarmen vår også. Selv om jeg i år har valgt å holde pynten moderat med tanke på at vi akkurat har flyttet inn og at vi reiser allerede på fredag og blir borte til 29... Blir liksom litt kort tid å kose seg med julepynten. Så den oppgaen har jeg pålagt mamma (ikke at hun vet om det men....) så vi gleder oss masse til julestemning, solsnufest, juletrepynting og god mat på sørlandet! 

PLUSS at jeg må bare si at i dag har verdens beste mamma bursdag ; MIN MAMMA! Og til neste år blir det jubileum.

 

Nå ligger Elida å tar ettermiddagsluren sin så da skal jeg snike meg til en liten kaffekopp (melk med kaffe vel og merke... ;)) Ha en fortsatt fin mandag.
 

 

 

Julie Christine


Julemiddag = fredagskos?

  13.12.2013 / 22:02 / MAT OG OPPSKRIFTER / 1 KOMMENTARER

Lagde det jeg mener er min mest vellykkede pinnekjøtt middag EVER! Ordentlig fredagskos!

Heldig mann han her eller? HeheJulie Christine


Daglige rutiner foran speilet

  13.12.2013 / 13:02 / TIPS / 2 KOMMENTARER

Føler vel at jeg må gjøre noe for å føle meg normal i denne limbo tilværelsen som disse ukene frem mot jul har blitt, så bare det å sminke seg litt gjør mye med selvtilliten :)

Å vips så føler jeg meg mye mer normal.

Ha en nydelig fredags formiddag, og endelig er det helg.Julie Christine


Torsdagsmenyen: Kotteletter med ovnsbakte poteter, blomkålpure fra i går, salat og bernais + lussekatter

  12.12.2013 / 23:46 / MAT OG OPPSKRIFTER / 0 KOMMENTARER

Husmor? Meg? Hva?

Lussekatter for dem som ikke liker rosiner; bytt ut rosinene med sjokolade !

Julie Christine

Ps: husk å bruk restene også!


God morgen! Hilsen blidfisen Elida

  12.12.2013 / 11:09 / ELIDA / 1 KOMMENTARER

Det går jo vare ikke an å ha en dårlig dag når dette er det jeg står opp til hver morgen! Noen mer hærlig unge kunne vi ikke ønsket oss ;)

Ville bare dele noen smil med dere i håp om å lyse opp dagen deres.


Julie Christine


Onsdagsmiddag - Ovnsbakt laks med blomkålmos og poteter

  11.12.2013 / 21:46 / MAT OG OPPSKRIFTER / 3 KOMMENTARER

Ja som den husmora jeg er så disket jeg opp med en aldri så liten luksus middag til gubben i dag. Den ser ihvertfall luksuriøs ut.

Kuttet 1 blomkål i biter, kokte opp til den ble myk nok til å ta i blenderen. La den tilbake i gryta og tilførte ca 2 dl fløte og 1 pakke stekt bacon i terninger. Krydret ned salt og pepper.

Laksefileten kuttet jeg av skinnet på før jeg la den på foliet. Hadde på hakker rødløk, purre, solsikkeolje og en dæsj rømme og stekte i ovnen i ca 16-20 min på 200 grader.

Med Poteter delt i to og tomat ved siden av ble dette et skikkelig herremåltid! Blomkålmosen ble så god at den skal jeg bruke igjen! Anbefales!


Btw bruker ikke oppskrifter om jeg ikke må så dette som så mye annet ble gjort på gefeelen som vi sier ;)


Julie Christine


Oppskrift (?) - Enkel babymiddag

  11.12.2013 / 15:56 / MAT OG OPPSKRIFTER / 2 KOMMENTARER

Jeg har blitt fortalt om egne kokkekurs for matlaging til babyen/barnet men så avansert syntes jeg ikke det er å lage noe som minsten vil ha og samtidig får i seg den næringen hun skal. Og oppskrifter er oppskrytt. Her slumpes det over en lav sko :)

Ei gulrot, en stang fra stangselleri, ei potet og ei middagspølse uten skinn. Denne "oppskriften" ble 2 porsjoner med middag og Elida elsker det! (Jeg liker det også ;))

Noen andre som ikke følger oppskrifter?Julie Christine


Innredning på stramt budsjett

  10.12.2013 / 12:03 / OPPUSSING / 8 KOMMENTARER

Som en del har fått med seg så er jeg en STOR fan av finn.no og andre bruktbutikker på nett. Så da at det jo bare naturlig at det ble brukthandel på oss da vi flyttet inn i det nye 50-talls huset vårt. Litt stramt budsjett blir det naturligvis også når en av oss ikke jobber pga at en av oss må være hjemme å passe Elida. Ulønnet permisjon er ikke noe jeg anbefaler om ikke en av dere har en veldig godt betalt jobb, som i vårt tilfelle er John.

Sofa fra Skeidar kjøpte vi faktisk ny i butikk. Første NYE sofaen jeg noen gang har eid. Den kom på 12150kr inkludert puff , men vi fikk god drahjelp av mamman min!

Sofabordet er fra IKEA og der fant jeg på finn.no til 400kr

Kommoden er også fra IKEA. Jeg byttet ut "knottene" på den da den ene manglet. Hadde "knottene" som jeg hadde på det gamle kjøkkenet på sagene. 19kr stk for "knottene" og 400kr for kommoden.

Spisestubordet og stoler fikk vi donert av en venn av foreldrene til John. Det er ikke det vi skal ha men er greit å ha foreløpig med tanke på at vi har invitert til nyttårsmiddag hos oss. Gratis!

Teak skapet fant jeg på finn.no. Vi var å hentet det i Kolstad kirke av alle ting. Det veide jo da ett tonn! Så det var bare så vidt vi fikk det med. Men er glad det ordnet seg for det er skikkelig stilig. Må bare ordne lukkefunksjonen:)
500kr

Kjøkkenbordet med 4 stoler hentet John og broren ifølge dem "langt inni skauen". Det er nok det av funnene jeg er mest fornøyd med!
800kr

Klesskap til ganga fra IKEA kjøpte vi sammen med kommoden. Finn.no det også selvsagt.
850kr

Skohyller fra IKEA. Det er skrudd sammen 2 stk oppå hverandre som gjør det veldig mye enklere å stable de massive mengdene sko mannen min har :p haha.
200kr

Så hadde vi jo solgt stellebordet vårt i Oslo for å slippe å ta det fra hverandres. IKEA møbler er jo ikke kjent for å tåle for mye demontering.... Så da fant vi dette flotte og praktiske stellebordet rett ovenfor svigers til bare
200kr!

Nå har altså ho snuppa mi sovet omtrent i 14 1/2 time så da er det på tide meg en STOR porsjon frokost/lunsjmat, og så håper jeg Julie Benedikte finner veien bort hit snart så jeg får litt sosialt samvær med andre enn en 9 mnd gammel baby :) Ikke ille ment men det er liksom ikke helt det samme å snakke med en baby. Blir fort litt enveis samtale... Hihi

Ha en flott tirsdagsmorgen!Julie Christine


Ut å lek i snøen!

  09.12.2013 / 23:20 / ELIDA / 2 KOMMENTARER

Meg og Elida har vært ute å lekt i snøen i dag. Hadde ei pakke jeg måtte få sendt så da ble det en tur ut i det som var igjen av vinteren i denne omgangen. Er meldt 7 grader og regn i morgen så da er det " farvel julestemning ". Men da kan det jo hende at veiene blir mer fremkommelig med vogn også da....

Men nå er det leggetid , og John er ikke her til å lage sovelyder til meg... Helt alene i deb store sengen,...

Natta daJulie Christine


Kunne det blitt bedre nå Elida?

  07.12.2013 / 11:10 / ELIDA / 0 KOMMENTARER

Meg og John ligger fortsatt i senga hjemme i det nye huset, mens Elida er på overnatting hos farmor og farfar. Onkel Morten og tante Hege ankom i går for en helgevisitt, og da er det jo godt å utnytte tida, ikke vel Elida? Hehe.

Hjemme hos farmor og farfar har de funnet frem den gamle spisestolen til gutta boys med ratt og vipping. Det var tydeligvis stor stas om jeg tolker ansiktsuttrykket til Elida riktig her :)

Ha en deilig lørdags morgen alle sammen. Må vel ut å skuffe snø snart her om vi skal komme oss ut herifra....

Julie Christine


Travle dager i nytt hjem

  05.12.2013 / 15:39 / OPPUSSING / 1 KOMMENTARER

Den siste uka har bare gått i ett med pakking, reising, utpakking og shopping. Pluss at vi har ikke hatt nett før i dag så da har det vært vanskelig å oppdatere noe som helst her. Men nå er det andre boller! Fibernett og greier!

For øyeblikket sitter jeg å venter på min kjære mann som kommer hjem fra jobb snart , så skal vi å sjekke ut fyringsovn, tre klikkgulv til kjeller, lekegrind og postkasse. Av alle ting så var det ikk noe postkasse å finne her, og uten det så får vi jo ikke noe post heller...?!

Men meg og Elida tar oss tid til p kose oss litt også, så det er ikke vare jobb. Selv om jeg syntes det er egentlig bare gøy med alt puslearbeidet :)


Julie Christine


My crib - Trondheim by

  03.12.2013 / 17:53 / INTERØR / 1 KOMMENTARER

Nettet er ikke oppe å går i huset enda derfor uteblir det med oppdateringer .... Får nett på torsdag da :)

Julie Christine


hits