JA JEG LEVER ENDA ;)

  29.09.2014 / 20:24 / ELIDA PAMPIDA / 5 KOMMENTARER

 

 

For dere som lurte på om jeg plutselig hadde ramlet av jordens overflat så kan jeg betrygge dere om at jeg lever i beste velgående. Dagene bare flyr litt fra meg med jobbing, familie og alt annet inni mellom. Sikkert flere som kjenner seg igjen i tidsklemma. Det står dessverre ikke øverst, heller ikke på topp 5 , det å blogge så da blir det litt i rykk og napp til jeg får dilla igjen. Og så hjelper det selvsagt på motivasjonen om dere har noen tilbakemeldinger på om det er interessant å se og lese om mine syprosjekter og fremgang i enmannsforetaket mitt (?).

 

Nå i det siste så har jeg hatt dilla på å sy bodyer. Endelig fant jeg ut hvordan ribben ble best mulig og riktig "spent". Det er en utfordring det med jerseystoffer. De skal strekkes og holdes igjen på riktig måte for at de skal "henge" riktig på kroppene. Men for en takknemlig følelse det er når man plutselig oppdager at man har fått teken på det. En ordentlig mestringsfølelse! Så under ser dere resultatet. Tror det er 19 stk etter hva jeg telte sist... Så det er en bra start for julemarkedet i slutten av november. 

 

 

 

 

Selvsagt så ligger alle sammen ute for salgs allerede på epla.no, men det blir jo flere, for jeg klarer ikke sitte stille på kvelden ;) Fingrene klør etter å ta fatt videre på stoffhyllen min. Så med det sagt så stikker jeg! Ha en flott mandagskveld!

 

 

 

Det Store Symesterskapet i Alt om Håndarbeide

  11.09.2014 / 19:44 / DET STORE SYMESTERSKAPET / 2 KOMMENTARER

Sjekket akkurat facebook og så at det nå er kommet, Alt om Håndarbeidets utgave med artikkelen om en av NRKs satsinger for høstunderholdning. Som jeg att på til har fått lov å være med på! Utrolig morsomt å se både bilde av meg selv i et blad og å se hele godgjengen samlet! Det føles allerede som en evighet siden!

Men nå er det ikke lenge til jeg kan overvære alt arbeidet på riksdekkende tv. Jeg er imponert over alle de nydelige menneskene bak produksjonen og håper virkelig å få treffe dem igjen. Og de andre deltakerne kommer alltid til å ha en spesiell plass hos meg.

Jeg måtte bare reklamere litt sånn mens jeg er på "ferie" :) Og om det er noen av dere som lurer så er jeg nok blitt mer enn en hobbysyer i ettertid. Jeg har jo somsagt medlemskap i Sukker - designbutikken på bakklandet og tar oppdrag på bestilling :) Den store drømmen nå er å kunne leve av dette som er min store lidenskap. Og da er det jo ikke å stikker under en stol at jeg håper at deltakelsen min på Det Store Symesterskapet skal gi meg litt etterlengtet reklame:)

Men sånn utenom det så ønsker jeg dere alle en strålende torsdag!


NO REST FOR THE .... WORKOHOLICS?

  10.09.2014 / 08:04 / SØM OG SYPROSJEKTER / 2 KOMMENTARER

 

Meg og Elida sitter egentlig klar til avreise selv om vi tar nok ikke turen ned til byen før om en times tid enda. Jeg er veldig spent på dette med barn, barnesete og flybuss. Om det går helt smurt eller om det blir masse styr for å få riktig sete til Elida.. Vi satser på at det går greit og at alle er imøtekommende og hyggelig ;)

 

Men selv om alt er pakket og klart til avreise så merker jeg at det sitter langt inne å reise fra syprosjektene mine, så i går kveld ble jeg helt nøtt til å sy litt mer. Resultatet ble dette "senorita-skjørtet". Hadde kjøpt 1/2 meter med det nydelige bomullsatenget fra s&s som jeg måtte bruke til noe "flagrende" følte jeg. Skjørtet er i størrelse 40 etter forespørsler på større størrelser. Så når det er 100% ferdig så blir det nok å se i butikken det også skal dere se ;)

 

  

 

Så nå har vi bare en ting å gjøre; vente! Kjedelig! Så har jeg planer om å ikke ha med vogna til Elida for å slippe spesialbagasje. Så det blir jo interessant hvor mye bæring det blir. Kommer sikkert til å føle jeg har hatt ei kraftig treningsøkt når vi endelig er fremme i Kristiansand ;)

 

 

 

 

 

 

 

 

 


JULIE DESIGN

  08.09.2014 / 11:03 / SØM OG SYPROSJEKTER / 10 KOMMENTARER


Jeg må bare beklage fraværet, men når man går inn i sybobla så er det lett å glemme tiden. Pluss at vi har vært på familietur på hytta i helga, og der er det ikke noe særlig til nettverk. Sånn er det bare. Jeg merket det at jeg blir mer stresset over å ikke kunne sy enn det å ha mye å gjøre så ei helg var mer enn nok fravær fra symaskinen. Og att på til så reiser meg og Elida til mamma/mormor i Kristiansand på onsdag og blir til søndag. Heldigvis har hun symaskin (ikke overlocken da....) så jeg blir nok nøtt til å låne den litt ;)

 

Men det jeg ville vis dere var jo den nyeste produksjonen. Jeg startet nemlig på tidenes tøffeste skjørt i går og i dag ble det ferdig! Jeg er så utrolig fornøyd, både med design og passform. Og dette har jeg ikke noe problem med å sette på den nye "labelen" min på. Jeg har nemlig fått et eget merke for voksenklær da jeg syntes ELida Pamppida kanskje ble litt "barnslig" for det formålet. Så voksenklærne er nå merket med designerens navn; nemlig Julie.

 

 

  

 

Jakka har dere jo sett før, men skjørtet , jakka og noen høye boots tror jeg hadde blitt et skikkelig kult antrekk! Så har jo selvsagt skjørtet en liten overraskelse på nnsiden av linningen og lommen. Der har jeg brukt et nydelig gulmønstrete bomullstoff fra Panduro og glidelåsen er en så kalt "blondelås" i gul. Syntes det er gøy å eksperimentere med litt overraskende momenter.

  

Så ettersom jeg er avhengig av tilbakemeldinger for å utvikle meg så lurte jeg derfor på hva dere syntes? 

 

 

 

 

 

 

 

 


FOXY

  04.09.2014 / 16:38 / SØM OG SYPROSJEKTER / 2 KOMMENTARER

 

 

Da var den arbeidsdagen snart over også. Ukene flyr av g¨rde og  jeg sitter å klør meg i hodet og lurer på hva det var som skjedde med all tiden jeg hadde?! 

 

 

Akkurat nå sitter jeg vel og merke på sofaen å venter på at resten av familien Mydland Utstrand skal komme å plukke meg opp. John har nemlig fått nyss av et aldri så lite lagersalg rett vet der foreldrene hans bor som selger en god del av hans favorittmerke; Volcom. Jeg tror det er en sånn ting med at om man finner et merke som har rett passform til din kropp så  forblir man gjerne lojal mot det heller enn å måtte lete seg gjennom tonnevis av diverse tilbydere. Jeg skulle selvsagt ha laget klærne han trenger jeg , men det har jeg verken tid eller råd til. Det er dårlig betalt å vaske innenfor egen dør er det noe som heter. 
Så da fikk John i oppgave å hente Elida i barnehagen så jeg fikk så mye som mulig ut av dagen, ettersom jeg måtte starte dagen med å rydde og vaske "hele" huset før jeg kunne starte på dagens arbeidsøkt. Det er tross alt hardt arbeid det også, men jeg merker at energinivået steg i takt med at det ble med mer og mer orden. Jeg er en sånn type som jobber bedre når det er ryddig rundt meg, som er litt ironisk med tanke på at sybordet mitt konstant er fullt :P haha

 

 

Men nå er jeg ferdig med 1 ny joggedress til Elida og ei bukse som alt kommer på nettbutikken. Jeg har også gjort ferdig forlengingen av ermene på Chill-jakka til datteren til naboen. Hun er av den typen som er litt lengre enn andre i samme alder, noe jeg mistenker at Elida vil fortsette å være ei stund til, så jakka passet fremdeles, men ermene var for korte. Og det er da ingen sak for "superJulie!" hihi.

 

 

 

Jeg var å hentet det nydelige jerseystoffet med rever på posten i går. Er en smule betatt av fargekomboen så den blir nok å se en del av videre også;)

 

 

Men da kom mann og barn, så da må jeg stikke! 

 

 

 

 

 

 

 


A JACKET FOR EVERY OCCASION

  02.09.2014 / 14:13 / SØM OG SYPROSJEKTER / 3 KOMMENTARER

 

Hjelpe meg! Nå har jeg sittet de siste 3 timene å sydd inn fôr på denne nydelige jakka for hånd. Litt av en jobb, men det lønner seg når man ser resultatet. Nå mangler jeg kun glidelås og knapper så er det klar for videre eventyr! 

Stoffet er egentlig ment som møbeltrekk kjøpt på Stoff og Stil, men tykkelsen gjør den perfekt til høstjakke. Mønsteret er et modifisert mønster fra ei bok jeg fant på biblioteket. Skal ikke så mye til for å lage litt forandringer.

 

 

 

Så nå er arbeidsdagen over for meg. Jeg skal nemlig på foreldremiddag i barnehagen til Elida som starter klokka 1500. Deilig å slippe å lage mat selv i dag... haha 

 

 

 

 

 

 

 


EBAY-MANIA

  01.09.2014 / 22:07 / TIPS / 6 KOMMENTARER

 

 

 

Jeg er sikkert ikke alene om å trekke mot det utenlandske markedet når jeg skal få tak i ting som fort kan bli kostbart i Norge. Som syer så har jeg jo et visst forbruk av sånne ting som glidelåser, knapper, pyntebånd og strikk, og selvsagt stoffer! Og som jeg har nevnt tidligere så er det kun 1 stoffbutikk (som ikke kun har quiltestoffer etc) i Trondheim, så da må man ty til andre kanaler om man skal skille seg litt ut. Så nå har jeg ordnet meg en laaaaang liste av produkter som kommer på løpende bånd dettende ned i postkassa mi. Og jeg som er så glad i pakker i posten også da ;)

 

 

Her har dere noe av det som enda ikke har funnet veien inn døra, men som jeg gleder meg stort til kommer! Jeg har masse planer fremover og kreativiteten renner over og dagene og timene strekker aldri til! Hva skal man gjør når man har mer å gjøre enn tid til å gjøre det på? Lage en plan? Nei.... Kreativitet kan ikke tøyles så jeg får heller bare være litt streng med meg selv så jeg ihvertfall gjør hvert prosjekt ferdig før jeg begynner på neste :P haha (som om det virkelig går an?)

 

 

 

 

 

Og så bare for å toppe det hele av så var jeg på medlemsmøte med de flotte Sukker-jentene i dag, og jeg kjenner det bobler over av ting jeg har lyst til å ta tak i. Men man får kanskje legge seg litt bakpå til å begynne med så skal jeg nok ta tak i sjansene når de skulle by seg ;) Flott gjeng er det ihvertfall. Og så er det første gang jeg har vært i et rom med så mange andre kreative sjeler siden jeg gikk på Søm i Mandal for 12 år siden! :P SÅ jeg satser virkelig på å skape gode kontakter blant andre " som meg " :)

 

 

 

 

 

 

 


hits