22 juli

  22.07.2012 / 10:48 / MOBILBLOGG / 2 KOMMENTARER

Jeg våknet opp i dag, veldig tidlig, alt for tidlig og som vanlig så blir jeg liggende litt å se om det har skjedd noe nytt. Jeg hadde jo tilfeldigvis glemt i min søvndruknede våkenhet at i dag er dagen 1 år etter verden føltes som den plutselig sto stille. Avisene har i flere måneder oppfordret folk til å dele sin 22 juli historie, men når jeg tenker på hvor vi var i fjor den dagen så kan jeg ikke annet enn å føle at vi var på en annen planet.

Jeg hadde gått hjem litt tidlig fra jobb denne dagen fordi hele gjengen ( John med band og følge) skulle ned til Lillesand på en liten lokal festival for å spille og leve sommerlivet ut. Jeg husker at jeg så på klokka 15.23 da vi satt i bilen i det vi svingte ut av Oslo by. Da hadde ingen av oss i bilen anelse om hva som utspant seg i byens kjerne. Etter hva jeg husker så fikk Morten ( kommende svigerbror) en sms om at vi måtte sette på radioen. Bilen ble helt stille et lite minutt mens vi lyttet før jeg ikke klarte å holde meg fra i mi.naivitet insinuere at eksplosjonen sikkert var en ulykke med noe vanntank eller noe likende. Jeg skjønner nå akkurat hvor naiv jeg var. Vi vekslet mellom radio og musikk og fikk stadig flere opplysninger om hendelsene på utøya. Igjen i min naivtet hadde jeg aldri i min villeste fantasi trodd at gjerningsmannen skulle få herje i så mange minutter og timer og at vi skulle ende opp med å sørge over hele 77 av våre umistelige naboer, venner, familiemedlemmer, landsmenn og medmennesker. Meg og John droppet Morten av på campen ved festivalen og kjørte videre hjem til min mor på Hånes. Vi hadde vel avklart det på forhånd at vi ikke ville ligge i telt i plasregnet, og ville heller sove i senger sen første natta. Lite ante vi om at det ikke skulle bli mye soving å snakke om den natten...

Dagen etter sto jeg opp og gikk rett bort å skrudde på tven pånyhetene. Jeg tror de da hadde landet på 84 omkomne. Tallet skulle heldigvis vise seg å være noe lavere. Utover dagen kjørte vi ut for å treffe de andre på campen og for å sette opp teltet. Ingen var å få tak i. Ingen svarte telefonen, ingen lyd fra noen på sikker 2 timer. Det var tydeligvis "noen" som hadde hatt en aktiv natt, så vi satt oss i bilen og satt å pratet enn så lenge.

Jeg husker godt utover ettermiddagen og kvelden at de dukket opp mange kommentarer på om de skulle gjennomføre konsertene eller ikke med gårsdagens hendelser i bakhodet. En av artistene fra et av bandene fortalte at han tidlig fikk vite at en god venn av ham ikke hadde klart seg. Han var veldig i tvil hvordan han skulle reagere og hva han skulle gjøre. Selv fikk jeg flere meldinger om bekjente som savnet folk som hadde befunnet seg på øya.
Men jeg er veldig glad for at kvelden fortsatte som planlagt. En deilig sommerkveld med mer sol enn regn. Stemning og gode venner.

Tilbake på jobb etter helga fikk jeg høre at dattera til en kollega mistet 3 venninner på utøya. Seinest torsdagen før hadde hun selv mast om å få være med dem. Men heldigvis for henne så har hun en overbeskyttende far som ikke følte seg trygg på å sende henne ut dit alene når han skulle jobbe nattevakt og ikke kunne ha hjulpet til om det skulle skje noe.
En tidligere kollega av meg, ei 16 år gammel sjenert jente mistet broren si. denne skjebnesvangre dagen. Så mange historier og inntrykk fra venner og bekjente fikk jeg at jeg klarte nesten ikke glede meg over at meg og mine var blitt skånet. Lettelsen ble dekket over av andres sorg og fortvilelse.

I ettertid merker jeg nok at jeg har blitt veldig mettet på alt som skrives om i nyehetene. Jeg har fått nok informasjon. Dette er en hendelse jeg ønsker av hele mitt hjerte aldri skal gjentas, verken her eller i andre deler av verden. Og jeg håper at de etterlatte og overlevende er klare for å gi slipp og ta fatt på en ny hverdag. Vi glemmer aldri...

Masse solhilsner fra Julie


Helgeblogg

  21.07.2012 / 10:02 / MOBILBLOGG / 3 KOMMENTARER

Jeg beklager så meget at jeg i de siste uker har vært lite å se her på den flotte bloggen min. Energien har rett og slett ikke strukket til og det eneste jeg klArer å få gjort etter 8 timer på jobb er å lage meg et halvhjertet måltid og slukne på sofaen. Men derfor har jeg oppdaget at de dagene jeg har energi, og faktisk mer enn nok av det er de to veldig verdifulle dagene i helga. Så inntil jeg føler at formen er mer tilstrekkelig så vil jeg prøve å hilse mest mulig på dere som en helgeblogg og håper dere vil forstå:)

Hva har skjedd siden sist? Vel, denne uka så tok den sniken av en samboer seg 3 uker til med ferie og valgte derfor å snu nesa nordover til Trondheim, uten meg(?). Det gir meg jo selvsagt muligheten til å treffe litt folk (de som er hjemme...) uten at det går ut over middagsrutinene hans hehe. Så onsdagen rakk jeg både å treffe jeanette som nå er nesten sprekkeferdig og Karoline som jeg ser alt for lite til nå som vi ikke jobber sammen... Jeg føler kanskje av og til at jeg bor på landet selv om jeg bare bor rett oppforbi ring 2 , bare fordi hver gang jeg er i byen(sentrum) så oppdager jeg nye butikker... Merkelig følelse, men så er jeg veldig beredt på å en dag få meg et hus som mer enn gjerne ligger et godt stykke på utsiden av noe form for sentrum. Jeg liker tanken av stillheten og friheten. Får jo se hva fremtiden bringer ( det vil si fremtiden=John) hehe.

Så på torsdag følte jeg meg plutselig som en skikkelig natterangler igjen da klokka plutselig ble 2330 før meg og Elin kom oss hjem fra sagene lunsjbar. Merker at det er et veldig anneredes forhold jeg har til Elin nå enn da vi ført traff hverandre første året mitt i Oslo (2004). Vi har nok begge blitt mye mer voksne og "fornuftige". Syntes stadig det dukker opp folk fra fortiden som jeg aldri trodde jeg kom til å ha kontakt med igjen. Det setter jeg utrolig stor pris på med tanke på at jo eldre man blir jo vanskeligere blir det å få nye venner. Ikke at jeg mener jeg er gammel blitt:)

Så nå er det da endelig lørdag og helt fri. Kroppen kribler etter prosjekter så jeg skal ut å følge mine "lyster" og rydde/vaske/ordne/fikse hjemme og nyte ensomheten av denne deilig dagen. Kanskje jeg til og med får ordnet litt i hagen:). Men en ting er unnagjort; morgenkaffe på brenneriet:)

Så med det vil jeg foreløpig ønske dere en flott lørdag! Vi prates snart:)


Masse helgehilsner fra Julie


En deilig sommerhelg i sky/regnfulle Oslo by

  08.07.2012 / 19:10 / LIVET / 2 KOMMENTARER

Denne helgen endte opp med å ikke bli helt som forventet. Vi hadde opprinnelig planlagt å ta turen til Jan og Marit, men så kom mamma og Knut opp fra sin kjøretur rundt om Tyskland og opp Sverige for å stikke innom sagene på vei hjem. Så fredagen ble en treg og lat kjærestekveld med indrefilet av svin med cremefraise marinerte potetbåter toppet med soppstuing, tomat og ost. Helt latterlig godt så jeg spiste mye mer enn jeg burde... Men sånn skjer.

Lørdagen kom og meg og John, kultiverte som vi er, tuslet bort på kafé gram for en frokostkaffe og litt litteratur i regnværet.

Lite ante jeg at mamma og Knut skulle stå på dørtrammen vår i det jeg gikk hjemover etter kafebesøket. Plutselig var de der! Med godiser fra Sverige. Så i kveld, bare litt senere blir det fråtsing i toffefee. Nam nam, sjokolade, karamell og nøtt! Mmmmm.

Men tilbake til lørdagen, da ble det først litt kaffeslaberas og avslapping i sofaen før vi visste ordet av det sto pizzaen på bordet. Mamma var svært fornøyd med et hjemmelaget måltid etter ei uke på veien. Til dessert gjorde vi det så norskt som det går ann ; jordbær med fløte! Mmmmm.

Etter middagen tok meg, mamma og knut oss en tur ut for å få litt frisk luft, men mamma var svært lite fornøyd med at de under broen bortenfor hotel cæsar studioet sto en knarkis lent opp mot veggen med den nysatte sprøyta i hånda. Det skjønner jeg for så vidt, men de er jo ikke farlige da...

Men ellers ble Denne kvelden en av de skjelne i huset vårt, tven ble ikke en gang skrudd på! Deilig! Vi satt oppe å så gjennom feriebilder og pratet og spiste snop og koste oss. Til og med mamma holdt ut helt til nesten 12! Det er sjeldne saker det! Men da var det slutt for oss og senga kalte. Gutta satt oppe med wiskeyen sin litt lengere, som gjorde at jeg fikk sett litt på den nye serien min " drop dead diva ". Noen som har sett noe av den?

Vel, i dag morges lå jeg 2 timer å så 2 episoder til før jeg måtte gi opp og styrte ut på do. Mamma hadde jo selvsagt allerede våknet, sikkert for lenge siden. Hun er veldig a menneske så det er nok der jeg har det fra:) Vi satt litt å drakk morgen teen vår og pratet før Knut hadde fått nok og ville luftes. Frokosten i dag var vi så heldig å få innta på det lokale bakeriet, Bjølsen Bakeri som eies av en tidligere kollega og venn. Så vi må støtte opp under det lokale:)

Mmm deilig blings "på duren", latte og sitronlimonade. Utrolg deilig start på dagen. Men i vante stil så stakk jo disse voksne ganske tidlig, så allerede i 12-1 tida var de ut av byen og på vei hjem. Det syntes jeg egentlig var litt synd. Det er så kos å ha dem her og så blir det jo ikke så ofte... Men nå ble det skikkelig søndag her etterhvert så det spørs om det var noe selskap i oss etterhvert. Inntok hver vår godstol og lesestoff og kaffekopp. Men nå har vi allerede hivd i oss middagen; hamburger med bacon. Jeg var så sulten at jeg rakk ikke ta bilde av den før den var borte! Nå gleder jeg til den deilige kveldsturen kjæresten min har lovet meg, men i mens så skal jeg lese litt interiørblader.

Håper dere har en deilig søndag alle sammen!3 år med verdens beste gutt!

  05.07.2012 / 21:11 / LIVET / 2 KOMMENTARER

I dag er det 3 år siden jeg diskré sende gutten som da som nå satt rett ved siden av meg i sofaen ;" vil du være kjæresten min? " 3 år med deilige minner, kjærlighet, morsomme og til tider slitsomme turer både med fly, bil, buss og tog. Flyttinger, diskusjoner, sofakos, forelskelse, kaffepauser, hytteturer og seine kvelder. Aldri hadde jeg trodd at jeg skulle treffe en gutt som skulle vise seg å gjøre meg så lykkelig hver dag som min kjære John. Han er den som alltid prøver å gjøre meg blid og er veldig flink til det, han er den som får meg til å smile på vei til jobb bar ved tanken på at det er han jeg skal dele livet med, og det gjør at det krible i hele kroppen.

Nå har vi vært å spist på myren kjøkken. Deilig tapas med grend brulet til dessert for meg. Det har vært en deilig dag også værmessig og det er blitt nytt den delen som fortsatt var der etter jobb:)

Jeg har hatt en deilig dag i dag med kjæresten min og har bare en siste ting å si; jeg elske det John!
Dagens skotøy

  04.07.2012 / 21:55 / BLOGG / 5 KOMMENTARER


Når 1 ikke er mange nok

  04.07.2012 / 21:54 / MOBILBLOGG / 0 KOMMENTARER

Da var den dagen plutselig over ... Plutselig er det fredag skal dere se. På jobb har jeg faktisk fått litt å gjøre med at jeg er vikar for varebestillingsansvarlige som har reis 6 uker til det store utlandet. Så disse travle dagene på jobb har virkelig vært etterlengtet!

Etter jobb i dag forsvant jeg ned til byen for å møte på Karoline. Jeg forstyrret henne litt midt i en familiegudsteneste i godværet, men når ho kun har fri kanskje 4 ganger i løpet av hele sommeren, så må hun bare spre tiden:) hehe.

Det ble en litt snål tur i byen vel og merke. Ikke helt som vi pleier. Men det blir veldig annerledes å prøve å få tid til hverandre når vi ikke jobber sammen, og da tar man det man kan få:)

Vi satt oss først på uteserveringen ved zara i Karl Johan gata men det begynte plutselig å dryppe så vi flyttet inn på waynes rett rundt hjørnet. Nå viste de seg at regnet ikke ser ut til å komme for alvor før i natt så det ble litt forjeves.

På veien til bussen ble det selvsagt en liten snartur innom bik bok sitt sommersalg. Det er utrolig hvor mye forskjellig det er på salg fra butikk til butikk... Og jeg må nok innrømme at det ble en aldri så liten shoppingrunde. Et par bukser og litt enkle overdeler. Sjekke om jeg får dokumentert det med bilder seinere.

Men nå sitter jeg på sofaen etter verdens enkleste middag; grillede kyllingvinger! Nam nam! Var helt skutt etter turen i byen og så et forsøk på å rydde i det reine tøyet( som jeg bare måtte gi opp), at en lett og enkel "middag" var veldig på sin plass. John er fremdeles på øving så da spørs det bare om jeg er våken når han kommer hjem (?).

Men jeg skal prøve å se ferdig "american pie: naked mile". Det er kanskje litt mye å forvente, men er lov og håpe.

Håper dere har hatt en deilig onsdag!
Dinner and a nap

  03.07.2012 / 19:09 / MAT OG OPPSKRIFTER / 0 KOMMENTARER

Da er middagen konsumert og lagt seg fint på bunnen av sluket i påvente av videreføring. Både meg og John ble helt salig etter maten så nå ligger vi rett ut på sofaen og tenkte å ta en ettermiddagslur. Vi er jo blitt så gamle nå så...:p haha.

Jeg klarte jo da faktisk å slå til med litt bedre fantasi enn hentepizza i dag så da ble det flintstek med urtestekte poteter og grønnsaker med julies guacamolemix:) det ble faktisk bedre enn forventet og utrolig enkelt å lage.

1 stk flintstek (1000 g på 2,5 pers alt ettersom hvor mye fett)
Stekes god og sprø på begge sider og legges så i ovnen på grillfunksjon i ca 10-15 min alt etter str.

300 g småpoteter i båter
1/2 løk i terninger
1/2 paprika i terninger
40 g vårløk
1 klype timian ( tørket eller frisk)
Hell litt olivenolje i ei stor panne. Varm opp panna på sterk varme. Putt i grønnsakene og surr dem fine og gylne. Skru ned temperaturen og legg lokk på panna. La den stå til kjøttet er ferdig.

1 stk avocado
2 t-skjeer kesam
Salt og pepper
Spa ut alt avocadokjøttet, mos med gaffel og ha i salt og pepper etter ønske. Ha til slutt i kesam. Sørg for at blandingen ikke blir for tynn.

Nå er det like før øynene glipper så jeg skal bare slappe littegranne av bare.

Kos dere så lenge.

<2 Julie Christine


Når sofaen er den eneste fristelsen....

  02.07.2012 / 20:42 / MOBILBLOGG / 0 KOMMENTARER

Huff, jeg beklager at jeg har været usaklig lite å se her inne de siste ukene. Når vi var i hong kong var det liksom fordi dagene bare plutselig gikk litt i ett, men nå er det rett og slett fordi jeg ikke har et gram av energi i kroppen. Jeg ligger rett ut på sofaen med hodepine, ryggvondt og generelt sløv hjerne. Ikke hjalp det stort å komme tilbake til et totalt kaos på jobben etter 3 uker heller. Så nå ligger jeg rett ut på sofaen med ryggen mot tven og Simpson. Summende bak meg. John sitter å spiller gitar så det er godt det er noen som koser seg. Jeg har mest lyst til å gå å legg meg i senga, men det føler liksom så sløsing av fritiden.... Men det er nok like før. Må jo først ned den lange veien til badet og stå å pusse tenner....
Vel, jeg skal prøve å komme meg tilbake sterke snart.
Men jeg bare lurte på om det er noen som er interessert i å se resten av bildene fra hong kong?

<2 Julie Christine


hits