We`ve gone LIVE!!!!

  31.05.2014 / 09:25 / ELIDA PAMPIDA / 4 KOMMENTARER

Da er det gjort. Elida Pampida har fått sin egen nettside! www.elidapampida.no 

Nå kan dere gå inn å sjekke ut nettsiden, og kom gjerne med tilbakemeldinger. Jeg hadde jo et håp om å få den opp å gå før vi reiste på ferie nå på søndag og det rakk jeg. Så nå kan dere kjøpe ferdigproduserte varer og sende forespørsler på spesialbestillinger som for eksempel penkjoler, brudekjoler eller rett og slett om du ønsker deg et spesielt plagg du kanskje har sett i et magasin men ikke finner i butikken. 

Og om du bor i Trondheim by så kan du ta turen innpå Sukker ; en designbutikk på Bakklandet å ta og føle på en del av klærne jeg har laget der. Der henger blandt annet den nydelige blondedrømkjolen. Så om du lurte om du kunne prøvde den, så henger den der klar til prøving ;)

Så da er det klart. Men nå vet jeg virkelig hvordan jeg skal klare å slappe av på Karpathos når jeg føler jeg har så mye å gjøre hjemme! Men får vel håpe at roen kommer å tar meg og at jeg bare innser at jeg ikke kan få gjort noe uansett. Jeg skal uansett titte meg litt rundt for inspirasjon og kanskje jeg finner noe materialer jeg kan bruke? Hvem vet. Det kan jo hende de har tekstilbutikker der òg! 

Men i dag blir det mest kosing med tanke på at mamma er på besøk, så blir det pakking og så håper jeg at jeg slipper å ned på politistasjonen for å få nødpass, at passet mitt kommer i posten i dag heler...*krysser fingrene Bakgrunn: jeg fant ut på søndags ettermiddag ut av det blå at jeg har jo skiftet etternavn etter jeg giftet meg og billetten var bestilt med det nye navnet, men at jeg hadde jo ikke fornyet passet etter det....:/ Det var en smule kjipt å plutselig komme på, men det var uansett betraktelig bedre å komme på på søndag enn i sikkerhetskontrollen i natt! 

Så da er nok denne dagen også fylt til randen og det er bare stupe i det med hode først.. :P

 

Så håper jeg dere har en fantastisk helg alle sammen!

 

 

 

 

Elida Pampida + Sukker Design = SANT

  29.05.2014 / 22:19 / ELIDA PAMPIDA / 1 KOMMENTARER

Her skjer det ting og mye i hver vending. På tirsdags kveld fikk jeg bekreftelse på at Elida Pampida var hjertelig velkommen som medlem av designerfamilien hos Sukker Design , som er en butikk med mye rart i på Bakklandet i Trondheim. Så fra og med juni så er produktene til Elida Pampida å se og til salgs i butikklokalene på den sjarmerende siden av elva.

Her er beskrivelsen av sukker fra deres nettsider www.sukkerdesign.noIdeen om Sukker ble født i 2005. I juni samme år ble butikken åpnet på Bakklandet i Trondheim. 

Sukker er en forening som består av designere og formgivere, de fleste med utdannelse og jobb innenfor klesdesign, illustrasjon, grafisk design, keramikk, industridesign, smykkedesign og lignende. 

Sukker er ikke bare en butikk, men også et viktig fellesskap for medlemmene der  ideer, kunnskap og erfaringer utveksles. I butikken vår på Bakklandet presenterer vi og selger våre unike, selvlagde produkter. 

Vi er alltid på utkikk etter nye og interessante medlemmer. Ta kontakt med oss hvis du har lyst til å bli en del av fellesskapet! Mer informasjon om medlemsskap finner du her

Velkommen til Sukker!

 

Så nå gleder jeg med til å bli kjent med resten av gjengen med designere og starte et supert samarbeid! Så håper jeg jo at dere tar turen innom i løpet av sommeren og tar en titt på alle de flotte produktene! Alt fra møbler og  lamper til smykker og klær til store og små. 

 

 

 

Elida Pampida: Blondedrømmen er klar

  29.05.2014 / 22:07 / ELIDA PAMPIDA / 4 KOMMENTARER

Denne nydelige kjolen er nå klar for salg. Så om du er ute etter en nydelig sommerkjole som fint kan pyntes ned så godt som opp, så er det bare å ta kontakt.

Kjolen er i størrelse 38 og er til salgs for 2800kr

ene går mye til sying og 
 

 

 

 

 

God natt!

  26.05.2014 / 21:49 / LIVET / 0 KOMMENTARER

Hærligland for en dag. Til Bergen og tilbake på en dag blir i overkant for ei stakkars småbarnsmor, så da var det bare å køye. Får plukke det opp i morra heller.

Men i morra blir nok en hektisk dag. Jeg fant jo plutselig ut i går at passet mitt er jo ikke gyldig lenger etter jeg skiftet etternavn. Så da , siden det er litt knapt om tid, så må jeg vel på politistasjonen å bestille nytt , pluss be om nødpass så jeg får blitt med til Karpathos på søndagen jeg og. Bare flaks jeg kom på det før vi sto i sikkerhetskontrollen på flyplassen da!?

Så er det bestillingen til Kristin som skal gjøres ferdig denne uka, premien for konkurransen jeg hadde på Facebook skal ordnes og nettbutikken skal ferdigstilles klar til lansering forhåpentligvis før avreise.... Så å sitte stille er ikke i planene ihvertfall....

Sånn ellers da, Åssen går det med dere?
Julie


Elida Pampida: Blondedrøm - Gown up dress

  22.05.2014 / 21:37 / ELIDA PAMPIDA / 9 KOMMENTARER

Da er jeg over på så kalte voksen klær for øyeblikket. Må ha med meg et par plagg for å prøve å imponere noen fine folk i Bergen på mandag, så da er det bare  å henge i. Og som mye annet så blir ting til litt sånn etterhvert. Det startet med en todelt svingkjole og ser nå mer ut som en rosa bryllupsdrøm. Mangler litt små detaljer som må ordnes, så skal jeg lage et perlefylt belte til å knyte rundt livet, sånn for å fullføre drømmen ;) hehe 

Så det har jeg sittet med i hele dag omtrent visst noen lurte ;)Men nå sitter jeg på sofaen med mine nye fine inspirerende bøker og den nyeste utgaven av KK. SÅ da er det bare kosing igjen av kvelden. I morgen er det pån igjen ;)

 

 

 
 


Elida Pampida: Hvorfor ikke bare sy klær for fra før barnet er født også da?

  21.05.2014 / 09:24 / ELIDA PAMPIDA / 4 KOMMENTARER

De siste dagene har jeg sittet med et prosjekt jeg fikk bestilling på av ei bekjent og venninne av John. Hun er over halvveis i svangerskapet og var litt frustrert over lite utvalg på gravidklær. Det husker jeg godt jeg var selv da jeg gikk gravid så det ble oftest til å gå i samme klærne dag ut og dag inn. Husker jeg vekslet på 2 bukser og 3-4 gensere/topper. Ellers så var det cardigans og John sin ytterjakke det gikk. Hadde jeg visst da det jeg vet nå, at jeg faktisk uten problemer kunne laget meg noe selv (Hadde jeg hatt en bedre symaskin da....) så ville jeg kanskje heller ha gjort det. Neste gang! Men nå får jeg jo virkelig prøvd meg, for hun bestilte 3 kjoler og 2 skjørt, og jeg føler litt at jeg må prøve før jeg går løs på stoffet som er tilegnet hennes klær så da blir det en del jeg kan legge i nettbutikken etterpå.

Så da om det er flere frustrert vordende mødre som gjerne skulle hatt noe andre klær å gå med enn dongeribuksa du brukte før du ble gravid med ett strikk rundt knappen eller mannens stretchy t-skjorter så er jeg åpen for bestillinger ;)

Her ser dere den siste kjolen jeg holder på med. den henger egentlig bare å venter på prøving. Dette er en "officedress" som jeg kaller det så jeg må tilpasse den så den sitter ordentlig i ryggen og over rumpa før jeg syr i foret. Men i går da jeg hang den på prøvedukka, merket jeg rett og slett at jeg ble litt misunnelig. Jeg likte den så godt selv at jeg må nok lage en til meg selv når tiden er inne ;) hihi

Og ellers så går nå dagane. Jeg fant ut i går at mamma og jeg hadde gått litt på kryss og tvers av hverandre om når jeg reiser med svigers på 60 års kalas, så mamma kommer på besøk neste fredag i stede for  denne fredagen som jeg trodde. Og flyet vårt går 0530 natt til neste søndag. Så da må hun låse huset og komme seg på flyplassen på egen hånd på søndagen. Men det går nok bra. Så har vi jo hele fredagen og lørdagen. Og så vips så er det sommerferie. 

Ja, så skal jeg å prate med noen søte jenter på Bakklandet i kveld om å få muligheten  til å ha en del av klærne mine i designbutikken deres. Det er jo kjempespennende! Har til og med bestilt tags og logomerker ti lå sy på klærne nå. Men ser jo at det er MYE jobb, og mange detaljer som skal på plass for å få alt til å se mest mulig profft ut ;) Så om dere lurer på hvorfor jeg er litt fraværende så er det bare fordi jeg har så utrolig mye å gjøre!

Men nyt dagen dere! Her er det strålende sol så lunsjen blir vel ute på verandaen i dag ;)

 

 

 

Elida Pampida: Butt-er-fly og 17 mai bilder

  19.05.2014 / 17:13 / ELIDA PAMPIDA / 8 KOMMENTARER

Hei all sammen! 

Beklager fraværet den siste tiden. Tiden går helt i fra meg med all jobbinga med syprosjektene mine og ferdigstilling av den kommende nettsiden ; www.elidapampida.no. Så nå tok jeg meg en kaffepause for å bare enkelt oppdatere dere på de siste syprosjektene til barneavdelingen. Akkurat nå så jobber jeg med en bestilling på gravidklær. Utrolig gøy og lærerikt. Skulle bare ønske at jeg var der jeg er nå når jeg selv var gravid for dette blir jo kjempebra! Jeg får vel muligens en sjanse til seinere da ;)

Ellers så har vi jo feiret 17 mai i helga. Vi gjorde ikke så mye ut av det, bare lunsj med familie og gode venner hjemme hos oss. God mat, god dessert og godt selskap er tross alt alt som skal til for å kose seg ;)


De siste syprosjektene som er gjennomført ser dere under. Elsker det fine sommerfuglstoffet. Veldig jentete samtidig som det er litt kult. Men nå må jeg tilbake til hverdagen her. Masse som står på planen, og lista krymper ikke akkurat ;) Så må man jo kose seg litt med familien også ;)

Så dere får ha en deilig mandag folkens. Vi prates seinere ;)

 

 

 

 

Hvordan endte vi opp på Lerkendal?

  16.05.2014 / 21:41 / LIVET / 2 KOMMENTARER

Oi da har det plutselig gått litt for lang tid siden forrige oppdatering her. Det går som sagt i ett her, fra det ene til det andre og oppå alt så er det 17 mai i morgen! Tida flyr så alt for fort! Vips så er det sommer. Det er bare 2 uker Tim vi tar passene frem å flyr til Hellas for å feire svigermors bursdag fra ende til annen, hele storfamilien!

Og ellers så føles det litt som at jeg har en 140% stilling for tiden med sying, huset, nettbutikk og alle oppdateringer i diverse medier. Det er mye som skal ordnes for å få ting opp å gå, og jeg føler ikke det er nok timer i døgnet til alt jeg ønsker å oppnå. Men da får vi jo satse på at endeproduktet blir bra også da :)

Så da Steinar kom med forespørsel om meg og John ville ha et par VIP billetter til Lerkendal, så var jeg veldig betenkt med alle tingene jeg skulle få gjort i bakhodet. Men det ble, etter overlevering av Elida, hurtig rydding av stua og handling på en stappfull rema, en tur på Lerkendal med middag og en elendig kamp. Men gratis middag er alltid fint :)

Nå sitter vi i sofaen begge to med hver vår øl, og venter på at nyeste "Elementary" og "the big bang theory". Så da blir nok resten av kvelden tilbrakt på sofaen siden alle symaskinene er pakket ned , eller opp... ;)

Ha en strålende flott freddag folkens!

Julie Christine


En hardt arbeidende småbarnsmor

  14.05.2014 / 19:27 / LIVET / 0 KOMMENTARER

Har ikke sittet stille i mer enn 2 minutter i dag , føler jeg ihvertfall;) Jeg startet dagen med en times telefonkonferanse med en nettbutikkleverandør for å lære mer om oppsett og oppbygging av siden. Utrolig gøy å holde på med det, men jeg skulle ønske jeg hadde sjangs til å sitte litt lengre i strekk. Men med tanke på at vi fikk besøk av ei venninne som skulle bestille litt gravidklær i dag, følte jeg at det var på sin plass å rydde og ordne litt. Så da var det bare å hive seg rundt. Skippertak lenge leve! :) haha

Ryddet til og med i "systua" mi, så nå har jeg plass til å slå meg løs utover hele gulvet med mønstre og blyant og papir ;) 

Men nå er middagen bort, besøket dratt og John trukket ned i kjelleren så da er det bare meg alene i stua med sygreien mine og "Kjolen som sier ja" på tv. Klarer ikke dy meg. Det er så mange fine kjoler! Skulle ønske jeg kunne gå med brudekjole igjen. Det for få anledninger til å skikkelig pynte seg etter min mening, men da er det jo litt gøy å se andre prøve på da :) hihi

Så det skal jeg kose meg med resten av kvelden. Håper dere alle har en deilig onsdagskveld ;) 

 

 

 

Ja må hon leva Ja må hon leva Ja må hon leva ut i hundrade år !

  13.05.2014 / 13:51 / LIVET / 0 KOMMENTARER

I dag er det bursdagsfeiring på planen. Svigermor fyller nemlig hele 60 år i dag, og det skal feires med masse, masse kaker og kaffe! Derfor har jeg akkurat nå en STOR sjokoladekake stående i ovnen. Satser på den blir bra. Jeg har ikke teste oppskriften før... ;) Ellers så har dagen gått veldig fort i dag selv om jeg føler at det eneste jeg har fått gjort er å ordne noen mønstre til et par draperte skjørt jeg tenkte å prøve meg på. Kanskje det blir mer sying i kveld etter bursdagen. Det som er både fordelen og ulempen med å ha barn når man er på besøk hos noen er jo at man må hjem til 1900 for leggetid, så da har jeg ihvertfall oversikten over hvor mye jeg har igjen av kvelden ;)

Bilde av bursdagsbarnet!

Men da får jeg gå å gjøre ferdig kaka så den blir klar. Ha en strålende flott tirsdag folkens! 

 

 

 

 

Elida Pampida: Jailbird

  12.05.2014 / 22:39 / ELIDA PAMPIDA / 1 KOMMENTARER

Mye skjer i min lille verden av Elida Pampida. I dag har jeg sittet med logo utforming og tror jeg har funnet retningen i det minste. Mulig det blir noen småjusteringer etterhvert. Resultatet kan dere se på facebooksiden til Elida Pampida <HER>.

Ellers så har vi fått frem grillen en tur i dag. Været lurte oss litt da det var sol og deilig hele dagen, helt frem til biffen lå på grillen. Men deilig middag ble det uansett , bare ikke ute ;) Ikke at der enoe å sitte ute for heller på den stusselige verandaen med utsikt rett på naboens nye platting og snart klare hage. Vi kommer liksom ikke videre så lenge vi må gjennom så mange instanser for å få klarsignal for å begynne på oppkjørsel, veranda og hageplanene. Utrolig kjedelig at det skal være så vanskelig å kunne fikse sin egen tomt. For sånn som den ser ut nå så er den som en død  rose i en vase fyllt av hvite friske roser. Altså veldig stygg. Verandaen er eldgammel og falleferdig, hagen er bare jord,steiner og ymse ugress og det er ikke til å bli klok på hva som egentlig skulle vært en parkeringsplass.... :PMen da får ihvertfall jeg bruke tida på noe annet. Så produksjonen fortsetter. 

Men nå er det rett rundt hjørnet fra dadetid, så jeg skulle bare stikke innom før jeg la meg. 

 

 

 

 

 

Flowers for the lady?

  11.05.2014 / 11:02 / LIVET / 6 KOMMENTARER

Dagen i går var ikke helt min dag sånn hormonelt som de sier. Den startet bra med en sein morgen med litt loffing på sofaen og litt sying før meg og John tok turen til byen på lunsjdate. Jeg merker at når det kommer til kafeer med spisetilbud så savner jeg Oslo, men vi endte opp akkurat der vi burde, for deiligere spekeskinke og oste tallerken er det lenge siden jeg har hatt. Vi endte nemlig opp på Folk og Fe. Plassen så ikke ut som den hadde vært i drift sånn alt for lenge da det manglet personlig preg i lokalet. Det så liksom litt "katalog" ut. Servitøren var veldig flink og akkurat passe "masete", maten var kortreist og prisene var vel sånn midt på treet, men kaffe det hadde de ikke peiling på! De hadde tydeligvis fått inn en ny maskin, men den var langt fra manuell og god. Jeg bestilte jo selvsagt min fast latt, men det jeg fikk var vel mer liknende en irish coffee uten irsh... :P haha

Etter en tur på butikken på hjemveien så satt jeg meg ned for å ta en økt på symaskinen, men det var ikke symaskinen enig i. Den rett og slett døde fra meg. Og i min desperate "på grensen" hormonelle karusell så ble jeg så frustrert og lei meg at jeg var helt desperat etter å få ordnet en ny en så fort som mulig. Med manglende midler så snudde jeg meg dåøyd mot John. Det hele endte med at jeg fikk låne maskinen til svigermor midlertidig , pluss at John bestilte en maskin for meg fra symaskiner.no. Terje der er rask på labben, så jeg ser for meg at maskinen er fremme i løpet av uka. Forrige gang tok det hele 2 dager fra sending til mottaking. Det er bra service det! Så om du vurderer å kjøpe deg ny symaskin, overlock, coverlock eller annet symaskintilbehør så kan jeg anbefale symaskiner.no på det varmeste! Og , nei, jeg har ikke fått betalt for å si det! :P haha

Men så da John så hærlig tilbød seg å hente maskinen til svigermor så gjorde han som god ektemann han er, å tar med seg en stor bukett hvite roser (min favoritt!) og da satt smilet løst igjen. Han vet hva som skal til ;) 

Så nå sitter jeg her med en flott lånemaskin på sybordet og nydelige hvite roser på stuebordet. Fikk litt piffen tilbake når jeg sto opp så jeg fikk hentet inn mer ved til vedveggen i stua vår, ryddet og vasket stua og kjøkkenet og ryddet på rommet til Elida. Jeg har til og mer vasket vinduene i stua, selv om det ikke hjelper stort på gamle vinduer der skiten har rent inn mellom 2 lagsglasset... :P haha

Sola skinner , kaffeen er klar og livet smiler. Så da er alt som det skal! Ønsker alle sammen en deilig deilig søndag! :)

 

 

 

  


Lunsj på stan

  10.05.2014 / 12:16 / LIVET / 3 KOMMENTARER

Da har vi nok vært opp ei stund begge to her selv om det ikke var noen Elida til å våkne oss. *savn. Jeg har sitte med bilder av alle klærne og John har sittet å fundert på bedre nettbutikksløsning. Føler kanskje at det trengs en løsning som tilbyr noe annet enn paypal betaling. Jeg vet jo selv at jeg bruker ikke paypal om jeg ikke absolutt må! 

Men meg og John har en lunsjdate på planen i dag siden han var på "fest" i går og skal i bursdag i kveld. Må kompensere litt da vet dere ;) Så da tar vi turen til byen på lunsjdate på Bakklandet. Vi gleder oss jo stort begge to til Kaffebrenneriet på Bakklandet åpner, men i mellomtiden får vi finne et alternativ ;) Håper resten av dere koser dere meg lørdagen! Vi prates seinere.
 

 

WWW.ELIDAPAMPIDA.COM

  09.05.2014 / 20:46 / ELIDA PAMPIDA / 3 KOMMENTARER

Jeg har sittet å fundert på dette med nettbutikk en stund og fant en side som kunne tilby en enkel og billig prøveløsning for å teste "vannet". Det tar tid å , for det første, lage alle klærne, men å ta bilder og legge dem ut med informasjon og holde alt oppdatert. Men i kveld fikk jeg tid til å rote litt rundt. John er på jobbfest og Elida er på hytta med farmor og farfar, så da er jeg hjemme alene for første gang på lenge! Utrolig deilig å kunne slappe av litt i et tomt hus. Ta igjen litt episoder som har ligget og spise litt is og drikke alt for mye kaffe ;) MMMMMM deilig. 

Men så tilbake til Elida Pampidas utvidelse: Ta veldig gjerne en tur inn og legg igjen en kommentar eller to. Trenger all den tilbakemeldinga jeg kan få!

 

 

 

 

www.elidapampida.com

Elida Pampida - barneklær : Konkurranse

  08.05.2014 / 10:16 / ELIDA PAMPIDA / 6 KOMMENTARER

Nå er det godt og vel passert 100 likes på facebooksiden til Elida Pampida, så da syntes jeg det var på tide med en konkurranse for å nå neste mål : 200 likes. 

Alt du trenger å gjøre for å være med i konkurransen :
1. Å gå inn på Elida Pampida sin facebookside og like siden
2. Så dele siden med vennene dine
3. Legg igjen en kommentar med e-postadressen din under innlegget.
Jeg vil trekke vinneren så fort vi har tippet 200 likes.

 

Premien: 1 valgfritt plagg fra Elida Pampida`s kolleksjoner som vises på facebook. Størrelsene går fra 62 til 98 (2-3 mnd til 2 år ca)

 

 

Nå skinner sola i vinduskarmen og katta maler som aldri før

  08.05.2014 / 10:07 / LIVET / 3 KOMMENTARER

Enda en strålende morgen! Sola skinner ihvertfall. Elida våknet meg 0705 i dag morges. Hun har tydeligvis lært seg at å rope fungerer bedre på å få oppmerksomhet enn bare å stå å hoppe i senga. Så med en gang jeg hører et rop så spretter jeg jo opp og tror at noe er galt....:/ Bøllefrø! Pluss at det var jo ikke noe liv å få i far i huset i dag. Han lå som livløs på andre side av senga. Ikke vet jeg om han bare latet som for å se om jeg gjorde noe med Elida situasjonen... :P haha

Men nå sitter jeg og har kastet i meg en kopp kaffe og gjør meg klar til å planlegge dagens forløp. Litt usikker på hva jeg skal gjøre først. Tror aldri jeg har vært så "travel" som jeg er nå. Men det er jo så gøy! I går gjorde jeg klar 3 brudepikekjoler i størrelse 68, 74 og 92, så de skal syes i dag. Håper å få lagt ut bilder av dem før helga. Det begynner å bli et lite lager her ser jeg, og det er gøy å se. Jeg trenger jo en god del om jeg skal lage nettbutikk av det ;)

Så det kommer vel litt oppdateringer i løpet av dagen her. Om det er noen som har noen gode tips når det kommer til nettbutikk så er det bare å komme med dem! :)

 

 

 

Elida Pampida: Dagens oppdateringer

  07.05.2014 / 22:34 / ELIDA PAMPIDA / 4 KOMMENTARER

I dag har jeg faktisk fått brukt masse tid i "syrommet" mitt, også kalt spisestua. Men det aller meste av tiden har gått på klipping. Det tar tid å legge til mønsteret og klippe ut alt mulig rart. Så ble jeg jo nesten nøtt til å rydde og vaske litt her hjemme før svigers kom på middagsbesøk. Og ikke minst så måtte jeg jo lage mat. Disket opp med min "berømte" kremede brokkoli og blomkålsuppe med sprøstekt bacon og nybakt surdeigsbrød ved siden. Men jeg skjønner ikke at jeg aldri lærer at den gryta mi lyver på mengden. Følte liksom at det kun var akkurat nok med mat, og det bør jo være litt for mye bare sånn i tilfelle, eller til å dyppe brødskalken i. Neste gang! neste gang!

Syprosjektene er de fra i går. Jeg kvier meg alltid litt til å sy stretch stoffer for symaskinen min er en gammel og billig en og er ikke spesielt glad i stretchstoff. Men jeg syntes allikevel ikke at det ble helt galt. Egentlig ganske fornøyd må jeg si. Men det skal bli en fryd å kunne bytte inn symaskinen i en ny og sterkere en! Men i mellomtiden får jeg bare holde ut tenker jeg.

Så da sitter mannen å se reprisen av Brille og jeg er egentlig mest lysten til å gjøre noe jeg ikke har gjort på lenge; ta med pcen på senga ;) Tror rett og slett at jeg gjør det. Så dere får ha en deilig natt så sees vi i morgen! 

 

 

 

 

 

Elida Pampida: Lunsjpause

  07.05.2014 / 11:54 / ELIDA PAMPIDA / 3 KOMMENTARER

Endelig "lunsj"! Tok meg til til litt lunsj nå etter nesten 4 timer med klipping (altså klippe stoff til å sy). Liker å gjøre ting litt sånn puljevis. Enklere å se fremgang føler jeg. Selv om det blir utrolig mye rot når jeg holder på med klipping. Tekstiler over alt, mønstre over alt og rester/avklipp over alt. Og selvsagt så er jo det mamma holder på med mye mer spennende enn leken syntes Elida. Da spesielt strykejernet som att på til er kjempe "fyfy"! Jeg sitter også å funderer litt på en egen nettside nå som jeg virkelig er i siget. Men da føler jeg at jeg må ha en logo først og litt ordentlige bilder. Mye som går gjennom huet mitt om dagen. Nesten ikke ett ledig minutt, det må jeg bare ta av og til. SOm i går så var vi ute å gikk tur med Åse, Simen og lille Synne. Synne var den heldige lille jenta som fikk ny kjole fra Elida Pampida i går, med matchende pannebånd. Vi fikk bilde av Synne med det nye antrekket seinere på dagen. Kjempefin ble hun! :)

Og her har dere det nyeste tilskuddet i kolleksjonen :) Ja jeg vet det blir mye kjoler (sydd til sammen 19 kjoler) men de er jo så fine!?

Nå skal jeg bare spise ferdig lunsjen og tilbake på "jobb". Seinere kommer svigers til middag, så jeg må vel få ryddet litt også ;)

 

Ha en flott onsdag!

 

 

 

 
 

 

 

 


Elida Pampida : En ny bestilling klar for leveranse

  06.05.2014 / 10:52 / ELIDA PAMPIDA / 3 KOMMENTARER

Den søte lille jenta til venneparet vårt Åse og Simen, er så heldig å få seg ny 17 mai kjole og jeg har fått den æren av å kreere den. Må si meg godt fornøyd med resultatet, så nå håper jeg bare at den passer og at mor også er fornøyd. Regner strengt tatt ikke med at Synne har så mye formeninger om utseende sitt helt enda... ;)

Den lille blomsten på kjolen er laget med trykknapp bak slik at den kan tas av før vask og tillegg kan den byttes ut med en annen dekorasjon om de skulle ønske å bestille det i seinere tid ;) Smart hva? Føler meg så kreativ her jeg sitter med min produksjon så da må det jo dukke opp litt egne varianter av ting også etterhvert ;)

 

Stoffene er bomull i toppdelen og viscose og polyester i skjørtet. 

 

Så hva er dommen til nettfolket?

 

 

 

 

Elida Pampida: Sola skinner og det er vår i lufta

  05.05.2014 / 10:02 / ELIDA PAMPIDA / 5 KOMMENTARER

Så utrolig deilig å stå opp med sola, bortsett fra at det ble litt sent i går før vi sovnet. Tror kanskje jeg har fått 4,5 times søvn til sammen i natt. Det er ikke nok! Men men. Får se om jeg kan få snikt inn en ettermiddagslur seinere. Selv om jeg har ikke helt trua på at det egentlig hjelper. 

Men det jeg skulle si var jo at her er det nyeste tilskuddet i solskinnsserien. Jeg blir så glad av gult! Det er så fin og god farge , og når man plusser på "dotdotdot" så blir det enda gladere! Kjolen er i størrelse 92 om noen er interessert. Den ligger ute til salgs på epla og kan selvsagt bestilles i andre størrelser (68 til 92), og jeg kan tilføye en sløyfe om det er ønskelig feks.... ;) Det er utrolig gøy å holde på med noe jeg føler at jeg mestrer ordentlig, og det at jeg får så mye hyggelige tilbakemelding skader heller ikke ;)

 

Så med det så ønsker jeg dere alle en strålene flott start på uka! Vi sees snart ;)

 

 

 

For Elida ho æ ei hærlig jente og vi æ så glae for å ha ho her

  04.05.2014 / 20:30 / LIVET / 3 KOMMENTARER
En liten tur på lekeplassen var på sin plass i dag når været viste seg å forbli forbedret og ikke lenger skiftende som det har vært de siste dagene. Sola skinte og latteren kom trillende fra Elida når pappa dyttet ronsa/huska/dissa (er så mange ord for den tingen der). Sandkassa og rutsjebanen ble også grundig inspisert, men det å late som hun jogget viste seg å være det morsomste med hele turen ut virket det som. Små barn store gleder sier de jo!? :)
Og jeg som hadde tenkt å bli ferdig med bestillingene i dag, måtte se seg slaget av tiden og energien. Men jeg er kommet et godt stykke, så i morgen er alt klart! Den ene skal tross alt overrekkes på tirsdag. Men som med så mye annet så merker jeg jo også at det er mye gøyere å gjøre det man har lyst til å gjøre og ikke det man "må", så det har da blitt 2 kjoler som ikke er blitt bestilt , og de er ferdige ;) haha.
Og middagen i dag kan dere vel kanskje tenke at ble litt snev av restemat med så mye kjøtt fra i går!? Deilig lammegryte med MASSE kjøtt i, som til og med Elida så ut til å syntes var mer enn god nok. Hun ba nemlig om ny porsjon etter å ha fått den første. Det er ikke så ofte at det skjer med middagen!
Så da sitter jeg her  tissetrengt og utslitt, og lurer på om det går noe bra på TV i kveld, noe det viser seg sjeldent å være på søndager nå til dags. Men da blir det kanskje en film fra det store internettet i kveld og. Må bare se om jeg finner en som passer bra nok for både meg og John. 
Kanskje det er noen av dere som har noen forslag?


Elida Pampida: Her kommer Pippi Langstrømpe

  04.05.2014 / 12:50 / ELIDA PAMPIDA / 5 KOMMENTARER

Satt å tenkte for meg selv da jeg satt å sydde denne at det var typisk Pippi Langstrømpe kjole egentlig. Fargerik med store lommer nederst. Skulle bare hatt noen fargerike strømpebukser og noen alt for store sko til ;) heheSå som dere ser så fortsetter produksjonen her. I dag er det duket for 2 bestillinger på 17 mai "outfits". Det blir , med ganske stor sannsynlighet, mer enn bare de 2 bestillingene også, men det er greit å ha noen å gå utifra ;) Så selv om sola skinner inni mellom så blir det nok en hovedsaklig innedag på meg i dag ;)

 

Noen andre som har store planer for søndagen?

 

 

 

Oppskrift: Lammelår og godt selskap

  03.05.2014 / 20:56 / MAT OG OPPSKRIFTER / 1 KOMMENTARER

Mmmmm.... Lørdagskveld og lammelår! Det er i seg selv en oppskrift på suksess. I påska klarte ikke John å gå forbi frysedisken med lammelår til 57 kr kg, og det er jeg veldig glad for nå, for dere kkan vel bare gjette på hvor DEILIG det var med lammelår til lørdagsmiddag i dag! Så fikk vi heldigvis besøk av Steinar (lillebroren til John) som hjalp oss litt. Men det blir nok allikevel lammegryte i morgen. Så at 1 lammelår var beregnet til 6-8 personer, så det kan trygt sies at det var mer enn nok til oss 3. Jeg har oppskriften jeg brukte på lammelår med tilbehør, som overskriften sier, men jeg kan ikke oppskriften på godt selskap. Det bare dukket opp og viste seg å være sånn... ;)Ingredienser 3 pers:

1 stk lammelår (nok kjøtt til ca 6-8 personer)
9-10 mellomstore poteter
1/2 pakke cherrytomater eller liknende
1 dl olivenolje
4 gulrøtter
1 pose champinjong
1 løk
1 dl fløte 

Fersk timian
Salt og pepper
1 stk hvitløk 

 

Saus:

1 dl fløte
2 dl vann
1 ss pesto
1 kjøttbuljong terning
1 klype fersk timian

 

Sett ovnen på 160 grader.
Lammelåret gnis inn i ønsket krydder som timian, rosmarin, salt og pepper. Snitt flere hull i låret som du dytter små oppskårne hvitløksbåter inni. Stek låret i ca 2-3 timer. Opp til 72-74 grader, alt etter hvor stekt du liker den. Mitt stekte jeg opp til 73 grader og fikk en perfekt rosa indre. Ved 76 grader er den gjennomstekt. 
la låret hvile i ca 30 min.

Skjær poteter i båter og ha i ildfast form med olivenolje og ønsket krydder. Stek før på 200 grader. Ha i  tomater og timian etter ca 15-20 min.

Skjær sopp i skiver og hakk løk. Stek ved sterk varme før du heller over fløten. Om du har noe fond stående så er det veldig godt å ha i. La fløten koke helt opp i soppen.

Skrell og skjær gulrøtter i skiver. Kok møre.

Saus: Ha i alt flytende inkludert pesto. Kok opp og ha i buljong og timian. Om sausen blir litt tynn kan du ha i litt maizena.

Skjær kjøttet i fine skiver. Kanskje litt finere enn mine. Topp serveringen med frisk timian. Bon apetit! Deilig måltid!

 

 

 

Nå når middagen er ferdig, et par vinglass er på mystisk vis forsvunnet så skal vi se film. Vi får se hvor langt inn i filmen vi kommer før Steinar sovner da... ;)

Ha en fortsatt flott lørdag folkens!

 

 

 

 

 
 

 


Elida Pampida: You are my sunshine....

  03.05.2014 / 10:29 / ELIDA PAMPIDA / 6 KOMMENTARER

Ny lørdag, nye muligheter! Egentlig var planen å være å se fetteren til John gifte seg og dåpen til sønnen til brudeparet. Ja det er visst blitt en trend dette med dobbelbooking ser jeg. Vi skulle bare ha vært i kirka å sett på ,da selskapet skulle være lite og intimt. Men været villet noe annet. Her er det god blanding av snø, regn, sludd og litt solglimt inni mellom, og John har skiftet til sommerdekk allerede, så da ble det litt "risky" å ut å kjøre i slabs og babs. Men får jo håpe de har en fin dag uten oss ;) hehe. Det gir meg jo da bare mulighet til å sy litt mer, pluss at i kveld skal det stå lammelår på menyen, og det tar jo sin tid å tilberede! 

Men det jeg egentlig tenke å vise dere var den nyeste kreasjonen i Elida Pampida kolleksjonen. Jeg bare "slang" sammen dette solskinnsskjørtet i går kveld. Ble temmelig fornøyd med meg selv når jeg var ferdig og kunne se det ferdige resultatet. Flere enn meg som likte det kanskje? 

 

 

 

 

New in: Stockholm black`n`white teppe fra IKEA

  02.05.2014 / 20:08 / INTERØR / 11 KOMMENTARER

Da er det fredagskveld i heimen etter en liten tur på IKEA. Vi har nemlig funnet ut at John skal få ha musikkrom/kontor ned i kjelleren , men det er en murkjeller, så derfor en smule kaldt i gulvet. Jeg gjorde da et bedre bytte med at John tar teppet vi har hatt på stua ned i kjelleren, mens jeg har fått et nytt FLOTT teppe på stua! Har hatt lyst på dette lenge, og er strålende fornøyd!

Og til en fredag er det selvsagt taco på sin plass i stua med det nye i. Tacoen er allerede gått ned på høykant og desserten er på vei. Ønsker dere alle en deilig fredag!

 

 

 

 

Instamelately - følg meg på instagram jchristine83

  02.05.2014 / 09:30 / LIVET / 1 KOMMENTARER

Dagene flyter litt inni hverandre her med familielivet og det at John nå har permisjon. Det blir lite alene tid selv når Elida sover så da tenkte jeg bare at jeg skulle informere dere som kanskje har lyst til å følge litt med selv når jeg ikke er så flink på å oppdatere bloggen, om at dere finner meg på instagram på jchristine83

Akkurat nå derimot så sitter jeg helt alene i stua og leter etter litt mer inspirasjon til syprosjektene mine på nettet. Det blir fort et evighetsprosjekt dette her skal man se. Jeg klarer liksom ikke få nok av mønstre og tekstiler og knapper og dekorasjoner. Men alt går litt tregere når jeg ikke får sitte alene å jobbe like mye nå som før John gikk ut i permisjon. Litt ironisk er det vel at jeg har mindre tid (føles det som) nå enn før når jeg var alene med Elida stort sett hele dagen. Blir vel fort til at jeg får litt dårlig samvittighet av å sitte å sy hele dagen mens John sitter på sofaen alene. ;) Haha Hadde vært annerledes om jeg ikke allerede har lovet John at han skal få ha gjesterommet som kontor/musikkrom. Litt enklere å få jobbet på et eget rom... :P Men igjen, så ligger rommet vegg i vegg med Elida sitt så da hadde jeg vel holdt henne våken med symaskinen min da.... Snodig hvor fort man blir vant med stor plass og innser at man gjerne skulle hatt enda større plass!

nfCSL_pZus

 

Seinere i dag skal vi en liten tur med Elida på politistasjonen så vi får ordnet pass til snupp. Vi skal jo , som noen har fått med seg, til sydligere strøk å feire 60 årsdag med svigermor. Hele familien skal til Hellas og kose seg i varmen. Dette blir første utenlandsreise med Elida, så det blir spennende. Heldigvis har hun tatt fly før, så vi vet at det går helt greit. Men det blir nå en litt lengre flyreise enn før, så vi satser på å få med nok "avledninger" til henne så vi ikke blir en sånn familie som alle sitter å tenker "hærligland! Kan de få den ungen til å holde munn!?". Haha. SOm om noen vil at ungene dems skal sitte å hyle og vræle og vri seg i setet? Men det ordner seg, vi har jo onkler og besteforeldre med..... :)

Så da er det bare å starte dagen da! Ha en strålende en dere!

 

 

 

 


Elida Pampida: Dagens kreasjoner i det shizofrene været

  01.05.2014 / 19:07 / ELIDA PAMPIDA / 6 KOMMENTARER

Hærligland fro et merkelig vær det har vært i dag. Det har variert mellom regn, snø, hagl og sol. Og når sola har stått på så har det vært skikkelig deilig , mens med hagl og snø snur temperaturen på hodet. Jeg så naboen var ute å grillet i det lille vinduet med sol det var i ettermiddag. Vågalt spør du meg. 

Jeg derimot har holdt meg inne med prosjekter til Elida Pampida. Og ikke nok med det, enda en bestilling er kommet inn, og det setter vi STOR pris på.Inspirasjon fra dagens vær... :P haha 

Flere som har kost seg i "godværet?

 

 

 

 

hits