Elida Pampida: Hjemmelaget lekedress i økologisk bomull

  30.04.2014 / 13:04 / ELIDA PAMPIDA / 8 KOMMENTARER

Her skal man tidlig krøkes om god "redesigner" skal bli. Elida fant fram mammas "Sy om" bok i dag morges. Men det var ikke så mye hun rakk å fordype seg i før den ble pent fratatt og satt tilbake i hylla. Foreløpig så er ikke bøker det som forblir hele så lenge i dette huset om det ender i ELida sine klør for å si det sånn ;) 

Jeg satt i går kveld og fant frem noe av stoffet jeg hadde så fint feiret med å handle inn tidligere på dagen. Elida har en litt mangel på det meste innen hverdagsklær når hun snart har vokst ut av alt hun har. De vokser temmelig fort disse små, så det er stort gjennomtrekk i garderoben. Derfor ble det til at jeg laget denne deilige lekedressen til henne i går. Veldig enkel og rett frem å lage selv om du ikke har "nåleskrekk" som jeg har hørt noen av dere har ;) (wink wink). Og jeg kan selvsagt tilby meg og gi dere en "how to" om det er mange nok forespørsler, men eller så tror jeg at dere som har litt kjennskap til symaskiner og tekstiler, kan nok finne ut av det. Det deilige stoffet jeg brukte er fra Stoff og Stil sin organic kolleksjon. Deilig mykt både utpå og inni, og ikke minst enkelt å bevege seg i ;)Sånn ellers i dag så har vi vært en liten tur til byen. Jeg hadde et møte på Manpower, så jeg hadde lurt meg til at John kunne kjøre. Seinere i dag så tar vi turen til svigers, for i dag skal svigerfar feires! 55 år! :) Hipp hipp. Det er jo selvsagt også et stort pluss å slippe å lage middag selv og heller kommet til dekket bord :)

BTW: I går så hadde jeg , som noen har fått med seg, et ærend på NRK på Tyholt. Jeg fant ut at siden John og Elida hadde lunsjdate, at jeg kunne være litt sprek å sykle det. Men kan dere ikke gjette på at det både regnet og snødde på turen bort!? Heldigvis så var jeg ute i god tid så jeg fikk tatt meg en tur på Egon først for å ta en kaffe å prøve å få tørket opp litt. Men frosten hadde satt seg , så jeg satt å skalv gjennom hele møtet. Ikke før jeg skulle ta turen hjemover og solen tittet frem et øyeblikk, ble jeg varm igjen. Jeg syklet derfor til Stoff og Stil (selvsagt.... ) og så hjem igjen. Tror jeg regnet meg frem til nærmere 2 mil sykling! Det vil jeg kalle en grei treningsøkt. Skulle bare ønske jeg hadde  tatt på meg treningsklær isteden for dongeribukser....:/

Men nå tenkte jeg å ta en liten økt på symaskinen før vi skal gå, så dere får ha meg unnskyldt ;)

 

 

 

 

Hjemmelaga

  29.04.2014 / 10:47 / ELIDA PAMPIDA / 3 KOMMENTARER

 

 

 

En søndag i sola med grilling og Elida Pampida

  28.04.2014 / 10:10 / ELIDA PAMPIDA / 3 KOMMENTARER

Ja det ble grilling i går også. Vi ble invitert bort til svigers, og da kan man jo ikke takke nei heller. Siden været strålte og var i overkant varmt i forhold til hva vi som er vanlig i april, så tok jeg sjangsen på å kle opp Elida i en av mine kreasjoner. Og se så fin hun ble! ;) Sjønna.

Etter vi kom hjem så var jeg egentlig helt skutt, men klarte å presse meg gjennom litt jobb allikevel. Men kvelden ble avsluttet med "Ironman 3" , sofakos og French Fries med John. Det er litt merkelig når hodet vil men kroppen ikke lystrer. Jeg hadde ingen energi å oppdrive utover kvelden. Det skal jo og sies at , selv om mange kanskje ikke ser syingen min som jobb, så er det utrolig slitsomt. Og i dagskal jeg ha en heldags med sying til intervjuet i morgen. Må jo prøve å imponere min vei inn på programmet, og antar at jeg konkurrerer mot de beste. Da er det bare en ting å gjøre; "go all in"!
Så da setter jeg igang. I mellomtiden så håper jeg dere har en flott start på uka. Mandag 0 ny uke nye muligheter - pluss at der jo fridag på fredag ;)

 

 

 

 

Grillmat og uhell

  24.04.2014 / 23:07 / LIVET / 5 KOMMENTARER

Dette er sikkert litt "overshare" , men det var bare litt morsomt da. Det ble grilling på oss i dag også. John var dagens kokk og lagde deilig tsatzikirisotto til lammekotteletter. Risottoen serveres kaldt og kn lett erstatte standarden med potetsalat. Og til dessert; årets første jordbær med fløte.

Har selvsagt blitt sittende ved symaskinen i dag også. Har laget ferdig bestillingen til sørlandet, så den skal sendes i morgen tenker jeg. Krysser fingrene for at hun blir fornøyd. Jeg blir litt pettemetter med en gang jeg får en spesifikk bestilling, og som perfeksjonisten jeg er så ser jeg jo alle mulige detaljer. Men jeg gleder meg til neste bestilling også. Det hadde selvsagt vært fint om noen ville kjøpe noe av klærne jeg allerede har sydd. Har produsert hele 18 kjoler og shortsdresser! :) Storproduksjon! Men nå har jeg stengt "sjappa" for kvelden og skal nok få tatt noen bilder til dere i morgen av dagens prosjekter ;)

Natt natt!

 

 

 

 

 

Mine to favoritter

  24.04.2014 / 11:33 / LIVET / 6 KOMMENTARER

God morgen alle sammen! 

Hærligland for et deilig vær vi har her for tiden. Man skal vel ikke juble for høyt, for plutselig så snur det. Men sol skal nytes så lenge den vil være på besøk den. Blir vel sikkert grilling i dag også tenker jeg. Men hva skal vi finne på i dag. Tror jeg har ei sånn grill kokebok en eller annen plass, hvis jeg ikke ga den bort før vi flyttet da... Hmmm... Finner vel kanskje noe på nettet uansett.... MMMMM Mat. Ble sulten her jeg satt nå, men i dag så skal jeg sy en shortsdress som jeg fikk bestilling på i påska, så det er ingen tid å miste. Blir helt sikkert flere prosjekter i dag, for jeg kjenner meg rett og slett litt våryr og hyper. Det syntes kanskje på skrivinga mi også ? hahaSå skal jo selvsagt litt tid tilbringes sammen med mine to favoritter også ;) Se så fine de er, og så matcher de også... :P haha

 

 

 

Syprosjekt: I ... you

  23.04.2014 / 19:13 / ELIDA PAMPIDA / 9 KOMMENTARER

Da er jeg faktisk gjennom 8 kjoler og shortsdresser etter inspirasjon fra ELida, med prikker og knapper. Elida ELSKER nemlig knapper! hehe.Ta det med ro, jeg har gjort en del andre ting enn bare å sy i dag, men det ble sent i går kveld. Ble sittende alene oppe etter at John la seg i 21-22 tia, så da ble klokka plutselig 0030 før jeg tok til senga. 

Men jo, jeg har faktisk vært på sykkeltur i dag! Gikk tom for hvit skråbånd. Sier kanskje litt når jeg har klart å bruke en hel rull på 25 meter på ca 1 uke... :P haha 
Og så har vi grillet fisk og urtepoteter og hatt besøk av rørlegger, for vi klarer jo bare ikke komme oss i null uten at noe kommer å drar oss under  på minussiden. Det er tette rør igjen og "then some" så det blir kanskje en overhaling når vi absolutt må. Foreløpig koser vi oss med å kunne vaske klær og gå på do uten at vannet kommer i retur :P haha 

Men i kveld tror jeg faktisk jeg skal slappe av litt på sofaen rett og slett ;) Kos dere med onsdageskvelden!

 

 

 

 

 

KK og kaffe

  23.04.2014 / 09:01 / LIVET / 4 KOMMENTARER

God morgen alle sammen. God morgen far og mor..... også videre

Har stått opp å nytt en deilig dusj helt alene på badet, ryddet ut av oppvaskmaskinen og laget meg en kaffe. I går morges kom den nyeste utgaven av KK i posten, men bissy som jeg er så rakk jeg jo ikke over det i går, så nå nytes godværet i sofaen med kaffe og KK. Og som vanlig har jeg en hel meter agenda liggende i bakhodet å surre, så har ikke planer om å kjede meg akkurat. 

Ja forresten, det kan jeg jo fortelle. I går da vi var ute å handlet grill, fikk jeg en telefon fra NRK angående min søknad til Det Store Symesterskapet. Ei hyggelige dame i andre enden av røret lurte på om jeg ville komme på intervju neste tirsdag! Så her skjer det spennende ting! :) Det hadde jo vært utrolig gøy å kunne få være med på. Og for dere hobbysyere som ikke har fått med dere dette, så kan dere fremdeles rekke påmeldingsfristen som går ut i morgen. Om du vil melde deg på kan du følge >denne linken<

Så det var min morgen. Andre som koser seg i godværet?

 

 

 

Syprosjekt: dot dot dot

  22.04.2014 / 23:03 / ELIDA PAMPIDA / 9 KOMMENTARER

Hu hei hvor det går. Har liksom ikke ett eneste ledig minutt om dagen, og det føles DEILIG! Tidligere i dag så var hele familien på tur for å se etter grill, og det kan man godt si at vi fant! ;) Et gigantisk drog av en grill! Så da var det ikke noe annet å gjøre i dag enn å teste den! Så til middag i dag ble det svinefilet rullet i bacon. MMMMM snakk om smør på flesk. 

Og kvelden har gått med på , ja dere gjettet det, sying! ;) Her produseres det i fleng.  

Andre som har tatt slutten på påska med storm?

 

 

 

 

 

Her snus det på krona

  22.04.2014 / 08:39 / LIVET / 5 KOMMENTARER

Da har jeg vært våken i 1-2 timer allerede. Ligget på senga å gått gjennom mail og sjekket stillingsannonser. Kjenner presset nå når påska er over. Men markedet er absolutt ikke som i Oslo, og jeg vet jo ikke helt sikkert hva jeg ønsker å jobbe med. Eller jeg vet jo det, men det jeg har lyst til å jobbe med betaler ikke regningene for øyeblikket. Og etter snart 7 mnd ubetalt permisjon og ikke mer enn 970 kr i mnd fra NAV, så begynner det å tømmes på bunnen i sparegrisen.  Men enn så lenge får jeg bare stå på å lete mens jeg fortsetter min voksende hobby og håpe at det går seg til enten den ene eller andre veien. Nå er jeg jo heldig som har John også da;)

Men, det var det jeg skulle si. I går så var det jo så utrolig deilig vær ute, til og med i Trondheim, at døra på verandaen sto på vidt gap store deler av dagen. Jeg fikk unnagjort lit kløing i fingrene i form av sying og klipping til nye prosjekter. Vi fikk til og med til en familietur på sykkel i marka! Det kan vi godt gjøre igjen snart tenker jeg.  Selv om det ikke er like fint vær i dag så skal vi nå ut en tur, men hovedsaklig så skal vi ut å se om vi finner en grill og så sjekke hos byggvarebutikker angående ny veranda/platting. Vi har en god del prosjekter fremover, og den første og beste er verandaen. Den som står for øyeblikket er sannsynligvis fra byggeåret og ser ganske skakkjørt ut, pluss at den har ikke noe trapp ut til hagen. Det må vi jo selvsagt gjøre noe med. Men som gammelt hus det er så har vi jo også fått problemer med rørene igjen. Det ser ut til at sluket på vaskerommet i kjelleren er tett , så der kommer vannet fra vaskemaskinen i retur og flyter rundt på gulvet , og drar med seg alt mulg slam fra rørene på sin vei opp. Ganske kvalmt egentlig. Så da spørs det hva slags regning det blir og.... Ja som dere kanskje skjønner så er det ikke bare bare å ha kjøpt hus og att på til et fra 50 tallet... :P Men vi liker oss her, så da må vi ta det gode med det onde og bare fikse ting etterhvert som de dukker opp ;)Over ser dere de tingene jeg fikk gjort meg ferdig med i går. Og mere blir det i løpet av dagen tenker jeg. Må bare få sendt ut litt søknader, tatt to telefoner og så våknet far i huset som er den som faktisk har permisjon nå. Har ikke jeg nesten rett på å si meg utilgjengelig mellom 8 og 16 på hverdager da? haha. Det blir vel tidsnok tenker jeg.

Sa da gjenstår det bare en ting før jeg tar fatt på "arbeidsdagen"; kaffe! Nyte hærlig alenetid.

Arriverderci!

 

 

 

 

 

 

Siri Schnell Juvik in concert

  21.04.2014 / 10:13 / LIVET / 6 KOMMENTARER

Vi var så heldige å få være med på Siri sin konsert i går der hun hadde tatt tak i bestefaren sine gamle viser. Siri har selv aldri truffet bestefaren sin men sa så fint at hun føler hun kjenner ham gjennom sangene hans. Og det skal sies at jeg er mektig imponert over opptreden og sanger. Håper å få høre mye mer!

Jeg tok opp sangene med mobilen så det er kanskje ikke verdens beste kvalitet, pluss at jeg filmet sånn som Tom Bergeron (AFV) sier man ikke skal, stående.... Men jeg føler allikevel at jeg har fått med essensen av konserten.

 

 

 

 

 

 

Min påskeferie

  21.04.2014 / 10:03 / LIVET / 3 KOMMENTARER

Her har det virkelig gått slag i slag føler jeg. Vi reiste jo til svigers på hytta på torsdag - også kalt bursdagen min. Men på vei innover stoppet vi for deilig påskelam hos onkelen og tanta til John. Alltid god mat å få der. Elida klarte det kunststykke å holde seg våken hele den dagen, fra 10 på morraen til 19 på kvelden! Ikke sur en gang! Det var så mye som skjedde og mange å hilse på så det ble ikke tid for soving kan du skjønne. 

Og ellers så har det vært avslapping frem til påskeaften. Da var det duket til enda et herremåltid på Moldtun i svigers sin hytte , med onkel og tante til John, 2 kusiner, 1 kjæreste og 1 hund. Middag etterfulgt av spill og morro  Tvers igjen en skikkelig hyggelig kveld!

Men jeg var vel den som var mest klar for returen i går morges. Det er slik at meg og Elida kan ikke sove på samme rom. For når hun våkner i 5-6 tiden å ser at det er folk på rommet hun sover på, ja da er det full gass. Mens når hun våkner på sitt egne stille ensomme rom, så ligger hun å prater litt og øver på diverse for seg selv, før hun sovner igjen. Det gjør at vi begge får den søvnen vi trenger ;) Så det var etterlengtet å komme hjem til eget rom! 

Ida og Elida

Ida, Elida og Thea

Elida og Christoffer

KAKE!Farmor og Elida
Farmor og Elida

Farfar og Elida

Da er det bare å ta symaskinen fatt igjen. Har klødd i fingrene i hele påska så nå skal det sys!

 

 

 

Gårsdagens syprosjekt - Deilig joggedress i størrelse 86

  17.04.2014 / 11:50 / ELIDA PAMPIDA / 4 KOMMENTARER

På min forlatte aften kom det noe fint ut av det allikevel. En deilig joggedress i jerseribb.Med dette innlegget stikker vi på hytta. Det er ekstremt dårlig dekning der så jeg skal prøve å oppdatere dere med mobilblogging, men jeg er tilbake uansett på søndag ;)

Ha en flott påske så lenge! :)

 

 

 

 

31 and still kicking

  17.04.2014 / 08:28 / LIVET / 5 KOMMENTARER

Da er dagen her. 
Det må være første året jeg faktisk måtte sjekke kalenderen for å sjekke hvilken dato det var. Tidligere har jeg i det minste hatt en liten "anelse" om hvilken dag det var, men nå er jeg helt fjern fra at jeg for 31 år i dag , ble født. Blir vel kanskje litt sånn når man blir eldre og får barn. De tingene som var litt viktige før, blir plutselig veldig uviktig og ubetydelig. That`s how it goes. Så den feiringen jeg har planer om i dag er å drikke morrakaffeen min i fred og ro med bursdagskortet fra farmor på bordet. Bare nyte litt stillhet før det er tid for pakking, sjauing og av sted til hytta og svigers.   

31 er vel ingen alder heller. Får vente til 40, da snakker vi ;)

 

 

 

 

 

 

 

Happy birthday to me

  17.04.2014 / 00:27 / LIVET / 3 KOMMENTARER

Da går jeg å køyer etter en lang kveld med sying og alenekos. Mannen er fremdeles ikke kommet hjem fra guttebesøket sitt, men da får jeg en god anledning til å spille mitt favorittspill uten dårlig samvittighet. Sikkert flere av dere som har tatt turen på en eller annen form for hytte for påsken, og vi joiner den gruppa i morgen. Spørs bare hvor mye jeg klarer å slappe av når jeg føler jeg har så utrolig mye å gjøre! :) hehe Får vel bare prøve å koble av. Ta med strikke/hekletøyet ihvertfall så jeg har noe å sette fingrene i. 

Her har dere noe av det jeg har drevet med:

Ble nesten litt misunnelig på den lille jenta som får gå med denne. Vi ha en i voksenstørrelse også!  det minner meg på at jeg må huske å pakke godbuksa til i morgen! Det blir jo sånn på hyttetur at man bor i joggisen, eller hur? ;)

Ha en god natt alle sammen! SOv godt!

 

 

  


Elida Pampida på Epla.no

  16.04.2014 / 16:17 / ELIDA PAMPIDA / 3 KOMMENTARER

1 dag igjen så er jeg ikke 30 lenger...

  16.04.2014 / 11:39 / LIVET / 2 KOMMENTARER

Skumle greier det her. Det er bare 1 dag igjen så er jeg 31 år. Begynner å dra på årene? haha Føler meg ikke en dag over 21 som jeg var da jeg flyttet til Oslo. Føler meg bare viser , mer verdensvandt. Ihvertfall norgesvant. Men noen feiring blir det nok ikke i morgen, men god mat tror jeg vi får, og det er ikke så galt bare det ;) Så får vi se om det blir noen feiring i sommer en gang. Med grilling  i hagen kanskje. 

Men først og fremst så skal jeg ha en kaffe, prøve å få tak i mamma og så blir det vel mer sying ;) Har så lyst på mer stoffer, men det er ekstremt smalt med penger på kontoen, så er avhengig av at det kommer en omtenksom bursdagsgave sørfra ;) Skulle bare så gjerne ha fått bekreftet at jeg kunne hente meg mer stoffer før påskehøytiden slår inn. Må jo ha nok til å vare gjennom helligdagene! :P Høres kanskje ut som jeg snakker om noe annet enn tekstiler... :P haha
Ha en flott dag da dere! 

 

 

 

 

 

God natt!

  15.04.2014 / 23:44 / LIVET / 0 KOMMENTARER

Da køyer jeg tenker jeg. 

Rompa begynner å bli litt sår etter å ha sittet lenge på ved symaskinen, og så  er det så utrolig deilig å legge seg under dyna når det er litt kjølig på rommet. Pluss at jeg har noe usagt med et spille jeg har på telefonen. Kanskje ikke den eneste som bruker telefonspill som sovemiddel eller? hehe Det er ikke en nødvendighet, men en slags avkobling og de-briefing om man kan side det sånn. Vaske av seg dagen med å tenke på noe helt annet! 

Men hærligland hvor mye jeg føler jeg får gjort om dagen! Er rett og slett litt imponert over meg selv her jeg sitter. hehe. Ikke sjøldigger, men det er vel lov å være litt stolt? ;) Og nå er det da bare 2 dager til vi tar turen på hytta, og til at jeg har bursdag igjen. Følte jeg akkurat hadde bursdag?! 31 , hva er det liksom? Ikke noe som helst! Må man vente helt til 40 før det er verdt feiring igjen? Har lekt litt med tanken på en 30+1 * 2 feiring for meg og John til sommeren om vi får hagen opp å gå. Hadde vært stas med en hagefest i det nye huset.

Nei nå sporer jeg bare av her. Det er nok et tegn på at det er på tide å køye.... Sov godt alle sammen! Vi tatlast i morra! :)

 

 

 

Den som er med på leken, den på tåle steken - det sa min mor!

  15.04.2014 / 19:54 / LIVET / 0 KOMMENTARER

Nå blir det mye ensformige bilder føler jeg. Sitter veldig mye å syr og ordner bildene opp på nettet til salgs. Er jo så gøy når jeg ser at facebooksiden til ELida Pampida bare sprer seg og får flere likes. Satser bare på å få litt bestillinger etterhvert også;)

Men så sitter jeg da altså på sofaen med  John ved siden av meg. Han har gravd frem et gammelt playstation 2 spill som han tester ut. Men det kan virke som at det har hatt sin storhetstid og ikke lenger lever opp til forventningene. Sånn er det vel med "gamle" ting ofte. Jeg husker vi spilte en del nintendo og Sega i sin tid, men jeg har en tendens til å bli litt aggressiv og irritert på spillene , så jeg blir sittende å dra i kontrollen og spenne alle musklene jeg har i hele overkroppen. Har noen vage minner av en ganske spent rygg dagen etter noen heftige mariocart dueller. Så du kan vel si at det er ikke helt for meg. Pluss at sånn 360 bilder blir jeg bare stresset av. Da er det bedre å la det være. Holder meg til symaskinen min jeg.

Og her har dere ett av de nyeste tilskuddene som er kommet frem i lyset i dag ;)

Utenfor smelter snøen som kom i natt, så da håper jeg det er bare veier igjen kjapper en svint, for jeg vil ut å sykle! 
Og med mildere vær i tankene så, så får dere ha en deilig tirsdagskveld!

 

 

 

 

 

 


"Gjort det sjæl"-bukser

  15.04.2014 / 12:04 / ELIDA PAMPIDA / 7 KOMMENTARER

Hei og god formiddag får man nesten si.
Vi har vært oppe ei stund hele familien her da jeg i god tro trodde jeg skulle på NAVmøte klokka 0915 i dag, som viste seg å være 15 mai og ikke 15 april! Typisk! De så litt rart på meg da jeg kom inn på Statens Hus og sa jeg skulle i møte. Men det var visst  ikke første gang det hadde skjedd heller... Sikker ikke siste. SÅ da da får vi vente 1 mnd da. Håper jo at det har løst seg innen den tid så jeg ikke trenger å møte opp der.

Men i mellomtiden så jobber jeg hardt hjemmefra da. Det hadde vært drømmen det, å kunne leve av det jeg elsker å drive med og som jeg faktisk er utdannet til å gjøre... Er ikke alle fag som er like enkle å få jobb innen etter endt utdannelse kan man si. Så for dere som enda ikke har bestemt dere for å hva dere skal ta videre av skole, så anbefaler jeg å se på hva slags utdannelser som er ettertraktet på arbeidsmarkedet. Heller bit i det sure eple å kom deg gjennom noe som kanskje ikke virker så "gøy" til å begynne med, det vil nok ofte lønne seg i andre enden... Jeg derimot gikk kun etter hjertet og ikke hodet. Prøvde å gå etter hodet ,men det er ser ikke ut til at jeg kunne separere hodet og hjertet :P haha

Så da sitter jeg her med syinga mi og håper at det er andre som vil sette pris på arbeidet mitt og se potensialet jeg har å komme med. Nå skal det sies at jeg storkoser meg med det også da :) SÅ jeg skal fortsette nå på øyeblikket. Elida har lagt seg og John sitter å knoter med pcen, så da har vi hvert vårt å drive med :) Deilig joggebukse med ribbstrikk i beina. Str 92 - kr 220 + porto kr 40

 

Flere som har "nytt" det deilige været som var i natt, med måking i snøstorm på morraen?

 

 

 

 

Skal tidlig krøkes....

  14.04.2014 / 19:44 / LIVET / 5 KOMMENTARER

Her i huset har vi hatt en ekstra søndag etter søndagen. Ruskeværet har stått på ute, mens vi har kost oss masse med fyr i peisen, lek og kos med Elida og mer sying. Vi har til og med hatt besøk av svigermor som kom med en for tidlig bursdagsgave til meg. Fikk meg barnesete til sykkelen, så nå er vi fullt utrustet til å ut på sykkeltur med hele familien!

Men nå merker jeg at jeg er litt sliten, men litt til må det jobbes enda. Men så er det avslapping på sofaen med det nyeste #kamille og en kopp deilig latte mekket på den fine kaffebarplassen vår. Likt dere løsningen? Det gjør ihvertfall jeg. Pluss at jeg får bedre plass på kjøkkenbenken til all matlagingen min.:)

Som dere ser fra bildet så har Elida allerede fattet interesse for reisegitaren til John. Må vise pappa åssen det skal gjøres må dere da skjønne ;) Spørs da om det blir det instrumentet  hun først lærer seg, selv om pappa ønsker seg noe som cello eller noe liknende, så han har en unnskyldning for å lære seg et nytt instrument... :P Snik...

 

Så da får jeg bare ønske dere en fortsatt flott mandagskveld ;)

 

 

 

 

 

Syprosjekt: Hvem går med buksene i familien?

  14.04.2014 / 15:30 / ELIDA PAMPIDA / 7 KOMMENTARER

Så utrolig deilig med regn og sørpevær som gjør det fullt lovlig å bli inne å bare SY! Og med far i huset hjemme så slipper jeg å jobbe på intervaller. Så nå har jeg fordypet meg i sømmen og kreativiteten. Spørs jo hvor mye det blir av det i morgen da en del av dagen , den delen jeg liker best, nemlig morraen, går bort på såkalt "kurs". Nå var John så grei at han foreslo at han og ELida kunne jo bli med til byen, så da blir det vel familiebytur på oss i morgen. Kaffebrenneriet kaffe! Jippi!

Det som har fått "bein" å gå på, som de sier så fint, i dag, er bukseproduksjonen. Så uttrykket får litt dobbel betydning ;) Her ser dere 2 , etter min mening, yndige bukser. Begge er i størrelse 92 og selges for 220 kr pr stk pluss 37 kr i porto om de må sendes ut av Trondheim. I mykt bomullsstoff med ribbestrikk i beina og strikk i livet og lommer selvsagt. For unger har jo så mye  ha i lommene :P haha 

Hva gjør dere i påskeferien?

 

 

 

 

 

 

 

My little piece of heaven

  14.04.2014 / 09:55 / LIVET / 3 KOMMENTARER

God morgen alle sammen og takk for ei flott helg! 
Utrolig hyggelig å se at så mange har tatt turen inn å hilst på bloggen. Nå er det da endelig mandag og ei ny uke. vel og merke ei påskeuke, men det vil si at min kjære mann har fri og har avspasert frem til permisjonen starter. Så da kan mor få jobbet litt. Og gjett om jeg har prosjekter på gang som har ligget ulmet til nå! Merker at kaffen er ikke den som får meg giret i dag. Jeg skal få pakket 4 pakker som skal med posten i dag, så har jeg 7 sy prosjekter som ligger klare til meg ved symaskinen. Her skal det jobbes! I morgen så er jeg blitt "invitert" på jobbsøkerkurs på NAV, som jeg har forstått er et av kravene til å ha rett til dagpenger. Noe som jeg trenger sårt om jeg skal overleve noe mer enn 1 mnd til uten jobb. Arbeidsmarkedet i Trondheim er noe annet enn i OSlo, det er ihvertfall sikkert. Så har vi jo litt andre forutsetninger til arbeidstider nå enn tør Elida (FE haha). Men alt ordner seg for snille piker har jeg hørt så da satser vi på at det er flertallet som mener jeg er snill pike ;)

 

 

Men nå skal kaffen nytes, smil deles ut og dagen internt planlegges (inni mitt hode).
Så da håper jeg dere har en super god mandag både dere som skal på jobb og dere som har tatt ferie. Så kommer det oppdateringer på sømfronten utover dagen da vet dere ;)

 

 

 

 

DIY Tee-skjørt

  13.04.2014 / 17:34 / DIY / 26 KOMMENTARER

Etter etterspørsel på "oppskrift" på tee-skjørtet så kommer det her en så godt som mulig forklart fremgangsmåte på å lage ditt helt egne "designerskjørt".

Start med et tynnere stretchstoff. Mål opp omkrets rundt livet ditt eller den som skal ha skjørtet. En grei tanke er ofte et du ønsker å ha et skjørt som er halvparten så langt som bredden av livvidden, derfor kan du sikte deg inn på en kvadratisk utklipt stoff. (Jeg hadde litt for kort stoff til å gjøre det denne gangen).

 Legg stoffet dobbelt og sy ned langsiden.

Vreng stoffet halvveis opp, slik at det ligger dobbelt.

Finn frem strikket du ønsker å bruke i livet og mål opp dobbel bredde pluss ca 3-4 cm ekstra sømmonn. Klipp en strimmel av stoffet du bruker på skjørtet i samme bredde som livvidden.Sy sammen "beltet" til en "ring".

Mål opp hvor bred du ønsker strikket. Dette kan du gjøre med å spenne strikket rundt livet for å finne ut hvor stramt du ønsker det skal være.Sy igjen strikket i en "ring".

Vri til den åpne delen av skjørtet til så "dradd" som du ønsker å ha det. Om du ikke har det i hånda så setter du fast stoffet med nåler.

Sy rette mot rett på "beltet" på skjørtet.

Rett til strikket over "beltet" og brett over resten av "beltet" slik at strikket blir "pakket inn".

Sy dermed dobbelt stoff av "beltet" på dobbelt stoff av skjørtet.

Prøv å unngå å sy i strikket. Om du har gjort alt riktig skal du nå ha et fiks ferdig skjørt.

Som dere ser så ble mitt noget kort... :P 

Om du har noen spørsmål angående fremgangsmåten så er det bare å ta kontakt så skal jeg prøve å hjelpe deg. ;)
Lykke til!

 

 

 

 

  


Elida Pampida er født

  13.04.2014 / 10:38 / ELIDA PAMPIDA / 8 KOMMENTARER

ALtså Elida er jo over 1 år gammel , men jeg har besluttet å gjøre det mer ordentlig denne hobbyen med å sy barneklær, og hr derfor kommet opp med navn til "kolleksjonen"; nemlig Elida Pampida. Oppkalt etter kallenavnet mitt på Elida. Så i den anledning har jeg opprettet en side på facebook der jeg kommer til å legge ut alt jeg lager til salgs og bestilling. Så om dere eller noen dere kjenner har små barn så ville jeg blitt veldig glad om dere tok dere tid til å ta en titt og like siden min. Og så hadde jeg jo selvsagt blitt veldig glad for bestillinger og tilbakemeldinger på hva dere kunne tenke dere at jeg skulle lage.

Trykk på bildet over så kommer dere direkte til siden. Jeg kommer til å arrangere noen flere konkurranser fremover med fine premier fra kolleksjonen som jeg håper dere kan hjelpe meg med å spre ordet om ;)

Nå er det like før vi får finbesøk av ei lita frøken på 3 mnd, og foreldrene hennes, så da står det en liten matbit på menyen her. Så jeg får nesten bare hive meg rundt å ordne litt. Men jeg håper dere alle har hatt ei deilig første helg i påska og t værgudene kanskje sender litt sol til trødelag etterhvert ;)

 

 

 

 

Just in time for bed - pyjamas

  12.04.2014 / 20:14 / SØM OG SYPROSJEKTER / 7 KOMMENTARER

Ja det var jo ikke som jeg kunne holde meg unna symaskinen i dag heller. Så i dag sto det pyjamaser på planen. Har jo som sagt en del venner med småbabyer, og så blir jeg jo snart tante til en liten gutt, så da renner inspirasjonen inn fra alle kanter. Denne deilige myke pyjamasen ble til ved en tilfeldighet egentlig. For jeg hadde jo ingen planer om å kjøpe mer tekstiler da jeg var innom stoff og stil i går, men når de legger sånne godbiter i "billigkroken" så er jeg en sucker for et godt tilbud. Dermed endte jeg opp med 2 søte små pyjamaser i str 62 i blå/turkis farge med noe som minner om 4kløver.Må bare si at jeg er veldig stolt over hvor bra jeg fikser overlocken når det kommer til ermene og beina. Den "stretchen" som skal holde resten av plagget fra å løpe nedover slik at man tråkker på den. Den ble så veldig bra! SÅ må jeg bare finne en liten baby som kan være prøvedukke for meg ;)

Pyjamasen kan kjøpes for 200kr + 37kr porto om det er noen som er interessert ;)

 

 

 

 

Syprosjekt: Str 68 kjole og shortsdress.

  12.04.2014 / 13:45 / SØM OG SYPROSJEKTER / 13 KOMMENTARER

her går symaskinen i høygir og stoffene flyr gjennom. Har funnet tilbake til "røttene" som man sier. Og hode jobber på spreng med nye ideer og jeg klarer ikke sitte i ro. I går kveld så var egentlig alt jeg hadde lyst til å  gjøre å sitte å sy hele natten gjennom. Men ta det med ro, jeg skjønner at søvn må til ;) men her har dere da resultatet v gårsdagens "lopper i blodet" prosjekt. 

Str 68
Kan kjøpes for 300kr stk + porto på 37kr Nå er John på vei ut døra for å litt småærend, og jeg tenkte at jeg skulle kle meg litt "odentlig", altså ikke gå rundt i pysjen i hele dag. Så skal jeg teste hvordan man fester sykkelvogna til sykkelen. Da blir det kanskje en tur med Elida etter ettermiddagsluren hennes;)

Noen som har noen spennende planer for helga? Eller påska for den saks skyld ;)

 

 

 

 

 

Oppskrift: Bacon og brokkolipai

  12.04.2014 / 09:47 / MAT OG OPPSKRIFTER / 2 KOMMENTARER

God morgen alle sammen! 

Har vært oppe noen timer allerede jeg, men fikk ikke lov av Elida å skrive ferdig innlegget, så jeg måtte vente til hun skulle ha formiddagsluren sin: altså nå. Selv om jeg hører henne "turne" der oppe.... :P haha. Vi har vært oppe å lekt litt og sett første påske morgenbarnetv. John er nok litt bortskjemt sånn sett. Han får som regel alltid lov å sove lenge i helgene. Det er meg som står opp med Elida. Men det blir andre boller nå med permisjonen hans. Må jo ihvertfall prøve å gi ham samme hverdager som jeg har hatt med ELida. Det er ikke bare fridager og kos som det virker som det er en del menn som tror. Huset vasker ikke seg selv. Det gjør heller ikke klærne og oppvasken. SÅ det er en del jobb når man er hjemme som ikke bare består av leking og kos. Og Elida som fremdeles har 2 temmelig lange dupper i løpet av dagen, så skal man ha en del tid til overs. Vi får se hvordan det går ;) hehe Blir bra for dem å være litt alene bare de to tenker jeg.

Men i går kveld etter at Elida hadde lagt seg så hadde de "voksne" en deilig middag på menyen. Vi hadde ekstra bacon i kjøleskapet, så da jeg spurte John hva han ønsket seg til middag og han ga meg den vanlige trekkinga på skuldrene og "vetsje", så foreslo jeg baconpai. Inneholder det bacon så er det godkjent tror jeg. Og den ble bedre enn jeg hadde håpt på også ;) Så denne oppskriften kan jeg anbefale videre med god samvittighet.Men nå skal jeg videre med syingen min. Elida trenger flere smekker, så det blir vel muligens en del av de i dag. Hamstret trykknapper i går: 500 stk. Skal holde en stund ihvertfall ;)

 

 

 

 

 

Verdens heldigste kone!

  11.04.2014 / 21:27 / LIVET / 14 KOMMENTARER

Gjett hvem som kom hjem med en splett ny hybridsykkel til en veldig fornøyd kone i går ettermiddag??!! Hihi. Heldige meg. Var en tidlig bursdagsgave da. Han mente selv at han ikke kom til å klare å holde den skjult helt frem til neste uke, og det er helt greit for meg, for i morgen skal jeg ut å sykle! Og ikke nok med det, men vi fikk sykkelvogn/barnevogn av svigers også! Så da kan hele familien ut på sykkeltur. Far må bare hente sin nedstøvde sykkel i garasjen hos mor og far. Aner meg at den har støvet bort.... :P haha Men min nye sykkel skal ihvertfall få kjørt seg! Det er utrolig hvor mye fortere ting går når man kan sykle over alt istedenfor å måtte dytte vogna hele veien om man skal bruke andre alternativer enn bussen.

Jeg er ihvertfall strålende fornøyd med resultatet av bursdagsønsket mitt! :) Og bare sånn i tilfelle du ikke visste det John; JEG ELSKER DEG!

 

 

 

Syprosjekt: Tee-skirt

  11.04.2014 / 13:14 / SØM OG SYPROSJEKTER / 19 KOMMENTARER

Da er meg og ELida (Elida og jeg kommet hjem etter en tur på City Syd. ELida har vært hos farmor og "gamlingene" på jobben hennes , mens jeg har vært på intervju. Et veldig givende intervju uavhengig av om jeg får jobben eller ikke. Noen mennesker har bare evnen til å få deg i godt humør og gira, uten egentlig å gjøre stort annet enn å være til stede. Så etter jeg hadde plukket opp Elida igjen, ble det nok en tur på Stoff og Stil.... Ja jeg vet... Kunne likså godt jobbet der. Det skulle jeg egentlig gjerne gjort om de hadde hatt plass til meg.... ;)
Så etter all produksjonen min, har jeg besluttet å starte en side på facebook der jeg kommer til å legge ut ting jeg har laget som jeg har tenkt å selge. Dere må veldig gjerne tipse venner og familie om at jeg tar imot bestillinger! :) Og jeg skal selvsagt oppdatere dere på facebooksiden så snart jeg har fått ordnet den ;) 

 

Nå over til dagens syprosjekt, eller går kvelds syprosjekt.....:

Sikkert flere enn meg som har ønsket seg dette skjørtet som først dukket opp i rådyre Alexander Wangs hverdagskolleksjon, og som etterhvert har dukket opp i flere og billigere varianter. Jeg hadde på et tidspunkt tenkt å kjøpe et hos TiMo , men la det fra meg da jeg syntes at 600kr for et så enkelt skjørt var litt i overkant av hva jeg var villig til å betale. Etter det har jeg kjøpt en annen variant fra BikBok men den var allikevel ikke helt som jeg hadde sett for meg og ikke i den fargen jeg ønsket meg. Så da fant jeg på noe lurt: JEG LAGER SELV!!! Det er så rart av og til at jeg ikke bare gjør det med en gang. Jeg vet jo hvordan og har utstyret. Pluss at da kunne jeg jo lage i akkurat hvilken lengde jeg ville, hvilken farge jeg ville og vri det til akkurat sånn som jeg ønsket. 

Bildet under er lånt fra miinto.no.

Og her ser dere mitt resultat.

Så hva syntes dere?

 

 

 

 

 

Dagens syprosjekt: Take a bow

  10.04.2014 / 21:41 / SØM OG SYPROSJEKTER / 12 KOMMENTARER

Da er "arbeidsdagen" over for i dag og sofaen er inntatt. Men det er kun meg her da John sitter å jobber igjen. Har vel litt å ta igjen etter den tidlige kvelden det ble i går for han stakkar... ;)Føler egentlig jeg har hatt en hel arbeidsdag jeg også i dag. Sydd ferdig babynesten  pluss 1 nydelig jentekjole og shortsdress. Passer perfekt for 17 mai feiring. Får bare se om de blir i skapet til Elida eller om det kommer inn en bestilling ;) Lov å håpe. I morgen blir litt annerledes vel og merke. Skal på et aldri så lite intervju i morgen formiddag. Spennende! SÅ jeg tenkte at det var verdt å prøve å forberede seg littegrann. vet ikke hvor mye man kan forberede seg til en 15 minutters samtale, men skal prøve ihvertfall. Merker på det at begynner å dra på med denne arbeidsløsheten. Nå som John skal i permisjon også så blir jeg jo bare gående i veien.... Må få kommet meg ut på markedet og vært litt sosial utenfor hjemmets fire vegger... ;) 

Så da håper jeg at det går bra i morgen. I mellomtiden kommer det nok flere syprosjektinnlegg ;) Bare å spørre om dere lurer på fremgangsmåtene.

 

 

 

 

"Nattevakts"-syprosjekt: Babynest

  10.04.2014 / 13:03 / SØM OG SYPROSJEKTER / 7 KOMMENTARER

Siden kvelden i går be litt ensom, med John i seng klokka 2030, så ble det produsert enda litt mer. Vi er jo så heldige at vi snart blir onkel og tante, så da tenkte jeg at jeg skulle teste ut babynest-mønsteret. Det skal sies at jeg tror det blir bedre ved eneste forsøk.Du finner liksom litt ut underveis hvilken rekkefølge man egentlig skulle ha sydd den sammen i. Men sånn er .det, man lærer så lenge man lever.

Nå står det enda flere kjoler på planen. Skal nok få tatt noen bilder etterhvert ;)

 

 

 

Masseproduksjon og syk mann

  09.04.2014 / 21:33 / LIVET / 4 KOMMENTARER

Tok meg noen minutter på sofaen mellom slagene. Her har det virkelig stått på de siste dagene med syprosjektene. Nå er jeg klar med 2 kjoler, 1 shortsdress, 2 joggerdresser, 2 buksedresser, 1 body og 2 pyjamaser! Kan vel snart kalle det galskap! Hehe Men det er så gøy når man har fått skikkelig dreisen på det igjen. Å sy er som mye annet man lærer seg, man må holde det vedlike for å bli bedre. 

Men dagen i dag har ikke bare inneholdt sying. Mannen var nemlig tidlig hjem i dag da han tydeligvis ikke er helt i form stakkar. Planen var at vi skulle spise middag , så skulle han få ta seg en ettermiddagslur. Men den planen gikk dunken da vi først fikk besøk av en kompis av John, og da han akkurat var ute av syne, dukket svigers opp på døra med bursdagsgave og et stort ønske om å kose med Elida. Så da ble det ikke noe ettermiddagslur på mannen. Men så tok han sjansen på å ta en dupp i halv åtte tia. Planen da var å sove i 1 times tid, men han har enda ikke stått opp... Han trenger nok søvnen, men så har han så mye å få ferdig før permisjonen starter.... Skulle ønske det var noe jeg kunne hjelpe med, men det skal nok godt gjøres... 


Så nå sitter jeg her alene i sofaen , og ser med forskrekkelse at jeg har på TV3 som skal til med Paradise Hotell. Det kan vi ikke ha noe av! Så da får jeg svitsje kanal og sette igang med neste syprosjektet. 

 

 

 

 

Ops I did it again

  09.04.2014 / 13:33 / SØM OG SYPROSJEKTER / 0 KOMMENTARER

Skulle bare en liten tur på Stoff og Stil for å handle glidelåser til kjolen og dressen jeg sydde i går. Men så skjedde det som skjer hver gang jeg er innom S&S.... Kommer hjem med mye mer enn planlagt! Men nå blir det enda flere prosjekter! Jippi! Klarte i det minste å finne en viss "tone" for fargene på stoffene. Det blir ofte litt for impuls på fargevalgene og da blir det vanskelig i sette sammen... :P haha

Noen forslag til hva jeg kan lage?

 

 

 


 

 

I was just going for a little trip to Stoff og Stil (fabricstore) to get some zippers for the dress and jumpsuit i sew yesterday. But then it happened, what often happens when I get to S&S.... I get home and realised I bought much more then planed. But, more projects for me! JIPPI!!! At least I got the "tone" right.

Any suggestions on what I can make? 

 

 

 

Konkurranse: Vinn joggedress til ei lita jente størrelse 92 (ca 1,5 til 2 år)

  08.04.2014 / 21:01 / KONURRANSER / 3 KOMMENTARER

Vil du vinne dette joggedressettet i deilig chenille eller kjenner du kanskje noen andre som kunne ønsket seg det kan du være med i trekningen ved å :

1. Gå inn her å lik bloggen på facebook.
2. Del innlegget
3. Legg igjen en kommentar epost

Lykke til!

 

 

  

 


Bursdagsbarnet - eller bursdagsmannen?

  08.04.2014 / 15:41 / LIVET / 7 KOMMENTARER

Gratulerer med 31 år kjæresten min! 

Hvem hadde trodd at jeg skulle finne en så flott mann å dele livet med, en så flott far til Elida og en så snill kjæreste å kjenne nærheten av hver kveld. Du betyr mer for meg for hver dag som går, og jeg ser frem til hver eneste dag vi har sammen. Så jeg håper du får en flott bursdag i dag! 

Elsker deg!Syprosjekt: Til barnas sommergarderobe

  08.04.2014 / 10:46 / SØM OG SYPROSJEKTER / 7 KOMMENTARER

Etter den "harde" arbeidsøkt mi i går og litt jobb i dag morges er kjolen og shortsdressen klar. Enda mer ugler tenker dere kanskje? Ja man bruker det man har ;) Om det er noen som tenker på å lage dem selv vil jeg bare si at for en nybegynner så er dette en vanskelighetsgrad 4 - altså det nest vanskeligste inne søm fra ferdiglagde mønstre. Og om du ønsker å bestille en så stiller jeg min tid til disposisjon, det er bare å sende meg en mail.

 

Etter den lille arbeidsøkta for å (nesten) bli ferdig med de søte nye antrekkene til ELida, sitter jeg nå i sofaen med kaffekoppen. Sola skinner ute, men det er fremdeles litt skyer. Jeg kjenner det i kroppen at våren er på vei og påska står for dør. Gleder meg som en liten unge til en hel uke med fri sammen med familien min. Kose oss i det som forhåpentlig blir påskesola, en tur på hytta, kanskje få besøk av litt Oslofolk og ellers bare nyte hverandres selskap.
Kanskje jeg til og med får tid ti lå sy enda litt mer nå som jeg er så godt i gang. Tenkte at jeg skulle arrangere en liten konkurranse for dere senere, så da er det bare å følge med.

 

I mellomtiden så håper jeg dere har en deilig tirsdag!

 

 

 

 
Late night snack

  07.04.2014 / 22:45 / LIVET / 5 KOMMENTARER

Dagen har flydd fra meg igjen. Har sittet hengt over symaskinen i hele dag og klarer så vidt å legge det fra meg. men jeg tror at jeg bør dra inn årene nå og ta turen opp og under dyna sammen med kjæresten min. Det blir jo som en hel arbeidsdag når man sitter å syr hver frie minutt og ellers har lekt med Elida. Men man må smi mens jernet er varm har jeg hørt så da er det bare å trå på gasspedalen så lenge batteriet rekker og lene seg tilbake når det hele er over og se fornøyd tilbake på alt man har prestert mens energinivået og kreativiteten var på topp. For det er jo ikke akkurat et ukjent fenomen at energinivået er som en berg og dalbane, det går fort litt opp og ned, eller det går opp og ned fort. Alt etter som.

Så da styrter jeg opp i køya og gleder meg kjempemye til å vise dere den flotte kreasjonen jeg fikk akkurat ferdig før John kom hjem. *STOLT*

Natt natt så lenge

 

 

 

 


Oppdatering i Elidas garderobe: Syprosjekt Joggedress

  07.04.2014 / 15:20 / SØM OG SYPROSJEKTER / 5 KOMMENTARER

Har sittet i hele dag omtrent , med det nyeste syprosjektet. Og nå er jeg klar med 2 sett med joggedresser til Elida. de er i størrelse 92 , så de er muligens litt store enda, men da har hun noe å vokse på :) Det går vel an å si at jeg har blitt , nok en gang, bitt av basillen. Det er en egen ro ved å sitte ved symaskinen litt i sin egen verden. 

 

Men nå har været forandret seg fra regn til sol og blå himmel, så da bør vi kanskje ta  en liten tur ut, meg og Elida. Ut å nyte godværet. Snøen er snart helt borte og det er snart til for å ta med bøtte og spade i sandkassen. Men det blir det vel John som får mest utbytte av. Han skal tross alt ha permisjon fom fredag førstkommende. Jeg har fremdeles ikke noe jobb å gå til , men jeg får prøve å holde meg på avstand likeså så de får kvalitetstiden sin ;) 

 

 

 

 

 

 
 

Om du ønsker å bestille joggedressen over så kan du sende meg en mail på juliekaarevik@hotmail.com med ønske om fargekombinasjon og størrelse.

 


Barneromsinspirasjon: Elidas kosekrok

  06.04.2014 / 21:48 / SØM OG SYPROSJEKTER / 8 KOMMENTARER

Stått på skikkelig i dag for å få klart vindusplassen til Elidas soverom, og nå er den så god som. 

 

 

Hva syntes dere?

 

 

 

 

 

 

Elidas room - Owl City

  06.04.2014 / 14:07 / SØM OG SYPROSJEKTER / 10 KOMMENTARER

Da er putene til sitteplassen til Elida klare. De som er tiltenkt vinduskarmen/tenkeplassen. Her snakker vi Owl City inspirert! Elida har endt opp med mye ugler på rommet allerede, og hver morgen så vil hun gjerne bort å hilse på uglene som er klistret på døra på rommet hennes. Hun har enda ikke lært seg hva ugla sier, men syntes det er veldig gøy når mamma prøver å etterlikne ;) Så da er det til med madrassen da, så det blir noe å sitte på også. 

Jeg tar meg selv i å tenke at "hvorfor i alle dager har jeg ikke kjøpt meg en overlock tidligere" hver gang jeg sitter å syr nå. Det går jo som en drøm i forhold til å kun ha den gamle "gardinmaskinen" som opprinnelig var mamma sin. Alt får en mye mer "proff" finish på en måte, og det er jo ikke så verst , ihvertfall ikke når man syr til andre enn seg selv i tillegg.

Jeg måtte jo bare innom å oppdatere dere på fremgangen her, men må tilbake til "jobb". Så vi prates mer senere. Have a good one!

 

 

 

 


Well, I`ve finished the pillows that are going in Elidas windowsill for her "quietplace"/readingcorner or what ever she wants to use it for. Now we`re really talking Owl City up there. Owls everywhere! And she loves it. Every morning when she wakes she wants to say hello to the owls that`s stuck to her door. She still has not learned how to make the sound, but loves it when mum tries to copy it. So now all that`s left is the mattress. 

II don`t know what I ever did without my overlock. It`s such an easy tool. Everything goes smoother and looks more pro. And tha`s a big pluss, aspecially when you`re making things for others.

I just had to pop by to let you in on the progress, but now I haveto get back to "work". Have a good one!

 

 

 

 

 
 

 

 

 

 


Oppskrift - Lørdags kos: Svinenakke med søtpotetmos

  05.04.2014 / 20:35 / MAT OG OPPSKRIFTER / 4 KOMMENTARER

Da er lørdagskvelden kommet og roen har senket seg i huset etter en lang-kort dag kun hjemme. Jeg føler, selv om dagen har gått fort, at jeg har fått gjort en hel del. Jeg har vasket og ryddet omtrent hele huset, jeg har kost litt med Elida når hun var våken, snakket med naboer, vært på posten og laget deilig deilig middag! Jeg er jo en tilbudsjeger innen alt jeg noen gang skulle finne på å trenge, så når man finner kjøtt på 50% fordi det går ut på datoen, da kjøper jeg det og legger det i fryseren til en dag vi har lyst til å kose oss meg noe skikkelig godt. I dag var en sånnen dag. Matinspirasjonen hadde tatt overhånd før jeg visste ordet av det. Og vips så var denne hærlige retten klar til servering.Jeg tror faktisk ikke jeg har vært borti denne typen tilberedning av svinekjøtt før, men den kan absolutt anbefales! Og siden matlagebasillen har bitt meg igjen, så har jeg inngått en avtale med meg selv; nemlig å gå en av mine flotte kokebøker grundig til verks. Nå skal jeg gå gjennom alle oppskriftene i boka, kanskje til og med 2 på en dag! Jeg skal selvsagt legge ved oppskrifter og bilder. Og dere må mr enn gjerne komme med innspill!? Om det er forslag til oppskrifter eller tips til bedre utførelser.Men å har denne spesifikke middagen inntatt hvileposisjon og meg og John sitter godt plantet på sofaen med Hver gang vi møtes på Tven. Må si jeg var spent på Samsaya sin tur. Føler kanskje at jeg kommer til å bli litt overasket. For jeg mener jeg har hørt flere av sangene hennes uten å være klar over det. SÅ er det jo ikke å stikke under en stol at det er et utrolig koselig program på en lørdagskveld ;) 

men nå har jeg en armkrok som venter på meg her, så da må jeg forlate dere for i dag. Ha en super duper lørdagskveld om du er hjemme, på fest, på besøk eller er ute på farten! 

 

 

 

 

 

Å stå oppp på rett side av senga

  05.04.2014 / 12:36 / LIVET / 3 KOMMENTARER

Har vel og merke vært oppe noen timer nå. Først et par timer med Elida. Spiste litt frokost, litt biola som Elida elsker og sett på barneTV tullet inn i teppe på gulvet. Elida la seg for formiddagsluren sin og i mellomtiden har jeg ryddet og vasket i stua, laget scones, brettet klær og drukket kaffe på senga med John. Når jeg skriver det ned så høres det veldig mye ut, men jeg er absolutt ikke stresset på noen måte. Jeg våknet i dag med en deilig følelse av at "i dag skal jeg få gjort masse ting jeg har hatt lyst til å gjøre ferdig!". Så nå skal jeg støvsuge og vaske gulvene i gangen og andre etasje, henge opp klær fra vaskemaskinen, gjøre ferdig sitteplassen til ELida sitt vindu, sy gardiner til gjesterommet, kanskje gjøre gjesterommet litt koseligere, kanskje sy litt flere barneklær.... Vi får se hvor langt jeg kommer i dag ;) hihi

Andre som har planer for lørdagen?

 

 

 


 

 

I`ve actually been up for a couple of hours already. At first I got up with Elida to get some breakfast for her and watch some TV with her. Elida wanted to sleep some more, wich gave me the time to wash and clean up in the livingroom and kitchen, bake some scones, fold clothes and last I had a cup of coffee in bed with my hubbi. Now that I see it written down it seems a bit much, but I`m not stressed at all! I woke up this morning with a fire and feeling that today I`m going to get a lot done! So the plan is to get some more cleaning done, then sew Elidas sittingplace for the window, make the curtins for the guestroom and maybe it will escalade into more stuff... ;) We`ll see how far I get ;)

Do you have any plans for the weekend?

 

 

 

Oppskrift - Lettvint gryte a là Julie

  04.04.2014 / 21:20 / MAT OG OPPSKRIFTER / 8 KOMMENTARER

Fredagskveld og helg endelig! Middagene er allerede på god vei nedover fordøyningssystemet (haha) og Nytt på Nytt står for dør. Lysene er tent i stuevinduet og den horisontale stilen er inntatt på sofaen. Det er ikke akkurat ofte at det kommer ei helg uten noen som helst planer! Hva skal vi gjøre med all tiden vi plutselig ikke har en ting vi må gjøre med?! Jeg har en hel haug av ting jeg har lyst til å gjøre, men vi får nå se hvor mye som faktisk blir gjennomført da ;) Foreløpig har vi en kosekveld på planen og en lang frokost.... 

Middagen i dag ble verken pizza eller taco, men en deilig gryte (jadajada gryterett, vi har ikke spist gryta! ;)). La ved oppskriften, mer som inspirasjon enn den antakelsen at dere ikke hadde klart å tenke dere frem til fremgangsmåten selv ;)

 

 


 

Friday and weekend, finally! Dinner has already started its passing through the digestiv system , and the TV is showing "Nytt på Nytt". The candles are shining in the windowsill and the horisontal position has taken over our bodies. It`s not often we have a weekend without any plans ! What to do with all our spare time! I always have a long list of "to do"`s, so we just have to wait and see how many of them acctually get done. For now the plan is set on having a lazy evening and a long breakfast tomorrow....

Todays dinner was neighter pizza or taco , but homemade potstew. I wrote down the recipe, not because I think you couldn`t make it out all by your lonesome, but to give you some inspiration.

Ingredients

7-800 gram porkmeat 
1 small rutabaga 
2 medium celeriac
3 carrots
4 potatoes
2 square broth
2-2,5 liters og water.

The pot is a longcooking one, so the longer it`s cooked the better it gets, almost ;)

 


Håper alle dere andre uti blogglandet har en strålende flott fredagskveld! Vi prates i morgen ;)

 

 

 

 

Inspiration does excist!

  04.04.2014 / 09:22 / LIVET / 2 KOMMENTARER

God morgen! 

Har nesten ikke tid til å snu meg i døra her. Tenkte egentlig å vente på at ELida våknet selv, men nå er klokka snart halv 10 og hun sover enda! Vi har nemlig avtalt å ut i det fine været sammen med Siri og Maja, og vi skal møte dem klokka 1000 så da er det bare å hive seg rundt hvis man skal få i ungen noe mat før vi går ;) Men ville jo bare innom å si hei og god helg til alle sammen! Er klar over at de fleste ikke tar helg før om noen timer enda, men dog.... ;)

 

 

 

 

Ny dag med nye muligheter

  03.04.2014 / 11:45 / LIVET / 2 KOMMENTARER

Det er torsdag allerede og i morgen er det fredag og helg! Dagene og ukene flyr jo! Syntes å minne at når jeg var liten så kunne ikke dagene gå fort nok! Nå skulle jeg ønske de gikk litt saktere. Både min og John sin bursdag er rett rundt hjørnet (8 og 17 april) med hele 9 dager i mellom. 31 står for dør! Hvor ble det av de 31 årene som har gått? Skjønner ikke hva som har skjedd jeg. Men det gjør det jo enda viktigere å utnytte hver dag til det ytterste. Så i dag så er lista lang for alle aktiviteter som skal gjennomføres både med ELida  og når Elida ligger å sover. Så i dag blir det sying av sitteplassen til ELida. Har jo gledet meg til å få ordnet den. Så ligger det en plan om å lage en hjemmelaget benk til gangen. Kanskje ikke i dag, men den skal planlegges ihvertfall ;) Så skal vi få vasket ferdig klærne, ordne litt på gjesterommet, ut en liten tur med ELida på lekeplassen med de nye lekene hennes, lage middag og så kommer det sikkert opp flere ideer etterhvert tenker jeg ;) Har allerede sendt inn forespørsel om politiattest og sett gjennom dagens stillingsannonser. Energinivået er på topp! Og jeg elsker det!

 

 

 


 

It`s already thursday and tomorrow it`s friday and weekend! The days and weeks are flying by so quickly! When I was little the time couldn`t pass fast enough. Now I wish it would slow down a little bit.... Both mine and Johns birthdays are coming up soon (8 and 17 of april) with only 9 days apart. 31 is at the door! Where did the years go? I don`t know what happened ;) But that only makes it even more important to make the most of every day. So, today the list is long. First I`m making ELida`s window sittingplace, planning to make a homemade bench, PLANNING, wash some clothes, fix up the guestroom a bit, and going out for å playdate with Elida and her new toys and then making dinner. I will probably come up with more stuff to do , but that`s the list for now. The energylevel is off the charts and I love it!

 Elida ville ikke sitte stille da jeg skulle ta bilde av henne så det ble litt blurry ;) Men sånn er det når man har det gøy med alle de fine lekene sine.

 

 


 

Elida wouldn`t sit still when I was trying to take her picture so it was kind of blurry;) That`s haw it is when you`ve got so much fun toys to play with.

 

 

 

 

 

Dust yourself of and try again

  02.04.2014 / 20:55 / LIVET / 3 KOMMENTARER

Da var enda en dag over og enda en middag konsumert. Det har jo vært en litt rar dag i seg selv. For i dag morges så satt jeg egentlig bare å ventet på at John skulle komme å hente meg slik at jeg kunne komme meg på jobbintervjuet jeg skulle på klokka 1330. Etter intervjuet shippet han meg og Elida ned til byen, nærmere bestemt Solsiden. Det ble en kort tur da jeg ikke var spesielt interessert i å vil sittende på bussen i mer rushtrafikk en nødvendig. Men på vei til bussen fikk jeg en telefon fra min kontakt angående stillingen jeg var på intervju på. Min første tanke var at "dette er enten veldig positivt eller veldig negativt!". Det var nok desverre negativt denne gangen. Men det går neste gang skal dere se. Det er jo ikke som at jeg legger meg ned å griner av den grunn. Så i morgen skal jeg få ordnet med politiattest slik at det ikke skal være noen problem å ta vikariater i barnehager eller omsorgsboliger. Så dette ordner seg.

Men nå skal kveldens kaffekopp inntas så fort kjæresten får ræva i gir ;) Ja jeg er en av dem som kan komme uanfektet unna med å drikke kaffe på kvelden. Nå er det tross alt bare en liten skvett kaffe i "kaffeen" min da... :P haha

Så med det så håper jeg dere også har kost dere i dag!+ Ha en strålende flott lillelørdag!

 

 

 


 

 

Well, one more day has past, one more dinner has been consumed. It`s been a strange day today. This morning I was waiting for John to get back to drive me to a jobinterview I had at 1330. Right after the interview he droped me and Elida off at Solsiden (shopping). Although it was a short trip down town, cause I was not interested in getting stuck in more rushtraffic than I had to, with the pram and Elida. But as we where heading for the busstopp my phone rang. It was my contact regarding the position I was interviewed about. "This could be very good or very bad!" was my first thought. An it was, bad... But but. I`m not one for crying over spilt milk. So tomorrow I`m starting fresh again :) Nothing can stop this fighter :)

Now I`m waiting for my last cup of joe of the day. I`m not one of those who react to coffee by not being able to get to sleep later. Lucky me! Not that I`ve got that much espresso in my "milk wiht coffee"-drink :) But still.

And to you, I bid farwell.

 

 
 

 
A picture worth a thousand words

  02.04.2014 / 08:48 / INTERØR / 1 KOMMENTARER

Jeg fikk en bølge av kreativitet rullende over meg i går kveld og under kan dere se resultatet. Sikkert flere enn meg som har sett diverse "moodboards" og liknende på interiørblogger og tvprogrammer. Desverre så klarer jeg ikke helt å finne meg i det å teipe ting rett på veggen. Føler kanskje det passer best på murvegger eventuelt litt mer industristiltype leiligheter. Så derfor valgte jeg å printe ut en del av mine favoritt bilder og tekster fra nettet for å lage en collage.Kanskje det blir litt kreativt utløp i kveld også, men det første jeg fokuserer på i dag er jobbintervjuet jeg skal på klokka 1330. Det er lenge siden jeg har vært så spent på et intervju. Det har nok litt med det å gjøre at om jeg skulle bli tilbudt jobb, så er det snakk om oppstart rett rundt hjørnet. Og jeg trenger virkelig å komme meg ut i arbeidslivet igjen etter 1,5 år hjemme! Det tar på å hovedsaklig snakke babyspråk gjennom hele dagen, og at det meste av sosiale livet man har går gjennom blogg og facebook. Savner å omgås andre mennesker. Så skal et bli godt å få seg noen egne venner, ikke kun de jeg har vært så heldig å bli kjent med gjennom John. Det er noe med å "make it your own...".

Nå skal jeg bare bli ferdig med kaffekoppen min, henge opp litt klær og leke med Elida, før John kommer å henter oss i 13 tia. Greit å få skyss når man er litt usikker på hvor man skal.

 

 

 

 


 

 

 

 

Yesterday I had a wave of creativity come over me, and here you can see my results. I`m probably not the only one who`s seen "moodboards" og such displayed in interiorblogs and tv-shows. But as I`m not the biggest fan of putting tape directly unto the wall, I feel it suits brick walls better, I desidet to put all my favorit prints into one collage-pictureframe.

Maybe I`ll get some creative outlet later tonight. But first I`m focusing on my interview at 1330. It`s been a long time since I`ve been this excited about an interview. It helps to know that if I get offered this position, I could get to start as soon as this month. I really need to get back out the. It`s  been 1,5 years. 1,5 years with babytalk , and the only daily grownup-connection I`ve had is John. Most of my sociallife has gone through facebook or my blog. Looking farward to making new friends of my own, not only the ones I`ve been lucky to have met through John. It`s something abaout "make it your own".

Now I`m just finishing my coffecup, hang some clothes and play with Elida, before John will be here to pick us up. It`s nice to get a lift when you`re not totally surten about the location. 

 

 

 

 

Oppskrift: Enkel fiskesuppe

  01.04.2014 / 20:52 / MAT OG OPPSKRIFTER / 4 KOMMENTARER

Dette er ikke slankemat bare så alle er advart fra før. Fløte, smør og feit fisk! Hærlig mettende suppe! 

 

 


This is not dietfood just to warn you! Cream, butter and fat fish! A lovely harty everyday soup!

 

Simple fishsoup - (2-3 persons)

5 dl water
3 dl cream
1 spoon (soupspoon) butter
1 fishbroth
2 filet of salmon
2 filet of cod
2 carrots
1/4 leek
And I would have added some potato if I had some.....

 

Heat the water and ad the broth. Add the carrot and leek. Boil until the carrot is tender almost trough. Then you add the fish and cream. Let it boil for 2-3 minutes and add the butter. If you`re no fan of butter you can reduce the amount as you wish. And this is how easy it can be done!  For an extra bones you could serve it with some nice bread and butter.

 

 

 

Bon appètit!

 

 

 

 

 

 

Dagens visdomsord

  01.04.2014 / 10:24 / LIVET / 7 KOMMENTARER

Det har vært litt lite inspirasjon i det siste, men jeg kjenner at det kommer snikende tilbake. Kanskje det kommer med sola, kanskje det kommer med folkene jeg prater med, bloggene jeg leser, Elida sine deilige lyder. Hvem vet, men det er nå på vei tilbake, og det er bra! 

I dag skal meg og ELida ut i sola å spasere. Jeg har til og med tatt bort dunposen fra vogna. Vårskifte på gang. Så nå er det bare å glede seg til sommeren og sydenturen med hele svigerfamilien.

Mn først skal hver vårdag nytes til det fulleste. Om det er ute på spasertur, kafetur, verandakos eller bare en lite tur på butikken. Bare å kunne ha døra på verandaen oppe og føle brisen komme sigende inn døråpningen. Så med noen deilige visdomsord ønsker jeg dere alle en hærlig 1 april ! 

Noen som har "pranket" noen i dag?

 

 

 

 

 
hits