Julie Tipser: Valg av barnevogn

  28.02.2014 / 10:17 / TIPS / 2 KOMMENTARER

Jeg er så heldig å skal bli tante til sommeren, og den anledning så ba den kommende mor om noen tips til barnevogn. Da jeg så at jeg hadde egentlig veldig mye å komme med , så tenkte jeg at det var kanskje flere førstegangsmødre som kunne tenkt seg noen enkle tips fra en likestilt. Jeg er selvsagt ingen barnevognsekspert men har gjort meg en del erfaringer som jeg vil dele med dere.

 

Det er mye man må tenke på når man skal velge barnevogn, og det  er ikke lett å vite hva en må tenke på når man ikke har hatt behov for en før. Så meg min erfaring , som har gått gjennom 4 barnevogner før vi endte der vi er nå, så tenkte jeg å notere ned noen tips til hva dere bør være obs på ved valg av førstemanns eventyrsfartøy.

Først må du tenke på hva slags bruk du ønsker at den er tilpasset til. Er du den sportye typen som vil ha mulighet til å ta en joggetur eller en tur i skogen med lillemann som treningspartner? Bor du i byen eller på landet? Har du bil eller ikke? Stor eller liten bil? Vil du ha mulighet til å ta med deg vogn og barn på tur med toget?

Som dere skjønner så er det en del ting man bør tenke gjennom før man velger. Når man handler så handler man ofte med øynene først og fornuften kommer etter. Men det jkan fort bli store blemmer om man ender opp med å bruke 10.000 på ei fancy hvit Emmaljunga vogn som etterpå ser at ikke passer inn i en ellers aktiv livsstil. 

Det er selvsagt også lurt å sjekke rundt på de forskjellige butikkene for tilbud. Du kan være heldig om du får testet ut ei vogn som møter deres behov, og at den viser seg å være på salg på nettet, eller at noen har lagt nettopp denne vognene ut til salgs på finn.no. Om du er som meg, vil du nok gå for finn.no vogna. Barnevogner er som biler, de halveres i verdi i det du kjører dem ut av butikken. Så om du går for en brukt vogn som du helt sikkert kan finne til godt under halve prisen, og den er i god stand, så er det bare opp til deg å ikke maltraktere den, slik at du senere med stor sansynlighet kan ende opp med å få samme pris tilbake ved senere salg. Det høres jo ut som det kunne ha vært en ide med et barnevognskollektiv ;)

Under har jeg notert en del spesifikasjoner som jeg måtte lære på den harde måten, at jeg skulle ha sjekket før jeg kjøpte vogna. Men kanskje disse tipsene kan redde noen andre fra samme tabbene ;):

1. Ikke kjøp ei vogn på nettet fra ukjent merke uten å ha sjekket om de har dem i butikken. SLik kan du på forhånd få sjekket materialer, stødighet og om den lever opp til forventningene dine.

2.For enkel transport bør du sjekke om hjulene kan enkelt tas av; alle hjulene.

3. Om du reiser mye på tog og buss bør du sjekke bredden på bakhjulene. Jeg antar at de bredeste modellene er Emmaljunga og Simo sine klassikere, så de kan fungere som målestokk om du er i butikken.  En smalere vogn fungerer også bra for de urbane der du ofte trenger å manøvrere deg mellom større folkemengder og gjennom smale ganger i butikker.

4.Lagringsplass på vognen.Mange glemmer å sjekke størrelsen og fremkommeligheten på lagringsplassen når de velger vogn. Det at det virker greit med hardbagen/liggebagen vil ikke si det samme som at når du får sportsdelen på, at den er like enkel å ha med å gjøre. Så her bør du sjekke vognen ut med begge delene påmontert for full oversikt.

5. 3 hjulinger og vognpose. Om du vurderer en 3 hjuling bør for det første sjekke stødigheten og for det andre så bør du teste sportsdelen med vognpose i. Om du er uheldig så ender du opp med ei vogn der forhjulet sliper borti fotenden på vognposen mens du triller. Det kan jo i verste fall ende med hull i posen som sikkert har kostet litt den også.

6. Styret på vogna. Hos oss så er vil to foreldre med 2 veldig forskjellige høyder, noe som viste seg godt da vi skulle bytte på å trille vogna. Så sjekk styret på vogna for vippefunksjoner og/eller utrekksfunksjoner som gjør det enkelt å stille inn etter hvem som triller.

7. Utstyr. Sjekk hva slags utstyr som følger med vognen. Det gjelder både i butikk og brukt. For om det viser seg at slike ting som regntrekk og myggnetting, ikke følger med, så kan det bli en dyr affære.

8. Hetta på vogna, da spesielt til sportsdelen. Man hører jo i media støtt og stadig at "man må ikke dekke til vognen". Så for å kunne unngå det bør hetta på vogna være i en slik dimensjon at den kan brukes som "rullegardin" om barnet ønsker å sove. Dette tester du ved å sjekke hvor langt frem du kan dra den og med hvor mye "ekstra hud" den har bak hodeenden. Her vet jeg at Emmaljunga er flinke, så om du finner ei hette som likner deres , så har du en vinner.

9. Sovefasiliteter i sportsdelen. Du bør sjekke hvor langt tilbake du kan lene ryggen på sportsdelen da du aldri helt vet om barnet ditt kommer til å føle at det trenger å omtrent ligge i vater for å kunne sove. Mange vogner kan være kjipe på leningen så det er greit å sjekke før det er for seint. Bedre å kunne lene for mye bakover enn for lite....

10. Hjulene. Her er jeg ikke helt inni det, men etter 4 forskjellige vogner med 4 forskjellige typer hjul, så kan jeg si at det er stor forskjell på gode og dårlige. Spør gjerne betjeningen i butikken om opplysninger. Men jeg har trivdes best med smalere slangehjul. (Hvis det kan skrives sånn.... slangehjul.... hehe. Dere skjønner hva jeg mener ;))

11. Husk å sjekke vanskelighetsgraden på det å ta av hardbagen, for har kan det virkelig svi om du velger feil. Den første vognen vi hadde, skulle vi hatt 4 armer for å få løftet av bagen med. Det fungerer dårlig når man er alene.

12. Sjekk også vanskelighetsgraden på å legge sammen vognen for transport eller lagring.

13. For deg som med all sansynlighet ikke vet om du får et barn som blir en såkaldt "vognsover" eller ikke, så kan det være en ide å ta et bevisst valg på om du ønsker en vogn med fjæringer som gjør trillingen mer vuggete for den lille som prøver å sove. Det gir en beroligende effekt (ihvertfall i de fleste tilfeller) og gjør at man ikke trenger å gå flere mil ,for å ha konstant bevelgelse i vognen, for at barne skal sove.

14. Skal dere ha 4 eller 3 hjul? Skal de forhjulet/hjulene være bevegelige? Har det noe å si om forhjulet/hjulene er mindre enn bakhjulene? Dette er også ting man må tenke på med tanke på trilleunderlaget og holdbarhet.

(15. Sist men ikke minst så må jeg ikke glemme å minne dere på at å bestemme dere på forhånd om dere ønsker å kjøpe en kombivogn, duovogn eller kun en av delene av gangen. (altså en pakkeløsning eller vente å se an behovene når barne vokser til).

 

Det var dagens tips fra mammahjørnet. Håper at det ihvertfall littegranne til hjelp for dere som enda ikke er helt sikre på hva dere skal velge ut i det store havet av barneprodukter. Og husk på at tester du finner på nettet ofte bare går på de mest populære modellene. Men ikke vær redd for å tenke litt på utsiden av boksen.


 

 

 

Et velfortjent pust i bakken

  27.02.2014 / 21:43 / LIVET / 2 KOMMENTARER

Nå sitter jeg her i sofaen igjen. Men jeg har så absolutt ikke sittet her i hele dag. Meg og Elida var tidlig på pletten i dag og tok bussen til byen. Der møtte vi på Siri og Maja og tok en liten lunsj på Kaffebrenneriet. JA Kaffebrenneriet har kommet til Trinheim og jeg er så GLAD!!!! Det er godt å ha noe kjent i en ny by ;) En liten tur på bruktbutikken gjorde meg en stk skinnbag rikere og hele 99 kr fattiger. Det er ikke noe å si på. Trengte en veske/bag som ikke nødvendigvis ser ut som en stellebag. Emmaljungabagen vi har brukt til nå som har manglet alle former for lukkemekanismer, blir nå erstattet av en "hipster" bag som både meg og John kan ha med oss uten å føle oss nedlesset i "babyting" ;) Skal nok få tatt noen bilder av den, men nå er det litt mørkt. 

Bilde fra bursdagen til ELida forrige helg

Etter byturen vår, eksaktlig i det jeg hadde tatt av meg skoene i ganga, ringte mamma. Og da blir det bestemorbesøk igjen allerede på søndag. Hun tenkte å være så snill å komme å passe ELida ltt så jeg får fokusert på jobbjakten et par dager. Og det trenger jeg jo. Det er sannelig ikke lett å holde på når man har ei lita ei som tar all oppmerksjomhet ;)

Og nå sitter jeg nydusjet i sofaen , klar for Herlige hjem og Bedre Bolig på FEM. Det er tv-høydepunktene for hele uka. Kan skjønne man får dilla på interiør når man har eget hus og greier. Kom inn døra for 1 times tid etter en liten joggetur. Føler meg skikkelig flink her jeg sitter velfortjent bakoverlent i sofaen. I morra står det sying på planen for den nye overlocken min er kommet i hus allered! HAPPY HAPPY HAPPY! For et scoop å indirekte bytte ei jakke som ikke brukes med en overlock som kan brukes til så mangt! Gleder meg veldig til å teste den ut og å vise dere alle de flotte kreasjonene som kommer ut av den ;)

Men nå må jeg legge fra med pcen og nyte tilværelsen litt mer. God natt etterhvert, og sov godt ;)

 

 

Å bytte ut noe man ikke trenger med noe man faktisk trenger - det er en god deal det!

  27.02.2014 / 09:17 / LIVET / 2 KOMMENTARER

Da ser det jommen med ut til at det blir bytur på meg og lillesnuppa i dag. Været er ikke helt som ønsket, det er noen skyer her og der, men det er i det minste nok av plussgrader så da er det ikke lov å klage. Elida har inntatt frokosten og jeg sitter med dagens først kaffekopp. Jeg føler meg en smule inspirert i dag. I går fikk jeg solgt en av de dyrere jakkene mine, så da gikk jeg faktisk inn å bestilte meg en overlock, så nå skal det bli ordentlige greier her i huset. Det er et skikkelig løft å ha fått tilbake gnisten for håndarbeidet mitt igjen. For jeg vet jo at jeg kan, men ting, altså arbeidsplass/lys og humør, har ikke vært tilstede før vi flyttet. I Oslo hadde vi bare det trange skråtaks loftet med spisestua. Uten noe særlig naturlig lys så blir man fort litt nedstemt, men det har vi endelig fått gjort noe med. Og sist vi var på besøk hos Siri og Maja , så hadde Siri noen flotte vintage kjoler å vise meg som hun ønsket sydd om. Da gnistret det opp i den gamle omsyingsflammen min også. SÅ her skal dere se at det dukke ropp det ene etter det andre etterhvert. 
Planen i kveld er å sette meg ned med det som skal bli kunstverk til soverommet vårt. Jeg håper det blir sånn jeg ser for meg, om ikke kulere :)

Men i mellomtida så vil jeg ønske dere alle en storflott torsdagsmorgen! I morgen er det helg og da vet man jo aldri hva som kan skje ;)

 

 

Et plutselig ønske om et bedre alternativ

  26.02.2014 / 21:51 / LIVET / 6 KOMMENTARER

John er avårde på fotball med gutta for første gang og jeg har huset for meg selv bare en liten stund. Jeg var på vei til å ta med meg restefesten av en chipspose som lå øverst i skapet da jeg fikk øye påfruktfatet med frukt som begynner å se ut som de har sett bedre dager. Så da ble det et bedre alternativ enn chips på sofaen i dag. Endte med å lage meg en deilig fruktsalat istede. 

Så nå sitter jeg på sofaen med fruktfatet i fanget og Glee på tven. Jentetid! 

 

 
Ting går ikke alltid etter planen

  26.02.2014 / 10:36 / INTERØR / 10 KOMMENTARER

I går så hadde jeg jo tenkt å bygge hylleveggen vår som jeg hadde planlagt å ha på veggen i spisestua inn mot kjøkkenet. Men etter at jeg innså at hyllene vi hadde kjøpt var litt for massive for den veggen, så satte jeg igang litt ommøblering istede. Og vips så hadde vi en helt ny arbeidsplass, mye bedre tilpasset både bruk og plass iforhold til hvor den var før. Så alt i alt så er jeg strålende fornøyd med resultatet. Jeg har ikke gitt opp bokhylleveggen, den må bare tenkes litt mer på. Litt mindre dominerende hyller så er vi der. Her er ting i stadig utvikling. Det kommer nok aldri til å ta slutt heller, for jeg er jo tross alt min mors datter. Og om det er noen som er dronninga av ommøblering, så er det henne! Hehe.

Og den nye arbeidsplassen kom i akkurat passende tid, for i går fikk jeg beskjed om at drømmejobben jeg har ventet på svar fra i over 1 mnd, glapp. SÅ da er det bare å tilbake til "the drawingboard" og starte på nytt. Jeg har selvsagt ikke gitt opp ideen om å skape noe eget, men en inntekt på siden trenger vi nok for å få ting til å gå rundt. Spesielt når John skal ha permisjon og det ikke blir sjangs for noe overtidstillegg derifra. Men som sagt; alt ordner seg. Det gjør det alltid :) Så i dag er planen å saumfare nettet etter jobber jeg kan se meg selv i, forbedre CVen, skrive en generell søknadsbasis og sjekke videre nettbutikkideen min. Den som intet våger , intet vinner!

 

Så da sees vi seinere. Ha en flott onsdag, og husk at om 2 dager er det helg igjen ;)

 

 

 

 

Minner på utstilling

  25.02.2014 / 19:32 / INTERØR / 4 KOMMENTARER

Er fremdeles hjemme alene. Elida er ute å rangler med onkel Steinar, men hun bør snart være hjemme. Hun er for ung til sånn rangling og må hjem å legge seg :) Det er vel det harde livet til en "modell" det da. Bildet som vi fikk til 1 års dagen vår hadde nemlig fanget fleres interesse og "hennes tjenester" var ønsket . Ikke rart at hun er likt , så blid og glad som hun er! 
Så imens jeg har ventet så har jeg ryddet og ordnet i tingene vi var å handlet i går, men den hylleideen som vi opprinnelig hadde for den ene stueveggen, tror jeg kanskje blir omgjort. Hyllene ble litt for massive for den veggen. Men det er aldri så galt at det ikke er godt for noe. For når vi skal til å ferdigstille gjesterommet, Elida sitt rom og gangen , så kan det være greit å ha litt hyller å gå på.

Men bildehyllen kom opp. Den hadde jeg ønsket meg en god stund for å få opp og frem bildene mine. Og flere stå for tur. Må bare planlegge litt nærmere hvor ;) Men tenkte at det var noe jeg kunne invitere John med på å bestemme. Ikke at han pleier å ha så mange formeninger, men tenker at det er hyggelig å bli spurt ihvertfall. 

Mens jeg skrev innlegget kom onkel Steinar hjem med Elida. Da var det bare å hive henne rett i seng etter litt kos. Og så er det å utnytte tiden alene før mannen kommer hjem. Har fått helt dilla på "Say yes to the dress" selv om jeg har jo allerede gått med min kjole. Den vakreste kjolen jeg kunne drømme om. Men det er vel en jenteting det der med slike programmer.  Det og unge mødre og "One every minute". Skikkelig sucker på sånne programmer når jeg er alene. Hehe.

Flere som snikkikker på jenteprogrammer når gutta ikke er hjemme?

 

 

 
En GOD morgen!

  25.02.2014 / 12:07 / LIVET / 9 KOMMENTARER

Allerede tirsdag og sola skinner som aldri før. Her er det virkelig vår i lufta. Litt skummelt egentlig. 10 grader og sol ute i slutten på februar, og de advarte meg på at det var et snøhøl vi flyttet til? Har omtrent ikke sett noe annet enn tørr bakke hele vinteren. Men man skal vel banke i bordet når man nevner sånt, for vi får det vel tilbake rett i fleisen.... Bøtter med snø og kuldegrader kommer helt sikkert til å ramle ned i april, når resten av Norge koser seg med den første vårsola og bare har sommer i vente. Men foreløpig skal jeg bare nyte at det er vi som har godværet for nå. Så når Elida bare får karret seg våken så skal vi ut i godværet, en liten tur på posten og så på lekeplassen. Håper hun snart blir så gira på å komme seg rundt at hun reiser seg å går, for da blir det å gå på lekeplassen så mye morsommere både for meg og henne ;)

Men før det så blir en deilig kopp latte nytt i sofakroken. Skulle gjerne ha sittet på verandaen , men der er det ingen sitteplasser enda. Men ikke bekymre dere, det står to i komminga i kjelleren. Men man skal jo ikke ta alt på forskudd så det blir litt tid til før det blir klargjort der ute.

My funnyface :) Kunne ikke dy meg 

Ja forresten! Meg og John kom oss på en IKEA tur i går kveld. Og dere kan vel bare gjette på om det ble litt mer enn planlagt som ble med hjem. Så i kveld så skal meg og John bygge gulv til takhylle på spisestua. Bare litt usikker på hvordan vi skal stable den enda, men det er jo halve morroa det da å "designe" og planlegge. Det syntes ihvertfall jeg! Elsker at vi har et helt hus jeg kan fikle med. Så mange rom å planlegge og så mange vegger! Skikkelig evighetsprosjekt, "and I love it!"

Men selv om jeg skal få dokumentert for dere kveldens forløp så ville jeg bare ønske dere en deilig tirsdag hvor enn du bor.

 

 

 

Earlybird

  24.02.2014 / 10:55 / LIVET / 1 KOMMENTARER

Tror kanskje at ELida har blitt påvirket av helgens strabaser for i dag morges klokka 0545 syntes hund et var helt greit å si ifra at hun var våken. Det var derimot ikke jeg helt klar for , så heldigvis er hun så pass real at hun godtok ny bleie og ei flaske vann, så var det greit. Våknet igjen i 730 tida etter en skikkelig ekkel virkelig drøm. Jeg drømte at det var to menn som kom inn på rommet mitt mens jeg sov. Jeg var så livredd at jeg latet som jeg sov og prøvde å våkne med selv i drømmen fordi jeg tenkte at dette måtte være en drøm.... Det er så ufint når man har sånne drømmer.

Men nå ligger ELida å sover igjen og jeg sitter å undersøker litt på nettet om nettbutikker. Det er jo tross alt drømmen min å drive for meg selv, men det koster nok litt penger. Men man kommer ihvertfall ikke noen vei uten å undersøke. Det hadde vært så fint å kunne være sin egen sjef, stå for egne resultater og egen fremgang. Missunner de som kan ha hobbyen sin som jobb. 

Men heldigvis, mellom alle disse surrende tanker,  så fikk jeg ei melding fra ei venninne med invitasjon til lunsj, så det bryter opp dagen litt. Pluss at vi får litt frisk luft , meg og Elida. Det tar tross alt 40-50 minutter å gå dit. Deilig med litt mosjon , for ikke å snakke om litt voksenkontakt ;) hehe 
Da skal jeg bare pakke ei pakke, vaske litt på kjøkkenet og rydde opp litt leker, så skal vi v gårde. Så håper jeg at dere får en nydelig mandag. Mandager trenger ikke være dårlige. Ny start , nye muligheter! :)

 


Elida fikk masse duplo til bursdagen som fremdeles ligger strødd utover gulvet ;)

  


Elida 1 år! - Bilder fra gårsdagens bursdagsfeiring

  23.02.2014 / 15:23 / ELIDA / 5 KOMMENTARER

Dagen i dag er litt slitsom for mor i huet da det ble lite søvn, så noe utbroderte tekster blir det ikke å se. Men bilder fra bursdagsfeiring i går måtte jeg vise dere. Tenk at lille jenta vår er 1 år i dag! Tia har virkelig gått fort selv om jeg ikke husker hvordan det var uten henne....

 

Tusen takk til alle som kom å feiret med oss, og spesielt til mamma, pappa Knut, Tonje og Annika , som kom hele veien fra Kristiansand! Savner dere allerede!

 

 

I dag skal det feires!

  22.02.2014 / 07:40 / ELIDA / 3 KOMMENTARER

God morgen. Ligger fortsatt i "senga" her. Det vil si på sovesofaen på det kommende gjesterommet. Da vi skulle legge oss i går valgte den ytterste delen, altså den jeg ligger på, å bare splitte lag med resten av sofaen, så jeg ligger i ei sprekk. Hadde også glemt at vi var 2 dyner i manko her, så jeg ligger med 2 tepper og John med sovepose. Men til tross for det så har jeg sovet godt de timene jeg har sovet. Vi sover jo inne med Elida, og hun er for øyeblikket temmelig snørrete, så litt tung pusting og uroligheter derfra er jo som forventet.
Men i dag er dagen! I dag skal vi feire Elida med kaker og kos! Det er jo ikke før i morgen rett rund halv tre på natta hun trår over sitt babyår og inn i smårolling. Dette året har jo bare flydd avgårde. Jeg klarer ikke se for meg hvordan hun var som spedbarn. Lille nurket vårt.... Men for ei nydelig jente hun vokser til å bli. Smiler og er gled dagen lang, sier ifra når det er leggetid med å vinke, deler ivrig med kosen og er nyskjerrig og glad for alle som vil prate med henne ;) Som mor så kunne jeg ikke vært stoltere!

Så da skal det feires!
Men aller først må jeg stå opp, dusje, lage kaffe, bake gulrotmuffins, røre jordbær og kanskje om jeg rekker det; lage sjokolade cookies ;)

Håper dere alle får en flott dag!


Besøket er ankommet! :)

  21.02.2014 / 13:01 / LIVET / 2 KOMMENTARER

Da var besøket ankommet i sin nydelige leiebil. Elida flirte som aldri før av synet på bestemor og tantene sine, selv om hun egentlig var stuptrøtt. Og mor har selvsagt fått masse skryt for den vakre heimen vi har. For fint det er det her, så absolutt! Etterhvert skal vi komme oss av gårde til City syd en tur og så på tacomiddag til svigers etterpå. Dette blir en skikkelig familiehelg av de store og det setter vi pris på :) Men da blir det naturligvis litt mindre blogging tenker jeg, men oppdateringene kommer etterhvert. Bare ha litt tålmodighet ;)

 

 

 

 

Flowerpower

  20.02.2014 / 13:12 / LIVET / 7 KOMMENTARER

<a href="http://www.bloglovin.com/blog/3487866/?claim=h8j2kw8m8pa">Follow my blog with Bloglovin</a>

Da har meg og ELida værten tur på helsestasjonen og sjekket vitale mål og fått siste del av trippelvaksinen. Den sistnevnte slo lille jenta helt ut, så nå ligger hun å sover i vogna i ganga, noe hun aldri gjør ellers. Har ligget der siden 1030 tia ca. Sover enda som enstein.Men det passer bra akkurat i dag,for da jeg tid til å rydde og vaske litt før morgendagen. Da kommer det jo storstilt besøk fra sørlandets hovedstad. Det skal bli fint å få familienminpå besøk nå. De har jo enda ikkevært å sett påhuset vårt. Jeg vet faktisk ikke om mamma har vært iTrondheim noen gang heller. Men i morgen formiddag kommer bølingen fra timenesveien. Og da må jo ting være på stell. Her skal ting vises fra sin beste side, ihvertfall inn til en viss bestemor har kommet inn døra og slengt fra seg ting... :P Vi er ikke akkurat kjent for å ha orden i sakene etter ankomst her i familien :P Men sånn skal det være. Her skal man føle seg som hjemme.

Kjøpte inn litt blomster å pynte med i den deilig sola. Litt blomster gjør susen for oppfriskning på bordet.
Om det var noen som lurte på Elidas resultat fra helsestasjonen:

Lengde: 82,5 cm
Hodeomkrets: 49,2 cm
Vekt: 12565 gram (12,5 kg!)
Det er ikke ei lita jente vi har nei, men hun vokser og trives virker det som. Og det er jo kjempebra :)
Og seinere i dag så kommer onkel STeinar å skal låne henne litt til en mystisk oppdrag. Hmmmmm.... *lurelure

Men akkurat nå så tror jeg at jeg trenger litt lunsj, så dere får ha meg unnskyldt. Vi snakkes seinere.

 

 

 

  


Fryser du?

  20.02.2014 / 08:20 / LIVET / 1 KOMMENTARER
Jeg , som mange andre har fått med seg denne kampanjen til SOS-barnebyer, der de plasserer lille Johannes på 11 år ute på et busstopp uten jakka i kulda. Det hele er et eksperiment for å se hvordan mennesker reagerer på denne situasjonen der et barn fryser. Det er nok godt mulig at mitt voksende mammahjerte har økt min empati for barn, for jeg hde aldri i verden ville latt et barn stå ute å fryse. Og jeg kan med sikkerhet si at denne kampanjen har gått inn på meg. Derfor valgte jeg å ta tilbudet deres og donere 90kr for å gi et barn i Syria, på flukt i eget land, ei varm jakke for å slippe å fryse i vinterkulden. Jeg har, som flere av dere vet, ikke noen inntekt utover det jeg får inn for å selge ut garderoben min, men jeg har det bedre enn de aller fleste i verden ifølger statistikken. Og selv om jeg , som mange andre, har sett på slike situasjoner som fjerne og som problemer som ikke lar seg løse av småører, så så jeg bare for meg de små barna i Syria som Johannes. Jeg ville jo ikke nølt ett sekund med å hjelpe han, så hvorfor skal det være noe annerledes med et barn som man ikke nødvendigvis kan se? Det eneste jeg syntes er synd er at jeg ikke kan gi mere...

Hvor mange Oslo-folk ville hjelpe den tynnkledde gutten som frøs?

SOS-barnebyer ville sjekke hvor mange som ville hjelpe en tynnkledd gutt på en bussholdeplass i Norge. Se resultatet i videoen her.

Ved å plassere en tynnkledd gutt ute i kulden på en bussholdeplass i Oslo, håper SOS-barnebyer å skape bevissthet rundt konflikten i Syria.

Mer enn 6,5 millioner mennesker er drevet på flukt i Syria som en følge av borgerkrigen som nå har rast i snart tre år. Over to millioner mennesker har flyktet til naboland som Jordan, Libanon og Tyrkia.

Les også: Jan Egeland: - Hvorfor blir vi ikke opprørt

Vil hjelpe barn i Syria

SOS-barnebyer har derfor opprettet aksjonsnettverket SOS Mayday der folk oppfordres til å hjelpe internt fordrevne barn i Syria.

- Situasjonen for barna er helt grusom. Vi håper og tror derfor at nordmenn er villige til å hjelpe. Pengene går til varme klær og madrasser til barn inne i Syria, opplyser informasjonssjef Synne Rønning i SOS-barnebyer.

Hun forteller at folk gjennom kampanjen kan gi penger via SMS eller kort.

Les også: Han trakk feil lodd. Da må han sove ute.

Flere mangler vinterklær

Vinteren i Syria kan være streng, med temperaturer under frysepunktet, snø og bitende vind. Mange av flyktningene har forlatt hjemmene sine uten vinterklær.

Det var grunnen til at SOS-barnebyer ville sjekke hvor mange nordmenn som var villig til å hjelpe en hutrende norsk gutt på en bussholdeplass i et vinterkaldt Norge. Videoen er spilt inn med skjult kamera.

Les også: Johannes (11): «Det var bare tre som ikke ga meg jakken sin»

- Jeg var litt spent før vi lagde videoen, men håpet jo det beste, sier Rønning.

Se hvordan folk i Oslo reagerte på den tynnkledde gutten i videoen øverst på siden.

Les også: I kø for å gi bort egne leker

Den rørende videoen har fått stor oppmerksomhet etter publiseringen, og spres nå som ild i tørt gress på sosiale medier.

Nesten alle ga bort jakken

Johannes Lønnestad Flaaten (11) var gutten som spilte bortkommen og kald i videoen.

Selv var han veldig glad over måten han ble tatt vare på av menneskene han møtte på bussholdeplassen på St. Hanshaugen.

- Det var veldig mange hyggelige folk. Vi filmet i to dager, og jeg trodde kanskje tre-fire stykker skulle gi meg jakken sin til sammen. Men det var mange flere som gjorde det. Mange flere enn dem som er kommet med i videoen også, sier elleveåringen til Osloby.no.

- Det var bare tre som ikke ga meg jakken sin under hele innspillingen. Det var koselig å se at folk bryr seg, legger Lønnestad Flaaten til. Flaaten mente han hadde fått godt over 10 jakker av omsorgsfulle medmennesker.

Stang: Videoen bør være en inspirasjon

Oslo-ordfører Fabian Stang lot seg også røre av videoen med Johannes (11).  Den rørende videoen spres nå som ild i tørt gress på sosiale medier.

- Det er mitt håp at de viser tilsvarende omsorg der hvor noen sliter, men hvor det ikke er så synlig. Det er avgjørende for å ha et godt samfunn, sier Stang.

- Er vi like flinke når vi ikke får problemene midt i ansiktet, som her?

- Jeg tror ikke det, men vidoen viser at vi så til de grader har potensialet i oss. Den bør være en inspirasjon, sier han.

Les også: Fabian Stang: - Deilig å se at Oslofolk viser omsorg

Også Redd Barna liker videoen.

- Jeg synes det SOS-barnebyer har gjort med denne videoen er en veldig kul måte å rette fokus på barn i Syria akkurat nå. På videoen viser folk at de er opptatt av å hjelpe et barn som fryser. Vi merker at nordmenn generelt er opptatt av å vise solidaritet til barn, og ønsker å støtte organisasjoner som Redd Barna og SOS-barnebyer når behovet er der, sier informasjonsleder i Redd Barna Philip Crabtree.

? Nå må vi rekke denne hånden til Syria

SOS-barnebyer hadde aldri våget håpe på den responsen videoen nå har fått.

? Det er helt overveldende. Så mange delinger, kommentarer, engasjement og ikke minst donasjoner, forteller informasjonssjef Synne Rønning, som har hatt en alt annet enn rolig dag på hytta.

De har hatt en eksplosiv vekst i antall donasjoner til kampanjen som skal «gi barna i Syria en varm jakke for 90 kroner».

? Det er mye godhet i luften i dag. Videoen har tydelig vært en nyttig og god påminnelse om at vi noen ganger må rekke ut hånda. Nå må vi rekke den ut til barn som fryser i Syria, sier Rønning.

Totalt har over 7000 mennesker vist sin støtte i SMS-kampanjen, som i skrivende stund gir 640.000 kroner til å kjøpe jakker til kalde barn i Midtøsten.

 

Du kan også være med å hjelpe:

SOS-Barnebyer: Send SOS til 2160 (90 kr)

Unicef: Send UNICEF til 2160 (200 kr)

Flyktninghjelpen: Send HÅP til 2454 (250 kr)

Redd Barna: Send SYRIA til 2434 (80 kr)

Røde Kors: Send SYRIA til 2272 (200 kr)

 

 

 
 


Alt var så mye bedre før.... Eller....

  19.02.2014 / 22:24 / LIVET / 6 KOMMENTARER

Da sitter jeg snart alene igjen i stua , for snart skal kjæresten min ta nattoget til Oslo for en arbeidsdag på det gamle kontoret. Ikke at kontoret er gammelt, men at han ikke jobber der lenger... :P Men da blir jeg alene resten av kveld og natten. Og det er trist uten John her. Jeg har alltid litt vanskelig for å gå å legge meg i senga når jeg er alene. Det er liksom ikke noen som kommer å varmer meg hvis jeg ikke klarer å få opp temperaturen på egen hånd. Ingen varm rygg å krype tett inntil. Så ja, alt er mye bedre med John her. Men sånn er det bare når han er "the breadwinner" i huset.
Jeg som merker at stresset om å få meg jobb presser på.
Jeg har virkelig ikke lyst til å ut i havet av dømmende lister over krav og ønsker fra arbeidsplasser jeg ikke en gang vet om jeg vil trives i. Det er jo en ting når man bare har seg selv å tenke på og har mulighet til å være fleksibel og kunne stille opp på intervjuer med timers varsel. Men hva skal jeg gjøre om den timen står for om jeg har sjangs til å få jobben eller ikke, og jeg ikke får barnevakt? Hva da? Går det an å ta med Elida på intervjuet? Blir man tatt seriøst om man da ikke har noe annet valg enn å ta med lillejenta som helt garantert stjeler showet? 
Og hva har jeg å komme med når kravene bare øker til utdanning. Flere og flere krever bachleorgrader eller for ikke å snakke om mastergrader for en jobb som for 10 år siden ikke hadde krevet noe mer enn at man var myndig.... Hva kommer til å skje med alle dem som er som meg, mer praktikere enn teoretikere. Oss som blir fort skolelei når motbakkene blir for bratte og heller har lyst til å bruke kroppen å jobbe med (ikke tenk skaptanker her da... :P).
Jeg ønsker meg tilbake der man kunne begynne på bunnen og sakt men sikkert jobbe seg oppover ved å vise mot og vilje. Men mot og vilje rekker ikke til mye om du ikke har skolegang å banke i bordet med... Og hva er det som sier at en med 5 år på skolebenken kan gjøre en bedre jobb enn meg som har brukt de 5 årene på å skaffe meg livserfaring og arbeidserfaring?
Jeg er hardt arbeidende, engasjerende, kreativ, lærelysten, strukturert, ærlig og ønsker meg bare en jobb jeg kan trives og vokse i. En plass der folk setter pris på hverandre, og en plass der de stoler på at jeg gjør alt jeg kan for å få jobben gjort. En plass med gode kolleger og venner som gjør det verdt å bruke minimum 40 % av den våkne hverdagen på.  Det er kanskje mye å forvente(?). Men en jente får vel lov å drømme.... Så får vi bare se hvor det hele ender. Og som den evige optimisten jeg er, så tenker jeg jo alltid at det ordner seg. Så til høsten så satser jeg på å sitte å tenke tilbake ; "det var jo det jeg visste; det ordner seg alltid!" 
Det er kanskje en luksus vi har som nordmenn, at ting ordner seg som regel om du bare jobber litt for det. Og da er jeg glad jeg bor i Norge. Jeg kan sikkert klage på mye rart som ikke stemmer som jeg gjerne skulle ønske det gjorde, men når det aller meste er mye bedre enn store deler av verdens befolkning noen gang kan drømme om, så er den lille klginga kun for at om man ikke har noe å klage på så har man ikke lenger noe å jobbe mot. Hva skulle man gjort da; uten noen mål , ingen mening...? hehe *smartypants*
Men nok med dette maset. Nå har jeg ihvertfall fått "unloadet" litt tankekaos for i kveld. Så nå skal jeg bare se ferdig "Break-up" på TV3 mens jeg leser litt blogger, så er det vel senga etterhvert. Hadde vi bodd i arendalsgata enda så hadde jeg mest sansynlig sovet på stua foran TVen, men man må jo være uthvilt til helsestasjonsmøtet i morgen klokka 0915 i morgen tidlig (!) Skjønner ennå ikke hvordan jeg skal få med meg Elida opp så tidlig. Hun sover jo som oftest til 9-10 tia.... :P Småproblemer. 

 

Så da får dere godtfolk ha en strålende deilig onsdagskveld. Sees i morgen!

 

 

#Kjøkken - Endelig et lyspunkt

  18.02.2014 / 19:44 / INTERØR / 11 KOMMENTARER

Da tror jeg vi er så godt som i boks med kjøkkenkroken vår. Ihvertfall for nå :) Lysene fra Åhlens har kommet opp og skaper akkurat den stemningen jeg ønsket meg, selv om John syntes det ble en smule for lyst. PUh.... Hva vet vel menn om sånne ting ? ;) hehe

Så etter å ha svigerfar på besøk for montering av lys og litt leking og kosing med Elida, fikk meg og John satt oss ned med det som trolig er en av de kjedeligste middagene jeg har laget så lenge vi har vært sammen. Middagspølse med potet og gulrot og ketchup..... Hehe hadde bare ikke noe energi til overs til å begynne å styre med noe mer avansert. Men godt er det jo da, og det er det viktigste.

 

Har dere hatt en bra tirsdag?

 

 

 

 

The sun is shining - but the weather ain`t hot

  18.02.2014 / 10:32 / LIVET / 0 KOMMENTARER

God morgen alle sammen. 

Morgenen startet tidlig her. Elida har vært litt dårlig i magen de siste dagene. Det vil si at det har blitt mye klesvask i den mindre størrelsen og jenta ser ikke ut som hun er helt i slaget stakkar. Får håpe det blir bedre før helga, for da er det jo bursdagsfeiring.... Så da passerd et slett ikke dårlig at vi skal til helsestasjonen på torsdag.

Men med sola så stiger humøret her også, og ikke dårligere var det at jeg i går hadde årets beste joggetur! Blir så inspirert av disse sportye vennene våre oppe på flatåsen, så kan jo nesten ikke være dårligere. Så i dag så blir det ut å gå tur i sola med Elida. Og så er vi så heldig at i morgen er det også meldt strålende vær, så da tar vi gåturen opp på City syd for litt bursdagsshopping. Har ikke klart å lure ut av ELida hv hun ønsker seg  av mamma og pappa, men ordenltig bursdagsfeiring skal hun ihvertfall få :)
Så med det så vil jeg bare ønske dere alle sammen en strålende dag. Vi prates seinere :)

 

 

6 mnd bryllupsdag - et tilbakeblikk

  17.02.2014 / 16:34 / BRYLLUP / 9 KOMMENTARER

Da er det allerede gått 6 mnd siden brylluppsdagen vår 17 august i fjor. Føles litt som tiden har gått kjempefort, men også som at vi har vært gift mye lengere! Ser ihvertfall frem til mange flere fine dager, uker, måneder og år sammen med min kjæreste kjære, John. Elsker deg masse :) (kliss kliss)

 

Bare smiler av å se på bildene fra deg vår. Bildene er forresten tatt av Arnstein Staverløkk - fetteren til John. Du kan kikke på nettsiden hans på http://www.naturogbilde.com/

 

 

 

 

 

 

 

 

Et lykkeønske

  17.02.2014 / 14:25 / LIVET / 4 KOMMENTARER

I helga fikk vi lunsjbesøk av Johns tidligere bandkompis og kona. De er ganske orginale folk de to, og det gjenspeilet seg i innflyttningsgaven de kom med. Men den var bare så typisk t jeg må dele den med dere. 4 flasker hjemmebrygget øl med lykkeønsker. Det kunne ikke blitt bedre! Tusen takk Tomas og Jade.

 

 

 

 

Let it rain!

  17.02.2014 / 11:32 / LIVET / 13 KOMMENTARER

Endelig kom det litt nedbør her oppe i Trondheim også. Det var virkelig på tide! Og endelig verdens beste unnskyldning til å sitte hjemme i sofaen under teppet med en kopp varm drikke. Kun iført den mest utvaska t-skjorta og pysjbuksa til kjæresten som er full av malingflekker. Dete r fyr i ovnen, selv omd et kanskje i utgangspunktet ikke r så veldig kaldt. Mer for kosens skyld. Det er vel lov av og til :)
Så i dag så står det omtrent ingen verden ting på planene utenom å kose med Elida og vaske alt av sengetøy og klær som hun har klart å baise ut i løpet av helga ;) hehe. Det ungen kan virkelig gjøre fra seg, beklager språket. Men det er sant!  


Kopp: mugtail Bok: Tine K. Home

Så det jeg har å gjøre i dag er å sjekke gjennom finn.no og nav for å se om det er noen nye stillingsutlysninger som passer  meg, skrive handleliste for ikea turen vår til neste uke og finne ut hva vi skal lage av mat/kake til bursdagen til Elida til helga. 1 år blir lillejenta vår snart! Tenk det. 1 år siden jeg var stor som en hval og sprekkeferdig! Mimre mimre....

Noen som har noen større planer i det "fine" været i dag?

 

 

 
#Oppskrift - Reinsdyrstek med fløtegratinerte poteter og rødvinsaus

  16.02.2014 / 11:58 / MAT OG OPPSKRIFTER / 2 KOMMENTARER

I går ble det ordentlig #lørdagsmiddag. Og her i huset er det ikke snakk om resturantstørrelser på porsjonene heller :)
På menyen sto det #reinsdyrstek med tilbehør. Kjøtt er gøtt som sagt :)

Ingredienser 3 porsjoner (store):

1 stk reinsdyrstek  ca 800-900gram

#Fløtegratinerte poteter:
6-8 poteter
1 Boks fløte
Ost til topping
Ønsket krydder

#Rødvinsaus:
2 stk sjalottløk
2 dl rødvin
2 dl Oksefond/buljong
1-2 ss Tomatpure/ketchup
1 klype Timian/luvbærblad

Øvrig tilbehør:
8-10 sjampinjong 
1/2 hvitløk
2 stk vårløk
1 stk brokkoli 

Sett på ovnen på 125 grader.
Varm opp stekepanna  mens og krydre steika i ønsket krydder. Stek kjøttet så den får en fin stekeskorpe. Bruk steketermometer. Sett steika midt i ovnen. Når termometeret vise 70 grader kan du ta steika ut av ovnen og la den hvile i 15-20 minutter.

Kutt poteter i tynne skiver og fordel fint i en ildfast form. Ha over fløte og krydre med ønsket krydder. Med osten kan du velge om du vil vente til potetene er nesten klare før du har på ost, slik at den kun smelter inn i formen, eller du kan ha den på fra starten så den får en fin stekt osteskorpe. Stekes i ovnen på ca 200 grader til fløten er kokt opp i potetene. 

Til rødvinssausen starter du med å frese tynne skiver sjalottløk i saltfritt stekesmør eller olje. Ha i oksefong/buljong og rør rundt til det koker. Ha i lauvbærblad/timian og så rødvinen. La sausen putre på lav tempratur mens du gjør ferdig resten av maten.

Kutt sjampinjong i skiver og stek dem i buljongvann. Del en hvitløk i to og press den ene halvdelen over soppen slik at soppen får en slags marinade. Hel til slutt hr du på vårløk i  må ringer. Diss skal ikke stekes mye slik at ikke fargen forsvinner.

Til slutt trenger du en gryte med bare litt vann i bunnen. Del brokkolien i små buketter og ha i gryta. Følg godt med slik at de ikke dampes for mye. Vi vil også her beholde fargen.

Steika skal ha en lyserosa flate når du skjærer gjennom kjøttet, og da er det bare å dandere de enorme tallerknene med deilig middag :)

Vi storkoste oss ihvertfall med god #middag, god #vin og godt selskap, så det skal være en oppskrift på suksess :)

Nå sitter hele gjengen , inkludert Steinar, minus ELida , foran TVen med herrestafetten på. Seiner i dag blir det bursdagsmiddag hos sviger og så forhåpentligvis litt god gammeldags søndagskveld på meg og John. Så var plutselig den helga over også!

NB! Så vil jeg bare gratulere Jomar og Sunniva (fetteren til John) med ankomsten av lille Olaf! Vi gleder oss stort til å treffe det nye familiemedlemmet ;)

 

 

 

 
 

 

 

 


Livet er for kort....

  15.02.2014 / 21:46 / LIVET / 4 KOMMENTARER

Så.....

BRYT reglene
TILGI fort
KYSS sakte
ELSK helhjertet
LE ukrontrollert
og ALDRI ANGRE på noe som fikk deg til å SMILE

 

Søndagens visdomsord fra meg til dere.

 

 

 

#DIY challenge - er det noen som vil utfordre meg?

  15.02.2014 / 19:26 / DIY / 0 KOMMENTARER

Siden jeg i det siste har tatt litt av på den hjemmelagde fronten, så tenkte jeg at det var på tide å spørre dere godtfolk om dere har noen ideer til DIY prosjekter? Det kan være noe dere lurer på om kan lages hjemme, noe som dere har sett i blad eller på Tv som dere lurer på om er så enkelt som det ser ut som eller rett og slett noe dere bare vil se meg slite med å finne ut hvordan jeg skal løse. Jeg liker jo en utfordring, så her er det bare å komme forslag. Og den som kommer med den beste ideen, den som lar seg gjennomføre også selvsagt, vil bli premiert med et egen DIY-produkt ala Julie Christine.

 

Satser på at jeg har noen kreative lesere :)

 

 

 

 

 

 

 

 

Det er ski på TVn!

  15.02.2014 / 11:52 / LIVET / 0 KOMMENTARER

Vi er sikkert ikke det eneste hjemmet i Norge som har TVen stående på med staffetten for damer i dag. Må jo få med seg når jente VÅRE går. Er det ikke sånn det er med idrettsutøvere av den kalibre? Plutselig så er de allemannseie. De er ikke lenge Marit eller Tora, de er Norge, de er oss. Vi slår oss rett og slett sammen som en enhet, så hvis de taper så taper vi og Norge. Jeg syntes det er ganske fasinerende hvordan det er blitt slik. Men jeg er jo selvsagt med på spillet jeg. Føler meg like stolt når "vi" vinner jeg som andre. 

Men jeg har nok en annen i sofaen her som er litt mer engasjert enn meg, nemlig John. Selv om vi er ikke det verste OLhuset. Vi er ikke ihugga fans av å slå oss ned foran tven med OL i aller former og fasonger til alle døgnets tider. Men akkurat nå så er det vel verdt å få med seg løpet. :)

Etter staffetten så blir det finbesøk i huset, så jeg har shinet så godt det lot seg gjøre, men maten må vi utsette til "vi" er ferdig med staffetten. Men mat skal det nå bli uansett.

Men kaffekoppen er selvsagt kommet med :)

Vi har en del planer i dag, så vi får se om jeg dukker opp igjen i løpet av dagen. åper alle har en fin lørdag... Og om ikke så har jeg hørt at ; har du ikke noe fint å si så kan du bare holde kjeft :P hehe

 

 

#DIY - pimp my baby med nye bukser

  14.02.2014 / 19:20 / DIY / 2 KOMMENTARER

Ei ny bukse er kommet inn i ELida sin "vårkolleksjon". Stoff og stil har utrolig mye enkelt og bra både mønster og tekstiler, så her går det så bustene fyker :) Holder også på med ei jakka som skal høre til. Da blir ho så fin atte i sin nye "getup".

For dere som tør å håndtere en symaskin så er det ikke vanskelig å følge instruksjonene på mønsterpakken fra Stoff og stil, selv om du måtte kunne tyde svensk... :/ hehe. Her er det rett og slett bare å følge en oppskrift akkurat som om man skulle laget mat. 

For dere som er litt tilbakeholden på å håndtere en symaskin så vil jeg nok anbefale et nybegynnerkurs. Og om det er interesse for det så stiller jeg meg til 

Elida var litt skeptisk til disse "greien" på fronten. - Lomme hva er det liksom?

 

Nå er det heldigvis straks tid for FREDAGSTACO! Etter mange timer jeg jobb (ja det er jobb å være hjemmeværende også....) så er jeg klar for litt sofasliting med taco og et glass rødvin. 
Og med det så vil jeg ønske dere alle en storflott helg! Snakkes vel i morgen da men.... 

 

 

Stå opp med ett bein om gangen

  14.02.2014 / 10:16 / LIVET / 5 KOMMENTARER

God morgen alle solstråler der ute i det store vide Norske land.
Her sitter jeg igjen å inntar dagens første kaffekopp. Elida sitter på gulvet rett foran meg å leker med dokka si , Sara, og den enorme bamsen sin, Sivert. Hun er blitt så flink på å kose den siste uka, så Sivert får veldig mange koser i løpet av morgentimene. Mens Sara får mange danserunder. Jeg må få sydd noen klær til den dokka. Det ser litt rart ut med en så anatomisk korrekt dokke uten klær! (Hun har liksom hengepupper og veldig utformet nederdel om dere skjønner) Så når vi er ute i vognen og Elida snut Sara opp ned og biter henne i rompa, så ser det jo noget spesielt ut. Dokkeklær er nok tingen da.

Men i dag så står det en del rydding og vasking på planen da vi venter fintfolk på besøk i morgen til lunsj ;) Hehe. Vel vel.... Men det er alltid hyggelig å vise hjemmet sitt fra sitt beste da. Og imorgen ettermiddag kommer svigerlillebror Steinar å skal sitte barnevakt for Elida mens meg og John skal på engangskor. Blir merkelig da jeg ikke egentlig kan den ene sangen vi har fått tilsendt, og den andre har vi ikke fått.... :/ hmmm Kan noen si "MIME"?
Så på kveldstid blir det deilig kraftkost til middag til ære for Steinar som fyller år på søndag. Så da er vel hele helga planlagt da... Ukene og helgene bare flyr av sted. Neste helg er det jo fullt hust til Elida sin 1 års dag. Tenk hele 1 år er hun allerede! Tiden flyr virkelig. Hun er ikke noen baby lenger, men hun er fremdeles lille jenta mi. Det kommer hun alltid til å være ;)

Men da er det bare å hive seg rundt, for nå er kaffekoppen tom. Vi sees på den andre siden, som de sier.... Tja, vet ikke helt hva den andre siden er men kanskje den andre siden av dagen bare? Ja vi sier det. Ha en flott fredag folkens! Helga er rett rudnt hjørnet.... 

 

 Helvegg hyllekomboinspirasjon - Bruk det du har

  13.02.2014 / 22:54 / INTERØR / 5 KOMMENTARER

Jeg har drømt om en hel vegg med hyller til alt fra bøker og bilder til musikktingene til John og esker med hobbyting. Å bruke en tom vegg til å bygge en heldekkende hylleløsning er en god måte å få utnyttet plassen på, men det må selvsagt være gjennomtenkt med tanke på at du ikke plutselig gjerne skulle brukt veggen til noe annet plutselig. Det er tross alt ikke bare bare å skulle fikse alle hullene som blir et resultat av skruer til å holde hyllene oppe. Men etterhvert som jeg har flyttet litt rundt og studert spisestua vår så ser jeg at veggen mot kjøkkenet, det det er en døråpning uten dør, det er en vegg som vanskelig kan møbleres på annen måte uten å forstyrre passasjen mellom rommene. Og siden John ikke hadde noe å komme med verken for eller i mot , så skal dere se at jeg får viljen min .... Igjen :) Så nå sitter jeg å suger til meg all inspirasjon jeg kan finne på pintrest.com. John har allerede lagt seg, men jeg sitter vekselvis å søker på inspirasjon til huset og prøver å følge med på "Bedre bolig" på FEM. Så her kan man vel si at det går i interiør i alle kanaler. Man blir liksom litt ekstra dratt med når man går å ser på tomme vegger og rotete rom hele dagen. 

Så det jeg ønsker meg mest til bursdagen min er da en LÅVE så jeg har plass til å holde på med alle prosjektene mine, for det kreves plass når man har så mange ideer! Men det er vel kanskje litt for mye å forlange, men en garasje blir det kanskje etterhvert...

I mellomtiden blir arbeidsplassen flyttet rundt der det er plass. 

 

 

 

Oppskrift - tidenes enkleste hjemmelagde pizza

  13.02.2014 / 20:20 / MAT OG OPPSKRIFTER / 14 KOMMENTARER

Nå regner jeg med at de aller fleste kan lage en pizza om de virkelig ville, men jeg tenkte at en enkel oppskrift skader vel ikke å dele med dere. Jeg har nemlig det forholdet til pizza, at om jeg ikke kommer på noe å ha til middag, men har kjøttdeig i frysen/kjøleskapet - da blir det ofte pizza, Har du mel, gjær, tomatsaus eller ketchup, noe form for kjøtt og ost, da har du egentlig alt du trenger. ALt du trenger for å lage en ok bunn er en del mel, ta det du har, 1 pakke tørrgjær og så spe på med vann til du får deigen i den formen du ønsker. Jo bløtere deig , jo saftigere bunn. NB: Men det er ikke alltid positivt om du har mye veske i toppingen.

Om du vil la deigen heve i 10  minutter eller 1 time, er helt opp til deg. Den jeg laget i dag, sto kun å hevet akkurat mens jeg laget ferdig fyllet.

Fyllet:
Her er det bare å være kreativ. Om du kun har minimumsbasisen tilgjengelig så bruker du den, eller så fyrer du på med tomter, purre, løk, paprika, mais, kjøttdeig, skinke, salami, bacon og ost. Alt etter som hva du har i kjøleskapet.

Når pizzaen er ferdig toppet så setter du den i ovnen på ca 225 grader i ca 15 til 25 minutter, alt etter som hvor tykk bunn du har. Jeg stekte pizzaen på ca 15 minutter med tynn bunn i dag.

Min oppskrift:

ca 6 dl mel
1 pk tørrgjær
2 ss olje
Vann nok til at deigen ble nesten flytende og enkel å klemme ut .

 

1/2 hvitløk
400 gram kjøttdeig
1 knaskepaprika
1/2 neve purre
1/2 løk
1/2 boks cherrytomater
Toppet med ca 100 gram ost 

Stekt midt i ovnen på bakepapir på rist o 15-20 minutter på 220 grader.

 

 

Hjemmelaget pizza ender jo ofte opp med å ikke se så veldig delikat ut på bilder, men jeg kan love den falt i smak! I morgen blir det fredagstaco og lørdag blir det bursdagsmiddag til ære for svigerlillebror. Opprskiften kommer på søndag. den kan jeg love at dere vil like! MMMMMMM kjøtt er gøtt!

 

 

 
 

 


En kosekrok på kjøkkenet - in the making

  13.02.2014 / 10:47 / INTERØR / 10 KOMMENTARER

SOm jeg så vidt nevnte i går så ventet jeg på et tilskudd til huset i går. Noe jeg fant på finn, og som hun som hadde den, var så hyggelig å levere på døra til meg. Vel, her er den;

Det var rett og slett en sofa fra samme tidsepoke som huset vårt; nemlig 50-tallet! Den er , som dere kanskje ser under teppet, egentlig en dyp rødfarge. Som i og for seg egentlig var ganske fin, men jeg tror den kræsjer llitt for mye med blåfargen på kjøkkenet. 

Da sofaen er litt lav for kjøkkenbordet, så er planen å få på nye, høyere bein, og muligens etterhvert bytte ut teppe med et nytt trekk. Jeg ønsket meg en kosekrok på kjøkkenet, der man kan sitte å kose seg mens andre lager mat. Så slipper den som lager mat å være ensom , og den som er på besøk kan sitte komfortabelt. Bildene over er foreløpig bare midlertidig oppsett. Vi får se hvordan det blir når vi får nye bein på. Men jeg fikk testen den i dag når meg og Elida spiste frokost. Sitte på kjøkkenet med beina i sofaen, det er luksus det!

I går kveld så var det som så mange andre kvelder, ikke noen grunn til å se på tv. Så da ble jeg sittende med sytøyet hele kvelden. Sydde ferdig dressen til Elida, sydde i glidelås i jakka til John og sydde gardiner til rommet til Elida. Skikkelig produktiv kveld. Nå er jeg skikkelig bitt av bassillen,  så da er det jo bare å fortsette :)

 

Ha en strålende torsdag. Jeg skal gå å være litt mer kreativ...

 

 

 
 


Rom123 og kaffe latte

  12.02.2014 / 10:14 / LIVET / 2 KOMMENTARER

God onsdagsmorgen folkens!

Det ble en tidlig morgen for oss i dag, som igjen vil si en tidlig formiddagslur. Og jeg har en million ting jeg skal få gjort i dag. Det føles ihvertfall sånn! 
1. Omorganisere kjøkkenskapene
2. Sy ferdig dressen til Elida
3. Ta i mot en hemmelig ting jeg fant på finn i går kveld
4. Vaske klær
5. Organisere alle klærne som jeg har ute for salgs
6. Finne en panelgardin til baksiden av skapet på soverommet
7. Støvsuge og vaske gulvene
8. Pante flasker..... ++++

Listen er endeløs! Men så er det jo ganske engasjerende å ha ting å gjøre også da. Istede for å bli sittende stille dag ut og dag inn. Så er jeg jo kjent for å ha "makk i ræva" , som man sier i kristiansand :) Og nå nærmer det seg bursdagshelga til Elida også. Det må jo også planlegges. Og førstkommende helg er det "engangskor"-opptreden i 60 års kalaset til ei venninne av meg og John. Sandagen er det bursdagen til svigerlillebror. Som dere ser så er det ikke akkurat mangel på eventer :)

Men først av alt så skal det drikkes kaffe og lese gjennom den nyeste utgivelsen av Rom123, igjen. Litt alene tid før alvoret setter til :)

 

 

Tiden sto stille i 25 minutter hos Rute 19

  11.02.2014 / 17:33 / LIVET / 1 KOMMENTARER

Meg og Elida var jo som jeg nevnte ut på tur i dag i det fine været. Det var en utrolig deilig tur, bortsett fra at jeg hadde glemt solbrillene. De hadde trengt akkurat i dag! Vel fremme var vi selvsagt innom SToff og Stil en tur. SÅ nå blir det sengeteppe til "voksenrommet". Merkelig hvor mye mer berettiget man føler seg til å kjøpe tekstiler og tilbehør til å lage hjemmelagede ting  til huset, enn jeg føler at med å kjøpe ferdigvarer. Det er liksom ikke like "fyfy" på et vis. Pluss at man må jo holde seg litt i aktivitet når man går hjemme uten jobb...

Og etter Stoff og Stil visitten vår tok vi en liten kafetur på Waynes. En kaffe til meg og rundstykke til ELida. Må jo kose seg litt når vi er så spreke. Elida sjarmerte alle som gikk forbi. Hun er ei jente som er glad i oppmerksomhet, det er det ingen tvil om. Men da vi omsider skulle snu nesa hjemover , med bussen denne gang, så kom vi over på andre siden av veien hvor busstoppet er. På "sanntidsskjermen" sto det buss 19 - 7 min. Men problemet her var jo at det sto 7 minutter i hele 25 minutter? Jeg kom da i prat med ei eldre dame som skulle med samme bussen. Hun orket og stønnet seg over denne elendige ruta. Og jeg må si meg enig. Jeg har ikke opplevd at den ruta har vært på tia en eneste gang siden vi flyttet hit i desember. På det verste sto meg å Elida å ventet i nærmere45 minutter i 6-7 minus. På det tidsrommet skulle det ha gått 2 busser, men ingen av dem dukket opp! Sånt går jo ikke an!? 1-5 minutter kan unskyldes en gang inni mellom, men hver eneste gang! Da må de jo gjøre om ppå rutetabellen da? Merker at kollektivtrafikken i Oslo, den savner jeg. Der kunne bussene være stappfulle, men det vr ingen fare for det kom en til rett rundt hjørnet. Og om du plutselig hadde kommet feil, så var det ikke så farlig for nesten alle bussene gikk inn til byen, og fra der kom en seg jo alltids hjem. Pluss at det er billigere?! Hvordan skjer det? Høy pris for dårlig tilbud? 
Og det var dagens utbrudd. Måtte bare få ut litt frustrasjon.... :P Men nå er det på tide med middag for ELida, og da går det jo ikke an å være sur. en solstrålen der kunne helt sikkert fått en steinbitt til å smile.

 

 

 

#DIY nattbord i plexiglass - prosjekt ferdig

  11.02.2014 / 10:00 / DIY / 12 KOMMENTARER

God morgen alle sammen. God morgen far og mor... OSV

Da er vi oppe begge to her, både meg og Elida. ELida har fått i seg litt frokostmat, mens mamma har desverre ikke fått seg kaffekoppen sin da vi er HELT tomme for melk. *surmunn* Men man klarer seg vel kanskje til litt seinere da. I dag igjen stråler sola her oppe i midt-norge. Vårstemning om man skal si det så. Det er litt skummelt å føle våren på beina enda, da jeg kjenner på meg at det kommer nok til å komme en ekstra vinterslag rett i fleisen på oss. Det går jo ikke an å ha en vinter med kun 1 uke med snø vel? Det har faktisk vært så lite snø at jeg savner snøen. 

Fikk jo beskjed når vi flyttet til Stavset at "skal dere flytte til det snøhølet?". Har aldri sett så lite snø før jeg men... Og de stakkarene nedover på sør og østlandet som har både snødd og regnet bort hele gjengen. Mens her er det bålforbud pga tørr mark?! Er det dette de mener med å kjenne den globale oppvarminga på beina?

Men uansett så skal nå vi nyte godværet så lenge det rekker. I går så var vi på gåtur helt over til Sverresborg, og i dag satser vi på å finne veien (gåveien) til City syd. Jeg som er så glad i å gå , må jo bare finne ut av hvordan jeg orienterer meg her i min nye hjemby ;)

Men mens vi er ute å går på tur, tenkte jeg å dele noen bilder av det flotte ferdige nattbordet vi har laget. Vi tok hver vår del. Jeg formet glasset og john "snekret" treplate/hylle under. Resultatet ble etter min mening SPEKTAKULÆRT! :) Strålende fornøyd med våre flotte nattbord til den nette sum av 215kr pr stk (materialkostnader). Ikke dårlig?

Ja så må jeg jo ikke glemme; Elida ville gjerne si hei også. Ho driver å øver seg på å dra seg fremover på guvet. Begynner å bli skikkelig god, så jeg ser for meg at hun kommer til å lære å krype og å gå samme uke. Hun har jo litt å dra på kan man jo si. Litt større en en gjennomsnittlig 1 åring. Men strålende fornøyd og ei skikkelig gojente som alltid har et smil på lur.

 

Ha en flott tirsdag folkens! Det skal vi ha :)

 

 

 

Dilla på å sy - Babybukser

  10.02.2014 / 20:13 / DIY / 2 KOMMENTARER

Dagen i dag gikk ikke helt som jeg først hadde forventet. Jeg så jo for meg to dager nesten blottet for voksenkontakt, så da jeg fikk melding fra Siri om hun og Maja kunne komme bort å spise lunsj med oss, ble jeg veldig glad. Men da gikk jo planen om å fortsette å sy litt i vasken. Ingen fare vel og merke. Har mer en nok tid til sånt :) Etter lunsj, når Elida endelig var våken igjen, tok vi oss en deilig spasertur og endte opp hjemme hos Siri, EIvind og Maja. Var også så heldig å bli bedt å bli til middag. Det er lenge siden jeg har hatt en sånn uventet fullstappet dag! Og for en gledelig fornøyelse det var. 

Men nå har ELida lagt seg, og jeg har sittet å sett på såkaldte "jenteprogram" på TLC. Må jo utnytte muligheten.  John er jo som sagt i Oslo til i morgen kveld. Og i kveld var han på besøk jos et vennepar av oss som fikk ei lita jente i slutten av januar. Så i den anledning sydde jeg et par bukser til lille Iris. det kan nok hende de var litt store, men veldig jentete var de ihvertfall :) Tenker det blir et liknende par til Elida etterhvert. Kanskje en kjole i samme stoffet hadde gjort seg. Den er i tykk stretchchenille. Kostet kun 32 kr meteren på Stoff og Stil! 

 

Men nå skal gamlemor slappe av på sofaen med joggebukse på og beina hevet. Romantisk belysning i hele stua og pus i andre enden av sofaen. I morgen tenkte jeg kanskje at dere villle se det ferdige resultatet av de fine nye nattbordene våre ?

 

 

 

DIY - Wall of Wood

  10.02.2014 / 11:03 / DIY / 12 KOMMENTARER

et er kanskje flere som har blitt inspirert av interiørblader og tv-programmer der de bruker bed som en "feature" i stua. Vi fant ut at vi ville dekorere deler av veggen i stua med en stabel med ved. Her ser dere resultatet. Jeg er veldig fornøyd, men jeg skal beise veggene før jeg er 100% fornøyd. De trenger en sterkere kontrast til den bleke veggen bak for å passe perfekt inn i stua. Men å bruke ved som en slags dekor i stua er utrolig  morsomt. Snakk om å ta med naturen inn i stua da... hehe

Ellers så var det så utrolig godt å våkne opp til det blide ansiktet til Elida. Ho er så utrolig god den jenta der. SMiler fra øre til øre hver eneste dag. Og så er det jo så utrolig mye som skjer for tiden også. Nye lyder, nye bevegelser og oppdagelser for hver dag som går. Pluss at hun er så utrolig kosejente og elsker oppmerksomhet. 

Men nå som pappa er bortreist til tirsdags kveld , blir det bare meg og ELida. SÅ da bllir det lite voksenkontakt de neste to dagene. Heldigvis har jeg fått to bestillinger, så jeg må på posten en tur. Og så har jeg jo fått helt sydilla , så det er mulig vi må en tur til på Stiff og Stil i morgen. Jeg har lyst til å sy sengeteppe til soverommet vårt. Og så skal John hente en pinnesofa fra Ikea som jeg fant på finn.no , på onsdagen. Tenkte å trekke om putene i et mer værfast stoff og så behandle treet med noe som tåler litt regn, så vips så har vi vårt første verandamøbel! JIPPI! Da trenger vi jo bare en veranda som jeg tør å trø ut på uten fare for at plankene knekker i to. Det vil si; verandaen er fra 50 tallet og det er tydelig at det er blitt malt over masse malingsflass. Det lover ikke helt bra for kvaliteten på treet. Så "better safe than sorry.. :P" hehe.

Ellers så står det mye søm på planen de neste dagene. Blir nok MANGE bukser til Elida. Om det er noen som har småtroll i størrelse 62 til 92 så er det selvsagt mulig å kjøpe babyklær av meg , om dere ser noe dere liker. Da er det bare å ta kontakt så finner vi ut av en grei pris :)

Ellers så vil jeg som vanlig ønske dere en flott mandag! Hvem sier mandager er så fæle!? Det er de så absolutt ikke! :)

 

 

 

Enda en helg er over

  09.02.2014 / 20:23 / LIVET / 0 KOMMENTARER

Ja da var enda en helg i 2014 over og også denne har gått alt for fort. Har vel og merke fått brukt tiden effektivt til både syprosjekter, ryddeprosjekter og litt snekkerarbeid. Nå er nattbordene klare, vedveggen i stua er klar og jeg har til og med klart å sy ei bukse til babyen til et vennepar av meg og John som bor i Oslo og et par til Elida. Er utrolig tilfredsstillende å sitte igjen med en følelse av at jeg har fått produsert litt i løpet av helga. Og jeg har blitt skikkelig bitt av søm-basillen, så her blir det mer i løpet av uka. Pluss at vi har flere snekkerprosjekter på lista også. Elsker at vi har sånn samstemt mening om t ting kan lages selv og ikke alltid trenger å komme ferdigprodusert i en boks merket IKEA :)

Men i kveld så stikker min kjære John avsted til Oslo, og kommer ikke tilbake før tirsdag kveld. Kjedelig å være alene (voksen) hjemme. Jeg må si meg meget imponnert over alenemødre som har hele ansvaret alene dag ut og dag inn.... Vet ikke hva jeg skulle gjort uten John jeg. 
Så da med det i bakhodet, så må jeg nok gå å joine han på sofaen en liten stund før han stikker avgårde. Ville bare ønske dere en søndagskveld.

 

 

  


DIY - Elida har fått nytt sengetøy

  09.02.2014 / 13:49 / DIY / 13 KOMMENTARER

Skjønner at det kanskje forventes bilder av fremgangsmåte når det står DIY i overskriften, men her er det nok enklere bare å forklare at det jeg har gjort er å finne målene på dyna og puta til Elida, målt opp stoff jeg ønsket å bruke pluss sømrom på ca 1-2 cm i alle kanter. Så er det bare å sy sammen alle kanter utenom den som skal være nederst til åpning. Her har jeg sydd kun inn ca 15-20 cm på hver side for å ha plass til å få inn dyna. Til lukking har jeg rett og slett brukt snøre. Sydd på 6 stykk, 3 på hver side, for å kunne knyte igjen så dyna ikke forsvinner ut ;) Jeg valgte å bruke to forskjellig tekstiler , en enkel uten mønster på baksiden og uglemønstrete stoff på andre siden. Det skaper litt kontrast og balanse ;) Ble veldig fornøyd med det selv ihvertfall ;)

Tekstilet er kjøpt på stoff og stil for ca 64 kr meteren. 

 

 

Er det flere som har brukt helga på noen kreative utfoldelser?

 

 

 

Et selvportrett - eller 5

  08.02.2014 / 12:16 / LIVET / 4 KOMMENTARER

Haha Kom til å tenke på det at det sjeldent blir noen bilder av meg om jeg ikke tar dem selv, da jeg som regel alltid står bak kameraet. Så da fikk jeg den geniale ideen at nå var det jo perfekt lysforhold til å ha det litt gøy.

Vi har allerde vært oppe i noen timer vi. Vært innom loppemarked på sverresborg ungdomsskole, men fant desverre ikke noe. SÅ var vi på fretex midt norge, men heller ikke der fnt jeg noe som skrek til meg. Så endte vi opp på Biltema. John har store planer for kontor/skapløsningen sin på gjesterommet. Men vi får se hvor rett frem det blir da. Jeg derimot skal til å sy litt, vaske og rydde og kanskje til ogmed få begynt på lampene mine. Dette blir forhåpentligvis en kreativ lørdag. Så lenge formen holder. Er fremdeles ikke helt i slaget. Litt sliten i kroppen og tett i pappen.

Fyr i peisen er derfor deilig for å ihvertfall holde en god temperatur. 
men nå er det frokost/lunsj med litt ol på tven før vi setter i gang. Blir vel stående på i bakgrunnen det i dag. Så gøy at vi allerde har en gull, sølv og bronse medalje! Flinke normenn/kvinner vi har!

 

 

Ha en strålende lørdag folkens. SKal holde dere oppdatert på prosjektene etterhvert ;)

 

 

  

Fredagskveld og barnefri - #Oppskrift på fredagsmiddag

  07.02.2014 / 23:45 / MAT OG OPPSKRIFTER / 4 KOMMENTARER

da var det fredag og helg igjen. Dagen min, eller min og Elidas, rettere sagt, startet ganske brått med en busstur, med en buss som selvsagt var sent ute, ut til jobben til svigermor for avlevering av gojenta. Hun skal nemlig ha foreldrefrihelg på hytta med farmor og farfar. Merker at når jeg sitter her nå så savner jeg de små rare lydene på babycallen, og så er det jo litt trist å ikke se henne i morgen tidlig. Men vi har masse å fylle opp tiden med , så helga går nok fortere enn svint. 
Og som de livsnyterene vi er så startet vi helga med en tur på Tulla Fisher med en Parma Pizza, og John med cola og jeg med et deilig glass rødvin. Da er det helg da!

Ja så må jeg jo bare nevne at jeg fikk min aller første sponsorforespørsel i dag. En noget snodig  forespørsel da den kom fra et datingselskap i sverige. Jeg er da verken singel eller svensk, så jeg skjønte ikke helt hva jeg skulle ha å tilføre selskapet deres.... Så jeg tror jeg står over for denne gang. Greit å velge med omhu hva man setter seg i sammenheng med.... :P

 

Men over til fredagens middag. Jeg er ei som er veldig glad i kjøtt, og når jeg ikke ofte nok har råd til ordentlig godt kjøtt som rein eller rådyr, eller bare så enkelt som biff, så går det på svinet løst. Ikke noe i veien med en god kottelett i ny og ne. Og med godt tilbehør gjør det susen.

 

2 porsjoner:

4 koteletter
1 stor eller 2 mindre søtpoteter
2 gulrøtter
1 stangselleri
4 broccolibiter
1/2 løk
1/2 hvitløk
2 dl fløte
2 ss permesan
Olivenolje, smør og krydder etter ønske 

Startet med å skrelle og dele søtpoteten i firkanter etter beste evne. Så heller jeg den over i en ildfast form, drypper litt olivenolje over og krydrer etter egen smak med salt, pepper og/eller timian.
Sett i ovnen på 200 grader i ca 30 minutter. Bruk gjerne grillfunksjonen de sist 3-5 minuttene for å få en litt grillet finish. 

Så krydret jeg kottelettene med biffkrydderblanding fra Cemo.

Del løkene i biter og surr bitene gyldne i olivenolje eller smør før du har oppi fløte. Tynn ut litt med 1 dl vann om ønskelig. Ha i knust hvitløk og permesan og la den putre på ovnen mens du lager resten av retten.

Del gulrøttene og stansellerien i strimler før du steker/koker dem i stekepanna i rikelig med smør.

Broccolien er greit å vente med til sist. Den trenger kun et lite oppkok. Pass på at den ikke mister fargen.

Etter du har stekt kottelettene kan du ha over ekstra sky/saft fra kjøttet i sausen. Eventuelt kan du bruke en halv kjøttbuljong. Litt juks men jeg er også veldig glad i buljong.... :P

Pass på å ikke ha for mye hvitløk og krydder i som jeg hadde i dag. Har ikke noe luktesans så jeg kjente ikke at det var krydret en gang, men det gjorde John :P hehe Stinker helt sikkert skikkelig hvitløk begge to her nå. Jaja det er vel ikke så farlig. Skal ikke kline med noen andre enn han som stinker hvitløk selv så.. :P haha
Bon apetit!

 

 

 

  


Interiørbutikker på nett - flere som har dill? Se her!

  07.02.2014 / 10:25 / INTERØR / 4 KOMMENTARER

Jeg sitter mye på nettet å surfer etter gode tilbud på ting til huset. Og da finnes det et hav av muligheter tydeligvis. De siste årene har det dukket opp den ene interiørbutikken etter den andre. Og det beste er jo at de aller fleste har hvert sitt salg med varierte produkter. Så om du finner noe du liker på en side, men syntes det er litt dyrt. Da er det ikke noe i veien for å sjekke en av de andre sidene. For du kan være heldig å finne akkurat samme produktet på tilbud en annen plass. Og et godt tilbud er vel ikke å kjimse av :)

Hviit   Ment   Keiserensnye    Lune hjem   Unique Interiør   Visit Me   Royal design   Room21   Rom til rom    Milla Boutique   Designdelicatessen   Reuse    Babazar   Corneslias Hus   Bolina   Endelig Hjemme

 

 

Her har dere oversikten over en del av dem jeg har vært innom i det siste. Om ikke du er ute etter noe spesielt så kan det jo være gøy å få litt inspirasjon også ;)

 

 

 

 

A kitchenwindow view

  07.02.2014 / 08:00 / LIVET / 1 KOMMENTARER

God morgen godtfolk. Var tidlig på pletten i dag. Fikk ikke sove etter at John sin nte alarm ringte tidligere. Pluss at det ikke er så mye poeng i å sovne igjen når ELida må opp innen klokka 800 for å ikke dette helt av soveregimet sitt i dag. Vi skal nemlig til svigermor/farmor på jobben hennes for avlevering av Elida for helga. Så denne helga blir det tomt i huset vårt når Elida skal være med farmor og farfar på hytta. Har store planer for helga da. Bare håper å bli ferdig med en brøkdel av hva jeg har planer om... Skal bli ferdig med soversommet vårt, sy litt klær til Elida, pimpe opp senga hennes, kanskje sy et sengeteppe til oss, finne en stol til å ha på badet... Ja det baller bare på seg etterhvert som man jobber seg bortover. Kommer på nye prosjekter og planer. Elsker å ha eget hus! Det er så gøy å kunne holde på med slike ting!

Ja sånn så utsikten min ut mens jeg sto å lagde morgenkaffeen min. Ikke gal utsikt det?!
Ha en strålende siste hverdag i uka!

 

 

  


DIY - Plexiglasslampe

  06.02.2014 / 21:32 / DIY / 2 KOMMENTARER

Har fått litt dilla på å jobbe med pleksiglass her hjemme, og fant ut at vi skal ha litt flere vegglamper i stua etterhvert. Da kom jeg på at hvorfor ikke bruke restene av pleksiglass? Så her ser dere det foreløpige resultatet. Utrolig lite som skal til for å skape noe eget.

 

                     

 

Plexiglass får du på biltema til mellom 89kr og 299 kr og lampeledning med sokkel får du på Clas Ohlson til 49 kr. Her kan man lege seg mye. Pleksiglass blir litt som "playdough"  når det blir varmt, som ihvertfall jeg lekte med da jeg var liten. Det kan formes på utallige måter.

 

 

 

Breakfast of champions

  06.02.2014 / 11:18 / LIVET / 7 KOMMENTARER

Da var det faktisk torsdag igjen allerede. SOm ukene flyr forbi. Syntes å huske at de gikk ikke like fort før Elida kom til verden, selv om jeg ikke klarer å få det helt til å stemme det helelr. Like mange timer i et døgn og like mange dager i ei uke....

Våknet klokka 0430 i dag morges av at Elida var våken. Ikke alltid hun har planer om å ikke lage lyd hele natta, og av alle netter så var denne en av dem. Ikke at det er noe å klage på å stå opp å gi henne ei flaske vann og så gå å legge seg igjen... Men med tanke på formen min i går kveld så var jeg ganske skranten fremdeles i natt, og lurte et øyeblikk på om jeg kom til å tippe rett over da jeg reiste meg ut av senga. Men nå er alt så mye bedre. Så får vi håpe at det holder seg sånn. Har jo ikke tid til å bli syk med alle de prosjektene jeg har på gang heller. Så i kveld når John har tenkt å jobbe hjemmefra, så tenkte jeg å ta frem symaskinen litt, og hvem vet kanskje det blir noen nye skatter ut av det :)

Men først så må jo dagens viktigste høydepunkt til; frokost med kaffe latte! Klarer meg ikke uten den deilige kaffeen min, selv om mange vil påstå at det ikke er ordentlig kaffe :P

Og nystekte rundtstykker med smør og gulost! Det er digg det. Når det er så varmt at gulosten begynner å smelte litt og smøret har trekt inni brødet. YUM YUM!

Så med det så ønsker jeg dere en flott torsdagsmorgen/formiddag. Prates litt seiner.

 

 

 

 

Bevis på at huset vårt absolutt kan se kaotisk ut!

  05.02.2014 / 10:09 / LIVET / 3 KOMMENTARER

Det er jo ikke sjeldent at det kommer kommentarer på at bloggere alltid legger ut bilder av sine perfekte ryddige hjem. Men tilfelle er jo ikke at det ser så perfekt ut døgnet rundt. Men når man "inviterer gjester" - altså blogglesere inn, så vil man jo gjerne vise seg fra sin beste side. Men i dag så er jeg virkelig ikke i form. Tett i pappen, fryser, snørrete og vondt i ryggen, så å rydde opp etter gårsdagen er ikke aktuelt for øyeblikket. Så her hr dere beviset på at her kan det også se bomba ut. Men det er som regel ikke så mye som skal til for å få orden på det. Men når man ikke orker å gjøre stort annet enn hva man absolutt må, så står ikke rydding og vasking så høyt på lista.

Så planen i dag er bare å se om jeg kan bli i litt bedre form , og så kanskje fortsette på nattbordsløsningene mine. Får se hva energien strekker til. 
Men for all del; til dere andre som ikke er tatt av "the bed bug", såå ønsker jeg dere en strålende fin onsdag! Her er det tross alt sol ;)

 

  


#DIY nattbord i plexiglass

  04.02.2014 / 17:31 / DIY / 25 KOMMENTARER

Her er første del av nattbordsløsningen vår. Her blir alt hjemmelaget. Startet med de gjennomsiktige plexiglassnattbordene. Det var enklere enn anntatt. For å få riktig størrelse kjøpte jeg en plate på 120*80 cm på Biltema. (Den ser rosa ut men det er bare beskyttelsesfilmen). Jeg delte så den i to på tvers for å få to passelige store deler. Det fungerte med valig sag , men jeg vil anbefale en litt finere sag.

Mål opp hvor lange beina skal være og finne en passelig flate å legge plata over. Så er det bare å varme opp varmluftspistolen og blås sakte men sikkert varm luft over kanten du ønsker bøyd til den "smelter" over slik du ønser den.

Vips så var det nattbord nummer en. 1 down - 1 to go! 

 

Plata kostet 299kr og varmluftspistolen kostet 129kr. Begge fra Biltema.

 

 

 

Mandagstur med Elida på "slep"

  03.02.2014 / 11:11 / LIVET / 1 KOMMENTARER

Nå har vi venter på bussen i snar en halv time, så enten så gikk den for tidlig eller så kommer den alt for sent! Heldigvis er det ikke så grusomt kaldt ute i dag. Gradestokken viste hele 5 røde grader da vi gikk. Men 5 grader blir ikke så mye å skryte av når man blir stående i 30 minutter på et busstopp å vente....

Jeg satt i går å funderte på en kommentar på forrige innlegget og ble inspirert. Så vi er på vei til å få tak i materiale til både nattbord, lampe og aviskurv. Tenkte ikke over hvor enkelt de ønskene for soverommet egentlig var satt sammen. Dette kan vi jo lage selv for brøkdelen av prisen. Så det er bare å følge med så dukker det nok snart opp noen DIY innlegg :)
Up in the air - En søndag 74 meter rett opp i lufta

  02.02.2014 / 20:28 / LIVET / 2 KOMMENTARER

Etter at dovendyret Elida hadde osvet i overkant av 2-3 timer så kom vi oss endelig av sted til Egon på Tyholt. Vi var tydeligvis ikke de eneste som hadde tenkt at det hadde vært koslig å ta en søndagstur på resturant, for der var det kø inn i heisen på bakkenivå. Vi fikk heldigvis temmelig bra seter, selv om (jeg) gjerne skulle ha sittet på den øverste delen som snurrer rundt, men der var det selvsagt stapp fullt. Barnebursdager og familieselskaper om hverandre. Jeg tror ikke jeg overdriver når jeg sier at det var sikkert dobbelt så mange ned trappa til 1 etagen som det gikk opp... Det bare kom flere og flere. Men til tross for mengdene med mennesker så tok det ikke lang tid å få maten sin. Jeg måtte ta spareribs , det var alt for lenge siden sist jeg hadde sittet på resturant å spist med fingrene uten at noen tenkte noe mer over det faktumet at en voksen person satt med bbq saus rundt munnen og begge henden. Kjøtt er gøtt! 
Det er egentlig bare sløvt at vi ikke er mer ute når vi har ei så hærlig jente som vi har. Hun var ikke det minste utålmodig og så ut til å trives med alle ungene som løp frem og tilbake, rundt og rundt. Tror at den jente kommer til å kose seg glugg ihjel i barnehagenn når den tid kommer! 

Litt av en utsikt der oppe i fra. Og siden vi kom i 1530-1600 tida så fikk vi jo med oss alt fra midt på dagen lys til nattemørke. Perfekt dag å sitte med den utsikten på. Og for en person som egentlig ikke har spesielt til over for Egon som resturantkjede , så kan jeg informere om at denne spesielle resturanten er verdt å besøke. De har mye bedre porsjoner og bedre service enn veldig mange av Egon resturantene jeg har vært på. 

Jeg husker at jeg skulle spise lunsj på Egon Storo senter. Betstilte typisk egg og bacon-frokost. Ut fra bildet på menyen så så det kjempefristende og delikat ut(vel så delikat som egg og bacon kan se ut da...). Men da de kom ut med tallerkenen min så hadde de lagt opp 1/2 trekanttoast, 2 skiver bacon, 1 (veldig lite) egg og 2 salatblader. Dette kom da på en stor middagstallerken så dere kan kanksje se for dere hvordan den så ut(?). Og så kan dere kanskje gjette på hvor mye de tok seg betalt for denne vitsen av en lunsj de serverte? 164kr!!!!!! Så en kan vel trygt si at jeg ikke har sånn alt for godt inntrykk av Egon. (Det er ikke det eneste latterlige tilfelle jeg har vært borti).

Men her på Tyholdt kan du sitte å nyte akkurat den maten du bestilte, til den standaren du forventet den i , med en av tidenes beste utsikter hele 74 meter over bakken! 

 

Nå, etter god middag etterfulgt av hjemmelagd kaffe og bortelaget winerbrød, etterfulgt av is, da sitter vi her gode og mette. Meg på PCen (foreløpig) og John i halv horisontal possisjon på sofaen med standup på TVen. Planen er å se "Into the white" på NRK3 kokka 2130 (tror jeg det var...(?)).
SÅ er den helga over.... Tida flyr. Flere som har det sånn eller?

 

 

Søndagsdrømmer om soveromsplaner - DIY plexinattbord og Muuto

  02.02.2014 / 13:05 / INTERØR / 4 KOMMENTARER

Sitter her laaaaangt i søndagen, etter en deilig søndagsfrokost, og ser på løsninger for nattord/lampe til soverommet vår som endelig er klart. Vi mangler bare strøm så er vi i boks! Men jeg fokuserer mer på det jeg syntes er gøyest da; dekorering. Hadde jo egentlig som plan åkjøpe inn ting i går da jeg først hadde barne og mannefri for en gangs skyld. Men har vært litt i "funky mood" de siste to dagene, så jeg funket ikke til noe som helst. Men nå har jeg det klart!

Den ene tingen som jeg så på i gå rvar akrylbokser til å henge på veggen. De hadde noen på Kremmerhuset, men de var litt små å bruke som nattbord. Men da jeg satt her å søkte gjennom rådyre plexiglassbord i diverse designerbutikker, så kom jeg over en blogg faktisk. Der hadde de laget bordet selv...(?!) Kun ved hjelp av plexiglassplater og en varmluftspistol. Så da tenkte jeg at det er verdt å forsøke før vi betaler 1500-2000 kr for et nattbord??!! (Det hadde jo aldri skjedd da men....).

http://love-aesthetics.blogspot.no/2012/07/diy-clear-side-table.html

Satser på å lage et litt høyere bord enn dette , men "you get the picture". Som "skuffeløsning" har jeg sett meg ut Muuto Restore kurv til å skyve under bordet.

Toppet med Muutos Wood Lamp

Så får vi nå se hvor lang tid det tar før vi har alt på plass da verken lampene eller kurvene er av den rimeligste varianten. Jeg saumfarer nettet for å se om jeg enten kan få dem brukt til en grei pris eller om det finnes noen designbutikker med rabbaterte priser. Så få vi jo bare vente å se. Ser for meg at når jeg endelig har dette klart og på plass , så kommer det sikkert til å irritere meg at det ser så tomt ut over bordet. Da får det bli neste prosjekt på dekorasjonslista ;)

 

Men nå har veden vår kommet, alle 1500 literene. John henger opp husnummer og Elida virker ikke som hun mener at hun trenger formiddagsluren sin. Så da er planen å opp i Tyholttårnet på Egon, hele familien. Familieekskursjon på en flott solfylt søndag, det er ikke å forakte! Satser på bra utsikt i dag når sola skinner og greier ;)

 

Ha en fortsatt fin søndag dere

 

 

 

 

KVISE KRISE! (hahaha)

  01.02.2014 / 10:11 / LIVET / 0 KOMMENTARER

God morgen godt folk! 
Ja da var det enda en lørdagsmorgen i 2014, og jeg hadde den glede av å våkne opp til noen av tidenes verste kviser! Ja kviser (?!) Jeg som trodde jeg hadde sluppet billig unna med nesten ikke eksisterende aknehistore fra barne og undomsskolen. Da alle fortalte deg at når du ble tenåring, da fikk du mange kviser da! Da var det så mye som skjedde med kroppen og hormoner og slikt, at ansiktet, og til tider rygg og nakke, reagerte med talgutbrudd. Men jeg så aldri noe til disse ekstreme tenåringsversjonene... Men i voksen alder derimot! Da har det vært mye å klemme på! Har aldri hatt så mye kviser som etter jeg fylte 25 år. Så til dere 20+- menneskene der ute; det er bare å glede seg. Fordi om man er "voksen" så vil det ikke si at du ikke kommer til å få muligheten til å se ut som en tenåring igjen :P hehe

Så som en resultat av dagens ansiktstilstand, er nok fjeset litt bedre tildekket av diverse dekkoperasjonssminke enn vanlig. Så jeg føler meg litt "dokkete" i tryne. Pudder som ser veldig ut som pudder. Dere vet; sånn når man ser at "den hudfargen der, den er ikke normal!"  Men sånn går nå dagene. Kan jo ikke legge meg ned å dø av den grunn, men den noget "gloome" tilstanden jeg var i i går kveld kan nok vitne til litt hormonelle svingninger, men det går nok over skal en se. Det pleier å gjøre det :P haha

Men sånn utenom det, så er planen å ta turen på loppis på Sverresborg i dag. Se om jeg klarer å finne noen fine skatter til huset vårt. Mens John som vanligvis ikke ville fulgt med meg på slikt, skal bli med for en gangs skyld, så er hans store krig i dag, med listene i skråtaket på soverommet vårt. Det er ikke bare bare med sånn flisespikkeri :P Men jeg for min del, blir fornøyd om jeg bare får opp rullegardinene igjen, så jeg kan slippe å ligg på utstilling i min egen seng :P Vi har vindu i 2 etg , og huset ligger midt i en sving inn fra "hovedveien". Og siden det ikke har bodd noen her på ei stund, så er det ikke noe hagevekster av noen solag som dekker til noe som helst! Så da vi ligger der oppe på toppen vår uten tildekning så er det litt tveegget at utsikten er fin , men innsikten skulle jeg gjerne vært foruten :P

Så nå skal jeg drikke den deilige latten som min deilige mann kom inn med til meg, kose meg litt med beina foran ovnen og kanskje spise litt frokost, før vi må opp å våkne dovendyret og ta turen ut. Det er jo meldt deilig vær i dag, helt oppi 5 grader! 1 februar og 5 grader! For en vinter dere! :P

Legger ved noen bilder av Elida som spise "sjokoladeterapi" i går. Den jenta der er skjønn uansett hva hun tar for deg:P

 

Ha en strålende lørdag folkens!

 

 

 

hits